Inlägg

Inlägg som Rimsv har skrivit i forumet
Av Rimsv

Tack för alla tips! Blev ett hopkok av tipsen och förslagen! Hoppas på ett bra resultat!

Av Rimsv
Skrivet av MeSaber:

Ang. Arctic P12/P14 kan man köpa dessa billigt från ProShop, 5-pack.

https://www.pricerunner.se/pl/184-5244678/Datorkylning/Arctic...

https://www.pricerunner.se/pl/184-4899111/Datorkylning/Arctic...

Man behöver inte köpa allt från INET jämt

Det är jag mycket väl medveten med tanke på att jag aldrig köpt något från Inet tidigare. Jag är likaså medveten om att jag måste öppna upp burken för att dubbelkolla allt när den kommer fram. Mest bara av bekvämlighetsskäl jag gärna köpa allt från Inet!

Av Rimsv
Skrivet av MeSaber:

Mitt första vore att byta från X570 Aorus Elite till X570 Tomahawk, främst för dess bättre byggkvalité, sen om det nu är så att det är några funktioner du behöver på Aorus Elite som inte Tomahawk har så fine.

Windows 10 är gratis så de bör du installera själv.

Vad ska du med sekundära SSDn till? A400:an är slö. Ska du inte installera spel så köp en HDD istället P300 3 TB (CMR). Annars köp en större A2000 som system+spel disk.

Arctic Coolers AIO är bättre än kraken + VRM blåst på den.

Väldigt bra val av chassi! Gillas! Glöm inte sätta AIO:n på rätt ställe bara.

Sist men inte minst.. Bygga själv vinner du mycket på. Delvis sparar du pengar + LÄR DIG NÅNTING i samma veva Det kan inte gå fel så länge du inte slår med hammare.

Edit: Påpekas bör göras att om INET bygger din dator så gör de INGA INSTÄLLNINGAR huvud taget... DVS du vinner inget på att de bygger din dator som de sen bara slår på och ser om de kommer till windows. Dina minnen tex kommer köras i 2400MHz istället för 3600MHz+. En stor bottleneck. Har för mig detta påpekas i infon.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14057883https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/14057883

Bakfläkten blir överflödig då du kommer ha 3 fram + 2 tak som kommer blåsa inåt systemet och trycka ut luften. Varför vända AIO fläktar? Jo för AIO:n ska få "kall" luft utifrån taket av chassit än inifrån från gpu/mobo som är varm, samt att det kommer hjälpa trycka ut luften ur burken.

Hur du än gör med korgen så har du gjort det mesta rätt. Det mest underliga var nog dubbla SSD:s varav ena är SATA.

Tack för input och pepp angående att bygga själv! Jag vet ju principerna över att bygga själv, vad som ska göras och hur, mest orolig att jag skulle ha sönder något. Jag förstår precis vad du menar med ssd. Men när det kommer till att Inet bygger datorn tänker jag att det räcker med att hoppa in i BIOS när datorn kommer fram och ändra minnets frekvens?

Av Rimsv
Skrivet av Muumin:

@MeSaber @Rimsv
Jättekonstiga förslag för en gamingdator, ser mer ut som någon som försöker sätta ihop en dator för produktion.

Varför moderkort för över 2000kr? Varför 3700x över 3600 eller Intel? Det är ju gaming vi snackar om, tjänar knappt något med 3700x över 3600

Hur tänker du att 3600 håller sig över tid, uppgraderingsmässigt? Vill gärna köra en burk med AMDs processor. tack för input i övrigt. Ska ta en funderare kring det. Vad gäller cpu-kylning, finns det några fördelar mer än priset att välja fläkt framför vattenkylning?

Av Rimsv

Råd kring datorköp.

Hej! Efter jag fått hem en defekt dator från komplett och sedan problem med försvunnet paket vid retur osv ska jag nu få pengarna tillbaka och tänkte istället välja att köpa dator från inet.
Jag har med deras datorbyggare satt ihop ett system och undrar nu ifall jag kan pressa priset något eller om det ser bra ut. Datorn ska främst användas för gaming av olika typer av spel som kräver olika mycket. Vill också ha något som är "framtidsredo" så att komponenter kan bytas ut framöver. Jag är medveten om att det snart släpps nytt från både AMD processorer och från RTX-serien men inget jag stressar så mycket över just nu. Har nu varit utan dator i över en månad och känns trist om jag ska vara ärlig. Vill främst köpa från inet och inte bygga själv då det känns tryggare för mig än att jag själv ska råka ha sönder något etc.

https://komponentkoll.se/bygg/mWDeN

Med Inets byggnation och alltet landar datorns pris på 18 772 :-

Av Rimsv
Skrivet av xenterionz:

Vad är det som har hänt med Komplett på sistone? Har tidigare skickat in returer utan något som helst problem. Just nu väntar jag på reparation av min dator som varit hos verkstaden i snart 28 dagar och skickades in till Komplett för 45 dagar sedan. Pratade med kundservice och rent ut sagt inte hjälper mig ett dugg. Fick prata med en ansvarig som endast pratade norska och påtalade att det inte fanns någon ansvarig som pratade svenska. Detta efter att de stängde ner kundservicen i Göteborg då den var så pass dålig enligt honom. Jag upplevde aldrig den som dålig, men nu däremot... Jag är inte den enda som har problem med en retur om jag tolkar Prisjakt rätt. Skärpning Komplett. Gör om gör rätt!

Enligt vad komplett sagt till mig ligger dom efter i deras behandlingar med returer.

Av Rimsv
Skrivet av Jox:

@rstolpe: Kan bero på att de skickar allt från Norge... Fick precis reda på att serviceverkstaden de haft i Göteborg är stängd sedan ca 1 månad tillbaka... Så skulle man nu behöva service är det skicka till Norge som gäller, vilket vanligtvis tar några dagar extra.

Jag noterade att min reklamation gått vidare från Ljungby till Oslo. Förklarar saken, var lite fundersam över detta. Verkar ta mer än bara några dagar extra. Min dator hämtades upp för en vecka sedan och har varit i oslo sen den 4e. När jag skrev den 5e och frågade om datorn kommit fram fick jag ett nej som svar. Så vad datorn hittar på i Oslo återstå att se. Kanske tar den en sightseeing. Who knows.

Av Rimsv
Skrivet av snajk:

Det enklaste borde vara att först starta upp den nya datorn för att se att allt fungerar som det ska. Sen installerar du dina gamla diskar, flyttar det du vill spara till den disk du inte ska formatera, alltså Seagate-disken om jag förstår rätt, och formaterar Samsung-disken. Sen har du då alltså en NVME som är i princip orörd förutom det förinstallerade operativsystemet, en helt tom nyformaterad Samsung SSD och din SSHD med viktig skit på. Vill du inte ha kvar alla tre diskarna efteråt så är det bara att kopiera över det du vill ha till diskarna du ska ha kvar.

Ja men då är det lite som jag tänkt! Tack för snabbt svar!

Av Rimsv

överförflyttning av hårddisk till ny dator. Dubbelt operativsystem.

Hej främlingar, bekanta, vänner och ovänner. Jag kommer att köpa hem en ny stationär dator idag och undrar lite över hur jag ska förhålla mig till att flytta över mina hårddiskar i den befintliga stationära jag har. Jag är inget superproffs med datorer men jag har viss koll etc. Ha gärna detta i tanken vid svar.

Just nu har jag en Samsung EVO 850 250 gb ssd som jag har som befintlig maindisc. Alltså med operativsystem på. Utöver det har jag även Seagate desktop SSHD på 1 tb. På Seagatedisken har jag främst lagring i form av foton, musik etc och det är väl främst det jag vill ha över till min nya dator men Samsungdisken är bättre än seagatedisken. Min tanke är att flytta över alla foton etc till min samsungdisk för att sedan flytta över den disken till nya datorn. Jag funderar lite över hur jag ska göra när jag flyttar över samsungdisken till min nya dator som kommer ha ett nytt operativsystem installerat redan. Kan jag föra över disken till nya datorn och därefter föra över bilder etc till min nya Kingston A2000 m.2 NVME så länge för att sedan formatera bort gamla operativsystemet från min samsungdisk? Eller hur går jag tillväga på enklast sätt?

Ursäkta på förhand om det är ett lite rörigt inlägg. Jag har även sökt runt på forumet hela förmiddagen för att hitta något som kan svara på min fråga men upplever inte att trådarna jag funnit faktiskt besvarat min fråga. Tack på förhand!