Inlägg

Inlägg som Beowulf_1200 har skrivit i forumet
Av Beowulf_1200

Blir en eminent burk som säkert håller länge!

@Nattlorden: Bara en liten fråga - har du byggt ihop burken ännu? My 5 cents är följande: har själv en Kraken X62, och visst är det kul att kunna kolla temp osv i displayen på kylblocket - men nöjet tenderar att lägga sig efter ungefär en vecka. Förvisso är prestanda osv rent generellt bra, men NZXT:s mjukvara känns inte 100% stabil - det är rätt så vanligt med en helt omotiverad uppvarvning av fläktarna efter en stunds hårdare belastning, och så håller det på tills mjukvaran startas om. Köpte en Corsair Hydra 115I till grabben (med deras maglev fläktar) och upplever att den är bra mycket tystare vid både medium och hög belastning. Så all in all - skulle jag valt en egen idag skulle jag definitivt kört en Hydra istället.

Av Beowulf_1200

Håller med

@flashen: fast kompatibilitets / chipset grejen är värre... Att några muppar på marknadsavdelningen skarvar är ju more or less default, men att man ändrar standard för att sälja några fler chips-set - riktigt illa. Då genomsyrar det hela bolaget.

Apanx har gjort ett finfint inlägg idag här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1599711-i9-9900k-och-o...

Av Beowulf_1200

Modda med Coffetime eller använda moddat 370?

@Apanx:

Hej Apanax, tack för en utmärkt Guide!

Har själv lurkat en hel del under det senaste året på win-raid forumet och tänker definitivt göra detta så småningom. Så till min fråga: jag råkar sitta på ett Maximus Formula i 200 serien, som jag köpt begagnat från Tyskland och det framgår rätt så snabbt att grabbarna på win-raid anser detta vara ett "posör" kort, och att det är Apex som i princip gäller. Så skulle du rekommendera att jag kör ett nermoddat syster-bios (code/apex) eller kör hela processen med Coffetime?

Och bara för tydlighetens skull - jag är helt införstådd med att det finns risker med alla ingrepp enligt ovan - och skulle det inträffa blir det inget gnäll någonstans från min sida!