Inlägg

Inlägg som lanbonden har skrivit i forumet
Av lanbonden

Köpte en begagnad i7-12700 som uppgradering från mitt gamla 4770k system så kör nu med 12 kärnor, eller ja 8+4 kanske vissa vill säga?

Av lanbonden

Tillbaka 32k, ränteavdraget har stuckit i höjden nu med MYCKET högre ränta sen vår bundna ränta löpte ut, samt några tusen från 60öringen på såld el från solcellerna.

Får nog be ekonomiavdelningen att betala in en tusing eller två mindre i skatt per månad nästa år för så här mycket behöver inte staten låna gratis..

Av lanbonden

Körde några timmar ikväll, efter att aldrig ha testat spelet samt att jag medvetet gått in i det blind så att säga för att få uppleva den härliga förstagångs känslan.
So far är jag imponerad. Jag får köra spin to win och där fanns ett loot filter som nog är det jag saknat mest av allt med D4 så verkar lovande. Tyvärr känns det som där är lite dålig umpf! i de stora attackerna, visst gör de mycket skada och grejer dör men skärmen skakar inte och det känns lite som något saknas.
Än så länge skulle jag säga att bossarna är bättre i LE än i D4.

Hoppas servern funkar bättre imorgon för ikväll var det nästan mer väntan vid dörren till nästa område än vad områdena tog att köra igenom. Ska bli skoj att fortsätta på detta äventyr

Av lanbonden
Skrivet av SpiikeN^:

Vadan detta tjat om kavajer på skoltid? Är indek i Umeå helt annorlunda än alla andra indek-utbildningar i Sverige, eller hittar du på? Jag läser indek på KTH och har kopplingar till både LiU och LTH. Jag har ALDRIG sett någon ha på sig kavaj i skolan?

Pluggade på LTH, var inte indek själv men två av mina bästa vänner var och kan väl säga att indek generellt klädde sig som ekonomer, inte som ingenjörer

Av lanbonden
Skrivet av Petir2:

4. Ändra fläkt/temp kurvan i BIOS på uttaget där du kopplat in AIOn till 80% från ca 0-65 grader därefter 100%
detta styr då vätskeflödet i AIOn. På Arctic hörs pumpen normalt ej på 80% men har fortfarande högt flöde.

Just det här steget är jag lite nyfiken på då min egen erfarenhet av vattenkylning är att hastigheten på pump påverkar rätt lite, märker du någon skillnad på tempen när du låter pumpen gå upp till 100% istället för 80% eller det är en kurva du ställt in för att det "känns bra" att köra så?

Av lanbonden
Skrivet av rotkiv42:

Killgissar att den variant man är van vid kommer smaka rätt och bedömas vara bäst i blindtest.

Lever med en diabetiker så har i princip inte druckit sockerläsk på 10+ år, och skulle det bjudas på nu så tycker jag det är rätt nasty med den där klibbiga sockerkänslan man får i munnen av det, smaken är lika god på båda men den sockriga känns ofräsch efteråt.

Av lanbonden

CPU hade jag absolut lämnat i socket, ram beror lite på hur platt moderkortet är och om du har kylare monterat eller inte. men oftast tar jag ut ram stickorna.

Av lanbonden
Skrivet av hypermode:

Ni som har Steam Deck utan anti-glare-skärm, vad säger ni om reflektionerna?

Använder den bara inomhus, främst i sängen på kvällarna när jag är på hotell men skulle inte säga jag har några problem med skärmen.

Och visst lockar det med denna nya oled skärmen men lite för små skillnader för att upgradera även om de löser några av grejerna jag stör mig mest på som tex ljudnivå. Blir nog att vänta på steamdeck 2 med uppdaterad hårdvara istället dock då den kommer må bra av lite mer umpf om man vill köra lite tyngre spel

Av lanbonden

Yrke: Serviceingenjör
Lön: 44 000
Förmåner: 37,5h arbetsvecka, betald restid till kund och home office när inte hos kund. Möjlighet till förmånsbil men valt att köra privat med utökad körersättning (53kr/mil) istället.
Utbildning: Civilingenjör LTH
Erfarenhet: 5år varav 2år som föräldraledig.
Ålder: 34

Av lanbonden
Skrivet av Knotvillage:

Jag har tittat på en del XOC och när dom pratar temp är det optimala att hålla tempen på cirka -150 grader. Kväve är -190 och helium -240. Man tycker ju att kväve borde räcka men när det är en sån liten yta som blir så varm så verkar det ändå inte räcka.

Är bara en fråga om ifall chipet har en coldbug (cb) och vart denna cb isåfall ligger.
Det är "alltid" bättre med lägre temp om det är möjligt men i många fall börjar det hända märkliga grejer under en viss temperatur. Denna temperatur är beroende av arkitektur men även individuell för varje chip. Så ibland är ett chip som skalar lite sämre ändå bättre på kväve då det har generösare cb och därmed går att köra kallare vilket leder till högre frekvenser.

Av lanbonden

Gjorde som många andra här ute på landet, fixade intyg så jag kunde börja köra med föräldrarna så fort jag fyllde 16, ett fåtal lektion på körskola (4-5st) för att man skulle vara medveten om sina ovanor och sen teori och uppkörning direkt när man fyllt 18. Kommer inte ihåg exakt men tror jag hade uppkörningen 3 dagar efter jag fyllde år.
Förövrigt en av de slappaste uppkörningarna i i "modern" tid då de skulle ha mörkeruppkörningar på prov för första gången i mitt distrikt samma kväll så kontrollanten sa åt mig att följa skyltarna mot närmsta stad, sen vända och köra tillbaka typ medans han satt i telefonen hela tiden och diskuterade inför kvällen.

Enda slappare uppkörningen jag känner till var en kompis som fastnade i kön till en trafikolycka efter typ 5min, där satt de resten av uppkörningstiden utan att kunna rulla en meter

Har varit handledare åt min sambo som tog körkort nu i efterhand, hon körde privat med mig och avslutade med en intensivkurs under semestern en sommar.

Av lanbonden

En snabb koll på testet säger mig att det här blir ett spel att lägga i backloggen för att eventuellt testa någon gång i framtiden efter jag bytt upp mig från mitt 3060ti som tyvärr inte verkar bli så långlivat som jag trodde pga för lite vram även i spel som Diablo4

Av lanbonden
Skrivet av SuperSverker:

Förlåt, men vem tycker att de har en intressant telefon som de köpt senaste åren?

Alla enheter är skittråkiga och det enda man verkar göra är att kasta på fler linser som ett tecken på innovation.

Jag brukade älska mobiltelefoner och bytte fram och tillbaka med privatpersoner för att testa nya grejer, funktioner eller annorlunda implementeringar (och importera Windows Phones från Tyskland) men nu är det absolut ointressant att ens titta på telefoner. Det är samma skit i olika priser utan något som utmärker...

Edit*
Ja, Fold/Flip är absolut en riktning men samtidigt gör priset det ointressant ..

Så länge man inte byter för ofta kan man nog fortfarande få den känslan.

Jag gick från en Samsung galaxy3 till en One+ 3 och därifrån vidare till en Xiaomi 10t pro och den sistnämnda var faktiskt lite av en wow känsla för 3 år sen.

Om det finns en telefon som skulle ge en wow känsla idag? Ingen aning

Av lanbonden

Plötsligt händer det, var nog säker på typ 3-4st men lite bra gissningar inklusive sista så blev det riktigt bra.

Internet är en fluga!

Av lanbonden
Nytt bud: 3 100 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lanbonden
Nytt bud: 2 000 kr + Frakt för att öppna annonsen
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lanbonden
Nytt bud: 4 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lanbonden
Nytt bud: 4 500 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lanbonden
Nytt bud: 4 000 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lanbonden

Har använt olika former av adblocker i minst 15år.
Blev faktiskt rätt chockad när jag skulle hjälpa päronen med något problem på datorn och surfade lite på den, herregud vad där är reklam! Börjar förstå var de där fantasisiffrorna (närmar mig miljonen) med blockerade annonser som ublock origin rapporterar kommer ifrån.