Inlägg

Inlägg som Nattlorden har skrivit i forumet
Av Nattlorden

8/10 är jag inte nöjd med, men det jag missade har jag aldrig varit i närheten att känna till, så...

Av Nattlorden

Lägg ned Copyswede.... det är ingen som spelar musik per kopierade filer längre... ingen som orkar när man kan strömma direkt utan att behöva kämpa...

Av Nattlorden

Börjar närma sig drömmen att kunna rulla ihop och slå ihjäl flugan med en digital tidning då.

Av Nattlorden

Hade helst sett att Pioneer plötsligen dammade av den aldrig släppta Kuro-generationen och tog tekniken vidare till 4K/8K. Drömma får man i alla fall...

Av Nattlorden

Då får man väl passa på att ställa upp när man ändå nördar lite idag...

https://www.angelfire.com/sc/orsacchiotto/images/mat/2021/diytan...

Pork Tandoori Masala i min egen DIY Tandoor

Av Nattlorden

Löjligt att ändra om det är medvetet valt... å andra sidan kanske färgen sätts på en nivå där det är svårt att göra något åt det om man vill ändra annat.... hoppas på det senare. Tur det inte påverkar "BSOD".

Av Nattlorden

Morsan kommer att få spader om de rullar ut det utseendet helt plötsligt till henne!

Av Nattlorden

Hur fixar man nödvändig kylning för den prestandan i en telefon?

Av Nattlorden
Skrivet av Hjemrdeil:

Välkommen in i framtiden AMD. Mycket bättre med pins på moderkortet istället, blir mindre olyckor då.

Tycker du? Jag har mer erfarenhet av tillbockade pinnar på moderkort än på cpu... mer jobb att montera ur ett moderkort än att köpa en ny cpu dessutom...

Av Nattlorden

Lite besviken faktiskt, men där var visst några som inte slagit till i nära omgivning...

Av Nattlorden
Skrivet av bobbeyblade:

Körde OS2/Warp en tid, var faktiskt ett rätt stabilt OS, men inga program eller spel stöddes så... fick gå tillbaka till Windows med svansen mellan benen, eller ja jag hade båda OS:en installerade iofs men OS2 fasades ut.

Samma här. Saknar ff AmiPro-ordbehandlaren, kom liksom väl överrens med den...

Av Nattlorden

Körde NT på Alpha på teknis '94 eller så... trodde faktiskt att det var produktionsklart... men då förstår jag bättre varför manualerna för device drivers i kernel mode var så buggiga...

Av Nattlorden

Ingen märkbar skillnad för mig, men då ligger jag närmre fullt cpu-nyttjande redan, men proteinvikning och handbrake rullande.

Av Nattlorden
Skrivet av dwd:

Vet inte hur ni alla här på forumet bär er åt så mycket som jag fått höra om spillorisken, men den törs jag säga ska förebyggas.

Vi har barn...

Av Nattlorden

Vaxduk på när det är bord rekommenderas, så minimeras risken om det välts ut något.

Av Nattlorden

Det här är kanske modellen för att jag skall ge mig in i "denna världen"....

Av Nattlorden

Intressant fråga.... har aldrig plockat ur någon processor - de brukar kastas ihop med moderkortet...

Av Nattlorden

Så bra att de tagit fram något som sitter längre från sidan. Gick på ett annat fabrikat före deras egen tidigare riser (trots jag köpt en) just för den punkten, men denna ser stabilare ut genom att komma i ett stycke(?) snarare än två man sätter ihop. Mycket nöjd med lösningen jag fick, så det kommer nog folk att bli med denna också.

http://www.nattlorden.com/images/swec/itsalive_36.jpg

Av Nattlorden

Jag hade definitivt varit beredd att betala dubbla månadskostnaden för förlustfritt - strömmar via Sonos digitalutgång till både hifianläggning och avancerad hemmabio... Hade det inte varit för att man velat ha Spotify OCKSÅ så hade jag redan haft ett andra abonnemang någonstans för förlustfritt.

Av Nattlorden

Att man vill ha en "mikrokärna" med lager ovanpå har väl varit ett mål länge, så den biten förvånar mig inte. Att man skulle förlita sig på att köra Linux som en bas är jag lite mer tveksam om - jag hade självklart spanat på Linux och anammat bra tänk... men jag hade nog velat minimera än mer och göra kärnan så liten att windows och linux skulle bli vars ett lager ovanpå. Och naturligtvis så hårdvaruagnostiskt som det bara går för lagren ovanpå, så det bara blir mikrokärnan att bygga om vid hopp mellan arkitekturer.