Inlägg

Inlägg som mruhr har skrivit i forumet
Av mruhr
Skrivet av improwise:

Vet inte om det är det du menar, men annars har jag haft som grundíde att inte försöka spofa några IPs eller liknande utan att se till så att anropen till själva "autentiseringen" går på vanliga WAN, medan allt annat går på WG interfacet. Lite osäker på vad du är inne på med ditt fokus på just IP adreser här, men finns väl olika sätt att göra det på eller så menar vi egentligen samma sak. Har inte TV4-play själv men väl CMore, men dom använder nog någon annan lösning då jag inte minns något med maxmind när jag rundade deras VPN spärr.

Sen beror det så klart på var du har din exitnod också i kombination med vilken VPN du använder, sitter du typ i Thailand och har även din icke VPN IP där så lär du få ytterligare problem om tjänsten använder Geo Block osv.

(För den missat det så talar vi inte om några olagligheter här, utan att komma åt det innehåll vi faktiskt betalar för. Möjligtvis kanske det är olagligt att blockera betalande användare bara för att dom kör VPN men det är väl en diskussion för en annan tråd...).

Precis, jag försöker att styra ut trafiken utanför vpn:et för streamingen medan jag har vpn kvar för all annan trafik. Sitter i Sverige så har inget att dölja men med proxyn kan jag låsa ut porr och annat skräp från kidsen.

Av mruhr
Skrivet av improwise:

Det kan helt klart vara en del bök, och lite beronde av hur stabila programvaror man har tillgång till. T.ex. för OpenWRT så tog det ett tag innan den programvaran riktigt var stabil och inte skapade mer problem än den löste. Du körde väl något annat än OpenWRT har jag för mig.

Ja, merlin. Det intressanta är att jag nu har debuggat all kod och fick maxmind som de nyttjar att inte se mitt ip men det ligger ändå en block kvar på tv4- måste vara att de i något annat steg detekterar och skickar in ip:n till maxmind. Problemet blir att man för enbart en play tjänst har 15-20 ip:s och det ska till en del till, krångligare än väntat och rätt onödigt av leverantörerna- rättigheterna skulle man ju kunna säkra genom att ge en gateway för verifiering som användarna av vpn skulle kunna lägga på WAN.

Av mruhr
Skrivet av improwise:

Men du kan ju logga in på en vanlig dator också där möjlighetena är lite enklare att debugga och se vilka anrop som blockas. Ofta brukar det vara rätt simpelt att se (iaf om man sysslat med webbutveckling sen årtalen började på 19 ). Notera dock att om du har AdBlockers och liknande aktivt så lär dom blocka en del också. Du vill nog för övrigt inte blocka IP adresser då de kan variera rätt mk beroende på CDN osv.

Och om det känns som känns jobbigt så kanske inte custom router med VPN routing är en given succe

Nja, såg att de använder maxmind.com för sin detektering och letade upp deras A records och lade in de och har även försökt med CIDR men kommer inte framåt.

Av mruhr
Skrivet av improwise:

Gäller det HTTP/HTTPS kan du nog testa bara kolla i webbläsaren vad som blockas, typ för streamingtjänster och liknande.

Nja, det är i mobilen och man får ju upp ett felmeddelande men det betyder ju inte att det nödvändigtvis blockas- det är väl snarare att de redirectar någonstans där man får felmeddelandet så få ett ip känns svårt (åtminstone för en datatekniker men som inte är nätfokuserad)

Av mruhr
Skrivet av improwise:

Det beror nog på användarens kunskaper främst, OpenWRT är kanske inte den mest pedagogiska mjukvaran som skapats

Dock undrar jag om det behövs längre så länge man har en IP från EU, har för mig att det kom något direktiv om att det var konkurenshämmande eller nåt.

Jag har satt upp vpn med svenskt IP men blir blockad på TV4play, Amazon prime video samt whatsapp video samtal. Finns det någon som har koll på vilka ip ranges som jag ska lägga in i min routing så att det går utanför tunneln? Ser att det kanske även har en påverkan på SVT play samt Dplay. All hjälp tas tacksamt emot. Själv kör jag en asus router med merlin fw