Inlägg

Inlägg som anon320625 har skrivit i forumet
Av anon320625
Skrivet av Flygman:

Finns ingen lag om öppet köp om det inte görs på distans där man inte kunnat kolla på varan innan köp. Öppet köp är frivilligt att erbjuda kunden och då gissar jag även att frivilliga vilkor gäller.
Känns korkat att 1.) spontanköpa en dammsugare för uppenbarligen ett större värde än 4000kr, och 2.) Inte läsa ett kontrakt man skriver på. Se det som en lärdom imo.

Nja en lärdomspeng tänker jag inte se det som alls. Maskinen kostar nästan 40tkr och vi har barn som är allergiker och såg behovet för hur djupt den rengjorde. Alla har nog blivit övertygade på något sätt. När spänningarna lade sig som sagt så hann vi tänka lite mer. Det är nog det ångerrätten finns för antar jag. Det är billigare att köpa en ny matta varje år i 40 år än att köpa maskinen, argumenterade vi här hemma.

Vet inte varför du kallar det för "öppet köp" det är ingen butik i mitt hem. Det klassas som distansavtal.
Jag läste för övrigt kontraktet men brydde mig inte om returkostnader m.m. då jag inte skulle ångra.

Skrivet av Bowman99:

Kirby?
Ett riktigt blufföretag som kränger dammsugare för 30-40kkr genom hemförsäljning. Kämpa på och bli av med skiten.
Även ”den schyssta” utbildningen er ”vän” ville göra hos er är en grej dom gör vääääääldigt beräknande.

Nja men en motsvarighet och priset är ungefär i dem svängarna.

Ja som sagt vi ville inte köpa från början för vi såg inte alls behovet, sedan väcktes behovet, men efter argument enl. ovan, så kände vi att det var onödig lyxpryl.

Av anon320625

Returrätt hemförsäljning (dyrgrip)

Hej

Min fru och jag blev kontaktade av en bekant, denne har börjat sälja lite dyra dammsugare och undrade om vi kunde ställa upp för en demonstration i utbildningssyfte för denne själv.

Givetvis gjorde vi det och en dag blev bokad för detta men sa redan där och då att det inte fanns intresse för köp.
Dagen det så anlände bekante med sin chef och de presentera sin produkt. Produkten visade sig vara jävligt mycket bättre än vi själva förväntade oss så vi slog till.

Vi meddelades om att vi hade ångerrätt om 14 dagar men tänkte inte mer på det för vi såg behovet.
Efter att spänningarna lade sig dock så började vi kontemplera och resultatet blev egentligen att vi ville göra en retur.

I kontraktet dem gav oss så kräver de minimiavgift om 4000SEK för retur där de på baksidan av kontraktet hänvisar till värdeminskning.

Produkten har sedan deras demonstration inte använts eftersom en ny bokning efter köpet skulle ske för att utbilda oss i produkten.

Obs. De tog med vår gamla dammsugare + emballaget för den vi nu vill returnera.
De kom även med produkten i sina händer så någon leverans var det aldrig tal om.

Känns inte skäligt med 4000SEK.

Vad säger ni?