Inlägg

Inlägg som maxnbm har skrivit i forumet
Av maxnbm
Skrivet av Saddl3r:

Vilken Xbox är det?

Xbox One.

Av maxnbm

Spela xbox på skärm - hur få ljud ut?

Hej. Ska hjälpa lillebrorsan med att få ljud ut när han spelar men går inte så bra. Han får ljud i hörlurarna när han kopplar de till spelkontrollen, men hur kan han få ljud ut utan hörlurar? Jag provade koppla in ett par datorhögtalare med baslåda till konsolen utan resultat.

Hade verkligen uppskattat hjälp med detta!

Skärmen i fråga är denna: https://www.komplett.se/product/780966#technical-details

Av maxnbm
Skrivet av MacAllan:

@maxnbm: Hastighetsmässigt spelar det ingen roll om du går direkt från router eller via en switch, så länge du har rätt switch som klarar trafiken. En Gbit switch kostar inte många hundralappar och kommer inte vara en bromskloss efter routern, 5 portars har du t.ex. denna och behöver du 8 portar finns samma för en 100-lapp till.
https://www.inet.se/produkt/5402177/tp-link-tl-sg105

Placera routern där wifi täcker din lgh bäst.

Kabeln du skall dra bör vara minst cat6

Så med andra ord spelar det ingen roll om jag har från routern eller switchen till enhet. Behöver tråd till mitt tv spel och Apple TV, thats it. Skulle kunna sätta en i tvn med ”bara för att”, även om funktionerna där aldrig används. Men routern har 5 portar tror jag ändå.

Har cat 5e nu som funkar utmärkt, ligger på 235-245 mbps varje gång. Har 250/100.

Av maxnbm

Dra nätverkskabel från hall till vardagsrum

Hej!

Bor i lgh på 50 kvm. Använder Wi-Fi till allt förutom när jag spelar. I nuläget får jag dra en kabel varje gång jag ska spela till routern, har ena änden i konsolen hela tiden och kabeln i skåpet. Detta är ju såklart inte helt optimalt. Tänkte därför jag ska dra nätverkskabel från fiberdosan i hallen till router i vardagsrummet (som just nu då också sitter i hallen vid fiberdosan). Antar detta är bättre än låta routern vara kvar i hallen och dra kabel från den till en switch i vardagsrummet då det väl blir bättre kraft direkt från routern än från någon mellanstation (switchen alltså).

Kommer behöva gå över dörrar, genom en vägg osv. En flat bör vara bäst lämpad va? 10 meter ska räcka. Cat5e tänkte jag, cat6 funkar väl med.

Så mina frågor är: 1) Vad behöver jag förutom en kabel? Kabelkanaler bara?
2) från dosa till router är bäst va? Behöver bara trådad anslutning till konsolen som sagt, kommer nog även sätta en kabel till Apple TV’n också då routern kommer befinna sig vid tv’n. Återigen är det väl bättre med kabel direkt från router till enhet istället för från router till switch till enhet?

Ser fram emot svar.

Med vänlig hälsning,
Max