Inlägg

Inlägg som klahar har skrivit i forumet
Av klahar

@mrqaffe: Så vitt jag hittar kan jag inte ändra vlan i den mjukvara som finns. Om jag testar dd-wrt, klarar själva routern av det då?

När du skriver nät i sista meningen, vad menar du då? Menar du mot Comhem, inte lokalt? För alla går ju via samma interface mot WAN.

Av klahar

@xprt:

Något känns fel, när jag kikar på anslutna klienter så listas 8 st anslutna via ethernet med individuella IP och MAC-adresser men det är bara en kabel som går ut från routern.

Jag hittar ingenstans där jag kan se untyttjandet av bandbredd i routern. Jag kör med standardmjukvaran men jag kanske behöver testa installera någon annan firmware?

Av klahar

Problem med hastighet på en Asus RT-AC66U B1

Hej!

Jag har en Asus RT-AC66U B1 som jag kör med AP-läge för att få trådlöst längre bort i huset. Hela setupen är:

Fiber 300/100 från Comhem in i deras WiFiHub L1 -> kabel till min Asus RT-AC66U B1 -> kabel till Comhem TV-hub + trådlöst till dator/tele osv.

Jag vet att man kan köra tv-hubben direkt i medieomvandlaren för att slippa dela bandbredd men jag vill ha tv-hubben på samma nätverk så jag kan utnyttja google cast på den också och slippa dra fler kablar över huset, kör jag den direkt i medieomvandlaren så ligger de inte på samma nät som tele och dator och då kan jag inte casta till den.

Problemet som dyker upp är att när någon använder tv'n så försvinner i princip all hastighet på dator (jobbar hemifrån nu för tiden) och telefoner när man är uppkopplad mot Asus-routern. Om jag däremot kopplar upp mig mot Comhem-routerns trådlösa så får jag bra hastighet vilket borde betyda att det inte är uppkopplingen mot internet som är begränsningen utan i Asus-routern.

Är det någon som har en idé var jag kan tänkas felsöka och hitta något?

Av klahar
Skrivet av Prelatur:

@klahar:
Hos Comhem skall det i allmänhet gå att koppla in tv-hubben i routern, om du har en ComHem router.
Ibland går det inte p.g.a. det lokala fiber nätet.
Så testa om det fungerar att koppla den till routern.

Den casting som finns inbyggd i olika apparater är oftast sämre; kompatibilitet, upplösning m.m.
Det bästa är oftast att skaffa en Chromecast och sätta i TV:n.

Jag har en vanlig chromecast så det är egentligen inget större problem utan var lite mer nyfiken. Jag har en första generationens chromecast så det är kanske annars dags att köpa en ny ändå

Vet du om trafiken påverkas? Dvs om jag t ex ser på tv samtidigt som man streamar något. Borde det bli någon märkbar skillnad? Har 300/100.

Av klahar

Kanske en dum fråga men gör det någon skillnad att koppla tv-hubben i routern eller i medieomvandlaren/fiberkonverteraren?

Som det är nu så går kabeln från hubben direkt i konverteraren och då hamnar den inte på samma nätverk som mobilerna som går via wifi vilket leder till att det inte går att casta till hubben.

Eller har jag missförstått något?

Hubben verkar ha en privat ip på 10.X.X.X men övriga enheter ligger på 192.X.X.X.