Inlägg

Inlägg som Renaisscance har skrivit i forumet
Av Renaisscance

Hej och tack för svaren! Jaha.... skönt, macmann! Tack Per! Men har inten jordning i lägenheten aå det är jog onödigt :). Kan lika gärna köpa flera stycken - för behöver ändå flers - på lokala secondhandbutiken.

Av Renaisscance

Strömsladd till nätagg?

Hej! Köpte nätagg av en här på forumet men fick tyvärr ingen strömsladd. Testade med en kompis sladd, och det funkade, men kom på i efterhand att det kanske kan vara riskabelt? Är det så? Ekan jag köpa vilken sladd som helst eller lär jag köpa en från EVGA?

Av Renaisscance

Chassikrav för SLI?

Hej! Jo, efter en galet bra deal på ett 1300w nätagg idag så har jag styrt om till att försöka bli futureproof för att *kunna* använda två grafikkort (inte idag utan potentiellt någon gång men chassit köper jag snart). Då är frågan vad jag bör tänka på? Det jag vet är att chassit behöver vara större både för att få plats med grafikkorten och för att klara av värmeutvecklingen.
Har tänkt köpa ett ryx 2060 super, nu, och såklart ett till sådant senare.

Några saker jag bör tänka på? Behöver jag ett fill tower eller skulle ett sånt här kunna funka? https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5064134 jag kommer oavsett vara extremt noga med fläktplacering (och såklart ha tillräckligt många fläktar). Och självklart lägga tid och pengar på att optimera kylningen (med vattenkylning eller vad som nu skulle vsra effektivast). Allt det där är en senare fråga och nu handlar det bara om att köpa ett chassi som passar för två gpu.

Tack på förhand!

Av Renaisscance

Tjena är intresserad av ramminnena! 700kr+frakt bjudet

Mvh

Av Renaisscance

(Råkade skicka kommentaren som pm, ursäkta! Är ny på marknadssidan).
Hej, är intresserad och bjuder 750kr+frakt kan swisha över på en gång

Mvh/Simon

Av Renaisscance

Tack för grymma svar! Ja precis, hrnockså tänkt att ps5-spelen kan skynda på utvexklingen lite (kanske) och göra 8gb till mer av en standard.

"supersnabb SSD"<--- räcker en 1tb 860 evo sata-modell? Har läst att m.2modellen inte har nån mätkbar skillnad (mn kostar 300kr mer) vilket är varför jag frågar.
"Sen finns det säkert en del som tycker om att pilla med sånt man inte borde (volt, överklockning och dylikt) "<---ja, men det hade jag tänkt låta bli. Dock fundersr jag på att oöpa en fabriksöverklockad variant (om det nu blir 5600xt dvs). Hur är läget där, kan man lita på att det fungerar utan överklockningarelaterade bluescreens o sånt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Renaisscance

Är 5600xt riskabelt såhär i början (och, isf, hur länge)?

Hej! Tack återigen för helt grymma svar på mina PSU-frågor tidigare! 🎠
Har tre frågor.. Inför datorbygget har jag verkligen försökt gräva vad gäller grafikkort men det är fan en djungel.

1. En sak som hittills gjort mig 5600xt-tveksam är att det, enligt vissa, kan vara risky såhär i början -- innan 5600xt fått testas, av *många*, i månader därför att det kan finnas en massa (?) okända buggar. Vad säger ni om det? Och, om det stämmer, hur länge stämmer det?

2. Hur viktigt är 8gb grafikminne nu och 2-3 år framöver? Gör 6-8gb nån skillnad i 1080p?

3. Vad rekommenderar ni, mellan 5600xt/5700 och radeon 2060 för nån som först tänkt spela i 1080p, som värdesätter framerate över utseendet och tänkt spela framförallt snabba fps och strategispel? Och som är ok med att uppgradera graffekortet om 2-3 år. Grejen är att jag har kollat tester där ďe generellt sett är jämna mrn slår varandra med hästlängder på olika saker. Tycker det är väldigt förvirrande...

Har lagt säkert 30h, hittills, på datorresearch så inget av ovansyående beror på att jag inte har försökt haha.

Tack på förhand!

Av Renaisscance

Hej oxh tack för helt fantastiska svar! Pedagogiskt o bra. Dka försöka besvara alla åtminstone kort, så snart jag kan.. är dock så jäkla oteknisk aty endel är rätt svårt för mig att besvara på ett intelligent sätt :/

Brukar va noga med att stänga av datorn, och använder inte datorn till yunga grejer mer än 2-3 timmsr om dagen, så antar att märkningen inte spelar extremt stor roll. Om jag nu har förstått rätt..

Om jag nu ska försöka hålla mig i 30-50%-spannet, vad vore vettigt stt skaffa med följande setup? (Inte inköpt ännu men har hyfsad koll på vad det blir)

Processor: ryzen 3600

Grafik: Radeon 5600xt

Ram: 16gb hyper fury 3200mhz (eventuellt 32gb senare)

Moder: Asus x rog strix b450 f gaming

Sdd: samsung 860 evo 1tb

Chassi: Fractal design x meshify s2 (till stor del därför att det *går* att få in en massa fläktar vid behov)

Vad kan vara vettigt? Några få ord om vad jag tänkt höra (som kan påverka effektbehovet):
Tror aldrig jag kommer köra SLI, lär intr bli mer än 32gb ram, och har inga tankar på att överklocka (och isf garanterat bara grafikkortet). Det är mitt första datorbygge på över 10 år (2:a nånsin) och är för tillfället inte gjord sv pengar,mså har tänkt börja lite lagom. Bara full-hd till en början (men med riktigt bra flyt i alla spel) för att sen öka med grymt grafikkort och bättre skärm.

Tänkte att ett corsair rm 750x v2 750w gold borde räcka, nu och ifall jag skaffar rejält grafikkort, 32gb ram, o kanske bättre prolle? Då lägger jag inte pengar på "omotiverat bra" märkning, får ett beprövat märke, och... ja, tycker det känns stabilt. Klart att det känns lite dyrt men lätt värt för att slippa allt krångel som även endel kända märken verkar innebära (läste om en massa exploderande evga-agg t ex)

Tack återigen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Renaisscance

Antal watt kontra diverse märkningar (brons, silver osv)

Hej! Funderar på hur man ska täbka kring förhållandet mellan antalet watt och olika kvalitetsmärkningar.
Alltså, hur stor skillnad gör x märkning - "översatt" till watt - hos brons, silver, guld och platinum? Hur många extrawatt motsvarar en bättre märkning (om det alls är en relevant jämförelse).
För att ge ett specifikt exempel: funderar över om jag ska satsa på ett bra 750w nätagg, med kanske brons-märkning, eller typ 650w med guld eller platinum. Hur bör jag tänka? Ska självklart satsa på ett erkänt mätke, typ seasonic eller corsair.

Tack på förhand!
/Simon