Inlägg

Inlägg som anon317878 har skrivit i forumet
Av anon317878
Skrivet av KesoB:

Såg den tidigare idag.

1. När hon argumentarer för att det inte behövs så utgår hon ifrån allmäna platser. Inte ett plan med 400 personer där man har folk som tid och otid hostar och går förbi.

2. Du svarar inte på min fråga.

Oj, du blev väl inte kränkt av att jag föreslog att du kunde titta på en video. Jag tror inte vi behöver räkna 1,2 och 3. Men om du så vill så.

3. Jag är inte här för att svara på dina frågor.
4. Du skrev bland annat att du ville ha förslag på munskydd. Hon säger klart och tydligt att munskydd hjälper endast om man själv är smittad och inte vill smitta andra,. Så ja, det besvarar din fråga delvis.

Av anon317878
Skrivet av KesoB:

Jag skall flyga till USA om 2 veckor. Åker via Paris.

Vad för typ av munskydd är tillräckligt bra för att blocka största risken med att bli smittad? Och då tänker jag inte nödvändigtvis bara på Corona utan andra virus och bakterier. Vill helst inte bli sjuk när jag skall på semester. Tips på premium mun/näs-skydd?

Lyssna på denna, endast 2 min.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experten-forklarar-sa-anva...

Av anon317878
Skrivet av iller:

Låter du Xboxen i standby ladda ner uppdateringar eller kanske startat nedladdning av spel?

https://beta.support.xbox.com/help/hardware-network/power/lea...

Helt ärligt så kommer jag inte ihåg vilka inställningar jag valde. Tack för länken ska titta på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon317878

Köpte en xbox one s för cirka fyra dagar sedan och har ett litet problem.
Jag stänger av konsolen med hjälp av handkontrollen, alltså håller i xbox knappen på handkontrollen och sedan väljer, "stäng av konsolen" . Nu märkte jag att fläkten fortfarande var igång efter att ha stängt av konsolen för ca 30 min sedan. Hur kommer det sig? Varm var den också. Funderat på om det är standby mode, men jag trycker ju på " stäng av konsolen". Aa ni fattar

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon317878

Vad har ni för dashcam?

Funderar på att skaffa mig en, men det är svårt att välja. De flesta rekommenderar blackvue, men den är alldeles för dyr. Samtidigt så hör jag att bildkvalitén inte är det bästa, trots priset.
Vad har ni för dashcam? Är ni nöjda med bilden?

Av anon317878

Vad vet ni om vad man får för tvåhundring i Norrland. Säkert en månadshyra.

Alltid kul med gratis peng. Grattis

Av anon317878

@anon124768: Har tittat på liknande utbildningar och jag personligen känner ingen oro när det kommer till jobbmöjligheter, kan bli svårt att komma in i början, men jobb finns det nog. Vad menar du med att jobben kan försvinna? Vad jag har förstått så är det inte direkt enkla ''saker'' man arbetar med som tex. nätverkstekniker.
Studerade själv data- och systemvetenskap, hade jättetråkigt tills jag kom till programmeringskursen, men sen när den var slut så blev det tråkigt igen, så jag hoppade av. Funderar på att söka till datavetenskap ist, den låter roligare men om inte den blir av så blir det nog yh.
Sen, kan man sin sak så hittar man alltid jobb, tänker jag.

Av anon317878
Skrivet av f@boy:

Kolla först om det är gamepass eller games with gold. Jag har Ultimate så jag har inte koll på vilket.

Det står spela med xbox gamepass, så borde väl stå om det är ultimate. Det står ultimate på forza lego, men det är jag inte intresserad av ändå.

Av anon317878
Skrivet av f@boy:

@lrs7: Finns ju för 2190:- utan spel. Kolla prisjakt. Forza ingår i gamepass, som jag tycker att man behöver ändå.

Såg den på prisjakt, men eftersom forza kostar 599 så hade det varit billigare. Visste inte att den ingick i gamepass. Men då är den för 2190:- ett bättre alternativ.

Av anon317878

Inte helt hundra om jag får ställa frågan här, men jag testar

Funderar på att köpa Xbox One och hittade denna https://www.maxgaming.se/xbox-one-1/xbox-one-s-1tb-inkl-forza...
Jag tycker att det låter som en bra deal. Jag hade ändå tänkt att köpa Forza i samband med xbox, vad tycker ni?
En följdfråga, hur kommer det sig att denna kostar bara en hundring mindre, har jag missat något? https://www.maxgaming.se/xbox-one-1/xbox-one-s-1tb

Av anon317878
Skrivet av pellen:

Ja, heatpipen (det bruna röret) flyttar värmen från CPU till kylflänsen vid fläkten, så den blir varm.

Okej vad bra. Då tänkte jag rätt. Tack!

Av anon317878
Skrivet av Andreaz1:

Reservdelar till laptops är svårt till att börja med och blir bara värre ju äldre datorn blir. Skit i fläkten för tillfället och börja med pastan. Har du tur kan det göra underverk.

Har bytt pastan nu, den är igång så får se hur det går. En annan fråga, är det meningen att kylaren ska bli skit varm? Alltså den bruna delen som går över cpun? Har ej en bild på min, men bifogar en från ebay. https://www.ebay.ie/itm/hp-g7000-g7065em-motherboard-la-4031p...

Av anon317878
Skrivet av Andreaz1:

Reservdelar till laptops är svårt till att börja med och blir bara värre ju äldre datorn blir. Skit i fläkten för tillfället och börja med pastan. Har du tur kan det göra underverk.

Skruvade loss helt nu, det var kylpasta kvar men satt som sten. Ska köpa kylpasta imorn, så får vi se hur det går.

Av anon317878

Nu flippade den helt, startade upp datorn nu och fläkten började snurra som aldrig förr vaf*n hände med den, den snurrade skit fort och sen slutade snurra helt.

Av anon317878
Skrivet av Andreaz1:

Reservdelar till laptops är svårt till att börja med och blir bara värre ju äldre datorn blir. Skit i fläkten för tillfället och börja med pastan. Har du tur kan det göra underverk.

Hittade denna, ser exakt likadan och all text stämmer förutom ''K1516V'', visst borde den fungera? https://www.ebay.co.uk/itm/CPU-Cooler-Fan-For-HP-COMPAQ-500-5...

Av anon317878
Skrivet av Andreaz1:

På en så gammal dator kommer pastan att vara helt uttorkad och värdelös till att börja med. Därför blir datorn varm direkt när du startar den. Har du lyft på kylaren och brutit den lilla kontakt som fanns har du bara gjort problemet värre. Jag är faktiskt förvånad att datorn inte överhettar snabbare. Plocka bort kylaren och byt pastan ordentligt är mitt råd. Har du tillgång till komprimerad luft rekommenderar jag starkt en runda av det genom kylflänsarna. Körde det på en bekants gamla laptop och det flög ut stenhårda dammtussar som vi aldrig hade fått loss på annat vis. Han sa att efter det och lite ny kylpasta lät datorn som ny igen, innan dess skrek fläkten och den blev stekhet direkt, precis som din.

Då ska jag skruva loss den helt och göra det ordentligt. Först måste jag dock hitta en ny fläkt

Av anon317878
Skrivet av Andreaz1:

Tog du bort kylaren från processorn utan att byta kylpastan?

Skruvade inte loss helt, men enklare ord så lyfte jag upp den lite för att få bort damm som hade fastnat runt kylaren.
Tror inte cpun tog skada, med tanke på att den startade upp som vanligt. Fläkten blev även varm innan jag hade tagit isär datorn.
Men jag funderar om det kan vara så att fläkten blir varm pga att cpun inte kyls ner ordentligt. Men samtidigt så låter det lite off, med tanke på att det går så fort.

Av anon317878
Skrivet av Roger W:

Låter som det är dags att byta ut fläkten???

Tänkte också det, men det känns som att det är något annat det är fel på. Eftersom den blir varm på några minuter, kan knappt beror på två mindre sprickor, eller kan det?

Av anon317878
Skrivet av xfade:

Skriv gärna hur, så andra kan få hjälp med samma/liknande problem.

Eller löste kanske man inte kan kalla det direkt.
Skruvade loss fläkten en andra gång och undersökte den närmare. Såg att det var två sprickor i fläkten, det är förmodligen därför den lät så mycket. Satte i fläkten igen och startade datorn. Den lät fortfarande högt, försökte pressa ihop sprickorna på fläkten med hjälp av en kniv så att den satt ''ihop'', alltså som att den blev hel. Den lät inte lika mycket och snurrade på som vanligt. Men blev fortfarande lika varm, lika fort.
Hoppas ni förstår

Av anon317878
Skrivet av Andreaz1:

Hur pass mycket hade du isär datorn? Skruvade du loss kylare och alltihopa? Bytte kylpastan? Blåste rent med kompressor till exempel?

Skickades från m.sweclockers.com

Tog bort kylare, fläkt men rörde inte cpun,bytte inte kylpasta. Blåste med luft på burk, men ganska säker på att det var fel å själva fläkten. Men förstår dock inte hur det kan bli så varm bara på 2 minuter, den kanske har gjort sitt ändå.