Inlägg

Inlägg som billerby har skrivit i forumet
Av billerby
Skrivet av billerby:

Aha

Tack, då provar jag att uppdatera med usb-sticka först och främst.

Anledningen till att jag vill få igång wifi var att jag läste att den har stöd för Spotify Connect, så jag kan streama musik till den från mobilen.

Kan meddela att jag lyckades ansluta till wifi efter att ha få hjälp i chatten av support. Tricket för mig vara att rensa både cache och appdata i smartthings-appen följt av att göra soundbaren strömlös i en minut. Då lyckades det.

Av billerby
Skrivet av blunden:

Du länkade som sagt fel soundbar. Här ser du senaste firmware:

https://www.samsung.com/se/support/model/HW-Q995C/XE/#downloa...

Aha

Tack, då provar jag att uppdatera med usb-sticka först och främst.

Anledningen till att jag vill få igång wifi var att jag läste att den har stöd för Spotify Connect, så jag kan streama musik till den från mobilen.

Av billerby
Skrivet av blunden:

Jag äger inte just denna modellen, men jag hade liknande problem med min HW-Q86R. Det slutade med i att jag struntade i att någonsin ansluta den till Wi-Fi och istället körde firmware-uppdateringarna via USB.

Det brukar finnas en knappkombination för att se firmware-versionerna för de olika delarna av soundbaren på den lilla skärmen.

Om din soundbar inte tillverkades efter 14/11 så lär du nog ha en gammal firmware-version.

Intressant, den enda firmware jag fick fatt i hos samsung.com har följande info.txt i zip-filen, dvs byggd för över ett år sedan...
(https://www.samsung.com/se/support/model/HW-Q995B/XE/#downloa...)

Har du en länk till något nyare?

[Main information]
upgrade type: USB
model string: SAT-iMX8M22WWC
major version: 1010
minor version: 0
build date: 2022-10-28
release name: SWU-OU_SAT-iMX8M22WWC-01010-2022-10-28-Release
firm code: SWU-OU_SAT-iMX8M22WWC_01010_2022-10-28
firm version: 01010.2022-10-28

Av billerby

Någon annan som har problem att koppla upp soundbaren mot sitt wifi? Den hittas av smartthings-appen och sedan väljer jag lägg till i mitt konto och sedan står den bara och tuggar i evighet följt av ett generellt felmeddelande. Antar att det borde komma upp frågor om vilket wifi den skall ansluta till etc? Hur ser man vilken firmware-version soundbaren har? Ser att man kan ladda ner och uppdatera via usb-sticka men vet inte om det är samma version som jag redan har...

Av billerby

@varget: Hade inte fattat att det inte funkar alls att köra mot 10GB-porten om datorn inte stödjer det. Så för att svara dig. Jag har inget sådant kort idag.

/Erik

Av billerby

Yes! Nu är det igång. De aktiverade mig manuellt nu. 10 gb porten i routern fungerar dock inte men väl de andra... Jaja en bra bit på väg nu 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av billerby

Hej!

Tx-intervallet stod i routerns gränssnitt som exempel på vad det borde ligga inom. (hjälptext)

Teknikern var väldigt otydlig när han ringde, det kan ha varit att routern blinkade och inte lyste med ett fast sken. Han sa något om det. Sen stod i instruktionen att den skulle blinka de första 20 minutrarna då den laddar ner konfig från Bahnhof. Därför nöjde han sig och åkte. Är inte helt hundra på att han pratade om dåliga mätvärden efter tvätten. Som du säger så kan det ju vara routern som är kass helt enkelt. Skall ligga på den idag igen. Deras support verkar klart underdimensionerad tyvärr.

Tack för input!

Skickades från m.sweclockers.com

Av billerby

Aha det var iaf bra info att veta att det här sakerna. Första gången efter jag bootar om routern får jag upp Bahnhofs inliggningssida för förstagångskonfiguration. När jag postar credentials smäller det med "no internet connection", så några sporadiska paket verkar kolla igenom. Jaja det är väl bara att ligga på och bränna mobildata tillsvidare...

Tack

Skickades från m.sweclockers.com

Av billerby

Byte till Bahnhof 10GB - nu ingen fungerande länk

Hej!

För en vecka sedan gjordes byte i stationen till Bahnhof villafiber så jag kan få ta del av deras 10GB-erbjudande. Innan hade jag Bahnhof och Telia Öppen Fiber på nätsidan.

Kopplade in den medföljade routern med inbyggd medieomvandlare och den började blinka rött vilket jag läste till mig berodde att det inte fanns någon länk till stationen.

Efter fem(!) dagar felanmälde Bahnhof till underleverantören varpå en tekniker efter sex dagar (igår) dök upp oanmäld och började mäta i bredbandsuttaget. Jag var tvungen att avvika och han ringde mig tio minuter senare och meddelade att han tvättat patchkabeln varpå routern slutade blinka rött utan istället blinkade grönt. Han sa att han var lite osäker fortfarande pga mätvärdena men att det såg ut att fungera nu.

När jag kom hem visar det sig att han endast fått ordning på RX-värdet (Receiving), TX-värdet (Transmission) är fortfarande helt utanför normalintervallet har +1,7 dBm nu och det skall ligga mellan -9 till -3 för att vara normalt.

Ringer upp Bahnhof igen som inte låter mig tala med någon på villafiberavdelningen utan bara meddelar att de "skall titta på det". Ny kontakt idag, enligt dem har underleverantören sagt att de gjort vad de kan på "sin sida". Dvs de menar att felet inte ligger hos dem. Som jag uppfattat det har de (Skanova antar jag) ansvar för närmsta stationen och hem till mig och mitt fiberuttag. Det oroar mig att de säger att de har gjort vad de kan och nu slår ifrån sig.

När jag läser på om fiber sägs det överallt att för att veta om en koppling är ren måste fibermikroskop användas, att bara rengöra med en oneclick-cleaner och plugga in är verkligen inte någon garanti för att det är rent.

Nu undrar jag om någon här har kunskap om huruvida det är sannolikt att det är just smuts som är problemet? Finns det andra mer troliga förklaringar när jag har ett bra RX och ett dåligt TX-värde? Enligt tekniker nummer 1, jag pratade med för en vecka sedan hade han bra värden fram till stationen när han mätte och han är den enda jag hittills pratat med som ingett förtroende i fråga om kompetens.

Kan tillägga att jag provat med två nya fiberpatchkablar och värdena ser i stort sett likadana ut enligt routern med bägge kablarna (och ja jag är nogrann med att inte röra vid dem och att sätta på skydd på kopplingarna emellan testerna).

Det borde ju rimligen utesluta att felet är min kabel, uttaget i routern var ju plomberat när jag stoppade in kabeln första gången? Jag misstänker antingen honkontakten i mitt fiberuttag eller änden som sitter i stationen.

Inser att jag själv förmodligen inte kan komma tillrätta med detta, men det känns bra att läsa på och ha lite koll när de behagar komma hit nästa gång.

Tacksam för input!