Inlägg

Inlägg som monoleg har skrivit i forumet
Av monoleg

Prime gick ut for ett tag sedan, förnyade inte denna gången då man inte får tillgång till allt i deras utbud utan att man ska isf "hyra" en del av innehållet. Skulle nog behållt prime ifall jag handlade mycket av amazon kanske. Ska dom nu höja priset el tvinga på en reklam så kommer jag ej skaffa tjänsten igen. La ner Netflix också för par månader sedan, känns inte lönt.

Har endast kvar HBO och spotify, har dock kvar det där 49kr resten av livet hos HBO, får se hur det går me de.

Så många streaming tjänster som inte känns lönt att ha längre, blir mer och mer som TV, blir fan besviken.

Av monoleg
Skrivet av maxpurrp:

Det är en WiFi hub L2 från Sagecom.

Har du tillgång till en annan router som du kan testa med, kanske låna en router om det går?

Av monoleg
Skrivet av backspace:

Intressant sida.
Jag är för stunden ansluten via VPN och integrity.st visar en Röd tumme som pekar nedåt bara för att man inte använder deras tjänst.
Det är ju i sig kanske inte fel eftersom de självklart försöker fiska efter nya kunder men personligen kan jag väl anse att de borde tycka att det är positivt med en VPN-anslutning.
Bara för att ingen skall bli kränkt och gå i taket, det blir ungefär samma sak om man går in på en annan leverantörs sida, t.ex nordvpn.com

Nej dom känner bara av om du har Integrity VPN. Dom håller inte koll på om andra kopplar upp sig mot sidan med random VPN's

Av monoleg

Kör Integrity VPN via 5.e juli stiftelsen med Wireguard, har funkat bra dom senaste åren, inga problem att komma in på div sidor. Hastighet funkar bra för 100/100, högre hastigheter vet jag dock inte. Och vet inte hur det är med att tanka torrenter, har inte testat. Nackdelen är att dom har bara servers i se+na (sist jag kollade)
Använder bara .se servern själv, men hört att na funkat bra.

Får ändå känslan att man är trygg med Integrity när man läser om stiftelsen och vad dom jobbar för.
https://integrity.st/integrity-vpn/

Av monoleg

Som en bra regel, ladda inte ner PDF filer från okända källor, hur verkligt mail/PDF ser ut. Kommer ihåg RCE exploiten med Foxit pdf reader för några år sedan.

Saxat från BC:
"A specially crafted PDF document can trigger the reuse of previously free memory, which can lead to arbitrary code execution,"

Foliehatta är ett bra redskap.

Av monoleg

Logga in på ett MS konto ger mig verkligen ingenting. Trist att MS tjatar på sina användare, borde ju räcka med att man säger nej vid installationen tycker man.

Av monoleg
Skrivet av rodaflamman:

Jag räknar med att få betala för ett Win 10, om återförsäljaren på min ort har kvar några sådana licenser. Min dator klarar Windows 10, moderkortschipset'-et är Intel X79, och jag har sett att Asus har chipsetdrivrutin för Win 10 för P9X79, som är min moderkortsmodell.

Jag undrar om någon vet: -Kan jag stänga av Windows automatiska underhåll i Win 10 Pro, jag vet att det INTE går i Win 10 Home. Jag tycker bäst om att sköta allt mitt underhåll helt själv, och blir därför mycket irriterad om datorn själv startar det, därför att den tycker att jag har varit inaktiv för länge ( dvs. några minuter ) . Det är ofta som jag hör att hårddisken börjar knattra om jag är lite för inaktiv, jag har alltså Win 10 Home på min andradator, måste ha det för att kunna använda Bank-ID på kort.

Mycket tacksam, om någon vet något om ifall det går att stänga av automatiskt underhåll i Win 10 Pro. I så fall ska jag köpa det till den här datorn. Om det finns att få tag på...

Det går att stänga av.
Och du behöver inte köpa en windows 10 nyckel du kan använda din windows 7 nyckel vid installationen av windows 10 och detta kommer att funka.

Du behöver bara ta fram win 7 nyckel från registret. Detta program har funkat för mig tidigare, men kan ha problem att ta fram nyckel ifall det är en OEM version.

Nirsoft Produkey: https://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html/outl...

Av monoleg
Skrivet av 2000+:

<Uppladdad bildlänk>

Så ser det ut för mig, kanske inte alla kunder har fått den nya portalen ännu?

Har den gamla portalen som ts.

Av monoleg

Loggade in precis och kolla under samma flik på mina sidor, får upp flera förslag (från 250 till 1000) kanske något tillfälligt bara?

Av monoleg

Par vingar på den där så..

Av monoleg

@mr_padawan
Bara nyfikenhet, hade du datorn igång ett tag innan du demonterade el var cpu iskall.

Av monoleg

Var ett tag sedan jag installerade geforce drivisar. Någon som vet om NVCleanstall fungerar fortfarande? så man slipper allt crap+inloggning osv.

Av monoleg

Gött och se att gamla chip kommer till användning.

Av monoleg
Skrivet av AplAy:

Låter självfallet obegripligt långsökt.

Kör ni MS Outlook? Gamaredon är kända för att sprida sin malware via outlook. Men dom har ju inriktat sig mot mål i Ukraina och inte random privat personer.

Av monoleg
Skrivet av Scarabeo:

Rent av taskigt att rekommendera en dator för 13000 med 6500 XT när man kan få en med 3060 Ti för samma pris. Denna dator har till och med varit nere så lågt som 11000. Skulle nog förmodligen välja komponenter själv och låta en butik bygga nu när den gått upp 2000.

https://www.komplett.se/product/1182574/gaming/speldator/stat...

GPU är bättre, men allt annat i min åsikt är ett nedköp. Skulle själv aldrig köpa en OEM gaming burk då uppgraderings möjligheter är väldigt .. begränsat. OEM MK med allt som ingår (el inte ingår) kan vara en mardröm. Men smaken är som baken delad. Finns redan bättre rekommendationer än din och min i tråden, både Fenrisulvfan och Scarabeo (bortsett från första rek.) har lyckats bättre i min åsikt.

Glömde påpeka att cpu kylning ifrån Lenovo är riktigt kass.

Av monoleg

Flossy and the farmer

-98 fick jag låna chefens bärbara hem, slutade med att jag fick köpa loss den igenom jobbet. Ordnade ISDN och kunde nu tanka mp3or via Limewire tror jag det var, detta var innan man kom igång med direct connect. Fan va kul det var.

Edit: limewire var nog senare, kan det har varit audiogalaxy kanske? hmm

Av monoleg
Skrivet av Nozomi:

Går inte ihop, men temporärt kanske om TS kan byta grafikkort i höst kanske. Och klara sig med ~60 fps på high i 1080p till dess.

15k budget max fps går inte ihop nej, skulle lägga undan resten av pengarna och som du sa köpa ett nytt grafikkort när budget tillåter.

Av monoleg

Denna är helt ok för det nedsatta priset. https://www.inet.se/produkt/1511058/taurus-gaming-rx-6500-xt-... 3 år garanti ingår med.

Vet dock inte hur länge den kommer att ha ett nedsatt pris.

Av monoleg
Skrivet av mkk:

Jodå det kostade en bra slant att städa upp efter att ransomware valsat rakt förbi Defender.

Skrivet av mkk:

Att ransomware kom in genom en tredjepart gör ingen skillnad. Det var ju inte så att det stannade inom det systemet.

Har fortfarande inget med defender att göra. Alla system blev infekterade oavsett operativsystem.

Av monoleg
Skrivet av mkk:

De som fick rycka ut och serva maskinerna hos COOP förra året gör tummen upp!

Var ju Kaseya VSA som exploitades, s.k supply-chain attack. Kaseya > Visma > COOP. Känns inte som att Windows Defender ha så mycket med saken att göra.