Inlägg

Inlägg som Juriasu har skrivit i forumet
Av Juriasu

Avslut på denna historian!

I måndags fick jag svar på ett mail till Asus där dem förklarade att jag kunde få nya kablar genom att göra ett nytt RMA-ärende på samma S/N nummer, och det godkändes direkt. Varför Asus support via telefon inte kunde ge mig det svaret kan jag inte svara på.

Av Juriasu

Uppdatering!

Gjorde ett försök med NetOnNet där jag förklarade situationen för dem. Utan att tveka så skickar dem nu till mig en displayportkabel utan kostnad plus att dem kommer ge en del av kostnaden av skärmen tillbaka till mig så att jag kan köpa nödvändiga strömsladdar. Det är verkligen otroligt generöst och mycket mer än vad jag förväntade mig. Hoppas ändå på att få rätt med Asus, men NetOnNets kundservice får verkligen 10/10 från mig.

Av Juriasu
Skrivet av evirob:

Bara så vi håller isär begreppen, en DOA (Dead On Arrival) är när du som kund får en stendöd produkt. Givetvis ska alla tillbehör skickas med då.
En RMA/Reklamation där produkten kanske ska lagas, bytas ut eller krediteras så bör man behålla allt utom den trasiga "delen".

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, jag har ganska lätt för att medge att jag kanske är dum i huvudet, men jag tycker ändå att det hade kunnat stå tydligare instruktioner. Men då vet jag i alla fall vart jag har gjort fel.

Skrivet av Darkreaver:

@Juriasu: kollade mailen för att se vad jag gjorde, har för mig att jag ringde dom och undrade och då bad han mig att göra en ny rma på den nya skärmen. Men bäst att ringa supporten för då är dom trevligare än på mail verkar det som.

Hade inte så mycket tur med asus support över telefon igår, men jag kanske har bättre tur idag.

Edit: Det hade jag inte!

Av Juriasu
Skrivet av Darkreaver:

Gjorde samma sak med just asus för ett tag sedan, då skickade dom dock tillbaka min nätadapter.

Det är faktiskt jätteskönt att höra att det kanske finns hopp! Fick du göra något särskilt då eller skickade dem tillbaka det från verkstaden när dem upptäckte att den fanns med?

Av Juriasu
Skrivet av pv2b:

Jag ser inte vad du gjort för fel. Du har betalt för en produkt, du har följt instruktionerna för returer, och du har fått tillbaka en inkomplett produkt.

Reklamera igen. Till återförsäljaren om tillverkaren inte hjälper dig.

Att det står fel i instruktionerna är inte ditt fel.

Jag vet inte hur jag ska kunna reklamera skärmen till NetOnNet när jag varken har originalförpackningen eller några tillbehör, och skärmen dessutom har ett annat serienummer. Men jag kan I alla fall höra med dem.

Av Juriasu

Skickade med kablar och tillbehör i ett Asus RMA-ärende

Denna skärm skickades till Asus verkstad i samband med att jag fick en likadan ersättningsskärm. Dessa instruktioner ges när man påbörjar ett RMA-ärende på Asus svenska hemsida:

https://i.imgur.com/o1hn5PI.png

"Originalförpackning med alla tillbehör och kopia av inköpsbevis är nödvändig för att acceptera begäran av DOA" är vad som står och vad jag läste så naturligtvis skickar jag med alltihop, för i mitt tycke så står det klart och tydligt. Ett mail med instruktioner kom lite senare:

https://i.imgur.com/a2TLH8f.png

Eftersom att det mer vagt står "koppla bort" så förlitar jag mig på de första instruktionerna som hävdar att allt ska skickas med och antar att med "koppla bort" så menar dem att kablarna inte ska sitta i kopplade vid frakt.

Ersättningsskärmen kom naturligtvis utan några tillbehör överhuvudtaget, vilket jag tycker är ganska logiskt så här i efterhand, men jag har bara försökt följa dem instruktionerna som getts. När jag kontaktar Asus support om det så säger dem bara att det antingen är jag som följt instruktionerna fel, eller att det möjligtvis står fel instruktioner, men oavsett vilket så finns det inget dem kan göra åt det förutom att peka mig åt Asus reservdelssida där man kan köpa en AC-adapter för 499kr.

Jag vet inte riktigt vad för möjligheter jag har i den här situationen. När jag försöker ringa deras support så hävdar dem att det finns inget dem kan göra. Jag har skickat ett mail till Asus servicecenter med samma information jag gett här, men jag vet inte om det kan leda till något och där verkar mina valmöjligheter ta slut. Om någon har något råd att ge så vore jag jättetacksam.

Av Juriasu

Uppdatering på denna situationen!

Acer skärmen är helt okej, men överlag tyckte jag att Asus skärmen var bättre även fast det var fel på dem två första. Så jag skapar ett supportärende hos asus och dem godkänner och jag ska få en ersättningsskärm och efter lite strul med fraktbolaget så kommer dem äntligen med ersättningen och dem tar den andra skärmen med sig tillbaka. När jag öppnar nya skärmen så är det naturligtvis inga sladdar med, varken hdmi, displayport eller ens ac-kabeln. Så här i efterhand kan man tycka att det är ganska logiskt men när supportsidan verkar hävda att alla tillbehör ska med och mailet vagt ber om att "koppla bort" kablar så har jag antagit att allt sånt ska med. Ringde asus support och dem hävdar att informationen ska vara tydlig och antingen så har jag sett fel eller så står det fel, men i vilket fall som helst så måste jag nu köpa mina egna kablar för det finns tydligen heller inget sätt att få tillbaka dem kablar och tillbehör jag bevisligen felaktigt skickat med det defekta exemplaret.

Av Juriasu

Kollade med NetOnNets support igen, ska göra så att jag tar pengarna tillbaka istället när jag har tid att åka till en lagershop. Ska testa på denna istället, ganska trevlig kampanj på den också ju.

Skrivet av Rollese:

Har också PG279Q och exakt samma problem. Min ljusa pixel är uppe till höger, så fort något ljust finns på högra sidan av skärmen (t.e.x utforskaren) så lyser pixeln vit/grönt. Det stör mig dock inte, då den är ganska nära kanten och man måste ha svart bakgrund tillsammans med det vita fönstret som triggar den. Så jag lämnade aldrig tillbaka skärmen, utan kör som det är.

Jag hade nog också kunnat tänka mig att leva med den om den vore längre ut i kanten.

Av Juriasu
Skrivet av Laxpudding:

@Juriasu: Asus PG279Q är en av de mest sålda och även mest diskuterade skärmarna med en hel del nitlotter i exemplarlotteriet. Ser inte ut som en trasig pixel utan som att det är damm/skräp som fastnat mellan glas och panel.

Det verkar (av forumtrådarna att döma) som många viktar om de ska returnera eller behålla skärmar med liknande fel baserat på hur det ser ut i övrigt. Nästa skärm kanske är fri från damm/skräp men har värre glowproblem eller andra avvikelser.

Denna har faktiskt också värre BLB och glow än vad den första hade, så jag lutar åt att få pengarna tillbaka. NetOnNet sade i ett supportärende att dem kunde byta ut den mot en ny, men bara några dagar efter så slutade dem sälja skärmen!

Av Juriasu

Ljus pixel på en helt ny pg279q

https://i.imgur.com/XzhX2VK.jpg

Hej, helt ny skärm som blev ersättare till denna visar sig ha en ljus prick av något slag halvvägs mellan mitten av skärmen och nederkanten. Den syns inte på en helt svart skärm och syns bara något på en vit skärm men någonstans mitt emellan, speciellt på en grå eller en mörkare färgad bakgrund, så tittar den fram och är ljusare än omgivningen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad för typ av fel det är eller om det går att fixa. Har testat med dem vanliga metoderna som att värma ytan med en trasa, trycka på den och att köra med jscreenfix, men det har inte gjort någon skillnad. Är det någon som har erfarenhet av något sådant?

Om möjligt så skulle jag vilja fixa problemet så jag slipper chansa på en ny skärm.

Av Juriasu

@Laxpudding: Tack, jag har kontaktat asus support och skapat ett ärende så förhoppningsvis kan jag få det löst.

Av Juriasu

Har fått en varm punkt på IPS skärm

Hej, i morse märkte jag en varm punkt i kanten på en skärm jag använt i lite över två veckor.

https://i.imgur.com/UznM9hQ.jpg

Jag har en ROG Swift PG279Q och tycker den funkar skitbra annars, så det är ganska segt att se ett sånt problem efter inte ens en månads användning. Är det någon här som har erfarenhet av något liknande, kan jag göra någonting åt det eller är det bara att gilla läget? Kan också berätta att det syns inte alls på en svart skärm, mest på vitt och vissa gråa ytor som t. ex. över discord.