Inlägg

Inlägg som Parkreiner har skrivit i forumet
Av Parkreiner
Skrivet av Lagerlöf:

Jag sitter på en 65OLEDC8 som jag köpte förra BF.

Bilden är fantastisk.

Dock så är det lite problem med artifacts eller "motion noise", om du förstår vad jag menar?

Speciellt i spel där FPS:en ligger lågt, till exempel RDR2. Tyckte dock inte jag har lika stora problem med Star Wars Fallen Order. Men jag kanske bara vant mig.

Men även i Netflix så blir det lite jutter/flicker nära kanterna på objekt som rör sig, har inte läst så mycket om det men det känns ibland som om TVn är "för bra" mot innehållet det försöker visa. Tycker inte alls det är samma sak när jag spelar en blu-ray via PS4.

@Laxpudding kanske vet något om detta? Det kanske är bättre i C9 modellerna? Eller någon inställning man missat?

Fallen Order har högre fps (Frames per second) än RDR2. Jag spelar själv Fallen Order just nu och det flyter på fint när man går in i settings i spelet och bockar i "performance mode" då dras upplösningen ner till 1080p och fps:en ökar. Önskar dom hade ett sånt val på alla spel.

Av Parkreiner
Skrivet av fark:

Ja fy fanken, lider med dig, känslan av att packa upp och möta dem där synen skulle få mina tankar att vandra iväg direkt även om jag själv inte är skyldig, kommer dom misstänka mig nu, kommer dom försöka avlasta allt ansvar, osv..
Många säger ofta, har du inget att dölja slappna av, typ? Nja, inte alls alltid sant men man inser ibland inte ens förrens man självt sitter däör i klistret. Så jäkla lätt att döma när man inte har en enda insats i spelet så att säga..

Därav försäkringen, vet att tex Elgiganten försäljare flera gånger försökt pracka på mig det där dyraste skyddet, å andra sidan skulle det hjälpa en i en sån här sits, inga frågor bara byt. Bra hemförsäkring med drulle är inte fy skam heller kan jag tänka mig, har aldrig råkat ut för det du gjorde men jag vet att jag rädd för att ta i de extremt tunna kanterna, yttre listen mäter 4mm för mig medan bara några mm längre ner i skärmytan sjunker det ytterligare ner mot 3.7mm!

Så jag förstår att det händer, vare sig på väg ur butik, under frakt, hemma vid upppackning och som man kanske inte ens själv märker att det sker, kanske sker i kartongen innan men ens lyft ur TV? Fast jag antar att de flesta lyfter kartongen upp istället, eller har det kanske mer troligt hänt någonstans mellan sista kontroll av TV tills dess att du öppnar här i Sverige, omöjligt att veta exakt när och hur sprickan uppstod?

Dessutom det är en så trälig syn på livet att direkt gå direkt på grövsta misstanke och vräka ur mig nåt i stil med en massa anklagelser, dessutom vem är jag att sitta här och göra det mot dig, har ju ingen aning om ven du är, hur du är, utöver det faktum att jag inte har nån rätt el ens anledning till att göra så. Men jag felar också iband, är bara männsika trots allt hahaha, men försöker att inte slänga ur mig saker och gå direkt in i "accuse mode" av någe slag, för det mesta haha.

Bara hoppades att du är försäkrad så du får ny TV direkt, ingen utdragen process av he said/she said.., alt om du själv skulle vara skyldig (ev helt omedveten även om kanske inte är så troligt) att du ändå har bra skydd för suger att tappa alla stålar i sjön.

Lycka till och hoppas på det bästa

EDIT: Såg nyss att du redan svarat ang hur det gick, super att det löste sig trots allt, ja inte ett lätt fall att få igenom direkt på plats det där misstänker jag? Iaf kul att se att gick bra, ja förstår tanken bakom ditt resonerande om att packa upp i butik, ska inte behövas tycker jag men oturen kan ju uppenbarligen vara framme ibland.

Ja precis. Jag tycker ändå det är lite lustigt för jag fråga dom om skadan kanske hade skett på lagret men dom säger att det är omöjligt eftersom frigoliten skyddar i sånt fall. Då sa jag att om man följer den logiken så är det omöjligt att det kan ha hänt under resan hem också. Samt att jag varken stött emot den eller tappat den hemma.

Jag ringde LG och frågade var dom tillverkas och skeppas ifrån, dom sa från Polen. Det är ju en bit att frakta, så det är klart att saker kan hända på vägen? Så jag är ju inte nöjd med kundservicen, för precis som du säger så var det inte lätt att komma hem med en ny TV. Känns inte heller kul att stå där och bli misstrodd.

Jag nämnde även att jag hade bra hemförsäkring och skulle löst det med mitt bolag om det var jag som orsakat skadan. Då sa han "ta hem den och nyttja försäkringen då" då sa jag att jag inte tänker begå försäkringsbedrägeri. Lite märkligt att lägga all ansvar på mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Laxpudding:

LGUH750V är en enklare LCD och dessa tenderar att ha en del eftersläp. Fördelen med detta är att övergångarna mellan bildrutorna, särskilt vid 30 FPS, smetas ut vilket jämnare intryck av rörelser. Nackdelen är tja, det smetar ut. En OLED är mycket snabbare och då ligger varje bildruta framme en längre tid med mycket snabb övergång till nästa bildruta vilket gör hackigheten i 30 FPS tydligare.

Även om en OLED teoretiskt kan moduleras i högre frekvenser så kan själva panelen inte det. Det är med den panelteknik som används samma begränsningar som med LCD:er att man adresserar panelen radvis uppifrån och ned. Där går den övre gränsen idag på 120 Hz. Du kan också köra 120 Hz till din B9 i 1080p eller 1440p, men det hjälper inte mot konsoler.

Aha. Tack för svaret.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Wipen:

Av intresse, vad blev utfallet hos butiken? Tog dem tillbaka den, skickades den in eller får du ta ärendet genom ARN?

Dom hävdade bestämt att det måste ha varit jag som orsakat skadan. Dom ville inte ge mig en ny TV. Så det blev lite tjafs fram och tillbaka. Till slut gick ena killen med på att jag fick ta hem en ny TV. Jag bad dom koppla in den så jag ser att det inte är något fel på nya TV:n.

Från och med nu har jag en ny regel, jag kommer aldrig köpa en ny elektronikvara utan att butiken öppnar den framför mig och visar så att allt är intakt samt fungerande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Laxpudding:

Jag ser ingenting konstigt med de klippen utan det är rätt så typiskt för låg frekvens. Ser ut som du kör 30 eller 60 FPS. Är det dator? Konsol? Vad är det för skärm/TV du kört innan och vad är det du förväntar dig?

Du kanske kört med interpolering påslaget på din tidigare TV och är lyckligt omedveten om de problem detta medför. Det skulle också förklara din upplevda osynk mot ljudet via Bluetooth då interpolering också fördröjer ljudet.

Det stämmer att det var 30 fps. Det var lite det jag misstänkte också var problemet. Men när jag spelar spel som går i 60fps så ser det fint ut tycker jag. Jag kör mest Konsol. Dator ibland.

Innan hade jag en LGUH750V. Och den stängde jag av interpoleringen på snabbt, eftersom jag inte alls är ett fan av Trumotion.

Vad är det som gör att jag hade mycket lättare att spela i 30fps på sistnämnda TV:n? Är det att hertzen är lägre i den, och att bilduppdateringsfrekvensen inte är lika snabb så mitt öga inte tyckte det blev lika stor kontrast?

Stämmer det också att man inte räknar hertz idag på nyare TV-apparater? Det var någon på LG som sa att "det stämmer inte att LGB9 är 120hz eftersom teoretisk så har OLED inget tak och skulle kunna köra 1000hz om det skulle vara så.

För på Display specs står det oftast att OLED-skärmar har 120hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Åsa-Nisse:

En förklaring kan ju vara att TS bytt TV från en B9 till en C9?

#18212700

Tack Åsa-Nisse

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av fark:

Jag tänker inte fördöma el nåt men jag hoppas för din skull är du är ordentligt försäkrad bara för att, så att du kan komma undan med självrisken om det nu skulle vara så att någon råkat drutta till det på nåt sätt? Vill inte säga för mycket, allt tokigt kan ju ändra scenariot här om om du mot förmodan skulle ha fler apparater hemma än den/dom som finns på YT, ja du förstår och därav kastar jag inte ur mig anklagelser el nåt då jag helt enkelt inte vet.

Men jag är bokstavligen livrädd för att ta i min C8 någonstans där bakstycket inte bygger ut, lyfter aldrig TVn i tunna skärmkanterna utifall nåt skulle hända, däremot snubblade jag över sladden till mina Senn 599 TV lurar hemma och råkade slita ut plasthylsan för 3.5mm kontakten på baksidan, suger för var bara nån dag gammal men envis som man är och vägrar gå trådlöst. Jaja det gåt ju iaf lösa även om jag får pynta kalaset själv.

I ditt fall oavsett vad som hänt så är det värre skulle jag tro, spräckt = byta hela TVn.

Du verkar vettig. Jag kom nyss hem och började läsa i tråden och såg att några detektiver var igång och trodde jag kokat ihop en story. Men du antog inget. Plus i kanten till dig.

Nej jag hade ingen hemma hos mig, och jag hade allså bara hunnit ta den ur förpackningen så såg jag den där repan på den, men tänkte inte mer på det efter att jag kände på den med nageln och det fanns inget djup i den,

Så jag antog att det var en ytlig repa på plasten (jag är inte erfaren angående OLED-TV:n. Men det visade sig att "repan" var en spricka. Det konstaterade dom direkt när jag tog in den i butiken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av charmless:

Det det väldigt mycket ut som en sprucken panel det där du.

Har jobbat flertalet år på serviceavdelning hos en av de större elkedjorna och sett alldeles för många trasiga paneler.

Skickades från m.sweclockers.com

Du hade rätt. Panelen var sprucken.

Av Parkreiner
Skrivet av javeen:

Jag har en LG C8 Oled efter 3 månaders användning så slutade den plötsligt att fungera. Drog man ut ström kabeln så gick TV igång i några sekunder innan den slocknade igen man hörde även ett relä-ljud jag hade också streck genom TV. Jag filmade detta och skickade till LG support som sedan skickade ut en tekniker.
Där efter felsökning kom man fram till att hela oled panelen var kass. Men detta visste de redan innan då teknikern sa att de bytar ut många såna paneler på just Oled TV. Fick nyare panel och 2 års garanti. Om du köpt TV idag och repan kunde uppstå redan vid produktion är det ingen som kan bevisa så det är bara till att reklamera. Lycka till!!

Skickades från m.sweclockers.com

Bra skött av LG. Det är sådan service man förväntar sig och vill ha som kund.

Av Parkreiner
Skrivet av Erooo:

Det där är en helt annan TV

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Coca:

@Erooo: Intressant, verkar onekligen som op inte har varit helt ärlig med vad som har hänt. Nu verkar det mer som om panelen har fått sig en smäll efter att den har varit hemma och fungerade i dagar hos op.

Läs föregående meddelande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Coca:

@Erooo: Intressant, verkar onekligen som op inte har varit helt ärlig med vad som har hänt. Nu verkar det mer som om panelen har fått sig en smäll efter att den har varit hemma och fungerade i dagar hos op.

Innan du banar iväg så kan jag säga att det där är B9an jag hade innan. C9an köpte jag igår. Så kolla uppladdningsdatumet så ser du att det inte stämmer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Def_Dog:

Ja den har nog tyvärr fått sig en smäll i något skede. Men som sagt, åker du till elgiganten så har du rätt till skälig ersättning för besväret. Det kan ju även vara som så att de vill skicka ut en tekniker från LG så testa ringa dom först för att se hur de vill göra.

Jag får göra så. Vet inte om LG har öppet imorgon. Men elgiganten stänger kl 18. Så jag får åka dit, byta TV och be om kompensation.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner

https://youtu.be/JmT3VrSiHEM här är repan. Så här såg den ut ur förpackningen. Anledning till att jag inte brydde mig nämnvärt först är för att det verkar bara vara i själva plastfilmen, och jag kände på den med nageln när jag skruva ihop stället och kände inget djup alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner
Skrivet av Def_Dog:

Det är elektronik. Allt pajar.

Hur har du fraktat den, ser ju nästan ut dom displayen är paj av en kraftig smäll?

Det är även en ytlig repa på själva plasten som ser ut som att någon har kommit emot den. Jag har kört hem den vanligt i min bil. Elgiganten själva hjälpte till att lasta in den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner

Ja du. För oftast så ger en TV underhållning och inte "stora bekymmer"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner

LG OLED C9 vägrar starta

Jag köpte en LGC9 idag och den fungerar inte. När jag startar den så kommer det vita streck, sen stängs den av. Den är uppenbart trasig, men vad är det exakta felet?

Problemet för mig är att jag behöver åka till en annan stad för att byta ut den. Jag är inte så pigg på att slösa bensin när den var så här ur förpackningen.

Så här ser det ut när jag startar den: https://youtu.be/pWqhqFkUyc4

Av Parkreiner
Skrivet av xipish:

Köpte Samsung 65 q70 1 dec för 15 000 jäklig nöjd men nu ser jag att den ligger på 13 000 och har 30 dagars återköp på elgiganten, kan jag få mellanskillnad tror ni?

Logiskt så tycker jag att du ska få det. Vad stoppar annars dig från att lämna tillbaka den på öppet köp, få pengarna i handen, gå till kassan igen och säga "hej jag vill köpa Samsung q70 igen"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Parkreiner

Jag tänkte byta in min LG B9 mot en C9 eftersom det endast skiljer 1500:- i prisskillnad. Är det värt för A9 processorn i C9 jämfört med A7 processorn i B9?

En till fråga, ska inte en LG B9 kunna hantera en LG soundbar kopplad genom bluetooth utan audio lag? Jag frågade LG support och fick till svar att "Det är audio lag eftersom TV:n uppdaterar bilden så pass frekvent, så att ha den kopplad genom bluetooth räcker inte till.

När jag spelar så får jag det här problemet så fort jag justerar kameran in-game: https://youtu.be/JIm4GK0le0E
https://youtu.be/egchWgcxPX0 bilden släpar efter.

Jag har ställt in alla inställningar som det ska vara, samt provat alla olika bildlägen, men utan framgång. Får bara huvudvärk när jag försöker spela med den bilden.
@laxpudding

Ni får ursäkta om jag är lite off topic, men jag är ny på forumet och vet inte riktigt var jag ska placera mina frågor. Plus att jag har läst många inlägg från laxpudding och han verkar veta vad han pratar om.

Tacksam för svar!
Skickades från m.sweclockers.com