Inlägg

Inlägg som seba5tian har skrivit i forumet
Av seba5tian

@rareixarna: Jag har kollat runt men inte hittat några bättre priser på AMD byggen, men om du har något i samma prisklass som ovan som du rekommenderar mer än dina tidigare byggen så kör!

Av seba5tian

@alexander_e_b: Jag har rätt dålig koll på komponenter i allmänhet, har ingen aning vad det där grafikkortet går för. Men om det ska vara en dator till en 10-åring kan jag tänka mig att ditt ihopplock i trådstart skulle fungera. Grafikkortet kanske inte behöver vara kraftfullare än det du valt ut, beroende på vad den som ska ha datorn skall använda den till?

Av seba5tian

@alexander_e_b: Nackdelen med de flesta "färdiga" datorer är att de alltid snålar in på SSD och ram. Som du märkt är det samma här. Jag reagerade också över nätagget, jag tror att det möjligen kan bli problem där om du kör ett 550w när grafikkortet "kräver" 600w. Det fungerar nog, men personligen skulle jag aldrig köpa det där. Risken är att du får köpa ett nytt nätagg i framtiden isåfall.

Av seba5tian

@Xigen: Jag kommer nöja mig med 16, men det är väl lite upp till personlig preferens, vad man kommer syssla med på datorn och hur många processer man kör samtidigt etc.

Av seba5tian

@filidutten: Ah okej, jag ska kolla runt lite och se.

Ah, segt. Det märkliga är att nu försvann 750w agget också från komplett, antingen är det komponentkoll länkarna som buggar eller så är det något som händer just precis i detta nu med dessa nätagg, för nu finns varken 650w eller 750w i sortimentet, och det verkar inte vara slut i lager heller, givet den lagerstatus dessa produkter hade för bara några timmar sen...

Av seba5tian
Skrivet av filidutten:

Jag hade kört sapphire pulse xt kortet från webhallen och 650 W nätaggregat borde väl räcka?

Tjena, någon specifik anledning till att köra på sapphire pulse kortet istället? Är sapphire pulse bättre än asus rog eller?

Skulle ha kört på 650w agget om det funnits, men på komplett står det "Den här produkten finns inte längre i vårt sortiment" och jag hittade inga andra 650w som var billigare än det 750w jag nu valt så tänkte då att det var lite skit samma.

Av seba5tian

@rareixarna: Tjena, blev sugen på din AMD setup, jag kan väldigt lite om komponenter då det var närmare 10 år sen jag byggde ihop den rigg jag kör just nu. Vet ej om du har koll på kraven för t.ex. Escape from Tarkov men vad jag kunnat utläsa så kommer den här setupen leverera riktigt bra fps om man kör typ medel grafik på 1080p samt vara framtidssäker?

Det nätagg du hade i original posten fanns ej tillgängligt längre, men bytte ut den enligt följande, detta ser väl ut som en helt okej setup för att lira de flesta spel utan några problem med prestanda?

Något du sett nu på black friday rea som eventuellt kommer imorgon som kan bytas ut för mer prisvärt eller är det bara tuta och köra på denna setup imorgon?

https://komponentkoll.se/bild/jmYNP.png