Inlägg

Inlägg som nQah har skrivit i forumet
Av nQah
Skrivet av Tiiii86:

Tjena!
Jag har haft asusen och aorus fI27q-p som primärval men aorusen är riktigt dyr plus såg att den fanns på proshop men vet inte hur deras öppet köp är om jag provar och inte gillar skärmen, känner inte för att få avdrag pga öppnad paket.

Hursomhelst så har jag läst den tyska recensionen och tror han klagade på att man inte kunde ändra inställningarna på srgb (inte för att jag vet vad det är). Men overall var han nöjd med skärmen.

Jag har också fårr upp ögonen för lenovo y27q-20 det ska tydligen vara samma panel som Lg gl850 men snäppet vassare,snabbare och 165hz och mer användarvänlig i inställningarna samt displayport 1.4

Egentligen vet jag onte ens varför jag är så kräsen men lägger man dom pengarna så varför inte välja den bästa dessutom är alla i ungefärlig prisklass.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns både en recension och en tråd om y27q-20 här på SweC! Jag använder den sen några månader tillbaka och är mycket nöjd

Edit:
Bör dock tillägga att andra har haft vissa problem med sina skärmar. Det verkar enligt mig vara folk som har äldre generationers grafikkort. Så för dig med ett 2080 bör det inte vara några problem, men kan vara värt att ha i åtanke.

Av nQah

@EmilH: Dom finns kvar, bara att komma med bud! HyperX skulle jag säga är något bättre men det är ju även det dyraste av dom två.

Av nQah
Skrivet av Biggis:

@CymbalCrasher: tack, jag tror dock jag byter ut dongeln mot en TP-Link Archer MR200 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3310258
Jag hade inte köpt Asus-routern utan den hade bara blivit över, så det är ingen förlust

Skulle avråda dig från den routern. Prövade den själv och efter en del krångel bytte jag mot en ASUS 4G-AC53U. Kör den idag och kan rekommendera den. Finns säkert bättre men den duger åt mig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nQah

MSI Z97-G43
Intel Core i5-4690K (aldrig överklockad)
MSI GeForce GTX 760 Gaming 2GB
HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Black

Såldes idag till @gfors för 1500:- och hämtning. Headseten finns kvar om någon är intresserad!

Av nQah

@gfors @keffzoe

Noterat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nQah
Skrivet av maddush:

MSI Z97-G43
Intel Core i5-4690K (aldrig överklockad)
MSI GeForce GTX 760 Gaming 2GB
HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Black
1200kr +frakt

Skrivet av elixyr:

cpu,mk,gpu och ram
1300+frakt.

Skrivet av NIKLASIV:

Cloud flight 550:- + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat!

Av nQah

4690k, GTX 760, Z97-G43, 8GB DDR3 samt HyperX Cloud Flight och Logitech G533

Säljer följande delar som blev över efter att jag uppgraderade datorn:

MSI Z97-G43
Intel Core i5-4690K (aldrig överklockad)
MSI GeForce GTX 760 Gaming 2GB
HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Black

Säljer även två trådlösa headset i nyskick:

HyperX Cloud Flight
Logitech G533

Lägg bud! Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, eller inte alls om jag inte anser att en rimlig summa uppnås. Föredrar avhämtning.

Läs hela annonsen här

Av nQah

Bumpar den här gamla tråden nu eftersom att jag sa att jag skulle återkomma. Efter att ha prövat den nya routern i över två månader så måste jag säga att jag är nöjd. Den har tappat anslutning till internet några få gånger men aldrig kraschat till skillnad från den jag hade innan. Hastigheten är samma som routern innan. Så om någon som ska köpa en 4g-router läser det här så rekommenderar jag ASUS 4G-AC53U. Tänk dock på att det bara finns två ethernet-portar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nQah
Skrivet av Woxen:

Hej! Vill återigen tacka alla för hjälp:) har äntligen beställt allt jag behöver, valde corsair virtuoso som hörlurar:)
Fan vad skönt det ska bli att äntligen ha en dator igen!

Det slog mig dock att jag glömt köpa windows samt en cdrom läsare. Insåg att jag ej har windows, och tittade på om jag kunde köpa windows på kinguin.net för en billig peng. Har dock läst att de nycklarna kan bli inaktiverade ibland. Kanske bäst att köpa på komplett ändå. Skall ha w10 pro 64-bit.

Tänkte att en cdromläsare är bra att ha när man installerar windows och drivrutinerna för alla komponenter. Efter detta kommer jag däremot aldrig använda cdläsaren. Garanterat aldrig.

Ovh en stor nackdel är att dom är riktigt fula.

Kanske en extern cdläsare som kopplas in med USB? Som jag sedan kan lägga undan i något skåp? Har ni några tips här ?

Vad är skillnaden på w10 pro 64bit OEM ovh w10 FULL versionen?

Hittade denna externa:
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...

Kommer den fungera för att installera windows utan redan existerande OS/drivrutiner?

Skickades från m.sweclockers.com

Det räcker med ett USB-minne för att installera Windows, så laddar du ner drivrutinerna på nätet sen. Inte haft CD/DVD-läsare i varken mina laptops eller stationära på senaste 10 åren, har aldrig saknat det

Av nQah
Skrivet av 220volt:

Tveklöst AOC 24G2U då den är en ny modell med IPS, de andra använder TN-panel. G-sync ska fungera felfritt på den dessutom.

Recension på 24G2U
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-24g2u-24g2/

Skickades från m.sweclockers.com

Bra tips

Av nQah
Skrivet av RevolutionBruce:

Fallen Order kostar 40€ på Epic Games Store om du använder 10€ kupongen alla får

Tack för tipset

Skickades från m.sweclockers.com

Av nQah

Star Wars Jedi: Fallen Order, vad tror ni? Bara att se sig i stjärnorna efter en rea på det? Jag är hoppfull, det var ju rea på rdr2 inte alls länge efter att det hade släppts på Steam.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nQah

En liten uppdatering, prövade att sätta på 10bit-color på min skärm. Fick lång svart skärm när jag tabbade in och ur i spel, prövade att ändra tillbaka till 8bit - då försvann det direkt. Detta är på ett 2060S,

Av nQah

Fick hem mitt exemplar i måndags, imponerande snabb leverans av inet med tanke på att jag beställde den i fredags eftermiddag! Har pillat lite med brightness och prövat med sRGB av och på. Vad kör ni på för brightness? Själv har jag nu på 40 och stängt av sRGB. Typ som att bli flashad i CS när man öppnar nån hemsida utan darkmode. Kör med overdrive off och 8bcp. Vart aktiverar man 10bcp?

Kommer från en 1080p TN-panel så måste säga att jag är riktigt nöjd med denna uppgradering! Har inte upplevt några problem med svart skärm, driver den med ett 2060S. Har dålig koll eftersom jag inte har haft nån ips-panel tidigare, men så som jag upplever det så har jag pyttelite BLB i nedre vänstra hörnet beroende på var ifrån man betraktar skärmen.

Hunnit spela ytterst lite under veckan men ska pröva lite olika spel på den nu till helgen. Om det är något speciellt spel som ni har haft problem med svart skärm i så kan ni skriva det så ska jag testa. Så kanske vi kan få det bekräftat att det är problem om man kör med Pascal-kort. Orkar inte citera men läste någonstans i tråden om någon som haft problemet vid helskärmsläge i Youtube, det har jag inte iallafall.

Kommer säkert pilla mer på alla settings men känner mig rätt nöjd för stunden, ni får gärna skriva vad ni har provat er fram till.

Av nQah

Bytte på öppet köp idag mot en ASUS 4G-AC53U. Har 90 dagar (öppet köp) på mig att testa den. Återkommer.

Av nQah

https://komponentkoll.se/bild/SULof.png

Lägg dom ca 5k som du sparar på en bra 1440p ultrawide skärm, så har du en riktigt fin spelupplevelse sen.

För jag antar att det är det datorn kommer att användas till?

Av nQah
Skrivet av str3ber:

Ok, nu tror jag detta är mitt slutgiltiga val... Hoppas kunna spara några kronor imorgon. Några sista åsikter? Tack för all hjälp!

https://www.inet.se/datorbygge/b1115598/kidsgaming3https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1115598/kidsgaming3

Ser prima ut!

Black Friday var dock som du säkert märkte inte igår

Dold text
Av nQah
Skrivet av Belzader:

@nQah:
Nu var det ett tag sedan jag laddade ner något Blizzard spel, men kör inte deras installer med torrent protokoll som standard för att ladda ner filer?

Om de gör det det så är det inte nerladdningshastigheten som får routern att krasha, utan att det blir för många "trådar" vilket överbelastar routern med resultat att den hänger sig.

Så kontrollera om det går att stänga av att det sker via torrent protokoll (vilket då kommer att ladda ner via HTTP/FTP istället) eller begränsa i installern.

Så kanske det är, går inte att ändra i deras settings dock. Kan begränsa hastigheten vilket kanske också begränsar "trådar" då antar jag. Prövade att ladda ner ett spel på 10 GB i steam, flöt på utan att krascha med 2,5 mbit/s utan att jag begränsat hastigheten. Samtidigt som jag streamade både youtube och twitch. Vilket kanske tyder på att problemet är som du tror. Dock har jag laddat ner en del torrents utan att det kraschat.

Av nQah
Skrivet av Cenorida:

Bara lämna in den på öppet köp

Skickades från m.sweclockers.com

Får bli så om ingen har nåt annat att pröva först! Vet du någon annan 4G-router som fungerar bättre?

Av nQah

För hög nedladdningshastighet kraschar routern

Pga. usel ADSL-uppkoppling så bytte jag för ca. en månad sen till en 4G-uppkoppling. Kör med ett obegränsat abonnemang från 3 och en TP-Link Archer MR200. Snittar på ca 22 mbit/s ner och 10 mbit/s upp på speedtest.

Nu till mitt problem... När jag laddar ner spel via battle.net installern så kraschar routern! Windows rapporterar fortfarande att jag är ansluten till internet vilket jag uppenbarligen inte är. Försöker jag nå routerns användarmeny via webbläsaren så står det bara och tuggar. Likaså kan jag inte använda internet på enheter som är anslutna via wi-fi. Problemet kvarstår tills att jag startar om routern.

Det händer först när hastigheten når över ca 3 mbit/s. Kan ligga och ladda ner hur länge som helst utan problem så länge jag inte överskrider den hastigheten.

Kör kabel från routern till datorn och har senaste firmwaren installerat på routern. Kollade på deras hemsida och fanns ingen nyare version än den som var på routern när jag köpte den.

Har typ 5 dagars öppet köp kvar på routern och funderar på att lämna tillbaka och byta mot någon annan. Innan jag gör det tänkte jag kolla om det finns någon som har varit i en liknande situation och om/hur ni lyckats lösa problemet. Känns som att det enklaste nästa steget i felsökningen är att testa med en annan router. Ni får gärna rekommendera någon annan 4G-router som fungerar bättre.