Inlägg

Inlägg som perperub har skrivit i forumet
Av perperub

Januari 2019 då jag senast köpte ny dator. Blev ett Gainward Geforce RTX 2080 Triple Fan som fortfarande fungerar fantastiskt bra.

Av perperub
Skrivet av Ulrik_Johansson:

Har hunnit använda skärmen lite nu och tycker den fungerar bra. Jag har spelat forza horizon 5, overwatch 2 och league of legends och det ser bra ut, flyter på fint och jag har inte märkt av någon ghosting (men är som sagt inte så känslig för sånt heller). Något som kan vara värt att nämna är att det kan vara lite jobbigt att hålla koll på saker saker så som healthbars och mini map när det är intensivt i spelet om de ligger längst ut i hörnet. Det fungerar förmodligen bättre på en curved skärm. Men i exempelvis Forza är det inga problem att skärmen är platt.

Finns lite IPS glow om man har en svart bild men inget som märks vid normal användning. Har även lite problem med G-sync. Får ett meddelande i Nvidias kontrollpanel om att "Den valda skärmen valideras inte som kompatibel med G-sync". Har inte hunnit felsöka vad det beror på än men kan vara värt att nämna.

Men överlag är jag nöjd, känns som att det är en bra skärm för pengarna. Man kan ju inte ha för höga förväntningar för 3500 kr.

Tackar så mycket Ulrik! Hoppas att det löser sig med G-sync. Beställde själv en LG 34'' UltraGear 34GN850 QHD Curved Nano IPS 160 Hz, men fick lägga dubbelt så mycket. Ville gärna ha en välvd av just anledningen du nämner.

Av perperub
Skrivet av Ulrik_Johansson:

Absolut! Jag kommer antagligen få hem den idag, kan återkomma med ett omdöme. Jag är inte så kräsen när det kommer till bildkvalitet. Oavsett vilken skärm jag hade köpt så hade det antagligen varit en uppgradering bildmässigt mot min nuvarande Benq XL2430T. Förvänta dig därför inget expertutlåtande. Men är det något särskilt du vill veta?

Toppen, vad snällt! Är mest nyfiken på hur en sådan stor platt skärm fungerar i spel och om det förekommer ghosting eller annat som stör spelupplevelsen.

Av perperub
Skrivet av Ulrik_Johansson:

Tack för infon. Ja IPS är ju inte fel och jag börjar mer och mer överväga Svive-skärmen från Komplett. Att den dessutom har USB-C med strömleverans och bild är lockande då jag jobbar hemifrån ibland, gör det ju smidigt att koppla in laptopen! Tror jag överlever med att den är platt, lite synd att den är vit bara.

Edit: jag har beställt svive 34" nu.

Intressant! Återkom gärna med vad du tycker eller helst en recension om du har lust. Vill så gärna att den ska vara bra, sneglar på den jag med.

Av perperub
Skrivet av jb93:

Budget runt 8-10k Fpsen vill man ju ha 120+ iallafall. Lirar allt möjligt, allt ifrån tyngre titlar till lättare.

Då bör du ta minst RTX 2080. Jag kör 1440p och har allt på högsta men dippar under 100 fps bl.a. i BF V. Jag är glad att jag gick på 2080 istället för 2070 som jag först köpte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub

Jag har ingen källa på det, men vad jag förstått så är Ventus snäppet sämre än Armor versionerna och är den billigaste MSI kylaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub
Skrivet av Lafiel:

Berätta gärna när du fått den och testat!

Hej! Gainward GeForce RTX 2080: Knäpptyst och supersnabbt kort. Inte klockat eller pillat med det, funkar klockrent såsom det är. Uppgraderat rubbet nu senaste veckorna och maxar alla spel i 1440p. G-sync. Kunde inte vara nöjdare. Äntligen en grym speldator!

Av perperub

Testa och jämför din CPU+GPU mot potentiell uppgradering på https://www.gpucheck.com/gpu-benchmark-comparison

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub

Jag testade ett RTX 2070 med min 2500k i 1440p. Min CPU/minnen(?) flaskade ordentligt, fick fryslagg då det blev hektiskt på skärmen. För mig räcker det inte att bara byta grafikkort, jag är på väg att uppgradera allt. Dock spelar jag rätt mycket.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub

Lite återkoppling:
Jag har funderat och läst recensioner. Valet föll på "Gainward Geforce RTX 2080 Triple Fan" för 7889 kr, spelen Battlefield V och Anthem ingår. Tack för er hjälp! 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub

Stort tack för ert engagemang! Någon som testat MSI RTX 2080 Ventus?

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub
Skrivet av Lafiel:

Hej
Hos komplett med 3 års tillverkargaranti för 7889kr ink frakt. Ganska bra.

https://www.komplett.se/product/1112077/datorutrustning/dator...

Gainward Geforce RTX 2080 Triple Fan

Tack! Ja det lutar åt detta kort faktiskt. Då recensioner men på tyska Amazon verkar hela tre ägare nöjda!

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub

Många bra tips hittills! 8000kr känns rimligt att lägga då de redan är dyra som det är.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub
Skrivet av Lodisen:

https://www.mindfactory.de/
Har Rea, 2080 för 599€ + frakt.

Runt 6300:- ink frakt.

Tack för tipset, men mindfactory levererar inte till konsumenter i Sverige tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub

Vilket RTX 2080?

Hej,

Sitter och ska välja ett RTX 2080 till en 9700k men har svårt att välja vilken tillverkare och variant. Jag kollar på de billigaste icke-blower varianterna av 2080 på prisjakt: MSI 2080 Ventus med två fläktar och Gainward 2080 med tre fläktar. Är de bra nog? Något speciellt man ska undvika?

Ser för övrigt inte vitsen att lägga flera hundra mer för ett överklockat kort, men jag har ingen erfarenhet.

Vilket valde ni och varför? Någon som har några tips eller synpunkter? Skulle uppskattas!

Mvh
Pär

Av perperub

Ja det är klart du vågar! Barnsjukdomarna är nog borta vid det här laget och du har alltid ångerrätt och garanti.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub
Skrivet av Lon Höppö:

Vilken upplösning kommer du lira i?
Vid 1440p eller högre är ju skillnaderna oftast obefintliga mellan en 8700k och 9700k.
Även billiga ryzen modeller börjar komma väldigt nära Intel vid 4k.

Om du inte har tänkt att överklocka kan ju en 8700 (non K) vara ett alternativ, om du lyckas hitta en billig sådan.

Hej! Jag har tänkt att uteslutande spela spel i 1440p med 100+ FPS med ett RTX 2070. 8700k utesluter jag då den är väldigt svår att få tag i/dyrare än 9700k. Likaså utesluter jag 8700 då jag vill kunna överklocka. Velar mellan 9600k och 9700k. 9700k med två extra kärnor verkar mer "framtidssäker" än 9600k och vill gärna slippa byta CPU på ett gäng år. Min uppfattning är att det är Intel som gäller för spel (om inte AMD visar annat på tisdag).

Av perperub

@Hijacker: Köpte du någon CPU? Vilken i så fall och varför? Står inför liknande val själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perperub
Skrivet av jonmlr:

Jag har kollat mycket på GamerNexus, Linustechtips, hardware unboxed och Techdeals. På alla fronter så ser man att 9600k oftast klår 2600x i spel. Men ändå så tycker dom flesta att 9600k inte är ett prisvärt val. Att 2600x är mer "bang for the buck" vilket det kanske är. 9600k verkar ju även slå 2700x i spel, men blir fundersam när det är så många som ändå säger 2600x framför i5.

Jag har samma uppfattning - att 9600k är bättre i spel. Men 2600X är billigare och ger möjligheten att uppgradera inom samma socket (AM4) fram till 2020, vilket gör den än mer prisvärd enligt vissa. Men för spel är det intel som gäller baserat på de tester som finns då vi bortser från allt siande.

Av perperub

Inte OP, men jag har beslutat mig att köra på 9700k istället för 9600k då det känns som ett bättre val med sina 8 kärnor / 8 trådar (vs 6/6). Normalt sett byter jag GPU oftare än CPU och hoppas på att fortsätta så.

Skickades från m.sweclockers.com