Inlägg

Inlägg som Super Älg har skrivit i forumet
Av Super Älg

I bought two AINOPE car USB chargers through Amazon.de several years ago, which still working well. Dual USB A with QC 3.0. Metal body. Seem like good quality. They are an "Amazons Choice".

Mine are marked AV829. I notice a model with that number is still for sale but I don't know whether the seller is the same.

Does anyone know a potentially good supplier of magnetic USB cables? (An example of what I mean.) Is that concept now obsolete?

Av Super Älg

Låt oss se om du kan höja ditt syskonföretag med ett ännu galnare pris på Ryzen 5800X3D-processorer.

Att se ett ASUS X670E-I mini-ITX AM5 moderkort för ett verkligt överkomligt pris skulle vara en trevlig chock.

Av Super Älg
Skrivet av ddaniel91:

Om du kan se till att barnen inte kan administrera sina enheter helt själva kan du testa att sätta upp NextDNS som deras DNS-tillhandahållare. NextDNS har en flik för just Parental Control, och det kan kanske vara en bättre väg att gå än att försöka kontrollera LAN portarna. Fördelen här är att även om barnen skulle internetdela med sina (eventuella) telefoner, och på så vis försöka kringgå alla hemmets begränsningar, så ligger DNS-inställningarna fortfarande kvar.

Om du ändå vill sätta upp hemmets LAN-portar så skulle jag säga att du behöver använda VLAN-taggar, vilket kan kräva ny hårdvara. Du kan då säga att vissa portar i routern/switchen ska använda en viss VLAN-tagg, och sedan genom en brandvägg säga att trafik med den taggen inte får komma ut på nätet en viss tid (eller enligt andra kriterier).

Tack för tipset. Jag filtrerar WAN med OpenDNS. Jag ska titta på NextDNS. Det är dock för sent för telefonerna.

WAN kommer in via en UniFi Dream Router. På det kan jag verkligen ställa in ett VLAN för varje RJ45. Nedströms fast jag har fastnat för infrastruktur såsom elnätsdistribution. Det fungerar som en ohanterad switch.

UniFi Network router-appen låter mig tilldela ett specifikt VLAN till en klient. Tyvärr säger den då till mig "Your DHCP reservation has been made, but this IP can only be obtained by connecting to its respective network." Jag hoppas att det finns ett sätt att lösa det.

Det kommer fortfarande inte att lösa sårbarheten för de falska MAC-adresserna. Radius låter som att den är designad för det problemet, men jag vet inget om det än.

Av Super Älg

Jag har ett "insider" nätverkssäkerhetsproblem ifall någon kunnig kan svara.

Jag kan pausa barnens tillgång till WiFi, inga problem. Jag kan inte begränsa LAN-socklarna på liknande sätt utan att pausa det mesta av LAN, vilket skulle störa allt för mycket. En MAC-vitlista har inte fungerat. En av l33t hax0rz använder falska MAC-adresser. Finns det en lösning? Är det ett jobb för Radius?

Jag bör tillägga att Circle for Disney inte fungerade. De besegrade det snabbt och enkelt. Det krävs inte mycket research på nätet för att ta reda på hur man gör.

Av Super Älg
Skrivet av CusmaR:

Ja jag undrar själv ibland hur säkert det är haha, jag har ingen direkt aning
Däremot är jag sugen på klientisolering eller vad man ska kalla det nu när man får massa smarta prylar som robotdammsugare osv, men hur gör jag?

Jag har en Netgear R7000 med avstängt wifi för jag kör två unifi puckar istället.
Problemet jag ser är att tex smarta högtalare, hur ska jag kunna casta till dem om de befinner sig på ett isolerat nätverk hemma och jag är på det "vanliga"?

Jag skulle kunna föreslå att du byter ut Netgear R7000 med en UniFi Dream Router (UDR) om du inte redan har en UniFi "konsol".

Konsolen kör UniFi OS "Network"-appen. Det kan konfigureras för att isolera IoT-enheter medan casting fortfarande fungerar. Det senare innebär att man lägger till några VLAN och portprofiler och öppnar specifika portar mellan VLAN. Det här kan vara lite komplicerat. Lyckligtvis finns det bra videor och artiklar om hur man gör detta på UniFi. Vissa inkluderar specifika inställningar för Chromecast och andra populära enheter.

En UDR och åtminstone vissa typer av UniFi-åtkomstpunkter kan köra många WiFi-nätverk/SSID på en gång. Det är enkelt att skapa ett separat WiFi-nätverk för WiFi IoT-enheter med "Client Device Isolation" påslagen eller som en "Gäst Hotspot".

Jag har själv en UDR och har konfigurerat liknande. Den är så mycket bättre på alla sätt än min gamla Netgear Orbi.

Av Super Älg
Skrivet av Daemon:

Produkt: NZXT Kraken X63 280mm
Länk: https://www.inet.se/produkt/5323290/nzxt-kraken-x63-280mm-jul...
Kategori: Vattenkylning AIO
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5276556
Pris: 1299kr
Normalt pris: 1599kr

Begränsat antal 50 st i Inets julkalender, 44 kvar i skriven stund. Tangerar lägsta priset under Black Friday.

Men 300kr dyrare än Inets Sweclockers exklusiva erbjudande under svart vecka. Det beståndet varade i flera dagar.

Av Super Älg

Jag håller med @galenmyra om den föråldrade bildskärmstekniken.

TN, 1080p och 24" är inte något jag skulle rekommendera alla avslappnade eller engagerade spelare att köpa NYA dessa dagar. Således är 144Hz-betyget ungefär som läppstift på en gris.

Denna bildskärm kan vara bättre än ingenting, men är inte ett kostnadseffektivt sätt att spendera 2000 kr.

Och ögonen är viktiga att ta hand om. En bildskärm är en investering som kan överleva flera generationer av annan datorhårdvara.

Men jag är tacksam för Sweclockers och Inet här. Det är en hälsosam rabattnivå som erbjuds för just den här produkten. Som de säger, "är det tanken som räknas".

Av Super Älg

Nofan: 100 kr

Av Super Älg
Skrivet av Jimmy:

Såg att påsarna från Anova låg på ca 300 kr, vad tror ni om dessa påsar för en nybörjare?

https://www.kitchentime.se/p/vakuumrullar-20300cm-4-rullar

Skrivet av zarkov:

De duger utmärkt. Det finns också att köpa på Jula, Clas O, Netonnet, Bagaren & Kocken, Cervera mfl.

Här finns lite fler varianter:
https://www.lundgrensskafferi.se/produkt-kategori/forpackning...

Bra tips, tack!

Har någon några tips för att hitta bra vakumpåsar/rullar i lokala stormarknader?

Av Super Älg
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Nu skulle jag väl inte säga att originalpriset är över 6000 utan mer ca 4000-4500. Men jag köpte också, tittat länge på sous vide och för 1900kr fick jag nu kittet i fråga och 2 extra rullar med vakumpåsar. Vakumpåsar är bra för annat också tex när man ska frysa ned annat.

Kolla upp sous vide så kommer du aldrig vilja stå o laga kött igen på samma vis. Jag har en vän som kör det och det blir så bra!... du kan starta det 2 timmar innan eller dagen innan. Den kör på ändå. Mer än 12 timmar skulle jag dock inte rekommendera.

Och antingen skaffa butanbrännare för yta eller steka till på hög värme för en härlig yta precis innan servering (glöm inte bort att köttet ska vila lite).
Kolla upp sous vide everything på youtube.

Jag köpte nästan vakumpåsar/rullar också, men märkte sedan att det finns många tydligen bra av samma typ till ungefär hälften av det pris som Anova tar ut. Det finns till och med en "Amazon basic" version.

Har någon några tips för att hitta bra vakumpåsar/rullar i lokala stormarknader?

Av Super Älg
Skrivet av Altoo:

Båda RAMen är sålda!

Du måste ha sålt 2x8GB:n till en PM-budgivare. Synliga budgivare kan inte konkurrera mot dolda budgivare. 👎

Av Super Älg

Inets webbplats är tillbaka nu och SN850 500GB SSD kan fortfarande köpas för 1190 kr (gratis frakt).

(Tack, oh gud! 🙏 Jag saknade helt Julkalenderns start och det är ett mirakel att det fortfarande var att beställa när jag fick reda på det.)

Den visar för närvarande 40 i lager.

Av Super Älg

12 pin strömkabel för Corsair: Jag ska gå för det! (Även om inte jag har en 3080 än, heller.) 🙄 Jag kan hämta den när det passar dig.

Av Super Älg

Eftersom min fråga om RAM:t inte har besvarats måste jag återkalla budet.

Av Super Älg

Till personen som fick Cisco-brandväggen: Jag föreslår att du skickar en PM till mig. Jag tror att jag har en av dess kablar, som du annars kan ha svårt att byta ut.

Det är en blå platt kabel med en RJ45 i ena änden och en DB9-kontakt i den andra änden.

Av Super Älg

GPS tracker: 50 kr + fräkt?

Av Super Älg

Användare: @Kalle Mero:
Typ av affär: Jag kopt
Tillvägagångssätt: Hämta, Swish betalning
Produkt: Server, skrivare, kablar, HDD.

Positivt:

  • Trevlig person.

  • Bra hårdvara i gott skick.

  • Objekt såld för ett symboliskt belopp och tilldelade rättvist. Gav bort några mindre föremål också.

  • Utmärkt kommunikation och lätt att göra med.

Negativt:

  • Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av Super Älg

RAM 500kr hämta.

Av Super Älg

1st HP ProLiant ML310e Gen8v, 100: - / pc
1st HP ProLiant ML10 Gen9, 200: - / pc

Kan hämtar nu.

Av Super Älg

RAM: 2x8gb 350 kr + frakt om det är 1600 c9 eller bättre.