Inlägg

Inlägg som HitGirls har skrivit i forumet
Av HitGirls
Skrivet av sKRUVARN:

Jamen nu antar jag han ville demonstrera utveckling i CPU prestanda. Vad vill du komma fram till med i det testet? Att om man inte behöver prestanda kan man gott å väl sitta kvar på gamla cuper? Absolut, men det är även fallet om de nya vart tio gånger snabbare.

Min 4770k flaskar förövrigt ett 1070 ofta, den dippar under 60fps i nya titlar.

Din 4770K måste ligga i stock med slöa 1600mhz minnen isåfall. 4790K i 4.5 med 2400mhz minnen neckar inte ens ett 1080Ti.

Ryzen 3000 neckar ju klockat 2080S/2080Ti så lär ju vara onödigt att byta ens till det om man sitter på en kompetent 4xxx.

Skrivet av Bloodstainer:

Ehm, drar lika mycket ström stämmer ju dock inte. Från Haswell finns det ju faktiskt prestanda att hämta i att uppgradera, kanske inte i ren CPU kraft, men NVMe stöd, rejält snabbare PCIe SSDer och fler kärnor.

Men ja, IPCn har inte flugit iväg, men att säga att det inte är ett hopp mellan i7 4770k som var dåvarande topp av klassen på mainstreamplattformen jämfört med dagens Ryzen 7 eller i7 blir ju lite konstigt. En 9700k ser ju ett 30-50% prestandahopp från 4770kan i en hel del spel i average FPS, men framförallt 0.1% lowest FPS och 1% lowest i icke-GPU flaskade titlar

Förutsatt att man spelar i 1080p med ett 2080Ti och spel som verkligen nyttjar mer än 4 kärnor.

NVME stöd känns onödigt för en typisk användare. Gå från SSD till PCIE SSD känns liksom rätt meningslöst för daglig användare och inte någon som arbetar med tunga program som verkligen nyttjar den. Kostar dessutom rätt mycket. Ca 2300? för en 1TB för något man sällan lär märka av.

AMD och Intels senaste system drar ju en rätt bra bit Watt och sprutar rätt mycket värme.

Har man Gsync så märks dessa 1% dippar av rätt sällan.

Av HitGirls
Skrivet av Mithras:

Beror väl på vad du menar med "nämnvärt snabbare".....

Kollar man på skillnaden mellan en 9700K och en 4790K enligt swecs tester (med en RTX2080Ti) så ser man att det är en skillnad på:

43% i 720p
40% i 1080p
29% i 1440p

i BF1. Känns som att 30% bättre för frames i 100-130 fps spannet (4790K 95 fps, 9700K 133 fps) på 1440p definitivt är nämnvärt snabbare.

Gör om testet med ett 1080Ti / 2080(s) i 1440p så är skillnaden mindre.
Och klocka CPUn till 4.5 så ser du mindre skillnader återigen.

Av HitGirls
Skrivet av matnojje:

@The Kristoffer:
Men med reshade kan man lägga till tex ambient occlusion, olika typer av AA, dof, sceen space reflection och till och med raytracing. De effekterna kostar fps.

De flesta här har ingen aning vad Reshade är för något.

Förövrigt urkassa bilder de valde att öht använda.

Av HitGirls
Skrivet av g146:

Vad är det för fel på skärpa och kontrasten vi har på skärmarna? Eller har man slutat sälja dom funktionerna idag?

Reshade är betydligt mer än det, bl.a. AO, DOF, Tonemapping, Curves, Levels, RayTracing.. Läs på istället.

Av HitGirls
Skrivet av Northbane:

Det kanske beror på att kunder använder egna fraktsedlar dock? Är väl förståeligt att företaget inte kan hålla på att åka till ombud för att hämta paket eller saknar budbil för att hämta upp dem. Ett företagspaket med deras fraktsedel bör ju inte komma till ombud, men om så ändå är fallet så får man väl be dem hämta ut/fixa utkörning, men är det kunden som använt fel fraktsedel så förstår jag att de inte har möjlighet att hämta ut paketet.

Kunden använder väl sedeln som de skriver ut från Webhallen via mail?

Av HitGirls
Skrivet av Xinpei:

Är det därför mord har både högre minimistraff och maxstraff? Så rättssystemet håller inte alls med dig på den punkten.

Med tanke på att folk får rätt låga straff för mord, våldtäkter bl.a (för det sista så är det rätt ofta de släpps fria) medans fildelare ibland får upp till livstid eller en längre än mördare/våldtäktsmän, fängelsevistelse + böter på flera hundratusen eller miljoner. Så är det svårt att ta det du skrev särskilt seriöst.

Av HitGirls
Skrivet av MrPasty:

Du har nog inte riktigt förstått vad det här går ut på. Eftersom så många kriminella idag använder sig av krypterade tjänster så måste myndigheter använda nya sätt att lyssna av kommunikationen. I de flesta kriminellas fall handlar det om krypterade chatt-appar men principen är densamma som vid användning av krypterad VPN. Data måste läsas innan den krypteras, vilket innebär att avlyssningen måste ske i enheten.

Jag tycker att det här verkar vara en ganska vettig lag. Det är inte som tidigare bestämmelser om att loggar måste sparas och lämnas ut kors och tvärs, vilket öppnar för massavlyssning och brev till fildelare. Det här handlar om att kunna lyssna av specifika enheter, vilket är alldeles för jobbigt för polisen att göra i stor skala. Dessutom verkar det faktiskt vara nödvändigt för att kunna förhindra och utreda grova brott.

Men grovt brott i Sverige är ju fildelning. Betydligt grovare än mord så.

Av HitGirls
Skrivet av BengaBang:

Finns ingen butik som kommer att gå och hämta returer hos ett postombud.

@MR Axis: Känns som att dom har lyckats att slänga nv-linken om du har maskerat den som förpackningsmaterial.

Finns flera butiker som gör det. Utan problem. Men Webbis totalvägrar och skyller på kunden trots att kundne använder företagspaket samt deras egna retursedel.

Av HitGirls
Skrivet av Trunk:

Om jag var butiksägare och en kund presenterade ett sådant ”bevis” så skulle jag snarare tro att kunden redan från början var ute efter att blåsa mig.

Som tidigare skribent skrev så finns det inget som hindrar dig från att öppna paketet efter du stängt av kameran.

Om jag var butiksägare skulle jag däremot se till att all uppackning av returer filmades, så som vissa butiker redan gör. Visst visst, inget som hindrar butiken att fuska med filmandet men när det kommer till butiker som webhallen så är de knappast intresserade av att blåsa kunder på tusenlappar.

Oavsett vilket så förstår jag att det är en väldigt tråkig situation som TS hamnat i men samtidigt förstår jag även Webhallen. Svårt när båda parterna är lika säkra på sin sak.

Rätt svårt att återapplicera tejp exakt som en video.

Av HitGirls

Webhallen har en tendens att jobba emot kunder.

Returer går ibland även till ombud istället för direkt till dem och de skiter i att hämta ut dessutom.

Av HitGirls
Skrivet av kelthar:

Det finns några moderkort där de låter och är dåligt placerade, sen finns det en massa andra moderkort som är helt knäpptysta. Så ... det är alltså som vanligt. Det finns både bra och dåliga moderkort med samma chipset. Överraskande?

Jag kan förstå att det är jobbigt att saker går framåt. PCI-E 4.0 genererar mer värme än 3.0. Det bara är så. Du kan ju välja en processor/platform/moderkort som inte ens kan använda något bättre än 3.0 om du vill.

Med tanke på att folk klagar på både Aorus Elite, Pro, Ultra, Master, Taichi, X570-F/E mfl så är det ju ett rätt brett problem. Men likt coilwhine så är väl vissa döva och inte hör det helt enkelt.

Vad har gått framåt? PCIE 4 gör ingen skillnad för en vanlig användare. Grafikkort nyttjar inte ens hela 3.0 i x8 än. Chipset behöver inte ens kylas av en fläkt heller enligt folk som buildzoid och andra tunga killar på bl.a. overclock.net, finns ett moderkorts-geni där snarlik buildzoid.

Förövrigt, har du någonsin skrivit ett inlägg där du inte har en extrem bias eller trollar?

Av HitGirls
Skrivet av Rezol:

så snart jag kan tvinga mig själv att inte spänna upp webbläsaren över hela ytan så kanske det faktiskt också är praktiskt.

Finns väl ingen webbsida som ens är anpassad för mer än 1280 bredd? Så fullscreen browser i låga 1080p känns ju bara det overkill med massa dö plats.

Kör med 3st sida vid sida.

Av HitGirls
Skrivet av Esseboy:

Lol, du tror inte folk vill försvara sina produktköp? Och hur vet du att dom som gnäller inte är troll?

Du borde utöva källgranskning. Ingen har klagat på X570s fläktar, de säger att dom inte märks överhuvudtaget.

"Ingen har klagat"
Din källa: Sweclockers forum, eller?

Många som klagat på fläktarna, på flera internet sidor. Men det är väl bara troll, trots att de har antingen bifogade bilder eller cpuz/hwinfo. Förövrigt, går det att justera fläkthastigheten på Asus korten än?

Du har inte ens ett X570 så vet inte varför du tar åt dig ens.

Av HitGirls
Skrivet av Esseboy:

Okej, så du litar på allt som folk säger på nätet? Länka till seriöst test.

Seriöst test. Med sponsrade exemplar menar du? Sponsrade folk kan inte smutskasta sin sponsors produkt.

Av HitGirls
Skrivet av Esseboy:

Folk som har moderkorten?
Glöm inte bort att folk är olika känsliga för ljud, vissa kan t.ex. inte höra coilwhine. Sedan påverkas ljudet av ens chassi.
Samt med tiden så lär moderkortet eller höljet flexas lite så fläkten skrapar emot. Inte helt ovanligt att det kan hända, sker ju på vissa referens gpuer när de saggar.

Av HitGirls
Skrivet av norrby89:

Fast varför? Vad jag hört så är moderkorten mer eller mindre ljudlösa ändå så

Skickades från m.sweclockers.com

Det är de inte. Högfrekvent ljud.

Av HitGirls

Skapligt högt CPU krav jämfört med Red Dead 2. Med tanke på hur smockfult spelet är.

Ogillar förövrigt hur alla kvinnliga NPCer ser likadana ut. Samt att spelet i sig är linjärt.

Av HitGirls
Skrivet av Xinpei:

Intel verkar ju göra det. Men tyvärr är det den enda data jag kunnat finna om ämnet. Du har dock rätt i att Intel innehar fortfarande tronen.. mestadels pga. att AMDs ligger fortfarande efter när det kommer till klockfrekvenserna. Däremot ser det ut som att AMD leder i det faktum att de redan fått ut sin första nod på 7nm.. vilket kan innebära att man löst skavankerna med teknologin vid den tidpunkt som Intel väljer att lansera sin 10/7nm nod. Vilket i sin tur kan innebära att Intel kommer få brottas med eventuella problem så som lägre överklockningspotential, klockfrekvenser etc. som kommer med sprillans nya noder medan AMD behöver bara finslipa på sin redan existerande nod och därför har en chans att gå om Intel även i ren prestanda. Så framtiden ser mer ljus ut för AMD än för Intel. Om nu inte Intel lyckas (mot all förmodan) släppa en finslipad 7 nm CPU.. men jag tvivlar.

Nu är väl "Ryzen 3xxx" samma sak som Ryzen 3 eftersom båda innebär serienummer. Tror nog du blandar ihop Ryzen med Zen där det ena är serie och den andra är arkitektur. Alltså Ryzen 3 är Zen 2 medan Zen 3 kommer vara (antagligen) Ryzen 4.

Nej. 2000-serien var inte "rent skräp". Det var enbart en lite förbättrad nod från den ursprungliga Ryzen. Vilket innebar mer strömeffektivitet men inte någon överdriven prestandaökning. Däremot att 3700X inte skulle vara imponerande mot 4790K är ju ett påstående som borde granskas. Vet inte vad du definierar som "imponerande" MEN i snitt så presterar 3700X kring 52 FPS högre än 4790K där CPUn flaskhalsar. Med andra ord.. 52 FPS i snitt är alltså inte imponerande enligt dig? Detta just med ett 2080 TI.

https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-...

Om du ändå läste vad jag skrev. Om du tar bort 4 kärnor från en 3700X så kommer den prestera snarlikt en 4790K om inte sämre pga lägre Singlethread. (Jag jämför heller inte en Stock 4790K)

Av HitGirls
Skrivet av r3mpuh:

Windows Defender är värdelöst så givetvis har man riktigt antivirus program installerat.

Om man sitter på Win8 kanske.

Av HitGirls
Skrivet av kelthar:

Intel ger fler FPS över lag. Det enda jag sa är att alla inte spelar lågupplöst. Som jag sa innan, ska jag ligga och mysa och tänka på mina teoretiska FPS i 720p/1080p när jag spelar i 1440p? Varför skulle jag bry mig? Det är som att säga att man ska köpa en 3900X för att den maxar cinebench eller gb5 i MC när man inte kör det själv. Ligga och mysa framför sin brasa och tänka på att man har så mycket teoretisk prestanda. En teoretisk prestanda som man inte använder.

Alla spelar inte lågupplöst! Det finns vissa finsmakare här!

För att det spelar roll för majoriteten av gamers på planeten som inte spelar i 1440 eller 4K?
Bara 3-5% av Steam lirar i 1440p.
Bara 1.6% lirar i 4K.

Tänk då worldwide.

Ja visst man kan också säga att majoriteten sitter på Athlon CPUer fortfarande med ett 6600GT. Men det är helt enkelt faktum att den största delen av gamers lirar i "låga upplösningar" eller snarare, standardupplösningen. En upplösning som är relativt enkel att driva i >144 om man har en sådan skärm. Och det spelar garanterat roll att få säg 160 fps framför 130 i 1080p om man sitter på en 165hzare eller 240hzare. Något som vi i framtiden kommer dras mot. Då 1440p 240hz blir möjligt. Men som sagt, svårt att driva det i 1440.