Inlägg

Inlägg som bearstyle har skrivit i forumet
Av bearstyle

Så vi kommer ha XB1 XB1S XB1X vs XBS XBX eller kanske står de ut totalt med XBSS XBSX

Om man ska kommentera på designen ser det ut som förra generationens Mac Pro "Trashcan"'s kantigare broder..

Av bearstyle

Går inte att balansera om bottlenecken utan är det så att din CPU ligger på 100% utilization så har du inte tillräckligt med performance i cpun för att klara av det du försöker få den att göra helt enkelt. Tyvärr är då det tråkiga svaret att byta CPU är the way to go.
Men som sagt, spela lite och kika task manager (simple way I know men works) och se hur det ser ut. Ligger grafen på 100% konstant (går att expandera så du ser per kärna också) så har du tyvärr inte tillräckligt med kraft i din CPU.

Användningen av GPU vs CPU går inte direkt att styra över själv utan är baserat på hur spelet är byggt. Du kan ev ställa ner lite visuella elelment och få ner CPU och GPU-usage lite men inget kommer rädda en underdimensionerad CPU i detta läge.

Av bearstyle

Med tanke på att Neo-serien är "speciellt framtagen" för Ryzen 3000-serien hade jag nog lagt pengarna på första valet också.

Av bearstyle

Enklast är att bara dra upp en Task manager, switcha till performance-tabben och sen dra igång valfritt spel.. efter ett par minuters spelande tabbat ut och kolla resurs-användningen. Är CPU'n på 100% konstant ja då har du troligen en bottleneck där.

GTA är knappast välkänt för ett prestera FPS bör även tilläggas.

Förberedande borde inte vara så värst mycket då de ska ha samma socket. Se till att ha kylpasta hemma?

Av bearstyle
Skrivet av ehsnils:

Om det inte kommer något värre i 3000-serien än 3970X så blir det nog en sådan, håller just nu på att försöka spara ihop litet pengar för en skaplig burk som kan ersätta den i7-2600 jag kör med just nu.

Nyfiken fråga - vad har du för arbetsflöde som kräver värsting-cpu eller är det "bara för att"?