Inlägg

Inlägg som greenmobo har skrivit i forumet
Av greenmobo
Skrivet av Mayhem SWE:

Köpte nyligen en från CDkey.se som var och är billigast på Prisjakt. Utger sig för att vara ett svenskt företag baserat i Norrköping. Såg nu att recensionerna på Prisjakt var minst sagt blandade, men jag fick nyckeln inom en kvart och den fungerade utan problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Samma här. Fick nyckeln på en gång och det funkar klockrent. Dessutom är det MUI vilket mig veterligen innebär att man kan byta språk.

Av greenmobo
Skrivet av JBE:

Rätt säker att du får köpa ny key om du hade en OEM key innan, gjorde samma sak i januari, fick exakt samma felmeddelande och köpte en ny efter ett par veckor.
"Försök igen senare" Gör att man kan tro att det bara är ett fel, men det gick helt enkelt aldrig/borde nog inte gå enligt licensmodellen, om det inte är en retail key.
Min gamla windowskey hade varit med om ett mindre äventyr, win7pro -> win8->win10 beta-> bytt moderkort/cpu->win10

Har för mig att det inte är så längre. Eller åtminstone att man kan få en ny nyckel eller vad det heter ifall ens moderkort pajat. Men du har säkert rätt, tyvärr.

Förresten, vad för variant av win10 köpte du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av greenmobo
Skrivet av PointMan:

Köp en nyckel på eBay för några tior och gå vidare i livet.

Om detta inte löser sig får jag väl ta och göra det. Finns något som heter mui oem esd för 100 spänn på prisjakt men vettefan om det kommer fungera stabilt.
Vill verkligen inte använda microsoft överhuvudtaget och än mindre ge dem pengar. Funderat på att gå över till linux men det verkar krångligt och väldigt många program funkar ju inte i det os:et, inte ens med wine.

Skickades från m.sweclockers.com

Av greenmobo

Kan ej återaktivera Win 10 efter hårdvarubyte

Den sista dagen för Windows 7 uppdaterade jag till 10 genom gratismetoden. Fick en massa blåskärmar och datorn uppträdde märkligt trots ominstallationer så jag bestämde mig för att byta ut min urgamla processor till en färsk Ryzen.

Eftersom moderkort och hårddisk nu är utbytta måste även Win10 återaktiveras. I Inställningar>aktivering står det felkod 0xC004F213. Klickade Felsök och valde "Jag ändrade nyligen maskinvaran på den här enheten", bockar i enhetsnamnet i nästa meny och klickar aktivera. Får då upp felmeddelandet "Kan inte aktivera Windows. Vi kan inte återaktivera Windows på den här enheten. Försök igen senare."

Windows hjälpsidor var till ingen nytta. Hittade heller ingen information här eller på andra forum. Testade att ringa supporten men Microsoft har stängt idag, telefontider fick jag ingen info om.

Vet någon här vad man kan göra? Tusen tack!

Av greenmobo

RX 5700Xt Nitro i ett Define R6 utan att ta bort hdd-buren?

Vet någon om Sapphire Nitro rx 5700xt får plats i ett Define R6-chassi utan att montera bort hårddiskburen? Tänkte eventuellt skaffa en riserbracket (t.ex. denna: http://www.phanteks.com/PH-VGPUKT.html) istället för att använda mig av chassits egna vertikala pci-platser. Detta för att få mer utrymme till sidopanelen.

Med tanke på grafikkortets storlek (306mm långt och 49mm djupt) är jag rädd att det inte får plats så som jag tänkt det. Skulle verkligen uppskatta ifall någon vänlig själ här som äger ett Define r6 kunde mäta avståndet mellan expansionsplatserna och hårddiskburen. Kanske går det att sticka in grafikkortet bakom själva stommen?

Av greenmobo

Svårt att inte gilla define s2 vision med dess tonade glaspaneler. Riktigt stilrent chassi men på tok för dyrt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av greenmobo
Skrivet av issue:

instegsmodell, 24 kärnor... hahaha

Kommer vi inte få se threadripper med färre kärnor?

Skickades från m.sweclockers.com

Av greenmobo

Annars finns ju Noctua NH-D15S som är förskjuten några cm. Den borde ju funka på moderkort där pcie-platsen är placerad högst upp. Dock medföljer endast en fläkt men det går ju alltid att köpa extra.

Skickades från m.sweclockers.com