Inlägg

Inlägg som LilleGosse har skrivit i forumet
Av LilleGosse

Dags pensionera min MX500 som håller än, köpte den år 2003.

Av LilleGosse

Har ungefär samma problem med min z97a, när jag startar dator det visar Asus på skärm men efter 15 sekunder så stängs av dator och jag blir tvungen starta dator för andra gång och den går igång perfekt alltid 2:a omgång. Inte alltid att det händer men rätt ofta.

Av LilleGosse
Skrivet av ErikMoose:

Det syns inte tydligt på bilden om det är glas eller lcd-spricka.
Jag jobbar själv med samsungtelefoner och många liknande skador vi får syns inte innan man har putsat upp glaset ordentligt.

Bedömningen är dock solklart yttre påverkan.
Sen var den har inträffat är en annan fråga.
Ganska vanligt att någon har lagt något på skärmen eller suttit på telefonen vid dessa skador.

Håller med, jobbar själv med mobiltelefoner. Samsung har AMOLED skärm inte LCD om man får påpeka. Vet att det är vanesak att säga LCD

Skrivet av Outlaw84:

Displayn slutade fungera innan den sprickan var där

AMOLED sprickan är svårt att se så du kan ha missat. Man behöver lampa framför telefon och hitta sprickan på rätt vinkel. Sånt ser man inte direkt. Som ErikMoose sa solklart yttre påverkan, tyvärr.

Av LilleGosse
Skrivet av SueCia:

Tack, då skiter jag i den, telefonen är över huvud taget inte tät så det lär spela noll roll.

Tätare används till att inte släppa in ljus. Annars skärm släcks inte under samtal när man har telefon vid öra.

Av LilleGosse

Det är tätare till sensor bredvid fram kamera.

Av LilleGosse

Kan tipsa www.chipnplay.se
Har själv lämnat in YLOD PS3 och RROD XBOX360. Dom lagade det i bra pris samt ingår garanti.

Av LilleGosse

40 papp hmm, jag skulle resa till hawaii och koppla av medan vänta på HD5870. Så lär jag vara hemma lagom vid HD5870 release.

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MulleEng
Jag har version F3.

Du har gammalt version. Senast version är F5 och den stöder 955 vilket F3 gör inte. Det kommer att hjälpa mycket.

Här är länk till senast version av BIOS till din moderkortet.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.asp...

Av LilleGosse

Jag ser helt seriöst att du har inte flasha BIOS. Ser ut som du har bara uppdaterat mjukvara/programvara för Moderkort vilket är felet. Att din moderkort ställde fel spec för prolle på auto inställningar betyder att din moderkort känner inte till 955.

P.S. kan du tala om vilken BIOS version har du just nu?

Av LilleGosse

Har du uppdaterat BIOS till din moderkort?

Av LilleGosse

Jag kan säga att ditt CPU flaskar rejält!
Jag har HD4850 i CrossFireX, mitt Phenom II 720BE flaskar så jag klockar upp till 3.4GHz så slutar det flaskar. alla spel kunde jag köra helt lagg fritt förutom Crysis på max grafik och 8xAA

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dubbelmacka87
hehe, du har högre klock än du vet om: 1155 = 2310MHz eftersom det är GDDR3. Alltså din siffra x 2

Vet redan om det bara att det är normalt att skriva så här istället för "725/2310"

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Det sägs att det blir lättare kryss med v1.50 av CPU-z

Nej så är det inte. Innan CPU-z bedömer att den är OK så skickar CPU-z ett checksum för att se om beräkning stämmer om det blir fel svar så blir det ett X. Jag har ju fått in 4 GHz men fick X på grund av att Processorn gav felaktig beräkning av checksum som CPU-z skickade.

Av LilleGosse

Det är bara Phenom II med fina exempel/plockad CPU kan nå 4 GHz i luften. Jag har själv försökt nå 4 GHz med mitt 720BE men lyckade aldrig få CPU-z validering godkänna Men jag kan köra 3Dmark06 vid 3885MHz som högst men ibland dör den ibland inte det får man leva med

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Json@Jonas
Fungerar fint för mig med de nya drivrutinerna, fick 171 poäng mer i 3DMark06 (:P) mot 9.3´an.

Låter mycket bra! Då kan jag nog nå 15k. Hade personlig rekord på 14831 score. Då allt var överklockad mot originalet som ligger på 12500

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av S1im
Jag testade det med mitt Gainward HD4850.
Auto tune ställde in det på core 740mhz och minne 2280mhz

Jag installerar alltid nya drivrutinen utan att ta bort gamla först, har aldrig varit något problem med det.

Det var i mig ett rejäl överklockad! Själv kör jag 725/1155 med 9.3 nu ska jag testa 9.4

Till den som frågar om original klock så är den på 625/993

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
1) Jag har läst en mängd recensioner och forumkommentarer angående Phenom II och ja, processorn har tagits emot med blandade känslor. De flesta är överrens om att man får mycket processor för pengarna, men en del var missnöjda över att Phenom II inte presterar lika bra som Core i7. (Vilket för övrigt artikeln som du länkar till även visar).
Detta är väl att processorn tagits emot med blandade känslor?

2) Om du tittar på prestanda per klockcykel, så rår inte Phenom II på Core i7, så enkelt är det. Det är heller inte så konstigt, då Core i7 är en helt ny arkitektur, medan Phenom är en förfining av en gammal. När Bulldozer kommer kan det bli annorlunda, men i dagsläget är det så det ser ut.
Även testet du länkar till visar detta tydligt, då en 2,66GHz Core i7 (Intels näst värsta i dagsläget), presterar lika bra som en 3GHz Phenom II 940 (AMD's bästa i dagsläget). Lika bra säger jag, för det är det som visas i testet om man kollar efter lite.

Marginaler på 1-2 FPS är inom felmariginalen för att sådant här test (vilket har visats i en artikel på en hårvarusite, kommer inte ihåg vilken, men Gosh länkade till den vid något tillfälle, 5-10% var inget ovanligt)

Så om man nu tittar på testresultaten ser det ut så här (lite torftigt test förresten, med enbart speltitlar och dessa testade i endast en upplösning, men, men):
Alla siffror är ur Phenom II - perspektiv:
Stalker +0.3FPS Oavgjort får man säga, då det är inom felmariginal.
CoH -8,3FPS Core i7
Tomb Raider +7,6FPS Phenom II
Crysis +0.6FPS Oavgjort, inom felmariginal
Brothers in Arms +0.1FPS Oavgjort, inom felmariginal
Need For Speed -16,3FPS Core i7
HL2 +14,4FPS Phenom II
L4D -20,1FPS Core i7
CoD5 +1,2FPS Egentligen inom felmariginal, men vi kan väl säga Phenom II
FarCry2 +0,9FPS Oavgjort, inom felmariginal

Phenom II är en bra processor, som ger mycket prestanda för pengarna, men den rår faktiskt inte på Core i7 i rå prestanda, klockcykel för klockcykel.

Tänk nu tvärt om för en sekund. Om man hade jämfört Intels bästa processor med AMD's näst bästa, skulle du då okritiskt säga att Intels processorer presterar lika bra som AMD's bästa?

Otrolig att ni tittar på Phenom II vs i7 trots det handlar egentlig Phenom II vs core2, det har AMD sagt. Ändå kunde Phenom II presterar lika eller lite lägre än i7 med tanken på sitt pris. AMD råkade komma in kampen mot i7 istället för C2D och C2Q. Men AMD kunde fortfarande visa att Phenom II är överlägset när det gäller prestanda per krona mot i7.

Av LilleGosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Så dålig är den väl ändå inte, även om man naturligtvis kan feltolka om man anstränger sig lite. Hittar du en mening som inte är sann, till exempel?

Det är lätt att hitta som SweC skrev på egen hand: "AMD:s senaste generation processorer har tagits emot med blandade känslor. Phenom II kan inte rå på Intels snabbaste modeller".

Av LilleGosse

WrongTarget: Läs igen vad jag skrev. Alltså rubrik: "Phenom II säljer – men AMD tappar". Om man ska vara tydlig så handlar det om att Phenom II säljer men AMD tappar. Phenom II handlar det om Q1 2009 och AMD Q4 2008. Det är därför jag skrev "SweC missledar läsare" Jag är säker på att rätt många läsare i SweC tror att AMD går inte bra trots Phenom II. Fast det är två nyheter i ett skit dålig artikeln.

Om man ska vara ironi är det som att försöka skriva nyheter för att lura folk. Kan SweC inte vara tydligare med nyheten eller så får ni dela upp artikeln till två artiklar.

Av LilleGosse

Grattis till sämst slutsats av SweC nånsin. Phenom II 710, 720BE och 810 var aldrig i butik förrän Februari 2009 eller slutet av Januari.

"Phenom II säljer – men AMD tappar" ni missledar er läsare mycket.
Hade ni tagit Q1 2009 hade ni inte skrivit så. Phenom II 920 och 940BE hann inte sälja mycket under December månad.

Fast jag behöver inte säga mer när ni i SweC skribent och redaktör skulle aldrig bry sig om det för de får betalt av Intel. Det är vad som jag uppfattar.

När man läser källan från Tech Report ser man att det gäller bara AMD, alltså ingenting om Phenom II så SweC är rätt duktig att förvirra läsare genom att använda ordet "Phenom II"