Inlägg

Inlägg som Drizz har skrivit i forumet
Av Drizz
Skrivet av Sando:

Jo, så är det. Eller, ska vi vara korrekta så är m.2 det fysiska formatet och nvme är kontakten. Och SSD är tekniken med lagring utan mekaniska delar, så en nvme-enhet är också en SSD.

Jag skulle köra på 650W. De flesta maskiner klarar sig riktigt bra i dagens läge på 550W, men med högre watt så kör inte nätagget lika nära sin maxkapacitet, vilket ger mindre slitage, högre effektivitet och mindre ljud.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för all hjälp! Uppskattas massor!

Av Drizz
Skrivet av Sando:

De är båda typer av kontakter för hårddiskar, men används som enkelt uttryck för olika format. Sata kopplas via sladd och ser ut ungefär som en mindre extern hårddisk (2,5 tumsformat). Nvme/m.2 ser ut som ett avlångt kretskort med minnesmoduler som kopplas in i en port på moderkortet. De får både data och el via porten, så inga sladdar behövs. Sata-gränssnittet flaskhalsar en ssd, men nvme tillåter högre hastigheter. Det är oftast lite dyrare, men värt den rätt lilla mellanskillnaden.

https://www.velocitymicro.com/blog/nvme-vs-m-2-vs-sata-whats-...

Skickades från m.sweclockers.com

Jahga! Där ser man, hade ingen aning om det så nu har jag lärt mig något nytt. Visste inte att det fanns något som var snabbare än SSD-hårddiskar! Tack! Och om jag läser rätt på komponenterna, i Samloohs så finns det något som heter: Kingston A2000 M.2 500GB - är det en NVME-hårddisk? Eftersom den har M.2 i sig i namnet tänker jag :s

Skrivet av Sando:

Och det finns inga dumma frågor

Skickades från m.sweclockers.com

<3

Tänkte även fråga ang. Nätagget eftersom det skiljde sig mellan Samloohs och SuperDuperKillens. Den förste hade 550W och den andra hade 650W - finns det några rekommendationer där på vad jag bör köra på? Eller är det en sådan liten markant skillnad att det inte spelar någon roll? Vill ha så framtidssäkert som möjligt och då spelar inte 100-200kr någon större roll om det innebär en längre framtid med min dator

Av Drizz
Skrivet av Sando:

Kör på Samloohs. Båda är bra, men moderkortet som Samlooh har satt in hör till MSIs MAX-serie, som är garanterade att fungera med Ryzen 3000 utan att BIOS måste uppdateras först.

Sen så skulle jag också rekommendera att använda en nvme-ssd istället för data. Då slipper du två kablar och får högre hastigheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för snabbt svar! Sorry ifall detta är en dum fråga - men vad är en nvme-ssd? Ska jag byta ut en komponent eller är det något jag ska lägga till i paketet? Hänger inte riktigt med =/

Av Drizz
Skrivet av Samlooh:

@Drizz:

Första alternativet är ju klart bäst.

Förstår inte hur man kan rekommendera en ”märkesdator” ärligt talat, såvida den inte är kraftigt nedsatt. Märkesdatorerna sparar ofta in på de komponenter som man kanske inte tänker så mycket på - som t.ex moderkort och nätaggregat. Särskilt uppgraderingsvänliga är de sällan heller.

Gjorde ett ytterligare förslag med första korgen som grund. Lite bättre kylning och snabbare SSD.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/302709,304870,305201,236123,305330,273142,272955,305423,215135?name=12TKR

Mer lagring är ju enkelt att lägga till när det behövs.

Supertack för ditt tips! Tänkte bara dubbelkolla allra sista detaljen innan jag skickar en beställning. Är det någon större skillnad på den builden du skickade och den som SuperDuperKillen plockade ihop? T.ex. ur ett kompalitetssynvinkel och framtidssäker vinkel?
https://www.webhallen.com/api/cart-img/302709,304870,273143,236123,305330,294003,283558,281264

Av Drizz
Skrivet av FalsktIotakt:

Men suck,,
Här har du kraven för WOW
https://www.sweclockers.com/nyhet/27961-world-of-warcraft-cla...
Sedan..
Om du inte nämt något som går bygga efter ... typ 1080 60HZ ... 4k 144HZ . hur faskin ska någon kunna veta vad du har för krav?
Här sitter fler än jag och försöker gissa vad du menar.. och ge råd.. men det blir väldigt ofta fel då du faktist inte angett ett värde för grafik prestanda som är tidyligara "klara spelen" som kan tolkas minst med faktor 10 olika..

Systemkraven är tyvärr rena grekiskan för mig =/ Men Acer-datorn klarar alltså WoW Classic + BfA, Overwatch och photoshop som jag förstår det
Tack för din input och jag uppskattar den tid du lagt ner på att hjälpa mig, tack

Av Drizz
Skrivet av FalsktIotakt:

Vilket är mycket troligt kan du sälja datorn och börja med bi-odling.
Klar är ett så extremt diffust begrepp så det är meningslöst. Gammala bettan ( amd 965,snart tio år gammal) klarar allt det du säger..

Skönt att höra att gamla bettan skulle klara det och tur att du iaf har kunskap kring gamla bettan. Varför jag vill försäkra mig om att Acern skulle klara av mer än bara WoW Classic är för att jag inte endast vill ha en dator som endast klarar av Classic, men inget mer. Blizzard kommer dessutom inte att släppa Classic på de gamla servrarna som Blizzard använde när Vanilla fanns back in the days. Utan Blizzard kommer släppa Classic på nuvarande BfA servrar, vilket innebär att Classic idag kräver mer av datorn än vad dåtidens Vanilla skulle kräva av dagens datorer. Blizzard har varit tvungna att koda om Classic på en BfA-server vilket innebär att dagens systemkrav på Classic skiljer sig åt från Vanilla.

Det är inte alla som vet om detta, utan tror att Blizzard ska återuppliva dom gamla vanillaservrarna och att dagens datorer därmed skulle klara av Classic brilliant, vilket inte alls behöver vara fallet.

Skrivet av SuperDuperKillen:

Jupp precis så :). Den kommer klara allt med bravur.

Supertack för ditt tålamod och din tid. Din hjälp har varit guld värd. Du lever verkligen upp till ditt namn

Av Drizz
Skrivet av FalsktIotakt:

@Drizz:
Varför trean.
1 Liten. En bordsdator. Ett modernt format.
2 Anslutningar. USB 3.2 och C i fronten. 2019 borde det vara standard på allt.
3 Färdig och utprovad. Du har en dator som fungerar direkt utan saker som "måste fixas till" senare.
4 Garanti och service och andrahandsvärde.
5 Lagring ssd m2 + snurr ingår.

- grafikkortet "ingår" och vill du ha bättre så blir det dubbel kostnad då du måste köpa ett nytt och får lite för det ingående i secondhand.
Nu var det wow Classic så jag antar grafikkraven inte är extremt höga.

1 + 2 + NZXT H500 lådan. ja inte är dom svarta och diskreta inte. Fönster och lysdioder och dåligt med usb samt svåra att få bra kylning med. Ingen har en bra kyllösning utan fler fläktar eller andra åtgärder.
Om du ska bygga. Börja med en låda, bestäm dig för lådan för det är den du möter varje dag och ska ha i din närhet.
Att den passar din datorplats, har anslutningar osv. När du bestämt låda. Så fråga om resten
Jag fördrar små lådor, lådor som ser ut som om dom tillhör 2019 och det färgar mina val givetvis.

Men om det är så att jag skulle tröttna på classic och vill istället ägna mig åt Photoshop, WoW BfA eller testa overwatch - kommer datorn klara det utan problem och med höga inställningar eller kommer jag då ångra köpet av Acern?

Skrivet av SuperDuperKillen:

Hade rekommenderat webhallen-konfigen men med en ATX-bräda typ https://www.webhallen.com/se/product/294003-MSI-B450-A-PRO-AT...

Samt ett meshify C utan fönster https://www.webhallen.com/se/product/283558-Fractal-Design-Me...

Varför? Jo eftersom en mesh-front gör extremt mycket för att hålla nere temperaturen i chassit. Och det ger därmed lägre fläkthastighet > tystare dator än en med ett "ljuddämpat" chassi. Plus att komponenterna går svalare.

Samt bytt ut SSDn mot en samsung istället. https://www.webhallen.com/se/product/281264-Samsung-SSD-860-E...

Bättre prestanda och mycket längre livslängd. Kingston 160 TBW vs Samsung 300 TBW.

För att dubbelkolla så jag förstod dig rätt. Är det denna build du säger att jag skulle kunna köra på och få en dator som klarar Wow clssic och eventuellt andra spel som t.ex. WoW BfA och overwatch samt Photoshop utan problem?

https://www.webhallen.com/api/cart-img/302709,304870,273143,2361...

Av Drizz

Oj vad många svara, tack så jätte mycket för att alla ni tar er tid att hjälpa mig! Uppskattas!

Skrivet av FalsktIotakt:

@Drizz:
Den första är en riskokare. Den kommer bli varm med andra ord. Chassit behöver fler fläktar. Å varför en sata disk på 480?
Det lär bli fullt och även relativt långsamt.
Personligen skulle jag nog välja trean av dom tre.

Den första är tagen från en annan tråd här i forumet, och då var det en som byggde ihop den datorn till en person och jag tyckte den verkade vara bra.
Finns det fler argument till varför du skulle välja trean? För mig lutar det åt nummer 2, så om du jämför 2:an vs 3:an - vad är det som gör att 3:an verkar vara bättre? Såg att den innehöll massa delar som redan utgått, är inte det ett dåligt tecken?

Skrivet av thejawaah:

Första alternativet är superbra förutom att du skulle behöva lite bättre kylning. Skulle rekommendera en dark rock-variant samt NZXT H500 som chassi.

Är inte alls bra på datorer, eller rättare sagt inte alls. När du säger Dark rock-variant - vad menar du då?
Lagt NZXT H500 som chassi på minnet, tack för tipset!

Skrivet av SuperDuperKillen:

Har du några specifika önskemål gällande utseende, storlek, tysthet etc?

Storlek spelar egentligen ingen roll, men har krav på att det ska vara en tystgående dator. Utseendemässigt vill jag helst inte ha ett chassi som har ett fönster av något slag eller massa lysdiodrar. Vill helst ha ett svart chassi.

Skrivet av downup:

Phanteks skåp i den prisklassen är så plastiga. Kan säga att jag älskar mitt NZXT h200 chassi. Ska du verkligen ge 700kr för att de ska montera? Köp en snabb m.2 sticka och en 1-2tb hdd istället.

Kan förstå 700kr ifall de ska montera väldigt mycket!

Vad är det som gör att du älskar ditt chassi?

Enda anledningen är för att jag hört att det ska vara knepigt att montera själv och det finns risk att göra fel osv. Så därför valde jag att dom skulle montera datorn åt mig. Men skulle absolut kunna tänka mig att montera själv, om det inte är stor risk för att göra fel och sedan förstöra datorn. När vi ändå pratar om det - om dom monterar åt en - ser dom till att alla datorkomponenter är uppdaterade? Dvs med Drivers osv?

Av Drizz

Köpråd Wow Classic (finns 3 egna förslag) - 10-12k budget

Hej, suttit nu i tre dagar om inte längre för att hitta en bra dator inom min budget.
Har läst i andra köprådstrådar kring WoW men de har oftast inte samma budget som mig, så därför skapade jag min egen.

Användningsområde: Wow Classic, League of Legends och Photoshop
Budget: Max 12k (tot. 15k inklusive skärm)

Kollat på tre olika datorer (se nedan) och vet inte vilken jag bör köpa. Finns något jag bör tänka på och eventuellt kunna byta ut för att komma ner i pris eller kan det vara så att jag måste tänka om och eventuellt behöva gå upp i pris för att kunna spela Wow classic med bra FPS / Höga/Maxinställningar
Uppskattar alla råd och tips som finns.

Tack på förhand!

Dator 1: Webbhallen - Eget bygge (Taget från en annan tråd här)

https://www.webhallen.com/api/cart-img/302709,304870,273143,2698...

Dator 2: Komplett
Komplett Premium a140 Gaming Dator GeForce RTX 2060, Ryzen 5 2600X, 16GB, 480GB, Win10Home

Dator 3: Komplett
Acer Nitro N50-600 GeForce GTX 1660 Ti, Core i5-9400F, 16GB RAM, 256GB PCIe SSD, 1 TB HDD ,WiFi, W1