Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Av Jumpcut

Jag har också använt Ahlbergs. Riktigt bra upplevelse. Dom återställde från skadade LTO media. Kostade en del men det var viktig information så värt det.

Av Jumpcut
Skrivet av Pepsin:

Har nyligen skaffat ny cykel. Har godkänt lås

Har inte ens lås. Förvarar numer aldrig cykeln där den behöver vara låst eftersom då snor någon den. Bor iofs i Stockholm, men är nog ganska illa överallt.

Av Jumpcut

Tack för svaren @Swedishchef_90 och Kr^PacMan (som jag inte lyckas @:a)

Får fundera lite på om jag kanske bara ska ersätta med en front och fästplåt som passar rakt av med befintliga TJ45:or eller om jag går på Schneider då. Så ju väldigt smidigt ut att byta själv. Är lite sugen på Renova, men frugan gillar inte dom. Well well.

Av Jumpcut

Byta nätverksuttag

Förlåt för usel bild, men det är den enda jag hade tillgång till. Jag funderar på om det är rimligt att byta ut dessa gamla (fula och utstickande) nätverksuttag till något nyare?

Till frågan. Hur svårt / möjligt är det att kontraktera om och byta till exempelvis detta: https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...

Huset är från 2001 så kanske är cat5e dessutom, men kanske funkar att kontaktera om i lite nyare uttag ändå?

Av Jumpcut

Får duga. Lite scifinörd är man ändå.

Av Jumpcut
Skrivet av Dem8n:

En docka är ju i princip stationär dock, lightningkablarna ville de nog bara en extra med sig hem, de var hårdvaluta och så kommer USB-C också bli när den börjar användas på telefonerna.

Vi har enbart dockor direkt i skärmen så det ligger en lös USB-C kabel på bordet som man ansluter i. Det jag varit med om är att USB-C porten på vissa Lenovos ger upp. Men kablarna och laddarna funkar bra.

Nej, vi har dunderkoll på grejerna, allt är märkt med etsvätska. Vi kör på att man lämnar in den gamla för att få en ny. Det jag tror med lightningkablarna är att folk rullar ihop dom varje dag och då slits dom onormalt mycket. Försöker förklara för folk att vi har Qi-laddare på varje arbetsplats, men dom verkar föredra att ladda via sladd.

Av Jumpcut
Skrivet av Dem8n:

Du har frågat alla 400 pers om deras privata sladdar?
Finner det icke troligt.
Att färre frågat om USB-C har nog snarare att göra med att alla inte använder iPhone 15 ännu isåfall.

Nej varför skulle jag, men eftersom jag sitter som IT-chef brukar jag märka om något har en onormalt hög grad av utbyten. Vi kör USB-C till det mesta, har free seating på alla våra arbetsplatser så det är mycket i och urdockning varje dag.

Av Jumpcut

Har aldrig varit med om att en USB-C kabel eller laddare gett upp. Är inget jag noterat några konstiga mängder av på jobbet heller och då är vi ändå över 400 anställda. Såklart går kablar och laddare sönder ibland. Om jag fått en krona för varje gång en användare med trasig lightning laddkabel kommit förbi så.. Hela denna tråden känns som en "höna av en fjäder".

Av Jumpcut
Skrivet av twit:

När lär man sig att människor och de flesta andra däggdjur huvudsakligen består av vatten, lågstadiet? Det borde därför inte komma som någon överraskning att en produkt som består av mald ko också huvudsakligen består av vatten.

Visste att det skulle komma en sådan trött kommentar. Nu visade det sig iofs att TS räknat fel. Men bara för att något har vatten i sig behöver man ju inte tillsätta extra vatten vilket sedan länge är ett känt fusk inom köttindustrin. Det lär man sig kanske först på mellanstadiet dock.

Av Jumpcut
Skrivet av dlq84:

Vet inte om jag håller med om att den är otydlig, det är liksom en bild på ärtor bredvid kon.

Hade varit tydligare om det hade varit en bild på vatten, lök och lite ärtor då.

Av Jumpcut
Skrivet av LeJoke:

Jag fick igår det underbara samtalet från entreprenören att det missats någonting någonstans och personen var ny osv osv i bortförklaringar upplevde jag det som… tillslut fick han fram att min lägenhet är försenad och kommer vara klar i MARS 2025.

Det här låter ju ändå lite som försummelse.

Just nu har många byggen avstannat eftersom man inte får lägenheterna sålda. Så man pausar och väntar på bättre tider. Kan med stor sannolikhet vara det som hänt här men att dom myglar med det.

Det är bara panga på ordentligt med en gång och gå all in för att häva köpet om du nu vill det. Värsta som kan hända är att du får nej.

Av Jumpcut
Skrivet av Havrefras_:

Seveneves tyckte jag var väldigt bra. Tillräckligt verklig för att vara trovärdig och tillräckligt sci-fi för att stilla sci-fi nerven.
https://www.goodreads.com/book/show/22816087-seveneves

Ja, den är riktigt bra!

Av Jumpcut

Annonsen är avslutad

Av Jumpcut
Skrivet av sebstr:

Intressant. Jag undrar hur detta förhåller sig till regler om drönare? Jag gissar att det borde vara ofta man behöver flyga utom synhåll? Är det ok?

Ja, dom flyger bvlos (beyond visual line of sight)

Men tanke på hur stor den är så känns det som man behöver ha rätt höga krav på säkerheten. Dom där bladen klipper utan problem av ett finger och den lär ju väga ett gäng kilo också, kan nog ha ihjäl någon som får den i huvudet. Funderar också kring vajern som dom skickar ner, den kan ju fastna.

https://www.youtube.com/watch?v=8erYNH-UJbM&t=20s

Av Jumpcut
Skrivet av Archibald:

Lika bra. Där jag bor är tyvärr alldeles för många sjukt otrevliga. Alltid trevligare bud som levererar där restaurangen själv ansvarar för utkörning och enbart använder Foodora för beställningsflödet.

Vart bor du? Jag har över 300 beställningar i Stockholmsområdet och inte en enda har varit otrevlig.

Av Jumpcut

Jag har ett Focusrite Scarlett Solo som funkat kanon både i Ubuntu och Linux mint. Dock typ 1300 kr.

Av Jumpcut
Skrivet av Jumpcut:

Undervoltad CPU och GPU, tyst och sval.
<Uppladdad bildlänk>

Från ett Define XL R2 med en NZXT Kraken X62 280mm i toppen till ett Fractal Design North (meshvarianten) och en Noctua NH-D15. Typ ingen skillnad, lite sämre single bara.

Av Jumpcut
Skrivet av joakim99:

Din sås är säkert jättegod. Det blir dock inte färs bara för att du kokar sönder köttet.

Köttfärssås är väl typ den försvenskade versionen av en italiensk Ragu bolognese som ibland innehåller köttfärs och ibland sönderkokade köttbitar. Båda kan kallas köttfärssås i min bok.

Av Jumpcut

Alltså, jag bytte från iOS till Android för typ 1,5 år sedan. Det var ju enkelt?

Av Jumpcut
Skrivet av Aphex:

Fast det där är inte samma sak. Nyheten du länkar till handlar om självutcheckning vid stationer, inte självscanning. Det håller på att försvinna i hela Sverige för övrigt och har varit på gång länge.