Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Skrivet av Pontooz:

Edit: Jag gav bara dig en möjligt svar på varför Nvidia gör på detta viset i mitt tidigare citat. Har ingen aning, precis som alla andra.

Ja, och det var ett svar jag inte alls förstod och det blev inte tydligare nu heller. Har svårt att se att Nvidias skäl till att släppa spärren på recensioner samtidigt som försäljningen startar är att dom som verkligen är intresserade ska ha möjlighet att köpa kortet först. Nvidia är fokuserade på vinstmaximering (vilket jag respekterar) och det är det som styr deras agerande och strategier.

Skrivet av Pontooz:

För att dom som verkligen är intresserade får chansen att köpa kortet först.

Nu hänger jag inte med? Menar du att dom som verkligen är intresserade inte vill läsa recensioner? Tycker inte det argumentet håller alls. Men jag kan ha missat någon vinkel.

Jag skulle rejta mig som extremt verkligen intresserad, kommer spamma F5 järnet och försöka få tag på ett kort. Det hade jag gjort även om jag kunnat läsa recensioner innan. MEN, hade jag kunnat läsa recensioner hade jag kunna förstå skillnader mellan olika modeller och valt det ultimata kortet för mig, förstår inte vad som skulle vara bra med detta?

Alltså, jag försöker hitta bra skäl till varför Nvidia inte skulle tillåta recensioner att släppas innan försäljningspremieren. Jag hittar inga. Den enda logiken jag kan komma fram med är att dom vill att man ska köpa grisen i säcken. Samtidigt, hur många % av detta kort (sett till hela livscykeln i försäljning) förväntas ske innan det finns recensioner, så många % kan det ju rimligtvis ändå inte bli eller? och då rent logiskt finns det väl ändå ingen anledning ur det perspektivet att hindra recensioner för att maximera försäljningen i början?

Skrivet av Lan:

Ok, gott folk. Med facit i hand sex månader senare - hur har det gått för er att arbeta hemifrån?

På ett övergripande plan, absolut bra. Men för egen del gäller det att ha lite disciplin och se till att gå upp i tid, ta lunch och pauser, röra lite på sig och inte logga ut allt för sent. Jag har märkt att allt lite "flyter ihop". D.v.s. jag skjuter lite på lunchen, tar ett snabbt teamssamtal, sen helt plötsligt är klockan 12:45, jag har in käkat och nästa möte är kl 13. Eller en annan klassiker, man kollar till på klockan och har suttit till 17:45 när man slutar 17:00. Visst ingen jättegrej, men jag tror man ska vara varsam med sin fritid ännu mer så man inte "bara" jobbar. För att detta ska funka på lång sikt behöver åtminstone jag lite grann tvinga mig själv att ta hand om mig och inte bara jobba.

Bästa investeringen var att jag köpte en ny kontorsstol, utan den hade jag nog haft ergonomiska problem.

Med det sagt, jag tycker det nu är ganska trivsamt att jobba hemma när jag kommit in i "lunken". Jag sparar pengar på att äta hemma och att inte pendla till jobbet. Det märks ganska tydligt i plånboken.

Skrivet av Granis_1980:

Inte direkt kortare, men ”Myndigheten för integritetsskydd” (MI) tycker jag själv ser bättre ut och uttalas lättare. Som MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Ja, det hade varit perfekt!

Skrivet av zapboz:

det slutar med att jag faktiskt behåller min beställning datorn blir ju ganska framtidssäker med det kortet i lådan

nu inväntar jag bara att AMD ska presentera sina nya processorer antingen blir det dem nya eller så blir det förmodligen ett ryzen 9 3900x

Det kommer bli kanon det där!

Skrivet av korvOlle:

Köper någon dessa så får de skylla sig själva helt enkelt. Om någon köper så måste jag gratulera Nvidia för extremt bra marknadsföring.

Alltså, det är ju folk som trollar "scalpers".

Skrivet av wessmen:

@Jumpcut: "Nvidias fultrix" som startades av AMD.

Ja, detta börjar bli lite löjligt när man tror att det bara är en sida som sysslar med detta. Men jag vet inte, finns det inga bra kort från det ena laget så får man hugga där man kan på det andra.

Jag är helt ointresserad att prata om "lag", det finns inga lag, vi pratar om vinstmaximerande aktiebolag och inget annat. Med "Nvidias fultrix" menar jag inte "Nvidias fultrix som enbart dom sysslar med och absolut inget annat företag i hela världen, jävla dom". Jag menar "Nvidias fultrix i denna lansering" som såklart dessutom bara är en spekulation från min sida.

Jag kommer med största sannolikhet köpa ett 3090 om jag kan hitta något på releasedagen. Innan dess ägde jag ett 2080 ti, innan dess ett 1080 ti och innan dess ett 980 ti, innan dess var det nog 2x7970 i CF. Jag köper det som ger mig den funktionalitet jag behöver för att göra det jag vill göra. Vilken tillverkare det är rör mig inte i ryggen.

Skrivet av yrfhar:

Testade Studio och det gick välja Nvidia som render och det går ju snabbt som attan med RTX 2080Ti. Under 2 minuter med ett 7 minuter projekt i 4K 24 bps. Får nog ge mig lite där. Tror inte det valet fanns i gratisversionen.

Nej, jag är rätt säker på det. Men orkar inte installera gratisversionen och testa Men som du säger, man kan tjäna sjukt mycket tid när man renderar ut ett projekt.

Skrivet av cyklonen:

Jag skulle vilja ha en banner på SweC som permanent rullar meddelandet:

"Många använder grafikkort för andra saker än spel, och där har minnesmängden ibland mycket stor betydelse!"

+2000

Skrivet av BeardedRobot:

Ja tyvärr verkar också 3090 kortens tillgänglighet vara betydligt mindre än 3080 av informationen på nätet att döma.

Hmm ok. Ja, får jag inte tag i ett och 3080 ti verkar komma snabbt får jag väl försöka klara mig ett tag och sedan köra dubbla 3080 ti som plåster på såren

Skrivet av ejziponken:

Fast väntan på 3090 kan ju vara 2 månader också?
Men jag ska vara ärlig, i mitt första uttalande så menade jag mer vanliga svenssons inte folk som absolut kräver just 20/24GB för viktiga jobb. Ber om ursäkt för att det var otydligt.

Ja, vi får se. Jag kommer spamma F5 nästa torsdag och kommer sikta in mig på det dyraste kortet i nån slags förhoppning att det är minst folk som försöker köpa det. Jag behöver verkligen ett kort eftersom jag redan sålt mitt 2080 ti, vilket inte var planen från början.

Skrivet av ejziponken:

Det kommer ju 3080 med 20GB VRAM. Lite osäkert om när men antar att de inte dröjer allt för länge. Sedan kommer ju även super kort med 20GB vilket jag antar sker lite längre in i framtiden.

Kommer ja. När?

Om man behöver den mängden RAM inom några veckor. Tycker du ett 3090 för 20 tusen eller ett PNY Quadro RTX 6000 24GB för 60 tusen är det bättre köpet? Eller vänta kanske två månader på ett 3080 ti med 20 GB, spara kanske 5000 kr men förlora 10 tusen per månad i intäkter för att man inte kunnat leverera?

Skrivet av ejziponken:

Förstår inte ens poängen med 3090 om detta stämmer. Den som köper ett 3090 måste ju bli idiotförklarad?

Om man köper det för att man vill ha ett snabbare kort och verkligen inte behöver dom extra procenten i prestanda så kanske man förtjänar att bli idiotförklarad.

Om man behöver det extra ramminnet och köper ett 3090 och blir idiotförklarad så är det väl snarare den som idiotförklarar som borde ta en funderare på vem som är en idiot.

Skrivet av Mindfighter:

Ett värmeljus generar ca 100W, vid kris kan man värma ett mindre utrymme med det, så 80W är en hel del i gajmerhörnan.

Ja, vi hade problem med värmesystemet i vår BRF för några år sedan och låg då på 17 grader i lägenheten. Med hjälp av några värmeljus klarade vi att hålla 20 grader.

Jag tyckte det blev lite för varmt redan med mitt 2080 ti så har köpt förlängningskablar och ställt min Define XL låda ett förrådsutrymme vi har i lägenheten. Det fina är att rummen ligger i fil och jag har tilluft i rummet jag sitter i och frånluft i förrådsutrymmet. Så luften går från mitt jobbrum till förrådet och sedan ut. Tyst och ingen värme längre. Med ett 3080/3090 hade det nog inte funkat för mig att ha kvar datorn i samma rum eftersom det på några timmar skulle bli flera grader varmare.

Skrivet av medbor:

Helt ärligt kan man fungera på vad man behöver prestandan till också. Väldigt få videoproduktionsflöden är begränsade av renderingstiden. Det som tar tid är skriva, filma och klippa, inte att baka ut resultatet

Lite beroende på vad man lägger i "klippa" och "baka ut resultatet" så är det ju trevligt med lite prestanda. Det som alltid har varit Resolves styrka är ju grading och där kan du spara en del tid med ett kort som ger bra prestanda. Om du inte jobbar med grading blir det ju dock mindre intressant. Jag har en kund som precis börjat köra mycket 4.6K material från vad jag antar är en URSA Mini Pro och det tog tvärstopp i gradingen med deras vanliga setup som hade något AMD-kort med några år på nacken. Men det är ju skillnad på om man sitter och redigerar lite på kul hemma, gör svensk reality eller ska leverera till Netflix.

Sen, hardware encode/decode är ju supersmidigt på tidslinjen också eftersom du slipper köra med optimiserat media utan kan köra med bra fps ändå. detta är ju dock väldigt specifikt beroende på materialets exakta specifikationer.

Skrivet av yrfhar:

Gratisversionen har stöd för GPU-acceleration. Studio har stöd för flera GPU-accelerationer.

Ja, lite slarvigt uttryckt, sen är jag väl inte helt påläst eftersom jag kört Studio ganska länge nu. Men har för mig att gratisversionen inte stödjer hardware decode/encode.

Puget har för övrigt ett första test av prestandan med 3080: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/DaVinci-Resolve-St...