Inlägg

Inlägg som St heffe har skrivit i forumet
Av St heffe
Skrivet av Perdonotknow:

Kan du gå in på. Kontrollpanelen\System och säkerhet\Säkerhet och underhåll\Tillförlitlighetsövervakaren

Sen titta vad där står i Kontrollpanelen\System och säkerhet\Säkerhet och underhåll\Problemrapporter.

nvlddmkm.sys Kanske. Men kolla vad där står.

jag kollade upp problemrapporten och det var inget där men i tillförlitlighetsövervakningen så fanns det 3 "varningar" men ingen av dem gav information mer en (din dator stänges av abbrupt)

Av St heffe

Datoren fortsätter att blåskärm/frysa sig, vad gör man?

System
---------------------------------------------
CPU: i7 12700k
CPU kylare: be quiet dark rock pro 4
GPU: 2070 super
moderkkort: asus prime z690-a
ram. 32GB ddr5
PSU: seasonic prime px-1000 1000w
ssd: samsung 300gb
m.2: samsung evo 970 1tb

hello mina damer och herrar. dagens problem består av det här:

jag köpte nyligen nya delar till min dator och tyckte att det var toppen. efter en ny installation av windows 10 så var allt klart och jag började ladda ner saker. jag har för mig att jag inte märkte något då (1 mån sedan) men laddade ner det jag ville ha. saken var nu att jag spelar för det mesta LOL på fritiden och orkade inte starta andra saker just nu. men idag så skulle jag med några kompisar ha en server på minecraft och så verkade jag inte kunna starta spelet i JAVA-verisionen för att då får jag;

"CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT"

så jag började snoka runt och googlade upp några sätt att fixa problemet som verkade ha något med Drivers om man kollar upp det. men av allt jag tesatde så fungerade inget. och då pratar vi om: win update, cmd:verifier, cmd: chkdsk /f /r c, cmd: sfc scannow, win memory diagnostic, intel driver update + nvidia driver update.

efter inget av detta visade något svar så hade jag teorin att min CPU som problemet tillhörde hade något problem med att vara optimerad till win 11 istället för win 10. så jag började att updatera till win 11. men då fick jag blåskärm eller helt enkelt förs hela datorn under nerladdningen....

vid denna tid så insåg jag att jag måste updatera win 11 men externa saker som USB. så inga problem under första halvan av set-up'en men under försa delen av andra halvan så frös datorn igen. nu började jag undra om det var några konstiga BIOS inställningar som vägrade att fungera i harmoni, så jag kollade upp det men såg inget som 'jag' vet kunde orsaka detta men stängde av saker som XMP och min custom Fan speed OSV.

efter detta så testade jag att starta om igen och kolla hur det går och jag kom förbi den första fasen i andra delen av installationen men.... den frös, några sidor efter. tredje gången så gick det att klara installatioen men efter 5 minuter under att antal nerladdningar samtidigt som win update, discord, spotify så var det blåskärm igen.

jag har inte den blekast aning vad problemet är, allt i min dator är nytt utom Grafikkortet som var infrån 2018-2019.
från blåskärm till att datorn börjar frysa sig, kan inte säga att det är speciellt underhållande.

om det behövs mer information är det bara att fråga.

hoppas att någon ser detta och vet vad som hånder. ha en bra dag

Av St heffe

löste sig tydligen eter VMD och RST avstänging i BIOS tack för hjälpen

Av St heffe
Skrivet av fesoj:

Hade samma problem när jag skulle installera ny disk. Det som spökar är inte drivisar till just din SSD, utan drivisar till intels "Rapid Storage Technology". Jag slet mitt hår över två nya 2tb-diskar i evigheter, tills jag hittade en film på youtube som visade hur man gjorde. Snoka runt på google.

Jag skulle börjat på typ denna sida:
https://www.intel.com/content/www/us/en/download/19512/intel-...

Se till att de är senaste. T.ex. länken jag ger är för 10th och 11th gen platforms, de funkade inte för mig, jag behövde för 12th gen (har en intel i9-12900h om det spelar roll). Tankade ner dessa till samma USB-sticka som jag installerade windows från. Och när installationen vill att jag ska välja disk, så dyker ingen upp. I den skärmen finns det en knapp, typ "load drivers", som ger en vy där man kan leta i typ utforskaren. Då pekar jag dem till drivisarna på stickan. Den kommer att hitta två drivisar - som jag minns det valde jag den översta, "controller" nånting. Väljer installera. När det är gjort, kommer datorn hitta din disk. Det svåra är bara att hitta rätt drivis på intels sida.

Så var det för mig iaf. Önskar jag kunde hitta youtubefilmen som vägledde mig (typ 3 min, en indier som snackade), men hittar den inte just nu. Det närmaste jag kan hitta är typ denna:

https://youtu.be/bdeYA54YHk4

Lycka till, hoppas det löser sig!

jag hittade mig också ditåt med intels Rapid storage Technology, (RST) men när jag testade de två veritionerna men inget riktigt fungerade heller.... jag hittade en sak som heter vmd controller som verar strula med nvme ssd´s, men det fungerade inte heller

Av St heffe
Skrivet av mrqaffe:

Man brukar inte behöva nån speciell driver för en ssd. Om du har nått underligt fel så finns alla drivers på moderkortets hemsida men allt borde ha installeras via win update.

du har inte fel, men verkar ha "we couldnt find any drivers. to get a storage driver click load driver" och har testat allt jag vet, det enda fel som är kvar är att min m.2 vägrar,

jag hittar enheterna via Raid controller, men inte som boot devices :C

Av St heffe

Vart hittar man drivers för en M.2 2280 1TB?

hej! till stället man kollar med när man har fått nog :). jag undrar egentligen bara vart man man få tag på m.2 2280 1tb drivers (GIGABYTE) som jag "tydligen" (enligt windows) behöver nu när jag bygger en nu dator

tack för svaren

Av St heffe
Skrivet av Joakim Ågren:

Har du provat MSI's verktyg Fast Boot? Ladda ner och installera från här: https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO#down-drive...

I det programmet stäng av Fast Boot och prova sedan alternativet att gå in i BIOS.

Fungerar detta alternativ?

nej, verkade inte som det. men tack för din tid. allt lutar imot att skicka till msi support och få dem skicka mig en hård flash som jag kan tvinga systemet att ta emot

Av St heffe
Skrivet av m4gnify:

Kommer du in om du trycker på Shift + (Starta om datorn), Troubleshoot, Advanced options, UEFI-grejen. ?

https://puu.sh/HWPo7/e58fea2b37.png

har testat den också, men inget hände, tror att det är något fel på min "beta" driver i combo med mitt moderkor. så försöker just nu hitta ett sätt att att flasha ett nytt bios utan att gå in i bios

Av St heffe
Skrivet av anon335250:

Från manualen till ditt moderkort (som du naturligtvis har läst):
"There is CMOS memory onboard that is external powered from a battery located on
the motherboard to save system configuration data. If you want to clear the system
configuration, set the jumper to clear the CMOS memory."

https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO#down-manua...

jag testade det nu (hade inte en jumper cap så fick ta en säkerhets nål) men det funkade inte

Av St heffe

jag testade option 2 och det funkade inte, samt jag testade att ta ut bios batteriet och det funkade inte heller, men jag filmade hur det ser ut så ni kan se:) https://youtu.be/oFYSJWJ_e6k

Av St heffe
Skrivet av tcntad:

"men när jag startar så får jag ingen bild. den bara hoppar över bilden och steget när man kan trycka för att komma in i bios.
istället så får jag en svart skärm med ett bindesträck som står still."

Alltså bootar inte Windows.

TS:
Jag gissar på felaktig/korrupt uppdatering. Eller att du inte återställde UEFI innan du uppdaterade
Se om du har en UEFI-flashback eller kan nedgradera utanför UEFI

jag var inte tydlig nog, förlåt för det. windows funkar helt och hållet

Av St heffe
Skrivet av Mattiiss:

det är inte något så enkelt som att ditt tangentbord inte är aktivt fram till efter bios? Förr behövde man väl de där gamla kontakterna. Prova även byt till usb 2 om du har det i usb 3. Annars skulle jag spammat F12 och F2, F11 etc för att prova ifall det är något fel.

testa annat tangentbord också. Byt kanske även USB från back till fram eller tvärtom. Allt är värt att prova

alltså jag hade också trot det om jag hade samma bild när jag startade upp, men så är det inte. så kan testa imorgon men annars så lutar jag fortfarande att det är något annat

Av St heffe
Skrivet av St heffe:

ohhhhh yes

alltså min del knapp har nog aldrig blivit använd så mycket

Av St heffe
Skrivet av evil penguin:

Har du testat att hamra på delete även om det inte står något?

ohhhhh yes

Av St heffe

kan inte komma in i bios efter updateringen.

tja alla mina data experter, om jag får slut på ideér så är det hit man går. iallafall, idag så skulle jag updatera mitt bios. har inte gjort det på två år så testade för första gången. inga riktiga problem i hela prociduren utom att mina OC inställningar blev borttagna.

så jag var tvungen att nå bios igen och fixa dem. men här kommer problemet, jag har Z370-A PRO som är ett MSI moderkort. alltså när jag startar så ska MSi loggan komma upp på hela skärmen. samt i hörnen så säger dem "press DEL for bios" osv osv.

men när jag startar så får jag ingen bild. den bara hoppar över bilden och steget när man kan trycka för att komma in i bios.

istället så får jag en svart skärm med ett bindesträck som står still.

jag har testat att använda advanced start-up i recovery options men det hjälpte inte.

en sak som kan spela roll antar jag är att bios verisionen jag laddade ner var deras senaste "beta" verision 7B48v2D2. annars så har jag ingen aning.

bios hemisda:https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO#down-bios
video på min start up: https://youtu.be/oFYSJWJ_e6k

Av St heffe

Macbook air vs macbook PRO

Hej. Fixar en dator till mamma och undrar vilken som är bäst för henne. Hon ska bara ha den till att skriva men vill bara ha en Mac. Så 13 tum lät bäst för mig men vad förlorar man om man tar den nya air vs PRO?

Jag tackar för din tid i förväg

Av St heffe
Skrivet av Anti1oop:

Har för mig jag lyckades med samma en gång. Tog ut donglen och satte i den igen och körde force update en gång till på firmware så fungerade det sedan.

Skrivet av Rouge of Darkness:

jag menar att om uppdateringen avbröts mitt i radering/skrivning av firmware på chipet i lurarna så kan det va så att den har en trasig programvara i chippet därför inte lurarna detekteras och behöver då skickas till tillverkaren på garantiärende för omprogrammering direkt till chippet via deras hårdvara för programmering av chippet i lurarna.

men som sagt testa att återanluta kabeln och se va som händer.

tack för svaren. testade att force updatera igen och fick den att fungera. men nu är det bara ett problem kvar. ena luren aka samma sida som man laddar får jag inget ljud av. jag har haft dem i några år så är det ett problem som man kan fixa eller bara gammal teknik?

Av St heffe
Skrivet av Rouge of Darkness:

troligen gjort tegelsten av headsetet (inget firmware längre i lurarna) så är skicka till corsair för omprogrammering

vad menar du med så är skicka?

Av St heffe

Corsair void pro headset vill inte anslutas

tjenamors bästa sidan för lite teknik hjälp. jag har ett corsir void pro (wireless) headset som igår slutade fungera i ena luren. Datorn hade varit på i över 14h och jag kollade på en stream samtidigt som jag spelade. helt plötsligt så la ena luren av när jag skulle gå och hämta glass (max-range för headsetet). jag tänkte att det bara blev någon error och tänkte inte mer på det under kvällen och la mig. idag så kom jag upp till ett fungerande headset i ungefär 2 min. då började jag spekulera och testade om det var en updatering som behövde göras till headsetet. Det fanns det inte, men det fanns en "force update" så jag antog att det var som en beta test på en updatering och tröck där. de bad mig att koppla headsetet med datorn och tada till dagens problem. updateringen misslyckades och nu kan jag inte få headsetet att anslutas alls.

jag testade att tabort drivrutinerna till headsetet och starta om men det fungerade inte. jag updaterade ICUE programet (corsairs program för inställningar för deras prylar.) och det fungerade inte heller. lite hjälp skulle sitta fint :). fråga på bara om det är något som ni vill veta specefikt.

https://lh3.googleusercontent.com/6Z7hzcBBQlAXasmRLKMRBDnIoGSuS7...

Av St heffe
Skrivet av Oppna:

När du byte grafikkort tog du bort de gamla drivarna med ddu och sedan installerade nya?

Skickades från m.sweclockers.com

jag har tagit bort de gamla. men kan testa ddu