Inlägg

Inlägg som Polisbil har skrivit i forumet
Av Polisbil

Kan bekräfta att ljudet i de inbyggda lurarna på indexen är sjukt bra, jag var väldigt skeptisk till en början. Det är så bra spatialt ljud i dem att jag bokstavligt talat kan trace:a folks huvuden genom väggen och skjuta dem direkt när de kommer i en öppning i shooters. Det är läskigt likt wallhack fast med ens öron!

Av Polisbil
Skrivet av cyklonen:

Vet inte riktigt vad du pratar om här, men jag menar inte att jag skulle vara rädd för att det kommer lösa balkar från taket svingande ner i skallen på mig, utan att jag inte kan se om det skulle komma rök från köket, eller om ett eventuellt husdjur välter en lampa så det börjar brinna. Såna saker. Den närmaste omgivningen vid datorn, i stolen, lär inte förändras. Jag går ju inte runt med det på mig!

"Jag inte kan se om det skulle komma rök från köket" och "om ett eventuellt husdjur välter en lampa så det börjar brinna" är det på riktigt dina anledningar? xD Hur gör du angående det när du inte är hemma eller sover? Förlåt men det blev bara väldigt tragikomiskt

Av Polisbil
Skrivet av medbor:

VR känns som 3D tv, måste ha specialgrejer och förhöjer inte upplevelsen särskiljt mycket. Nu har jag inte testat vr på några år i och för sig. Men på den tiden var det mest stillasittande. Nu med rumsupplevelser är det säkert bättre upplevelsemässigt, men då ska man ha ännu mer dedikerat till de timmar i månaden man vill hålla på eller möblera om och blockera hela vardagsrummet för varje session. Nej inte för mig på ett bra tag.

Om några år kanske man kan ha inside-out tracking och spärra av en gräsmatta ute med något helt mobilt headset, då kan det finnas en poäng (om prestandan räcker). Just nu är det ju kul att folk tycker om det och är en helt unik och häftig upplevelse, men så långt från att kunna bli mainstream att det nästan är löjligt. Jag har långt från resurserna till ett dedikerat rum eller tiden att fixa yta inför varje session. Kul att några investerar nu dock, annars skulle det ju dö innan det blir coolt på riktigt. Tror absolut det kan bli något för framtiden

Skickades från m.sweclockers.com

Det är nästan så att du inte alls är insatt :thinking:

Av Polisbil
Skrivet av cyklonen:

Har inget med personliga erfarenheter att göra, utan bara ett krasst konstaterande att med nån form av VR-pryl på huvudet, så kan man inte gör i stort sett nåt annat samtidigt. Man är väldigt låst till bara en enda sak, och är dessutom farligt utestängd från omgivningen (hur problematiskt det är beror förstås på den aktuella bostadssituationen och om det finns andra i bostaden).

På grund av det är VR-utrustning för snävt och begränsande för att kunna bli vardagligt och vida spritt. Det kommer att förbli en nischprodukt för vissa typer av spel där fördelarna så kraftigt uppväger nackdelarna att vissa tycker att det är värt det. Jämför med t ex joystick för flygsimulator eller ratt för bilspel. Produkterna finns, men det är en mycket liten andel av datoranvändarna och spelarna som har såna.

VR-utrustning har varit "på gång" i åtminstone 25 år, men ännu inte fått sitt genombrott. Och jag känner mig säker på att det kommer att fortsätta vara så.

Orkar inte gå igenom allt du skrivit då det har tagits upp och debunkats flertalet gånger i åratal vid det här laget men tänkte iaf prata om det här med att man är "låst".

Jag kan se min omgivning utan problem med indexen på knoppen. Jag kan se var min play area gränsar, kan toggla så jag får en 3D-vy av rummet jag är i. Finns laternativ så att riktiga världen fasar in i min vy om något kommer för nära, kan ha flytande fönster med vad jag vill runt omkring mig när jag spelar osv.

Av Polisbil
Skrivet av Sando:

Jag är grymt taggad på det här nu har jag en dator som passar för det, så det är bara headsetet som saknas. Det blir nog att köpa ett 64gb Oculus Quest, bara de inte skulle vara slutsålda för tillfället... Som tur är har jag några veckor på mig, men efterfrågan lär ju inte gå ner...

För de som har eller har tänkt köpa VR-headset så har Humble Bundle som bäst både rea och Bundle med VR-spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Tänk på att du måste ha en HMD som stöder steamVR (egentligen alla PCVR-headsets) men just quest är lite knepig att ha som gränssnitt till PCn även om det går då den är tänkt att vara stand alone och enbart använda Oculus store. Kör på en Rift S, nåt WMR, pimax eller valve index istället.

Av Polisbil

Tycker det hela är rätt löjligt om jag ska vara helt ärlig, ren "band wagon". Folk röstar ner enormt mkt för att det är coolt.

Som WC3-veteran (spelat sen 2004 typ) är jag ändå glad att reforged finns även om det till slut hamnade under mina förväntningar då jag såg fram emot de nya cinematicserna extremt mycket. Annars tycker jag det är en värdig update och har njutit av kampanjen så pass långt jag kommit. Alla custom modes from back in the day är fortfarande nästan lika roliga som jag minns!

Av Polisbil
Skrivet av Zirgo:

Då Half-Life Alyx endast kan avnjutas med ett VR-headset. Grrrrrrrrrrrrr

Misinformation. Du kan spela spelet på alla VR headsets som funkar med steamVR. Spelet följer dock med i ett paketerbjudande om du köper en Index.

Av Polisbil
Skrivet av Roger W:

Måste länka den här när en av världens bästa pool-spelare testar VR och blir lite för övertygad av den virtuella verkligheten
https://www.youtube.com/watch?v=OMceVbo3Tm4

Haha, klassiker!

Av Polisbil
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jag fick en handkontroll med till min samsung vr grej jag köpte så helt utan kontroller är det inte. jag vill nog helst sitta ned om jag spelar vr är inte risken stor att man faller omkull, eller slänger sig in i en vägg eller liknande?

Risken är inte speciellt stor om du inte har superdålig balans eller ifall spelet gltichar ur totalt. Har aldrig ramlat

Du har ett inställbart laser-rutnät som visar var gränsen till din spelyta är så att du inte går in i saker. Du kan ställa in saker som att alltid se gränsen vid marknivå, att den phase:ar in/ut vid ett visst avstånd, färg etc.

Av Polisbil
Skrivet av Aka_The_Barf:

mycket pengar bara, tänk om man tröttnar snabbt så blir det liggande i garderoben sen :/

klart telefon inte kan mäta sig men det är ett smak prov i allafall även om det mesta är att sitta och titta och "åka med" så att säga.

Jo, är ju inte gratis men inte överdrivet dyrt heller så länge du inte ska ha det absolut bästa.

Tycker inte alls det är ett smakprov då det är så himla dåligt att inte ens positionen i 3D-rummet kan spåras utan man sitter fast på samma punkt när man rör sig samtidigt som det är superdålig upplösning och handkontroller saknas.

Av Polisbil
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja men då vill man nog spela mer än 1 spel och kanske kolla att lite bra spel finns. Testat telefon vr bara för att testa. Var ballt men väntar själv tills tekniken mognat och priset dalat.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du tyckte att telefon-vr var ballt så kommer du tappa hakan om du testade de riktiga headsetsen. Har själv haft VR sedan januari 2017 och har numera en index och hundratals timmar i olika spel. Har snart 800 timmar i spelet som sålde mig på VR som också numera är mitt mest spelade spel på steam där tvåan ligger på "futtiga" 400 timmar.

Testade telefon-vr för nåt år sedan och det sög korv i jämförelse och tycker synd om de som tappar suget efter en sådan första upplevelse. Så om du nu tyckte det var ballt...well...

Av Polisbil
Skrivet av BlommaNN:

Det datumet var bara en placeholder, men ja de har sagt att lanseringen skulle ske 2019, (även under en blizzcon - panel om jag inte minns fel)

Ja, det var väl en placeholder för att kunna släppa närsom under 2019. Men faktum är att det var en del av "avtalet" när man köpte att det skulle släppas senast 31 december 2019.

Av Polisbil

@duked:

Du råkar inte ha en hel del reprojection? Det kan orsaka huvudvärk/illamående i och med att saker i världen stuttrar. Det varierar från person till person men jag brukar få ont i huvudet vid ca 5-8% reprojection på 90Hz-inställningen. OBS att reprojection är inte riktigt samma sak some lägre framerate, jag får också ont i huvudet när jag får liknande nivåer av reprojection på 120/144Hz-läget. Du kan skaffa fpsVR på steam för att kolla dina frametimes och ifall något flaskar!

Av de jag känner till som har haft problem tidigare har sagt att ingefära tydligen lindrar illamåendet om man råkar ut för det

Av Polisbil
Skrivet av HolyFather:

Grejen är ju att du behöver en PC för att köra spelet, men om du inte känner för att spänna på dig VR-headsetet en dag, utan vill spela på monitorn eller dra upp det på TV:n med kontroll i soffan, så får du inte spela spelet. Du SKA ha pårej dykarutrustningen, typ.

Exklusiva titlar hörde till tiden när konsoller hade specialiserad hårdvara. Det var fint och i många fall en "Killer App" som de sålde konsollen på. Nu är ju alla moderna konsoller persondatorer, och spelmotorerna har etablerat sig. Det är det som gör exklusiva titlar till bara ett slags påhitt idag.

I min mening vore det bättre att bredda, och med lite handpåläggning på befintliga stortitlar anpassa dem till VR. Jag skulle gärna vilja befinna mig HL2s värld en liten stund

Tycker det är lite samma resonemang som att klaga på att du faktiskt måste sitta i en sim rig om du vill uppleva G-krafter när du kör ett bilspel....ja?

VR kommer inte att ersätta vanliga spel utan vara ett komplement. I början ville jag inte alls köra fps-spel utanför VR när jag skaffade det för att det kändes så tomt men nu gör jag det ändå för att det är lite skoj med tävlings-aspekten och det sociala med polarna som inte har VR. RTS kan jag nog inte tänka mig lira i VR om det inte är något väldigt speciellt.

Av Polisbil
Skrivet av duked:

Du tänkte på ... ?

Skickades från m.sweclockers.com

Det jag fetmarkerade. Att en majoritet skulle bli illamående/yra i VR är inget faktum. Har själv varit "med i vr-rejset" sedan slutet av 2016 och det är en minoritet som faktiskt har problem, baserat på alla jag själv demo:at för och läst på forum, och de flesta som har det vänjer sig med tiden utan problem.

Av Polisbil
Skrivet av duked:

Jag önskar det vore så lätt. Då skulle ett stort problem för VR-nybörjare vara löst.
Men jag tror inte lite mer FPS (skriver lite eftersom det ibland är svårt att se skillnad mellan 90 o 144) skulle hjälpt mig första gången jag upplevde free locomotion (90 Hz). Hemskt var det (jag tillhör de >50% som inte är födda med VR-legs). Jag har dock lärt mig någorlunda nu, men jag kan inte spela i timmar, som vissa kan.
Hemskt var det också för min fru när jag lät henne testa Pistol Whip (72 Hz).
Men 144 Hz ger säkert skillnad. När jag rör mig (room scale) i spel (90 Hz) blir texturer suddiga, men blir skarpa när man stannar upp. Tror den "motion-blur"en blir mindre med skärmar som uppdaterar snabbare (så fattade jag det i en artikel - hoppas på det!). Att texturerna inte ändrar sig skulle nog få VR-upplevelsen kännas mindre konstig för mig (älskar VR, men känner mig ibland lite konstig (även i ren room scale), vilket säkert beror på FOV, SDE, headsettets vikt o passform, Hz, m.m.).
Så - 144 Hz kan nog göra viss skillnad i spel som Space Pirate Trainer, men tror inte det tar bort problemet med free locomotion.
OffTopic: Varenda VR-tillbehör nu förtiden uppger som en av sina fördelar att det också minskar VR-sjuka. Såg en vanlig matta nyss som också påstod sig göra det. lol

Skickades från m.sweclockers.com

Eh, va? Lagom confirmation bias här?

Av Polisbil
Skrivet av HolyFather:

Säger som vanligt: VR-exklusiva titlar är trolliga och bortkastade pengar eftersom ingen har VR. Gör ett bra spel och släpp det på så många plattformar som möjligt istället, inklusive bra VR-anpassning.

Skrivet av kozmos:

Håller med, det alternativet är det bästa.
Det är dumt att forcera något som fortfarande inte är moget.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr skulle det leda till att VR-delen blir så himla undermålig - om det nu inte är nån typ av asymetriskt spel. Vet inte om ni har kört så värst mycket VR men det är en otrolig skillnad på portade spel som är najs i pancake men som är en riktig besvikelse i VR just för att allt är så statiskt och spel som är byggda från grunden med VR i åtanke.

Jämför till exempel spelmekaniken i Skyrim VR och Blade & Sorcery, Battlefield och Onward eller Half-life och Boneworks.

Av Polisbil
Skrivet av HazZarD:

Problemet är ju occulus rift eller HTC vive, båda kostar runt 10k. samt du behöver en pc för minst 20k för att klara VR..

Det är nog dags för dig att kolla upp priserna och prestandakraven på nytt

Av Polisbil
Skrivet av CarlOscar:

Tackar för tipset. Antar att det är den inkl 2 basstationer man behöver? Vad det nu är..
Portal VR är något jag verkligen skulle vilja ha!

Om du inte redan har sånna från ett tidigare steamvr headset, ja. Det de gör är att agera som landmarks för kontrollerna och headsetet att hålla koll på var de befinner sig i rummet, tänk triangulering-ish.

Av Polisbil

@ClintBeastwood: Känner tyvärr inte till någon motsvarighet för oculus