Inlägg

Inlägg som Losecontrol har skrivit i forumet
Av Losecontrol

@Json_81: Har du kollat kontrollpanelen->ljud->inspelning klicka på egenskaper för headsetet och nivåer? De flesta spel/applikationer brukar även ha en inställning för detta under ljudinställningar.

Av Losecontrol

@Mullansson: Hmm, finns säkert att få tag i någonstans. Fråga i en bygghandel! Eller en skiva som du sätter ben på bara, alternativt konsoler som du skruvar i väggen bakom om så är fallet och sätter ben i framkant.

Av Losecontrol

Problem med radeon ReLive

Hej! Någon mer än jag som har problem med att spela in gameplay med ReLive? När jag spelar in eller tar screenshots blir färgerna "varma" och överexponerade på något konstigt vis. Spelar främst BF5.

https://i.imgur.com/J25DLkg.png

Av Losecontrol

@SCORPIUS: Japp, har provat mig fram med alla drivrutiner och DDU är ett måste när det gäller AMD Det gjorde jag för inte så länge sedan när alla Windows-appar slutade att fungera :/

Av Losecontrol

@datadorken: Okej! Ja, jag skulle ju kunna testa med en annan kabel och se om resultatet blir annorlunda. Känns som hela poängen med skärmen försvinner om jag ska behöva köra en lägre uppdateringsfrekvens än 144Hz. Kan det vara någon drivrutin som spökar? Har haft enorma problem med att hitta en drivrutin som är någorlunda stabil, har fått gå tillbaka till ver. 19.11.1 då nya Adrenalin 2020 är fruktansvärt ostabilt.

Av Losecontrol

@Ratatosk: Jag hittar ingen inställning för detta i skärmen tyvärr :/ HDR i Windows har jag stängt av då resultatet blir så här i t.ex. BF5.

https://i.imgur.com/jTUxll0.png

Av Losecontrol

@Ratatosk: Har kommit på när problemet uppstår. När jag hoppar in i ett spel indikerar skärmen att jag är ansluten via DP med texten "Dispaly Port HDR". Då börjar skärmen blinka ett antal gånger och till slut blir den svart. Rycker jag då Dispaly-kabeln och återansluter får jag tillbaka bild men då står det bara "Display Port" och inte HDR.

Av Losecontrol

@Ratatosk: Testade att slå av Freesync utan resultat :/ Dock verkar problemet ligga när jag kör med DP. Har testat ett antal timmar nu med HDMI och det verkar fungera bra. Har stora problem med Adrenalin 2020 och 19.12.3 installeras inte ens på hårddisken av någon anledning. Har en sekundär skärm som ej stödjer DP, det blir mitt nästa problem då jag bara har en hdmi-port på grafikkortet Tack för tipset!

Av Losecontrol

Problem med svart blinkande skärm i spel

Hej! Jag vet inte om detta är grafikkortsrelaterat eller om det är något annat som strular.

Mitt problem är att varje gång jag hoppar in i ett spel så blinkar skärmen till ett antal gånger och blir svart väl inne i menyn. Gäller alla spel jag provat. Den enda lösningen har varit att dra ur DP-kabeln vilket gör att upplösningen blir fel vilket jag då kan ändra inne i spelet.

Dock ingen lösning jag vill fortsätta med.

Av Losecontrol

@Kiirozu:
Ja precis, 2st HDMI-HDMI. Ja alternativet finns ju uppenbarligen för detta moderkort enligt manualen, men då har inte min processor stöd för det vad jag förstår eftersom alternativet inte finns i BIOS. Så då får jag helt enkelt köpa en kabel.

Av Losecontrol

@PointMan:

Okej tack! Undrade bara om det gick att lösa utan att köpa kabel/adapter

Av Losecontrol

@PointMan:

Tack för responsen.

Okej, men jag behöver en adapter då antar jag? Kör hdmi på den äldre skärmen så därav min fråga

Mitt moderkort är ett Auros x570 elite och kör en Ryzen 7 3700x. Läste manualen för moderkortet och fann under Settings/IO Ports/Integrated Graphics att det fanns ett "Force" alternativ för integrerad grafik och en notering: "This item is present only when you install a CPU that supports this future" Hittar nämligen inte detta alternativ väl inne i BIOS. Går det att lösa?

Av Losecontrol

Ansluta 2st bildskärmar

Hej! Har en Samsung (c27hg70qqu) skärm som jag använder som primär skärm till spel främst. Har även en gammal Benq lcd som ligger och skräpar som jag tänkt ha som sekundär skärm för surfande medans jag spelar. Grafikkortet har 1xhdmi och 3xdisplay-portar.

Kan jag använda den integrerade grafiken på moderkortet till den sekundära skärmen eller behöver jag införskaffa en adapter av något slag till grafikkortet?

Av Losecontrol

Fel lösenord i Felsäkert läge Windows 10

Håller på att bli galen. Ska försöka avinstallera en drivrutin med DDU i felsäkert läge. Problemet är att windows hävdar att jag matar in fel lösenord vid inloggning. Har provat pin-kod som jag normalt använder vid inlogg samt mitt microsoft-lösenord. Inget utav dem fungerar. Varför? Kan någon förklara detta för mig?

Av Losecontrol

Problemet kvarstår märkte jag nu. Någon som har en aning om vad jag kan göra? Kan inte spela överhuvudtaget...

Av Losecontrol

@FalsktIotakt:

Tack för svar!

Hemskt kanske är att ta i Men det hade ju inte skadat om de hade tagit ur lite mer uppe/nere i fronten. Fick skruva bort en "kåpa" i botten (front) för att få plats med denna radiator så ja det har du rätt i, där tjuvas det en hel del luft helt klart. Finns det något bra material att täcka med anpassat för just detta och som du säger alla hål där fläktar inte täcker?

Ska titta om jag hittar några andra fläktar. De låter en hel del dessutom så skulle behövas!

Av Losecontrol

@FalsktIotakt:

Front:

Kraken X62 med 2st Aer P140mm
500-1800 RPM ± 300
Flöde: 27.27 - 98.17 CFM
Statiskt tryck: 0.21 - 2.71mm-H2O

Top:

1st Cooler Master 120mm
600-2000RPM
Flöde: 21-77 CFM
Statiskt Tryck: 0.4-3.9mmH20

1st Cooler Master 140mm
1000RPM
Flöde: Max 28CFM

Bak: Phantecs Stockfläkt
1300+/- 10% RPM
Flöde: 50.6 CFM
Statiskt tryck: 1.257 mm H2O

Ok, hur hade du konfigurerat det då? Som det är nu så är det IN front/top och UT bak. Intaget för luft i fronten är hemskt dock på detta chassi.

Av Losecontrol

@Belzader:

Jag har nya navi serien. Radeon RX 5700xt så det bör ju inte strula tycker jag. Det verkar fungera stabilt nu, ingen restart på 2 timmar så kanske löste sig

Av Losecontrol
Av Losecontrol

@frong:

Ja okej då är det svårt att sätta sig in