Inlägg

Inlägg som Svenskpotatis har skrivit i forumet
Av Svenskpotatis

Dator för 1440p spelande?

Hej!
Jag tänkte köpa en ny stationär dator som jag kan använda till min skolprogram (revit, autocad) samt lite spelande, har också köpt 1n 165 hz 1440p ips skärm från inet och undrar om denna dator kommer vara tillräckligt för att driva programmen i mer än 100 fps+

https://www.power.se/datorer/datorer/stationar-dator/lenovo-l...

Tänkte köra allt från GTA, Battelfield, Doom, Crysis till Rocket League och Dota 2.

Av Svenskpotatis
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag tycker det ser bra ut, men behöver du verkligen hastigheten av en Samsung 970?
Sen skulle jag nog bumpa upp RAM, SSD och HDD till det dubbla:
https://komponentkoll.se/bild/MvWUD.png
Bytte ut PSU, då jag tror semi-modulärt räcker och 10 års garanti känns lite overkill, det känns inte som att man kommer komma ihåg var man lade kvittot ändå.

Behöver nog inte en så snabb SSD egentligen, är skillnaden i läs hastighet påtaglig när man använder datorn? Om applikationer startar snabbare varför inte köpa snabbare SSD liksom? Annars kan jag lika gärna köpa en SSD med mer lagring till lägre hastighet som du gjorde.

Vad gäller RAM så tror jag inte att jag kommer behöva mer än 16GB, i värsta fall kan jag ju utöka RAM då det finns plats för 4 på moderkortet.

Av Svenskpotatis

Respons på min build?

Hej!

Håller på att planera inför min nya speldator/workstation och behöver lite råd till vad jag borde tänka på och feedback på min build. Har ingen brådska med köpet och kan vänta ett bra tag innan jag gör köpet, missade black-friday vilket är synd men vill inte stressa det här.

Tänkte använda den mesta till gaming på 1440p skärm (60+ FPS) och arbete (CAD 3D-modellering) så behöver en hyfsat biffig grafikkort men även också bra processor som kan hantera de flesta CAD-program. SSD tänkte jag en M.2 med hyfsat höga läs/skriv hastighet samt mekanisk lagring med minst 1TB (helst 2TB) . Nätaggregatet vet jag inte vad jag ska leta efter direkt så tog bara det som såg rimligast ut. Chassir bryr jag inte mig om så mycket så länge den inte begränsar luftintag. RGB, färgteman och annat estetisk bryr jag mig inte om utan fokuserar helt på prestanda.

Budget: 13k +- 2k (exkluderar skärm och annat tillbehör)

Build: https://komponentkoll.se/bygg/GCzjf

EDIT: Råka posta tråden samtidigt som jag skrev.

Av Svenskpotatis

Hur byter man IP adress?

Har någon Bahnnof som internetleverantör och vet hur man ändrar IP-adress manuellt? Måste man kontakta Bahnhof eller kan man göra det på egen hand? Jag avskyr att ringa in till de för man måste hela tiden uppge en bra anledning varför, man kan liksom inte bara ändra spontant utan man måste komma på en bra ursäkt annars låter de inte dig göra något.

EDIT1: Mods får gärna flytta om tråden ifall den är felplacerad.

Av Svenskpotatis
Skrivet av patch:

Det är inte så att uppdateringsfrekvensen står på 59hz?

Den är inställd på 64 Hz och det verkar inte gå att ändra på det.

Av Svenskpotatis
Skrivet av Kent:

@Svenskpotatis *Tråd flyttad*

Välkommen till Sweclockers!

Har du testat att göra en ren installation av grafikdrivrutinen? Ladda hem Display driver uninstaller (gratisprogram), ta bort drivern och testa igen.

Jag antar att flimret ej syns i Bios alt. om du startar datorn i felsäkert läge?

Filmret syns inte vid BIOS utan bara när jag når inloggningsskärmen. Jag ska försöka göra en ren installation av drivrutinerna, tack för tipset!

Av Svenskpotatis

Skärmflimmer från drivrutiner?

Hej!
Jag e lite ny till forumet så ni får ursäkta om tråden ligger under fel kategori.

Min laptop lider av skärmflimmer och det försvinner när jag inaktiverar Intel graphics driver, jag misstänker att drivrutinerna inte är kompatibla med min dator fast jag har ingen aning hur jag fixar det. Jag har försökt uppdatera och ominstallera drivrutinerna, jag har försökt använda olika versioner men inget verkar funka. Någon som haft liknande problem?

Modell: HP pavilion 14-al174no
CPU: Intel i5-7200U 2.5 GHz
Operativsystem: Windows 10 home 64-bitar
RAM: 8 GB