Inlägg

Inlägg som NutCracker har skrivit i forumet
Av NutCracker
Skrivet av kelthar:

Med homeassistant kan du monitorera alla temps i din dator och så kan du sätta upp en automation som gör att ett signalhorn tutar när din cpu är över en viss temperatur. Om fläktarna går sönder så snurrar de inte på högvarv när systemet blir överhettat.

https://www.kahlenberg.com/media/catalog/product/cache/9917679eca0983e45064ec9531cd6897/k/-/k-1l1_scoreboard_horn.jpg

Kul, är det en egen erfarenhet? Men ärligt, är det inte så alla har det - även du, som jag beskrev det?

Av NutCracker
Skrivet av Kwirek:

Du behöver inte oroa dig, det kommer fortfarande finnas tillräckligt många kassa fläktar som du kan köpa.

Bjuder på den;) Men är det inte så alla har det - även du, som jag beskrev det?

Av NutCracker

Men det är väl ändå bra om det låter lite när det blir för varmt, då får man ju en indikation på att något kanske inte står rätt till.

Edit: för det är väl ändå så de flesta har det idag, även med kvalitetsfläkar såsom Noctua. Vill man vekligen slänga ut dessa och sen lägga dubbla (?) pengarna för att få det knäpptyst?

Av NutCracker

Tekniken är ju helt nödvändig (inte i alla spel, men vissa) iom att bara en bråkdel har råd att skaffa de kort som klarar sig utan!

Av NutCracker
Skrivet av downup:

jag vill kunna starta min laptop utan internet

Trots konstant möjlighet till att vara uppkopplad så kopplar jag bara upp mig när jag måste, det gäller mina datorer, men mobilen och surfplattan är däremot alltid uppkopplade. Så ett OS måste vara möjligt att det fungerar nedkopplat, molntjänster har jag helt undvikit!

Av NutCracker
Skrivet av Yoshman:

Fortsättningen på det du länkar är

"This, however, is not the same as true ECC memory with extra data correction chips on the memory module. DDR5's on-die error correction is to improve reliability and to allow denser RAM chips which lowers the per-chip defect rate. There still exist non-ECC and ECC DDR5 DIMM variants; the ECC variants have extra data lines to the CPU to send error-detection data, letting the CPU detect and correct errors occurring in transit."

Sen ovanpå det finns det två klasser av "ECC" stöd på CPU-nivå: "validerat stöd" och "vi ha dragit alla ledningar, men finns inga tester/garantier att det fungerar korrekt".

Alla plattformar som nämner ECC-stöd har i praktiken "validerat stöd", det är rätt ovanligt på konsumentplattformar men finns ett par fall.

Hur kan man kolla detta - om det är "validerat stöd"?

Av NutCracker

Det är som det måste vara, prylhysterin måste dämpas!

Av NutCracker

Köpte ett kort direkt från Acer (här: https://store.acer.com/sv-se/grafikkort-predator-bifrost-amd-.... - pris 3599, ville testa AMDs AV1-kodning utan att lägga för mycket pengar. Men för det allmäna intressets skull - här på Swec, så röjde jag igenom ett antal 3DMark-tester. Kortet presterar som förväntat - se testerna i artikeln, och det är knäpp tyst - väldigt effektiv kylning!

Av NutCracker

Köpte ett ex av detta kort direkt från Acer (här: https://store.acer.com/sv-se/grafikkort-predator-bifrost-amd-... - pris 3599, ville testa AMDs AV1-kodning utan att lägga för mycket pengar. Men för det allmäna intressets skull - här på Swec, så röjde jag igenom ett antal 3DMark-tester. Kortet presterar som förväntat - se Swecs test, och det är knäpp tyst - väldigt effektiv kylning!

Av NutCracker

Jag vägrar stt köpa bredare än 2 slot, nu extremt nöjd med dessa båda:
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/inno3d-rtx-4070-twin-x2...
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/inno3d-rtx-4070-ti-x3-o...
Undras om inte tillverkarna nu inbillar sig att användarna inte köper 2-slotskort - för det måste väl vara för dålig kylning, men det motbevisas absolut med dessa kort från INNO3D.

Av NutCracker

Statistik som inte är heltäckande och tar hänsyn till ALLA faktorer som rimligtvis kan vägas in skall man undvika! I denna statistik så är troligen inte användandet invägt. Ett kort som används exempelvis i gaming sätts på extremt mycket mer påfrestning än ett som används snällt (ej gaming eller tung grafikbearbetning - bild, film,...), och är därmed mer troligt att bli reklamerat för någon upplevd defekt (vilken nog många gånger ändå inte är hårdvaru- utan mjukvaruberoende - applikation eller driver).

Av NutCracker

16% dyrare, blir det dålig försäljning initialt, då lär de nog tvingas sänka. Om inte så finns det ju alternativ.

Av NutCracker
Skrivet av Ozzed:

Intel Röd mjölk alltså

Nämen... Är det exakt samma arkitektur så är det väl mest poleringar och så. Någon cache som går lite snabbare kanske. Men sitter man redan på förra generationen så är ju inte 3% direkt en stor motivation att byta.

Det ärväl inte jättemånga som byter upp sig vid varje ny generation. I detta fall kan det väl möjligen vara ett alternativ för de som har en Gen.12-processor, LGA 1700 sockeln är ju fortfarande den gällande - vad jag förstått(?). Annars så är det väl mer för en större uppgradering, då även nytt mobo & ram tillkommer.

Av NutCracker

Linus sket nog i brallan när grottmänniskan Homo Nexus röt till;)

Av NutCracker

Lätt för AMD att ta mellansegmentet, sänk bara XT- & XTX-modellerna till mallansegmentspriser

Av NutCracker
Skrivet av Swedishchef_90:

Du kan sänka hur mycket du vill, de handlar om att få den att klocka ner bara 😊

Också -100MHz, eller är det för lite kanske, måste det inte baseras på något?

Av NutCracker

@CrispVanDahl: I artikeln anges "Därefter tar vi tag i reglaget för "Core Clock" och sänker detta till -250 MHz. Varför vi gör detta kommer kommer att bli tydligt i nästa steg", jag har ställt frågan tidigare, varför -250 MHz? Detta har angetts i tidigare guider då toppfrekvenserna var betydligt lägre, så varför inte - 300MHz?

Av NutCracker

Men kabelfritt blir det väl inte, utan istället för en kabel så blir det två kablar, en liten* från grafikkortet till moderkortet, SAMT en extra med strömförsörjning till moderkortet från PSUn - eller @alundberg?

* Kollade nu på videon, det är ingen kabel utan enbart en kontakt mellan grafik- och moderkort. Men hur stabil är den lösningen, kan nog väldigt lätt bli en spricka i kortet som isf kan leda till oanade konsekvenser.

Av NutCracker
Skrivet av norrby89:

Well blockera användare som använder någon form av adblocks är nog en väldigt bra sak. Samma sak med val av webbläsare, om en sidas skapare vill att deras sida bara ska nås med en viss webbläsare så vad är felet med det? Så länge inte typ fk, banker osv använder sig av det så är det väll upp till ägaren av sidan att göra vad han/hon vill.

Så du menar att det inte skall räcka med att ha en installerad webläsare, utan det skall kunna behövas flera? Varför skulle det vara bra att inte kunna blockera reklam, eländet som ofta förtar det informativa på en webplats? Dessa webplatser skulle istället för att pracka på den som bara vill ta del av informationen kunna ha en särskild sida med reklamen, där de som är intresserade av att stödja platsen kan gå in och välja vilken reklam som önskas ta del av.

Av NutCracker
Skrivet av djdennistm:

Nä men den är påväg 7700 XT

Men varifrån kommer uppgifterna - 7700XT samt specifikationerna, de finns ju inte i länken?