Inlägg

Inlägg som Mikaelb har skrivit i forumet
Av Mikaelb

https://uc777846f508480f06d49c749166.previews.dropboxusercontent...

Bytte från Street Triple RX 2015 till en HD xl1200n tidigare i år men tröttnade på att åka HD ganska fort så nu tillbaks med Triumph igen. Fast denna gång en Street Triple RS 2019. Löste vinterförvaring fint i år tyckte jag, nu kan jag njuta av att se den hela vintern 😊

Av Mikaelb
Skrivet av Multithread:

Grymt, en hoj för varje underlag är perfekt

Vilken kör du mest med?

Triumphen utan tvekan, fast XTn är alldeles nyinköpt och lite att fixa på men den kommer nog definitivt blir mer använd de närmaste månaderna då gathoj inte är riktigt lika kul i höstrusk

Av Mikaelb
Skrivet av breakman:

Din bild syns inte...

https://i.imgur.com/K4D2hSI.jpg

Sådär kanske den syns bättre Vet inte vad som hänt.

Av Mikaelb

Hösten närmar sig så blev att komplettera med en gammal XT600 för lite sämre väder
Min Triple borde stått bakom på bild då den inte var nyheten men då syndes den inte.

Känns skönt att ha tre hojjar i garaget igen!

https://previews.dropbox.com/p/thumb/AAgtSBE-_JTyD9myYEx3JN6vjyn...

Av Mikaelb
Av Mikaelb
Skrivet av varget:

Du behöver en till wii remotes, motion plus är inte ett krav skadar kanske inte om du ändå ska köpa nått. Om det bara är för mario party kanske 3e part duger?

Original https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1431387
3e part http://cdon.se/accessoarer/wii-remote-plus-for-nintendo-wii-o...

Det känns som tredjepart duger gott för detta, beställer detta

Tack!

Av Mikaelb

Vad behöver jag för kontroller för Mario Party 10 och fyra personer

Ska anordna en TV spels kväll och Mario Party var favoriten från förr, tänkte att jag beställer ett exemplar av spelet så är det klart men insåg snart att jag behöver inventera innehavet av spelkontroller då spelkonsoler sällan används här hemma. Det gjorde mig ännu mer förvirrad då jag inte ens vet längre om sakerna härstammar från Wii eller Wii U då vi har båda, och inte heller vilka som är kompatibla med vad. Så hoppas det finns några Nintendovänner som kan hjälpa mig att reda ut detta.

Det jag har till förfogande:
1st Wii U Konsol
1st Wii U Gamepad
2st Wii Remote Plus (RVL-003)
1st Wii Remote Plus MotionPlus (RVL-036)
2st Wii Nunchuk (RVL-004)
1st Wii U Pro Controller (WUP-005)

Förutom spelet, vad behöver jag beställa för att spela det med fyra deltagare? Antingen börjar jag bli gammal eller så har det blivit svårare att finna rätt information.

Av Mikaelb
Skrivet av Proxann:

Eller köp 288st för 129kr (45öre/styck) här:
http://www.roligaprylar.se/Refreshers-Bruskola.html

Fråga: är teknikproffset ett skämt?

EDIT: Förlåt, dom har ju 2 spänn rabatt på en apple lightning 1M. Nu snackar vi cyber monday!
http://www.teknikproffset.se/Hemelektronik/iPod/LaddareKablar...

Av Mikaelb

Om du endast kör dom mot en terminalserver så finns det ju många alternativ som dessutom är gratis.
Valfri linux distribution fungerar utmärkt, och det finns tom anpassade varianter för "Tunn klient".

Att inte ha någon DNS lär knappast hjälpa, och att inte ha någon gateway så blir dom ju rätt värdelösa för att köra RDP från

Av Mikaelb

Eftersom du vill ha all typ av feedback så ska jag vara ärlig utan censur.

Alldeles för mycket fakta som är totalt ointressant för den som är intresserad av att läsa ditt papper. Dessutom borde du skriva om det med mer korrekt språkbruk och mindre förvirrande fakta.

En icke insatt person som vill veta varför han ska köpa en SSD hade varit mer förvirrad efter att ha läst ditt papper än vad personen var när han blev in i butiken.

Av Mikaelb

Jag förstår din tanke, jag anser också att välgörenhet ska vara frivilligt.

Men det du anser är skänkta skattemedel är egentligen mycket annat, vilket till och med står på sidan du länkade till.
Det är stor skillnad på att utföra tjänster och få betalt mot att få bidrag.

Så om det var ett argument för att skänka till icke-organiserade "föreningar" så köper jag det inte.

Skrivet av anon159643:

Använder de svenska skattemedel?
Ja, enligt deras hemsida: http://www.redcross.se/om-oss/ekonomi/externa-bidrag/
Och vad tusan har Arvsfonden, Folkbildningsrådet, och kommuner med röda korset att göra?

Är Röda korset för invånarna en sådan sak som de inte skulle kunna skänka pengar själv till om de behöver ha deras tjänster? Påverkas vår infrastruktur, allmänhälsa, fortbildning etc om vi inte skänker pengar dit? Svaret är Nej.

Så slutsatsen blir att det är slöseri på skattepengar, om sedan röda korset m.m är hur bra som helst spelar ingen roll, för då får de marknadsföra sig så att folk skänker sina egna pengar dit.

Och marknadsekonomi är en jättefint demokratisk instrument som går att använda till mycket. Hur mycket pengar vill folket att vi ska skänka till andra länder, ja låt bara var och en medborgare själva bestämma hur mycket den vill skänka och varenda individ i hela samhället blir nöjd, förutom såklart översittare som saknar respekt för andra individer .

*edit*
Så min åsikt är att välgörenhetsorganisationer som respekterar individers frihet är de allra bästa och det känns betydligt bättre att skänka t.ex. 10 000kr till något frivilligt, än att veta om att staten med våld kommer ta pengar ifrån en för att skänka bort. (ja, man t.o.m. kan bli inburad om man vägrar att betala skatt)

Av Mikaelb
Skrivet av Ilja:

Röda korset är jävligt dåliga på att få fram hjälpen till dem som behöver den. Den största delen av pengarna som doneras går åt att driva det enorma maskineriet som samlar in donationer. Endast en bråkdel av pengarna når sina tilltänkta mål.

Det är väl inte riktigt sant, fördelen med just 90-bankgiro är att det finns krav och kontroll på hur insamlade pengar används ex:

Från: http://www.insamlingskontroll.se/sites/default/files/F%C3%B6r...
"Verksamheten får inte belastas med oskäliga kostnader. För samtliga Kl gäller därför — såvida
inte synnerliga skäl föreligger — att minst 75 % av de totala intäkterna ska gå till ändamålet.
Om KIs insamlings- och administrationskostnader överskridit 25 % av de totala intäkterna tre
år i följd ska 90-kontot återkallas, såvida inte synnerliga skäl föreligger."

Sedan har det givetvis förekommit skandaler och fusk även bland organisationer med 90-konton men det ger åtminstone en viss kontroll.

Skrivet av anon159643:

Har Crowdfunding" siterna någon granskning? Det finns många som har fått skitmycket pengar och typ inte gör ett skit.
Jag tror inte tyvärr man kan göra så mycket åt det, man bör dock upplysa folk att enbart ge pengar till folk genom ett 90-konto.

Skrivet av anon159643:

För övrigt är jag extremt mycket för såna metoder för att få in pengar till det ena och det andra och jag anser att staten borde förbjudas slösa skattepengar på saker som för medborgarna ej är nödvändigt.

Vill många invånare ha en ny kyrka, simhall, hjälpa folk på flykt i andra länder, skapa då en insamling som dessa och ni får på ett demokratisk sätt precis så mycket pengar som varje person vill lägga ner på det.

Jag fårstår inte riktigt, du är för sådana här metoder för att man inte slösar skattemedel? Hur slösar man skattemedel med ex. Röda korset?

Av Mikaelb
Skrivet av head:

Njae, det finns ju de som inte skattar i sverige, inte skattar alls osv...

Lättare att säga vad man får i plånboken varje månad, det är ju det som räknas

Så om man har en tjänstebil och har avdrag på 5000kr. Innebär det då att man tjänar 5000kr mindre än om man tog ut det i lön och betalade ett lån privat på 5000kr?

Eller om man köpt ett hus för 7 miljoner och får tillbaks några tusen varje månad men betalar flera gånger mer i lånekostnad, innebär det då att man tjänar mer?

Eller om man är pensionär och därför en lägre skatt, tjänar man mer då?

Eller om jag har en enskild firma och plockar ut 50 000 kr i lön varje månad, och sedan betalar en klumpsumma varje år på min skatt. Betyder det att jag tjänar 50 000 kr per månad då?

Som tidigare påtalats är det "viktiga" med vad du har före skatt än efter skatt. Den som säger något annat har ingen eller dålig erfarenhet av hur inkomst och beskattning fungerar. Det viktiga för dig som person är givetvis vad du har i plånboken efter skatt men det betyder väldigt lite för att mäta "e-penisar".

edit: herregud vilket gammalt inlägg jag svarade på. Missade helt att tråden hade över 50 sidor

Av Mikaelb

"Vi gör vad vi kan" organisation och ordning?

Vill börja med att förklara att jag tycker initiativet är jättebra och jag tycker det är underbart att så många engagerar sig och vill hjälpa till MEN jag kan inte låta bli att få lite rysningar över den organisation som inte verkar finnas bakom.

Har läst på och lyssnat på de intervjuer med mera som finns, och förstår att projektet från början handlade om ett "litet" mål på 500 tkr som ingen av initiativtagarna trodde att dom skulle nå och nu är summan uppe i en bra bit över 6 miljoner.

Fortfarande kan jag inte hitta något om hur organisationen ser ut eller hur hantering säkerställs, för mig känns det som ett oseriöst förfarande även om jag faktiskt tror att det mestadels handlar om okunskap och/eller brist på erfarenhet.

Jag blir orolig över hur fortsättningen blir, hur "organisationen" ska kunna presentera bevis på att ingen förskingring eller annat fuffens funnits. Jag hoppas innerligt att det finns en bra plan som inte presenteras utåt men det ska bli spännande att följa detta. Reagerade också över den auktion som kom upp på tradera med Henrik Schyffert och Johan Rhenborg som sedan "Notch" hoppade på och budade upp. (http://www.tradera.com/item/280403/240180957/standup-med-joha...)

Den har nu dock ändrat sitt innehåll och förklarar att alla pengar oavkortat går till Röda Korset och inget annat, vilket tyvärr talar för att jag inte är den ända som får rysningar över organisationens möjlighet att hantera detta korrekt.

Här är även en länk till SVT där en initiativtagare invjuas: http://www.svtplay.se/klipp/3445983/flykt-vi-gor-vad-vi-kan-s...

Min tanke med denna tråd är absolut inte att på något sätt försöka svartmåla eller klaga över de personen som är engagerade i "vi gör vad vi kan" men jag tycker det är intressant och hoppas på en diskussion kring "organisationer" som denna. Är nyfiken på hur man kan ex. säkerställa en redovisning utan att det ens finns ett juridiskt bolag/förening bakom tex bankkonton och Swish?

Eller att man åtminstone använder sig av någon etablerad "Crowdfunding" site för att ha något opartiskt som höll ordning på de stora summor som nu strömmar in.

Så; vad har ni andra för tankar? Är det bara jag som ser problem?

PS. Lycka till "Vi gör vad vi kan" för jag tror faktiskt att ni vill väl och gör ett asbra jobb med mycket annat än att tänka på ev. problem.

Av Mikaelb
Skrivet av KTL:

Är väl ändå bland det första man ändrar? Så spelar väl inte så stor roll.

Du menar att denna inte blivit känd?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/7d/Bliss.png

Klart standardbakgrunden är en stor grej, det är ju Microsofts ansikte utåt. För många kommer det vara hur man känner igen Windows 10.

Av Mikaelb
Skrivet av Liv&helvete:

@Mikaelb: Måste bara få fråga lite snabbt varifrån köpte du din Polaroid Cube ?

Dustin

Av Mikaelb

Polaroid Cube

https://dl.dropboxusercontent.com/u/10079658/cube.jpg

Riktigt imponerad av denna lilla pryl för cirka 1000kr.
Gjorde ett snabbt test på hojen, ber om ursäkt för vertical video men mitt snabba sätt gjorde det till ett lämpligt val för magnetfästet.
https://www.youtube.com/watch?v=jo461Rg-RVU

Av Mikaelb

Pekare för forum.sweclockers.com

Inget problem egentligen men vanesak som irriterar, kan ni inte peka forum.sweclockers.com rätt igen?

Av Mikaelb

1st Ikea "Hol"

http://i.imgur.com/E0vOfJ7.jpg

Som blev ett lite hus åt katten Loppan

http://i.imgur.com/hXQ3FXn.jpg?1

Av Mikaelb

Vad jag tänker på när jag läser vissas rekommendationer kring säkerhet.

https://imgs.xkcd.com/comics/security.png