Inlägg

Inlägg som malachai har skrivit i forumet
Av malachai
Skrivet av RR_larsson:

Testade mitt lite snabbt nu i The Division 2. Körde kortet stock med samma lite aggressivare fläktkurva som överklockat. Tempen håller sig då runt 62-63 grader med enstaka spikar på 64. Fläkthastigheten låg som mest runt 1700 tror jag det var.

Kan ju vara så att du fått en dåligt monterad kylare från fabrik. Att montera om med ny kylpasta kan lösa problemet men det förbrukar garantin om du gör det själv.

Har du testat olika drivrutiner för kortet? Gör en egen fläktkurva i msi afterburner för att utesluta något knas där.

Hej, RR_larsson

Jag är inte riktigt kunnig på det där med fläktkurva ect.
Hur ska jag ställa in det och vilka inställningar ska jag använda?

Att montera om kylaren ect, vet jag inte ifall jag kan.

Tack för svaren

Av malachai
Skrivet av RR_larsson:

Ja då är det något med just själva kortet. Har det börjat nu eller varit så sedan nytt? Hur mycket damm sitter det i grafikkortets kylflänsar? Snurrar samtliga 3 fläktar eller har någon/några gett upp och står still?

Hej, RR_larsson och tack för svaren,

Jag använde inte datorn så mycket under sommaren, så då upptäckte jag inte problemet. Men sen jag började spela på den med min nya Asus 144mhz 1440p skärm ROG Swift PG279Q så har problemet uppstått.
Jag har blåst ut allt damm med en tryckluft burk och alla 3 fläktarna snurrar när temperaturen går över 60c, under 60c så står dom still.

Av malachai

Bara att tillägga också, är att jag inte har överklockat kortet eller något sånt.
Utan alla inställningar till grafikkortet är detsamma som var när jag fick kortet.

Av malachai

Hej på er alla smarta personer,
Och tack för alla svar och hjälp.

@Sebathon Alla fläktar snurrar när graderna går över 60c

@RR_larsson Jag testade att ta bort sidopanelen och sen sätta en stor bordsfläkt brevid som blåser in kall luft, det borde ju utesluta dålig cirkulation, då bordsfläkten ger mer blåst än vad 140mm fläktar kan hoppas jag.

@Rouge of Darkness Jag menar att även när jag har hörlurar på mig, så överröstar fläktarna hörlurarnas ljud från spelen. Så jag hör fläktarna genom hörselkoporna.

Jag har fortfarande garanti från komplett på kortet, då kortet bara är 8 månader gammalt.
Vill bara försäkra mig om vad som kan vara fel först innan jag skickar iväg det, och så att jag kan skriva till dom vad som är fel ifall dom själva vill testa kortet på komplett.

Här är en bild från afterburner precis när jag startat spelet: Escape from Tarkov (pubg typ av spel).
Detta är innan jag kommit in i spelet och innan strider ect hinner hända. Och som man ser så står fläktarna på 72%, och dom fortsätter att stiga ända upp till 90%+ under spelets gång.

https://i.imgur.com/Vez26Xb.png

Samma sak i WoW, jag har medium settings (grafic settings 6 eller 7) och FPS cappad till 100 i spelet. Och står jag still i alliance stan så går fläktarna på runt 1200 rpm (hörs knappt), men sen om jag kör raids, tex Nighthold. Och gör Gul'dan fighten när han blåser omkring folk, och det är vind effects i spelet, så går fläktarna genast upp till 1900+ rpm och man hör knappt spelet längre utan bara fläktarna.

Fortsätt gärna med förslag så förhoppningsvis kan felet hittas,
Tack

Av malachai

MSI 1080 ti Gaming X Trio - Hög RPM?

Hej,

Jag har satt ihop en dator med:

  • Fractal design R6

  • intel 8700k

  • Asus Hero X

  • MSI 1080ti Gaming X Trio

  • 1000w corsair nätagg

  • Corsair 115i AIO

Corsair 115i AIO sitter i fronten som intake, har även en 120fläkt i botten som intake. Sen har jag en i toppen och en där bak som utblås.
Jag har även testat att ta bort sidpanelen och sätta en bordsfläkt som blåser in kalluft för att utesluta dålig cirkulation.

Problemet jag har, som jag hoppas Ni smarta personer där ute på webben kan hjälpa mig med är att i spel som har mycket effekter (ser fint ut) så som: Escape from Tarkov, pubg ect
Eller i spel när något händer som har effekter: WoW med medium settings i raids där en boss gör någon spell med effekter i sig.
När det händer så spikar värmen upp från 70c till 83c+ direkt och får fläktarna att få panik.
Fläktarna går upp i 1900-2100 RPM och datorn låter som ett flygplan.
Samma sak om jag spelar Escape from tarkov på medium settings och Vsync igång, så håller den fläktarna på konstant 1800-2000 RPM och låter som ett flygplan.
Ljudet hörs igenom hörlurar, vilket förstör hela upplevelsen i spelet, då man inte hör fotsteg ect i spelet.

Är det normalt för detta grafikkortet att fläktarna ska gå så pass snabbt för det minsta lilla?
Eller är något fel?

Hoppas Ni smarta personer kan hjälpa.
Tack