Inlägg

Inlägg som pj_vikingsson har skrivit i forumet

Berätta vad ni tycker i vårt användartest

Vi har läst er feedback och uppskattar era tankar om hur Prisjakt kan förbättras.

För er som är intresserade finns nu möjlighet att vara med och direkt påverka hur vi tar Prisjakt vidare och bygger en bättre helhetsupplevelse.

Vi håller för tillfället på att utvärdera nya lösningar runt vår användarupplevelse och kommer börja användartesta inom kort. Vi behöver ca 10-15 personer till dessa test - som kommer att utföras digitalt.

För att vara med i denna uttagning ser vi gärna att du fyller i denna undersökning. Om du inte blir uttagen just för detta användartest, sparar vi gärna dina uppgifter för framtida test.

Kompensation utlovas självklart till de som är med och användartestar!
https://prisjaktse.typeform.com/to/nHDuNyLr

Skrivet av anders190:

Precis, Pris/GB. Var lite osäker på exakt vad den hette.

Märkte det nu när jag kollade mina sparade sökningar som sorterats precis så (interna 3,5" hårddiskar i detta fallet) och då fick resultatet defaultat till populäritet.

Skickades från m.sweclockers.com

Det har varit lite småproblem där, men nu tror jag att det ska fungera. Säg gärna till om det händer igen så får vi titta på det.

Skrivet av anders190:

Försvann filter alternativet lagring/krona på classic nyligen? Spårlöst försvunnen nu när jag försöker jämföra lagring vilket gör sidan snudd på oanvändbar.

Skickades från m.sweclockers.com

Vi har inte medvetet tagit bort något från Classic. Det kan vara att information saknas eller en bugg i vår backend, den är samma för båda sidorna.

Menar du pris/GB?

Skrivet av emilakered:

@pj_vikingsson: Har i mycket vant mig vid nya sidan, men en sak har jag svårt att komma över. Nämnde det ett par sidor bak – markören i sökfältet vid besök!

Alltså, att på gamla sidan ligger sökfältet aktivt med textmarkör när jag kommer in. Det är bara att börja skriva, så startar sökningen. På nya sidan måste jag aktivt klicka i sökfältet, sedan börja skriva. Det är en detalj, men beteendet att "bara börja skriva" är så ryggmärgsfast hos mig att jag håller på att bli tokig. Tänker jag inte kan vara ensam där!

Kudos till dig att du är aktiv i tråden och svarar på frågor med! Vet att det inte alltid är lätt att få till såpass direkt kommunikation.

Du är inte ensam! Många tyngre användare har bett om det.

Vi kommer fixa till en lösning på fokus i sökfältet inom kort, för de som vill ha det. Den främsta anledningen till att vi inte har gjort det innan är att det krockar med bland annat screen readers för användare med sämre syn. Men vi kan nog få till något som fungerar för alla.

Skrivet av TobiasStockholm:

Får man fråga varför ni måste göra om hela sidan från grunden, går det inte att göra om utseendet med nuvarande gamla funktionaliteten?

Bra fråga. Som jag skrev tidigare i den här tråden behövde vi bland annat bygga om sidan för att den ska funka fint med Google i framtiden. Vi hade även lite andra problem som vi behövde adressera.

Däremot tittar vi ofta på vad som funkar fint på den gamla sajten och försöker lyfta över det som är bra där. Och det är naturligtvis väldigt värdefullt att få konstruktiv feedback från er användare.

Skrivet av Conditioned:

Steve Jobs pratade lite om Xerox. Tycker samma koncept gäller er: https://www.youtube.com/watch?v=_1rXqD6M614

Ouch.

Det är ett bra citat från Jobs. Däremot jobbade Apple även under hans tid med en produktstrategi, planering och prioritering som inte alla användare gillade där och då.

Vi jobbar högst involverat med att förbättra produkten för våra användare på lång sikt, inte bara för att motsvarande Xerox toner heads ska klara sina kortsiktiga budgetar.

Skrivet av Dahle86:

@pj_vikingsson

Det är en sak som stör mig med sökfiltret, låt säga jag ska köpa ett passande moderkort så billigt som möjligt och jag bara vill handla från vissa butiker. Jag använder filtret för att få fram passande moderkort som säljs i dessa butiker så långt är allt lätt. Men när jag vill sortera fram den billigaste så blir det svårare då ni visar lägsta pris från alla butiker som har varan trots att jag fyllt i att jag bara vill handla från vissa butiker. Det jag hade velat är att bara lägsta priset från valda butiker visas.

Hoppas du förstår vad jag menar.

Tack för den! Vi tar den med oss. Vi har vissa begränsningar i nuvarande teknisk lösning som vi håller på att se över.

Skrivet av TobiasStockholm:

En till synpunkt. På gamla prisjakt kan man bevaka prissänkningar från bara butiker över ett visst betyg, den funktionen hittar jag inte i nya prisjakts bevakningsfunktion?

@pj_vikingsson

Nej vi har inte byggt den än. Vi tittar på hur vi kan hantera oseriösa butiker på bästa sätt.

Är det något annat ni använder den funktionen till?

Skickades från m.sweclockers.com

Det stämmer, vi har en Classic-länk på desktop-sidan som växlar till gamla sajten.

Den nya mobilsidan är ganska lik den gamla.

Om man sitter på Android så går det fint att välja "visa desktop-version" i browsern för att få desktop-sajten i sin telefon. Browsern skickar då en request till Prisjakt med desktop-user-agent och desktop-skärmstorlek.

Tyvärr skickar iOS-browsers just nu bara en annan user-agent, inte annan skärmstorlek. Så där funkar det bara för sajter som växlar mellan m. och www.-versioner baserat på user agent. Inte på nyare, responsiva sajter.

Hur många av er som vill ha desktop-sajt på mobilen sitter på iOS?

Skrivet av Lalle-:

https://i.imgur.com/iH2Tsvf.png
https://imgur.com/iH2Tsvf

Det här är den största missen enligt mig.
Förut kunde man skriva ett sökord och direkt få fram träffar med pris.
Nu måste man välja mer specifikt vad man vill titta på.

Jag tycker Ni går åt helt fel håll, Prisjakt.
Det var inget fel på "classic", ändringarna Ni gör nu förvirrar och försämrar.

<3 Classic
Pingar @pj_vikingsson bara för att nå fram.

Tack för den! Vi jobbar just nu med att förbättra söken.

Skrivet av Aene:

Bugg i "Gå till gamla Prisjakt"?

Jag söker efter en produkt på Google och följer länken till Prisjakt. Hamnar då på "Nya" Prisjakt som jag inte tycker fungerar så jag väljer att gå till "Gamla" Prisjakt. När jag gör det så ändras variabeln p som innehåller Prisjakts produktid från p till q vilket får till följd att jag får ett fel 404 Produkten kan ej hittas när jag kommer till gamla Prisjakt. Ändrar man manuellt tillbaka q till p i URL kommer man rätt.

T.ex.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4854686
Ger efter att ha klickat på Gå till Gamla: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?q=4854686
Ändra q till p och produkten hittas https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4854686

Hoppla, det där verkar vara en bugg. Vi kollar på det!

Skrivet av Gustav-P:

Hade en diskussion med dem och vet inte ifall de framkommit i tråden.
(En av) Anledningarna till den nya designen är att Google prioriterar ner sidor som inte är anpassade för mobila enheter.
Då verkar det som om siteägarna tolkar detta som att siten måste vara anpassad för små mobila skärmar fastän man tittar på den på en stor dator skärm.

Googles nya mobila index betyder främst att de inte rankar sajter endast baserat på desktop-versionen längre. Mobila sidor rankas på egna meriter. Google hanterar olika sajter för mobil och desktop, men mobilsajtens funktionalitet måste vara on par med desktop-sajten för att rankas korrekt. På Classic så har vår desktopsajt betydligt mer funktionalitet än mobilsajten, något som ger oss problem i detta avseendet.

På längre sikt rekommenderar Google att man har en responsiv sajt som hanterar olika skärmstorlekar. Det har inget att göra med att desktopsajten måste se ut som en mobilsajt, dock. Tekniskt sett är det inga problem att ha en responsiv sajt som ser ut som en desktopsajt på stora skärmar och som en mobilsajt för touch på mindre skärmar.

Vi jobbar på att förbättra design, layout, översikt och navigering för att funka bättre på alla upplösningar - framför allt större skärmar. Målet är ett Prisjakt som ger dig precis rätt layout och design för just den skärmen du sitter på.

Stay tuned...

Skrivet av carlosxbox82:

Fick detta som svar efter att jag blev arg och skrev ett argt mail till dom. Allt som jag skrev finns dock ej kvar i sitatet. Har slutat använda prisjakt efter det, innan använde jag det dagligen. Hatade mobilversionen på deras sida men älskade gammla prisjakt.

Ticket: 360951 Hur ändrar jag från mobilversion till datorversionen på prisjakt? Sitter med mo...

Hej!

Ursäkta för sent svar.

Det går tyvärr inte att komma åt desktopversionen ifrån mobilen ifall det är den nya sidan du syftar på.

Ha en fortsatt trevlig måndag! 😊

Vänliga hälsningar
Robert

Jag testade precis "request desktop site" på Chrome och Firefox på Android. Det funkar och du får desktop-sajten.

Däremot verkar det inte funka på Chrome och Safari på iOS. Vi kollar på vad problemet kan vara där.

Vi jobbar även på bättre listor/bevakningar och layout generellt. Målet är mer tydlighet och mindre onödig whitespace på alla skärmstorlekar.

Skrivet av No_Jah:

Ja, Dagens deal funkar bra på Classic.

Har ni förresten några planer på att lägga till en jämförknapp på produktsidorna så som det är på Classic, det är en grej som jag verkligen saknar.
Jag vet att man hittar knappen när man är inne på en kategori, men det vore som sagt bra om knappen fanns även på produktsidor?

Yes, jämförelseknapp på produktsidan är på väg! Vi har hört från många i feedback-kanalerna att den är viktig.

Skrivet av keyser:

Nu har "Dagens deals" försvunnit från classic.
Ett drag för att locka över folk till den nya "fantastiska" sajten tro?

Edit: Med rätt länk fungerar det fortfarande, så bara länken/knappen som är borta.
https://classic.prisjakt.nu/tema/dagens-deals

Ja det där låter verkligen som en bugg. Vi har inte tagit bort Dagens Deals medvetet från Classic.

Vi vet!

Jag jobbar på Prisjakt och har varit mitt i det här projektet. Uppenbarligen kan vi bli bättre på att kommunicera hur vi tänker och hur vi gör, det tar jag med mig.

Låt mig försöka förklara läget ur vårt perspektiv…

Varför en ny sajt?
Efter många år på en php-platform behöver vi byta till en modernare kodstack för att kunna fortsätta utveckla Prisjakt som vi vill. Två av våra programmerare pratade om utmaningarna i podcasten Kodsnack den 26:e februari.

Fler och fler använder vår tjänst via sina mobiler. Google fokuserar också mer och mer på mobil och vi är tvungna att flytta till en sajt som klarar både desktop och mobil för att kunna hänga med och synas på rätt ställe i sökresultaten.

Varför är sajten helt förstörd?
Vi är långt ifrån klara med den. Vi är fullt medvetna om att vi har mycket jobb kvar runt layout, översikt, informationsdensitet, navigation, filtret, listor, bevakningar, mm, mm. Framför allt desktop funkar inte lika bra som den gamla sajten. Produktsidorna är för långa och svårnavigerade. För mycket whitespace. Det saknas vissa delar från den gamla sajten. Det jobbar många tunga Prisjakt-användare inne på Prisjakt.

För att se till att vi bygger rätt saker i rätt ordning så kör vi ut den nya sajten parallellt dem gamla, så vi får riktig data och feedback från riktiga användare. Vi vet att vi kommer får mycket kritik, men vi tar hellre hård feedback tidigt och fixar det - än att vi gissar vad ni vill och presenterar något färdigtpaketerat om några månader som inte blir bra.

Som ni har sett kör vi den gamla sajten bredvid så man alltid kan växla tillbaka om man saknar något viktigt som inte finns än. Gamla sajten försvinner inte förrän vi tycker det nya funkar tillräckligt bra.

Så, vi behöver er hjälp
Vi betar av problemen och möjligheterna så fort vi kan och vi vill göra det i rätt ordning. Flera av er säger att vi inte lyssnar, men jag kan försäkra er om att vi gör det. Vi har faktiskt ganska bra koll på vad folk säger, pratar om det mycket och tar det som input till vår planering. Däremot kanske inte din favorit-funktion har dykt upp direkt. Vi gjorde tidiga justeringar i planeringen baserat på beta-sidans feedback och det har absolut påverkat vår roadmap framåt.

Vad tycker ni vi ska fokusera på först? Vilka saker från gamla sajten som vi ska flytta över? Vad för annat saknar ni och skulle vilja se på sajten?

Till exempel, vad är det med desktop-läget på mobil som gör det viktigt? Skulle man kunna bygga det så att mobil-upplösningen funkar bättre utan att man behöver låtsas vara en större skärm?

Vi försöker bevaka externa forum (som Sweclockers) men om du vill vara säker på att din feedback kommer in, så använd feedback-boxen på Prisjakt.nu. Där har vi haft 100-tals konversationer med fantastiska användare som har hjälpt oss mycket.

Om några veckor rullar vi ut ett sprillans nytt feedbacksystem som kommer göra det ännu enklare.

Stay tuned...
Mycket händer på Prisjakt just nu, med förnyad energi och fokus. Detta är den första, tidiga versionen av nästa generations Prisjakt. Målet är att vi snart får den att fungera bättre än den gamla sajten, baserat på er feedback. Sen bygger vi vidare på en tjänst som i framtiden ska bli ännu bättre för att hitta rätt produkt till rätt pris.