Inlägg

Inlägg som anon307719 har skrivit i forumet
Av anon307719

1) Men du har den la inkopplad rätt in i vägga som man ska? Inte i ett jäkla grenat uttag eller dosa? All kringutrustning kan du ha inkopplad så men datorn ska fanmej sitta direkt i väggutaget och inget annat.

2) Gör inget drastiskt som att ta bort ntoskrnl.exe eftersom den är viktig för datorn ska kunna köra flera program samtidigt.

3) Kolla så att du har rätt storlek på växlingsfilen. Hoppas inte du gick på humbugget att man ska stänga av den bara för att man har en SSD Den måste dock inte ligga på C-disken utan du kan ha den aktiverad på en lagringsdisk istället.

4) Posta övriga komponenter här så att folk kan tipsa utifrån det också.

5) Kontrollera Enhetshanteraren efter gula utropstecken som kan indikera konflikter mellan komponenter och drivrutiner.

6) Att Google efter konkret svar går tyvärr inte eftersom minnesproblem och bluescreen kan bero på 100-tals olika saker bl a sånt du redan uteslutit. Det som nämns i punkt 5 är dock det vanligaste med ganska god marginal.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Härligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Känns ju lite som att operera bort ena armen på en kulstötare för att hans kompis råkat snubbla några gånger. Låter skumt med ett kort som kan spela filmer i ultra hd men inte operativets menyrutor... RAM, CPU-throttle och hårddisk eller virus är väl ändå värdigare kandidater?

Hursomhelst oavsett om du "stänger av" kortet så brukar det vara det CPU-integrerade kortet som skärmen är kopplad till så oavsett hur du gör så går det ingen bild till skärmen utan att den först behandlats av "det lilla" kortet. Det stora aktiveras när du spelar eller gör något annat mer krävande. För säkerhets skull är det bäst att inte fibbla med sånt där jox.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Klent kort om det inte klarar lite över 80 grader. Kortet klockar ner automatiskt om det kommer för nära "maxtemperaturen". Och det har ju funkat bra innan så känns skumt att det skulle bero på det. Har samma fläktplatser på mitt chassi och har kunnat köra med de flesta igenbommade tidigare utan problem.

Kan du inte åtminståne felsöka innan du gör nya inköp som KANSKE fungerar. T ex testa att köra med alla fläktar på max och chassit öppet en stund och se om du fortfarande får krashar. I så fall skulle du veta att det inte beror på temperaturerna som inte borde skjuta i höjden så snabbt i det läget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Låter ju bara dör skumt för att kunna va nåt annat än virus. :/ Kan du se i Loggboken vilken "kritisk process" det var som "dog" till att börja med?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

HDMI = inget 144hz
Om det inte är HDMI 1.4 eller 2.0 då kan man få ut 120hz som mest.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

En stilren William Gregor. En klocka för vanliga människor runt 1400:- när den var ny.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Kommer det verkligen upp ett meddelande på skärmen som uttryckligen säger att ingen SSD hittas? Går det alltså inte ens att ta sig fram i BIOS och välja loadorder för enheterna?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Ursäkta om detta räknas som ot men avråder verkligen från den typen av appar av integritetsskäl. En app som uttryckligen skannar alla andra appar i telefonen låter lite extra shady. Anteckningsblock och penna kanske funkar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Hög timlön för undersköterska men man blir ju inte rik precis eller ens riktig medelklassare för den delen. Royalties från musikprojektet "Sargung" har varit allt mellan 10 och strax över 1000 riksdaler.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Ehm det är väl CPU-fläkten du ska koppla till CPU_fan? Pumpen kopplar du antingen till CPU_fan 2 om det skulle råka finnas på just ditt moderkort annars sys_fan 1. Chassi_fan bestämmer bara chassifläktarnas hastighet. Kan man oftast ha på låga varvtal för att slippa oväsen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719
Skrivet av DeadMeat1234:

Tror inte detta är det största hotet för journalistiken. Den har gått käpprätt åt h* både innan och under tiden han bott "i Ecuador". Är det en önskvärd utveckling att journalister arresteras för sitt arbete? Har brott begåtts så ja, har ärligt talat för dålig/ofärsk koll på wikileaks metoder och Assanges involvering för att uttala mig. Långt ifrån första gången en journalist åkt dit heller (Guillou t ex, en jäkla massa kinesiska regimkritiker) så vet faktiskt inte varför just Assange skulle vara annorlunda.

Tror ett större problem överlag är att folk inte är beredda att betala för journalistik vilket leder till att det är väldigt få, stora organisationer som står för en merpart av innehållet vi presenteras.

Metoderna skiljer sig men ofta är det personer som jobbar nära makthavare och andra högt uppsatta som läcker information eller tipsar. I andra fall som med de berömda Hillary-mailen så hackade man till sig informationen. När vänstermedia gör det mot privatpersoner eller kändisar som inte har rätt åsiktsrepertoar så hyllas de ska noteras.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719
Skrivet av anon304340:

Vilka äggskallar ni är. Journalist ? Hahaha. En äcklig kriminell som i princip var spion åt Ryssland.

ALLA länder som har kapacitet till det spionerar. Ingen människa ska få behandlas hur som helst för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719
Skrivet av anon190792:

Vad händer nu? är sann journalism hotad?

https://youtu.be/8oqJiNzJQ_E

Sedan 2001 åtminståne.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Det kan man väl räkna ut med valfri kroppsdel att det förtroendet missbrukas så det står härliga till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719
Skrivet av Söderbäck:

Ska vi inte utreda om kemikalieskatten har väntad inverkan först?
- "Nä det är för tidigt att göra en sådan undersökning"

Men höja beskattningen utan en aning om nyttan verkar falla i smaken?
- "Ja"

Hmm. Kan man få lite förankring på det här innan man höjer kanske?

Den här regeringen är experter på att just inte utreda om deras insatser har avsedd effekt. Allt handlar om att satsa så MYCKET av andras pengar som möjligt på något svindyrt så löser sig problemen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Hur menar du när du säger inte få ut så mycket? Prestandan i kortet är ju vad den är. ENORM. Om du tänker på den berömda och missuppfattade flaskhalsningen från CPU:n så är det ju i pricip bara i spelsituationer när CPU:n har väldigt mycket att göra i förhållande till sin kraft som den kan dra ner helhetsprestandan tills "trycket lättar" igen. I såna situationer spelar det generellt ingen roll för CPU:n om du har hög eller låg upplösning.

Har själv en 4670K på "bara" 4,2 GHz och de enda spel jag upplevt flaskning i är i BF1 på vissa banor när det varit en jävla massa rök och bomber och granater åt alla håll på en och samma gång, och i den berömda CPU-rostar banan Welcome To The Jungle i Crysis 3. Testade trots allt att sänka upplösningen i båda spelen vid dessa situationer bara för att försäkra att det var just CPU-lagg och jajamensan, exakt samma fps oavsett upplösning.

Och nu spelar du ju i "bara" 75hz dessutom. Hade det varit 144hz hade CPU:n kanske spelat en större roll i att upprätthålla riktigt höga frames i takt med GPU:n men nu är ju enda faran att det kanske dippar under de 75 som din skärm vill spela upp, vilket inte kommer att ske oftare bara för att du har ett ännu finare kort i burken.

Med ett 1080 kan du alltså förvänta dig samma fps som 1060 i situationer där CPUn är den begränsade faktorn, och högre fps i alla andra situationer.

Har du en rejäl bunt pengar över att spendera på lite extra kraft i din leksak så kör på!

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Enda gången jag hade Kernel 41 felet så var det just när nätaggregatet var för klent för min då nya konfiguration. :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Jadeitimperiet (Jade Empire)
Fabel (Fable)
Avlägset bölande (Far Cry)
Djävulen III (Diablo 3)
Undergång 2016 (DOOM 2016)
Allan Vaken (Alan Wake)
Dött utrymme (Dead Space)
Halveringstid (Half-Life) ska det faktiskt vara

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon307719

Strålande val av PSU.
Snyggt chassi lagom stort.
Hade skippat vattenkylningen och kört en luftlösning för ca 40% av det priset. Längre hållbarhet och MYCKET bättre prestanda/pris ratio, och så slipper du slösa 2 chassifläktplatser till fördel för bättre luftflöde.
Maffig CPU om den mest ska användas till spel går att ta modell både ett och två steg under och fräsa på med GTX2070 istället.
SSD att köra spel från behöver inte kosta sådär mycket, halva lagringsutrymmet för en tredjedel av priset går att få om du vill spara in lite.
När det gäller RAM hade jag tagit 16GB med SAMMA frekvens.
Bara några tips från en snål casual gamer.

Skickades från m.sweclockers.com