Inlägg

Inlägg som Webmasters har skrivit i forumet
Av Webmasters

Jag startade tråden för att berätta min upplevelse kring mitt köp av datorn och det kunde lika väl ha varit Elgiganten, Netonnet om de hade skött sig dåligt men enligt ägaren får jag inte säga ett ord kring min upplevelse kring köpet. Men som jag också skrev i rubriken i slutet "Än så länge" så hade jag mer än gärna ha uppdaterat att jag fått tillbaka pengarna, då hade allt varit löst men istället ska det vandra genom Tingsrätt, Hovrätten och sist Högsta Domstolen.

Det är naturligtvis bra att man kan överklaga om man är missnöjd med ett beslut även om det för de flesta är en självklarhet att det man betalar ska levereras.

Så självklart har man rätt att överklaga men då har man också skyldigheten att rätta sig efter beslutet.

Av Webmasters
Skrivet av DavidtheDoom:

@Webmasters: Så rätten har gett dig all rätt i ärendet men det har inte trillat ut någon dator eller ersättning till dig?

Precis beslutet har gått ända upp till Högsta domstolen som har fått ödsla tid på att det inte blir någon prövning och att jag ska ha tillbaka pengarna tillsammans med ränta samt kostnader som jag har haft.

Jag har bett honom att ringa mig men det är helt tyst och medan jag inte fått vare sig dator eller pengar fortsätter man med affärer.

Av Webmasters
Skrivet av muSashi:

Tack för uppdateringen, svartlistade honom direkt på Tradera.

Fick du någon form av ersättning från rätten?

Nej nu är det dags för nästa resa att begära ut pengarna samt utgifterna jag har haft.

Av Webmasters

Hej på er,

ja nu är det faktiskt dags för en uppdatering. Tyvärr så tar det en otrolig tid med rättssystemet vilket gör att allt drar ut så på tiden, det var ett bra tag sedan jag startade tråden för att berätta min resa med företaget i fråga.

Jag tycker fortfarande det var fel av tingsrätten att förflytta dessa förhandlingar till ett nytt datum sent dagen innan jag skulle till Norrköping eftersom man inte får tag i sin "advokat" som sedan visade sig vara påhittad. Sedan när så förhandlingarna genomförs så finns ändå ingen advokat på plats då ingen vill ta sig an ärendet. Tingsrätten ansåg precis som jag att säljer man en produkt i Sverige så ska den levereras till kunden, han uppgav att den har sålts i delar till personer och därmed ej avses att leverera.

Man väljer att överklaga beslutet till Göta hovrätt och man kör samma linje som Tingsrätten i ärendet.

Självklart har man sina fulla rättigheter att överklaga beslutet till Högsta Domstolen som också görs, de anser precis som de andra instanser att jag har rätt att få tillbaka med pengarna med ränta samt de utgifter jag haft.

Verksamheten fortsätter dock med samma webbadress men man har valt att byta sitt användarnamn på Tradera https://www.tradera.com/profile/feedback/4159070/GoodByte_TM och säljer nu både guld och mynt.

Av Webmasters
Skrivet av muSashi:

@Webmasters
Längesen du uppdaterad oss här i tråden. Hur har det gått med det här ärendet? Har det börjat ta fart eller står det fortfarande still?

Tack för visat intresse. Det som har hänt är att en stämning har gjorts mot företaget och personen i fråga, förhandlingen som var tänkt att genomföras under december 2021 blev förflyttad och genomfördes i början av året. Det otroliga märkliga till att den blev framflyttad var att han inte hade fått tag i sitt juridiska ombud från advokatfirman Lindahls som han påstod anlitas, han hade lämnat in ett flertal sidor som skulle se ut att det var från advokatfirman med bilder från huvudkontoret, deras logotype.

När jag läste igenom dokumentet så misstänkte jag att det var något som inte stämde, ringde och frågade efter den påstådda ombudet, en person vars namn inte har något med advokat eller på något annat sätt juridiskt.

Han fick tid på sig att hitta en ny advokat inför förhandlingen, någon ny person som kunde företräda honom kunde han ej hitta. Jag anser att det inte är mitt fel att man försöker lura tingsrätten utan att han i detta fallet får ta sitt ansvar för agerandet, tingsrätten går dock på hans linje och detta fortgår även efter förhandlingen då han får mer tid att lämna in uppgifter.

Vid förhandlingarna så ville han nu kvitta en påhittad skuld, skulden skulle ha uppkommit efter att jag skrivit inlägget om mina upplevelser om företaget då han fick betala flera tusen i månaden för ddos skydd, värt att nämna är att han har sin hemsida hos Wix.com som har inbyggt skydd.

Detta är förstås något jag avvisar med det starkaste och vid förhandlingen frågade jag också vilket företag han anlitat för ddos skydd, då svarar han bara "Inga kommentarer".

Det är viktigt att rättväsendet fungerar så mycket bättre, det ska inte fungera så att man kan sälja en dator och sedan välja om man vill leverera den till kund.

Av Webmasters

Tyvärr finns det inte mycket att uppdatera om för tillfället då ärenden finns placerad i kö hos Polisen i Norrköping och så varit i månader.

Av Webmasters
Skrivet av Petterk:

Varför har du inte fått tillbaka pengarna från Billogram? Notera att du fortfarande inte svarat med vilket belopp det handlar om.

Kontakta försäkringsbolaget så du kan använda deras rättsskydd och få lite rådgivning.

Jag har haft kontakt med Billogram som inte kan/vill hjälpa mig då de bara förmedlat betalningen så det fungerar inte alls som Klarna dessvärre. Beloppet som har betalats in är det angivna vid första inlägget.

Av Webmasters
Skrivet av Petterk:

Allt annat än klart.

#18388798

Låter alltså som han betalat en handpenning.

Hela summan betalades in då de ej kunde erbjuda Klarna vid tillfället då detta skulle kräva att datorn hade levererats först, istället använde de Billogram.

Just nu pågår en februari rea hos företaget och det verkar vara många som har använt koden eller hur är det egentligen ;-), jag låter Polisen få utreda det också.

Av Webmasters
Skrivet av dextrodammit:

Ärligt talat vad fan är det polisen utreder? Snurrar på samma tomma A4-ark om och om igen och studerar pappersmassa och färgen på det blanka papperet?

De utreder ingenting. Ditt ärende ligger på någon hög och ignoreras. Antagligen under alla våldtäkter och misshandlar. Som i sin tur ligger under andra fall och ignoreras också.

Detta är väldigt simpelt: Du betalade, fick ingen vara, säljaren erkänner detta via mail/sms, säljaren hotade dig, du har kopior på mail/sms, och säljaren har en historik av att vara scammer och lögnare. Färdigt. Ingen mer utredning behövs. Dags för rättegång!

Det har gått ett år sedan du blev scammad. Hur länge ska polisen hålla på? De lär komma med ett brev att ärendet är preskriberat/nedlagt. Jag har läst många som råkat ut för att polisen drar ut så långt att det läggs ner. Snart får du fan polisanmäla polisen för att vara hans kompanjoner!

Har ringt de senaste månaden för att höra hur det går då det som sagt har gått x antal månader sedan anmälan och de hänvisar bara att det ett omfattande utredningsarbete samt att de inte kan berätta mer pgr av sekretess.

Sedan har man företaget valt att ta bort sitt telefonnummer, bytt adress samt skrivit in ett namn på en kontaktperson:
https://www.techomeck.se/kontakt

Av Webmasters

Uppdatering i tråden! Tänkte bara skriva ett inlägg då det var ett bra tag sedan jag uppdaterade och jag väntar fortfarande på utredningsarbetet som verkligen drar ut på tiden.

Av Webmasters
Skrivet av B Thomas:

@Webmasters:
Hej!

Jag tänkte bara säga en sak som du kanske redan vet och praktiserar.

Följande är dock något jag vid flera tillfällen iakttagit när jag haft det tvivelaktiga nöjet att ha anmält personer för att ha åsamkat mig diverse skador. Det har gällt allt från triviala till mycket allvarliga skador. Viljan och energin i både polisens och även åklagarens engagemang för att driva min sak har i stort sett alla gånger kickat upp till en avsevärt högre nivå om jag, polisen eller åklagaren har fått fram (genom mig eller sig själv) info om att den person som utreds inte bara är anklagad av mig för våld (eller oegentligheter) utan det framkommer att det även finns fler fall där liknande har skett och med pågående utredning och därmed kan adderas till flera händelser. Det är smaskens för en åklagare (som vill vinna...). Sådant brukar öka sannolikheten för en fällande dom rejält. En domstol arbetar i allt väsentligt efter trovärdighet och brottet ska vara "ställt utom allt rimligt tvivel".

Jag är medveten om att oidentifierade personer som kan tänkas ha råkat illa ut av den här bluff-snubben (som jag t.ex. länkade till) inte är något som Polisen kan dra nytta av. Polisen behöver anmälningar. Många har kanske riskerat mycket lägre belopp än du och låter saken vara med tanke på arbetsinsatsen i relation till det sannolika returnerade medelvärdet.

Men om du har tid och lust att försöka nosa upp fler drabbade som kanske kan förmås göra en anmälan och att ni (om ni blir några stycken) som kan samarbeta, så kan du troligen förbättra dina odds såpass att du kanske både kan få tillbaka en viss del (iaf) av dina pengar och dessutom bidra till att hjälpa många andra framtida offer genom att sätta stopp för den här samvetslöse skojaren som snor hederligt folks pengar.

Bara en tanke.
I vilket fall önskar jag dig lycka till i din kamp för rättvisa och för dina pengar!

/Thomas

Stort tack för ditt meddelande. Ja fast det kommer ta tid så kommer jag inte ge mig i detta ärende. Rättvisan går alltid först.

Av Webmasters
Skrivet av grizzly666:

Jag har alltid en swec tab öppen och det är denna https://www.sweclockers.com/forum/foljda
Så ser enkelt vilka trådar jag följer som uppdateras.

Perfekt tack för tipset

Av Webmasters

Hej på er,

ja nu tänkte jag så äntligen uppdatera. Får dessvärre inte alltid mailen av någon anledning när tråden uppdateras.

Polisen fortsätter utredningen och dessvärre verkar det ta tid, för mig så är det förstås angeläget att det utreds snabbt och där man sätter ner foten att detta ej är acceptabelt som företag att agera. Dels att man inte levererar och dels att man hittar på att jag har en skuld pgr av att jag har skrivit på det här forumet.

Men vi får se vad som händer men för mig är det viktigt att rättvisan vinner, fast det tar sin tid. Men det är saker som har fått läggas till i utredningen kring märkliga samtal som kommer från samma bostadsområde samt sms några minuter senare, men det har nog Techomeck svar på.

Av Webmasters

Kan bara meddela att polisutredningen fortsätter. Ja inte trodde jag att det skulle behöva gå så långt som en polisanmälan för att se om man har rätt att få vad man betalat för.

Hot och liknande från företag är något jag aldrig kommer acceptera och den påstådda juristen som Techomeck säger att de har kontakt med har jag bett ringa mig, men nej där är det inget ljud ifrån.

Men jag hoppas det kan bli en rättegång snart så att rättvisa kan skapas.

Av Webmasters

Ja detta är riktigt tragiskt och Billogram säger att de varit kontakt med företaget som är av annan åsikt.

Men de kanske tycker det är normalt att kunden ej får vare sig vara eller pengarna tillbaka.

Av Webmasters

Det jag kan uppdatera med är att inget nytt ännu har hänt, så varken pengar eller någon dator har synts till. Ska kontakta polisen för att se hur det går med anmälan.

Av Webmasters

@roxkz:

Jag betalade via faktura och företaget som är mellanhand har blivit informerad.

Av Webmasters
Skrivet av IMPANI:

Gjordes det en polisanmälan? Har företaget i fråga haft någon mer kontakt med dig sen du skrev sist?

Det som har hänt är följande:

  • Man hade tänkt sända datorn på tisdag, samma dag som tråden startades under kvällen. Varför det ej gjordes framgick inte på torsdagen när jag fick meddelande om att de krävde att tråden skulle raderas då de anser att jag inte får skriva om min upplevelse.

  • Plötsligt har jag en skuld på över 12 000 kr och detta pgr av att jag ej raderat tråden och att man hotar med att sälja datorn för auktion för att täcka denna summa.

Självklart har en polisanmälan gjorts mot företaget. Jag kommer aldrig acceptera ett sådant beteende och rättvisa måste skipas.

Av Webmasters

Har gjort en anmälan till Trustpilot så att de kan ta tag i deras omdömen för något måste verkligen hända.

Kan också meddela att någon dator eller pengar har kommit till mig ännu som utlovat. Så på tisdag kommer jag att anmäla företaget så får myndigheterna ta över detta ärende.

Av Webmasters

Tack för alla era bra inlägg. Jag upptäckte också att Tech & mech har lagt in bl.a följande text hos Trustpilot:
"Viktig Information 2020!
Vänligen notera att vi sedan början av 2016 har slutat samla in omdömen via Trustpilot. Detta då dess äkthet inte kan längre verifieras per automatik om man inte betalar 4375kr/månad till Trustpilot. Idag kan alltså vem som helst yttra sig fritt här, därav skall inte det som läses här tas med 100% allvar."

Ser man de positiva omdömen så är de nöjdaste från Storbritannien och älskar att skriva på svenska.

Jag fick också svar av Techo & Mech kring varför Amazon inte kunde se ordern från företaget, de har nämligen ramavtal

""Vi har fått sy om våra utrikes logistik, inrikestransporter, inköp och upphandlingar 3-4 gånger senaste tre veckorna för att säkerställa dessa leveranser för all våra kunder, inte nog med det har vi alltid ramavtal att hålla oss till och kan inte alltid berätta för er och övriga kunder vad X eller Y-leverantör meddelar oss intranät om läget, lika så är våra upphandlingar och inköp ej synliga för er att hitta eller privatperson supporten."