Inlägg

Inlägg som Mrnicke32 har skrivit i forumet
Av Mrnicke32
Skrivet av Mieriola:

Har du en bluetooth-mottagare till din PC redan så prova med den innan du köper nåt mer.
Skulle det inte funka så är det ju bara att beställa adaptern.

ja jag har Bluetooth på moderkortet asus rog XI formula fast när jag hade stratus duo så kopplade det ifrån hela tiden med Bluetooth igång. Tack det ska jag prova först tack.

Av Mrnicke32
Skrivet av Sanook:

Inet skriver på deras hemsida att produkten ska stödja alla trådlösa Xbox one kontroller så det ser inte ut att vara några problem?
"För användning med Xbox One trådlös handkontroll samt kompatibla spel på datorer och surfplattor med Windows 10"

Så vitt jag förstår så använder sig både handkontrollen och adaptern av bluetooth så kan inte se att det skulle finnas hinder till att det inte fungerar. Inet erbjuder ju dessutom 30 dagars ångerrätt så det är väl bara att testa och i värsta fall returnera

det står inte att det är en Bluetooth adapter och jag vet att det ger problem med Bluetooth och sämre respons tider. Jag hade en steelseries stratus duo innan som jag har returnerat tillbaka då jag fick jätte mycket problem med Bluetooth med den kontrollen. Xbox kontrollerna kanske är bättre via Bluetooth kanske?

Av Mrnicke32
Skrivet av MarcusHuddinge:

Ja, det kommer fungera. Fast om du har bluetooth på datorn så behöver du inte ens adaptern

Hej tack för svar! jag hade inte tänkt att använda Bluetooth med kontrollen för adaptern är väl ingen Bluetooth adapter eller?

Av Mrnicke32

Kan jag använda denna handkontroll med denna wireless adapter?

Tjena jag har beställt en handkontroll denna -

https://www.teknikproffset.se/Hemelektronik/Spel/Xbox-One/Til...

och jag undrar om ni här på swec vet om den funkar att spela med till en trådlös adapter för pc då jag ska använda kontrollen med datorn se länk - https://www.inet.se/produkt/6334795/microsoft-xbox-wireless-a...

Funkar det tror ni utan problem? Mvh Mrnicke32.

Av Mrnicke32

Ingen som ska köpa spelet?

Av Mrnicke32

Ghost Recon Breakpoint: vilken version av spelet köper ni?

Hej! jag undrar vilken version av spelet ni ska köpa? jag tyckte om betan mycket och vill nu köpa spelet men den finns i olika versioner. ghost recon breakpoint standard , gold edition , ultimate edition. Plånboken tillåter lägga pengen men är ändå osäker på vilken version man ska välja. Är det många av er här på sweclockers som ska köpa spelet och vilken version väljer ni? skulle lätta för mig att bestämma mig om ni berättar. Är det värt att lägga € 99,99 dollar för gold edition tex?? eller ska man kanske köpa standard spelet först och sedan köpa dlc paket i efterhand för att få det lite billigare eller tjänar man mest på att köpa gold edition direkt?

Med vänlig hälsning Mrnicke32.

Av Mrnicke32
Skrivet av qwinoa:

Halloj!

Jag ska bygga en ny rigg och som rubriken lyder undrar jag lite vad ni tycker är det bästa RTX 2080ti kortet är mellan de här två och varför? Jag har nämligen möjlighet att köpa dessa två för rabatterade priser:

PNY GeForce RTX 2080 Ti 11GB XLR8 Gaming Overclocked Edition (rabatterat pris 12799:-)

MSI GeForce RTX 2080 Ti Ventus OC 11GB (rabbaterat pris 12209:-)

PNY har 3 fläktar vs MSI med 2 inte för att det nödvändigtvis kommer göra sjukt stor skillnad i temperaturer. Vill höra era åsikter och kanske någon till och med har ett av korten och kan dela lite om hur det varit.

MSI Geforce RTX 2080 Ti gaming x trio är det bästa tycker jag och jag har det och är super nöjd och det är ett riktigt tyst och svalt kort så kör på det. Msi Ventus kortet har jag hört att det är ett dåligt chip på. PNY vet jag inte har aldrig ägt ett grafikkort med PNY så kan inte uttala mig om det kortet.

Av Mrnicke32
Skrivet av Ratatosk:

Jag misstänker att det helt enkelt blivit fel på ditt grafikkort.
Att de kom när du skaffade högtalare tror jag är en tillfällighet.
Skriv till försäljaren och be om en RMA.

Men göra RMA gör man väl om saker å ting är sönder?? rätta mig om jag har fel men kortet är inte sönder och har inga problem när jag spelar spel och allt flyter på sen dess att jag köpte det utan det har kommit nu för drygt två dagar sen att lilla fläkten som sitter innerst på kortet varvar upp samt så har jag bytt drivrutin till kortet också vet inte om det som spökar :/ vad tror du? är ganska för mig att detta problem kom nu när jag installerade nvidia drivrutin 436.15 men är inte alls säker på om det är den drivrutinen som har gjort detta problem.

Av Mrnicke32

Mitt grafikkortsfläkt har börjat varva upp just en fläkt. Vad är felet?

Tjena! som rubriken lyder så har en av alla tre fläktar på detta grafikkortet - https://www.webhallen.com/se/product/289853-MSI-GeForce-RTX-2... av innersta fläkten den minsta av dom har börjat varva upp till över 3000 rpm enligt vad jag kan se på msi afterburner och detta har hänt sedan jag köpte nya högtalare till dessa https://dxshop.se/tv-hifi-och-kamera/18-hogtalare/logitech-g5... och dom är usb anslutna och styrs av Logitech gaming software som jag har installerat och undrar om det kan vara det programmet som ställer till det tycker detta är väldigt konstigt för det blev aldrig så innan jag bytte högtalare :/ har testat tagit bort drivrutinerna till grafikkortet med DDU och installerat in senaste drivrutinen igen men det hjälpte inte utan en fläkt maxar igång när grafikkortet når 70 grader och jag har liggat mellan 70-80 grader vid överklockat kort utan att det aldrig har varvat upp förut så tycker detta är konstigt. snälla vad kan vara felet? är det nytt nätagg man behöver när det blir såhär eller vad ska man göra åt detta sjukt irriterande när man spelar

Min dator innehåller ett Msi rtx 2080 ti gaming x trio ihop med en i9 9900k processor och moderkort är ett asus maximus xi formula och nätaggregat är ett corsair rm 750x första versionen dom gjorde och inte V2. resten av min hårdvara finns i min signatur

Med vänlig hälsning Mrnicke32.

PS: har tagit ut grafikkortet flera gånger och inget damm finns utan kortet är helt cleant å fint.

Av Mrnicke32
Skrivet av Jalle64:

Det stämmer att den enbart klarar 120Hz med HDMI om du har 2.0, men om den ena DP kabeln/kopplingen fallerar, har din skärm även en mini-DP kontakt, så den ändå kan köras fullt ut.

kan man köra 144 hz med medföljande mini display port sa du? fick jag fick med mini display port kabel när jag köpte skärmen direkt från samsung. Ska testa mini display port en gång å se hur det verkar

Av Mrnicke32
Skrivet av MacAllan:

Enligt skärmens specifikationer klarar den 120Hz över HDMI.

Okej det var inte illa vart har du läst om att den klarar 120hz över HDMI ? har aldrig trott att den klarar över 60hz om man väljer att köra den med HDMI. Utan har bara trott att den klarar 144hz över DP vad jag läste om när jag köpte den direkt från samsung men riktigt bra att den klarar 120hz över HDMI

Av Mrnicke32
Skrivet av Jalle64:

Har grafikkortet HDMI 2.0+ skall den klara detta.

PS: Tror gör man i valfritt tempel.

det borde den ha för skärmen är soppas modern enligt samsung men det kanske är en småsak men väldigt påkostad skärm iaf haha och jag är ypperligt nöjd med den samt har typ alla funktioner desvärre har jag inte testat med HDMI kabel än för problemet har inte dykt upp sedan jag skapa tråden

Tur att jag sitter i mitt lilla tempel nu då haha, data å gaming tempel

Av Mrnicke32
Skrivet av MacAllan:

@Mrnicke32: Börja med dom enkla sakerna.
1. Kolla så att kabeln du använder sitter ordentligt i både skärm och grafikkort.
2. Testa en annan kabel.

Tack för svar ska testa med HDMI kabel istället fast tror inte jag får ut 144hz med HDMI då :/

Av Mrnicke32

Tappar signal till skärmen, vad är felet?

Tjena tror jag har ett problem med datorn senast igår så satt jag bara å slö surfade och helt plötsligt förlorar jag signal till skärmen och blir svart och kan inte göra något så jag får starta om datorn och sen efter det får jag signal till skärmen och allt funkar som vanligt och min fråga är då har det med grafikkortet å göra? Kör med nyaste Nvidia drivrutinen.

Min dator innehåller ett moderkort - Asus Maximus Xi formula och ett MSI rtx 2080 ti gaming x trio samt en i9 9900k processor och ett nätaggregat Corsair rm750x och ram minnen Corsair veangeance rgb pro 16gb och bildskärm är en Samsung C49HG90 49 tum.

Kan detta bero på Nvidia drivrutinen eller behöver jag starkare nätaggregat för tex en i9 9900k ihop med ett rtx 2080 ti ? Samt allt är uppdaterat för all hårdvara jag har dvs grafikkortet, bildskärmen, SSD, och moderkortet.

Hoppas jag kan få någon hjälp mvh Mrnicke32.

Av Mrnicke32

Lite frågor och funderingar över nvidia kontroll panel med low latency mode high/ultra

Tjena jag har frågor om nya inställningen man kan slå på med low latency mode high/ultra och det jag undrar är vad som händer när man slår på det tex på ultra och jag har en skärm på 144hz då jag har denna skärmen https://www.inet.se/produkt/2210728/samsung-49-c49hg90-curved... ihop med ett rtx 2080 ti vad innebär det och vad händer om man spelar och slår på high/ultra på low lantency mode i nvidia kontroll panelen? förstår inte grejen med den nya funktionen nvidia har lagt till och vad som händer så om någon snäll människa vill tala om fördelarna med det så vore det väldigt snällt Med vänlig hälsning.

Mrnicke32

Av Mrnicke32

Displayport-kabeln låser inte: behöver jag ny?

Tjena jag undrar om man bör köpa ny displayport kabel om man har en som inte låser sig fast i grafikkortet? min displayport kabel kan man bara rycka ut så kommer den ut men vet att man ska nypa ihop dom för att sedan ta ut sladden från grafikkortet. Bör jag då köpa en ny kabel och vilken rekommenderas från inet?

Mvh Mrnicke32.

Av Mrnicke32

Problemet löste sig! någon som behöver flasha sin ME version på moderkortet så berättar jag gärna

Av Mrnicke32

Sårbar dator (intel ME firmware)

Tjena jag oroar mig för datorn min och det är att första jag la märke till är att asus support sida där man hämtar drivrutiner till moderkortet har släppt en firmware uppdatering för intel management Engine interface (INTEL ME) och asus rekommenderar att man uppdaterar firmware till nyaste intel ME firmware så jag laddade ner filerna och när jag ska öppna MEUpdate programmet så händer det ingenting och sen tänkte jag att det kanske måste uppdateras via dos och då sitter jag här nu och inte vet alls hur jag ska uppdatera till den nya firmware uppdateringen från dos och asus vill att man ska flasha till nyaste ME firmware för dom som har blivit sårbara, se länk på drivrutinen för jag själv förstår inte alls hur jag ska uppdatera med flash utiliy som följer med då det inte händer nånting när jag dubbelklickar på MEUpdate tool

https://www.asus.com/se/Motherboards/ROG-MAXIMUS-XI-FORMULA/H...

Har surfat in på intel.com och support å drivrutiner å mjukvara och laddat ner ett program som scanna datorn och berättade att den är sårbar så jag laddade ner ny drivrutin för intel management Engine interface som jag direkt hittar på enhetshanteraren - systemenheter - intel management Engine interface och provade scanna datorn igen och då helt plötsligt är inte datorn sårbar men drivrutinen jag hämtade från intel är gamlare än den jag hade innan vilket jag tyckte va konstigt :/ den drivrutinen jag hade innan var den nyaste enligt enhetshanteraren när jag uppdatera drivrutinen därifrån men den berätta att datorn var sårbar via ett program från intel, fattar ingenting asså hjälp mig snälla det skulle uppskattas mycket Med vänlig hälsning Mrnicke32

Av Mrnicke32

I9 9900k Alla kärnor 5.0Ghz OCat

R20 test multicore: 5151 pts
R20 test single core 511

Av Mrnicke32
Skrivet av evil penguin:

Jag skulle föreslå att i första hand se om du kan lösa problemet.
Iom att det är en uppgradering till en ny Windowsversion så skulle jag snegla på drivrutinerna. Ominstallation av grafikdrivrutinerna (kanske DDU?) brukar vara på sin plats.

Har installerat om drivrutinerna för grafikkortet ett rtx 2080 ti utan något bättre resultat men kan testa med DDU så får vi se om det blir bättre men är tveksam på det.