Inlägg

Inlägg som kelly007x har skrivit i forumet
Av kelly007x
Skrivet av bärplockaren:

Vad är det för typ av uppkoppling och vad är det för router, samt är det en specifik tid det händer eller när som helst?

Tänker om det blir någon typ av överbelastning.

Sky wifi max heter tjänsten antar jag. Hastigheterna personen anger råda övrig när det inte är problem, 70mbit/s, och när det går ner visar det 6 mbit/s. Två gånger senaste veckan.

Av kelly007x

Två gånger per vecka går ned- men ej uppladdningshastighet ner

... på dator men ej övriga enheter på nätverket. Uppladdningshastigheten rör sig inte. Fungerar åter som vanligt efter omstart av dator.

Frågar åt bekant som använder internet till arbetet.

Datorn är trådlöst ansluten till en router och det fungerar bra resten av tiden.

Vänligen

Av kelly007x
Skrivet av Mega-Dark:

Är det något som stör dig när du kollar på vanlig tv? I så fall JA köp ny.
om inte? så NEJ strunt i det och kör vidare på den du har nu

Ja, toppen! Inga andra risker? Säkerhet? Kommer den bli sämre snabbt/hålla koll på nytt till förmånligare priser ev? Varit sugen på att byta till 75", kanske har ordentligt med skäl nu 😏

Av kelly007x

B7 inköpt 2018

Röd färg

Gult

Köpa nytt? Eller klarar man sig på detta? 😁🍻

Av kelly007x
Skrivet av anon132576:

Svårt att fota av med mobilkameran så det ser bra ut... De intensiva rena färgerna mättar bildsensorn och det blir jäkligt skumt.

Fina bilder. Kan jag fråga var du köpte dina lampor? Finns de i olika kvalité? 5 olika färger från Osram 216:-.

Av kelly007x

Min kamera är närsynt så jag får inga bra bilder, men jag tycker att det finns mycket att liva upp.

Av kelly007x
Skrivet av anon132576:

Såg trevliga ljusslingor på trappräcket till en texas BBQ-restaurang här i Götet, där det var glödlampsstorlek på ljuskällorna, vilka lyste i klara, bjärta färger.

Visade sig att slingan finns på Jula: https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/armaturer/utomhu...

Man får köpa till lamporna separat dock så det blir ju inte världens billigaste lösning, men snyggt blir det ju å andra sidan. Samt att kabeln kan skarvas, så man kan sätta ihop flera slingor på raken om man vill ha en jäkla massa lampor på balkongräcket. Verkar också vara schysst kvalitet på grejerna - vilket ju inte alltid är fallet med Jula och Rusta och Epa och allt fan och hans moster de nu heter de där billig-skitföretagen. (För att inte tala om ÖoB... huuöörrrkk!!) Är ju elprylar iofs, så då måste ju viss standard upprätthållas, iallafall i det här landet så det förklarar väl saker och ting.

Den blir det nog, tack.

Av kelly007x
Skrivet av eatme@live:

Kör själv Twinkly på min balkong. Går att ljussätta på olika sätt, antingen fördefinierade eller skapa egna.
https://www.clasohlson.com/se/Twinkly-Strings-RGB-LED-ljussli...

Tack, intressant.

Skrivet av anton studs:

Bara gå in på alla lågprisbutiker i ditt område

Ja, det kanske är så enkelt/svårt. Tack.

Skrivet av Exxovion:

Hur löser ni strömförsörjningen för belysningen på balkongen? Om ni inte har ett fast monterat eluttag givetvis.

Riskerar väl att klämma av kabeln om man drar den via fönster/balkongdörr.

Det finns ett vanligt uttag på balkongen. Känns lyxigt, tack.

Av kelly007x

LED-belysning balkong

Hej,

Bor i ett trevligt område i ganska sunkiga tegelhus, med balkonger som bjuder in att smycka inför mörkare tider.

Inte riktigt min grej men det skulle nog göra stor skillnad för området.

Det blir uteslutande LED-teknik va? Köper man fördelaktigt från svenska butiker eller utomlands ifrån? Vilka butiker är det som gäller i Sverige respektive utomlands?

Vänlig hälsning

Av kelly007x
Skrivet av Petterk:

42 mil tur och retur är 84 mil.

Så länge det inte finns några fasta planer där ni verkligen bestämmer något är det ju vad du får räkna med, folk är folk precis som du omotiverat svarar i tråden mer än en månad senare. Folk gör ofta precis som du och sitter och spekulerar istället för att hantera situationen som den är.

Hoppas det framgick att det var ett tack i alla fall.

Av kelly007x

Försöker lösa ett till synes Kernel 41-problem, genom att först uppdatera OS. Nu har den inte stängt av på en tid som är längre än alla gånger tillsammans, i går kväll.

Trevlig helg så länge!

Av kelly007x
Skrivet av Petterk:

Att vännen är lite strulig och inte kunde åka 84 mil och leverera är ju inte riktigt samma sak som att de vill lura dig och att du aldrig kommer få datorn, om de bara reser den vägen ibland så skulle de såklart vara tydlig med att de inte har några fasta planer på att så göra. Folk är folk.

Jag vill tacka och ta med mig från det här inlägget, och inte invända mer än att det nog gjorde det svårare för mig att vidhålla förtroendet i stunden snubben skrev att han var på min ort, men lät meddela att han befann sig 15 mil bort. Det var inte heller 84 utan 42 mil, men det tar jag på mig helt och hållet.

Ingen bortförklaring men att folk är folk är inte ett sätt jag sett på saker och det vill jag tacka för, och ska vidare undra vad det innebär med att folk är folk. Jag har nog fortfarande orimliga förväntningar i samröre med folk, ute i livet.

Trevlig helg!

Av kelly007x

Dator startar om efter inlogg, W10

Hej, alltså vilket år. Känner detta är sista prio men är ändå grejer för en bra slant och skulle vilja genomföra ett par projekt åtminstone.

Köpte datorn beg med nyinstallerat OS. Startade datorn första gången för en dryg månad sedan och arbetade lite och allt funkade som klocka. Våren kom emellan och nu startade jag den igen en månad senare.

Jag hann bara uppleva problemen under en halvtimma och det fick räcka. Efter jag trycker enter för lösenordet så startar den om, antingen med detsamma eller efter en stund. Ibland svart direkt, ibland fryser några sekunder och sedan boot. Typ 20 gånger under 30 min iaf. Har kopplat av alla USB-portar förutom musen.

PSU: Fractal Design 650w
MB: Asus Tuf X470-Plus Gaming
CPU: Ryzen 7 5800X
Minne: G.Skill Ripjaws 2x8Gb
GPU: Asus Dual GeForce GTX 1660 Super
M2: Samsung 970 Evo Plus 1Tb
SSD: Crucial MX500 500Gb

Låter inte som något superovanligt men jag måste göra annat. Kan inte så bra så lär ta tid.

Tack

Av kelly007x

Har datorn. Inte helt onöjd med hur jag hanterat situationen givet antalet överenskommelser och lögnernas karaktär, men kunde nog varit aningen mer kylig. Lyssnade för mycket på andra, som nog utgjorde skillnaden som föranledde eftersökningar.

Tack igen för eran tanke och sorry för otydligheten, vet inte varför det blir så. Svenska är inte mitt förstaspråk och sen är man nog inte van att bli åtljugen på det viset. Effekten kanske blir att man försöker för hårt själv att beskriva förloppet. Trevlig helg.

Av kelly007x
Skrivet av tcntad:

Kul? Nej. Kryptiskt? Ja. Innehållslöst? Ja.
Du lejer brorsan för att hämta datorn men sen skriver du att skojarn tog emot datorn? Brorsan som är skojaren eller bedragaren?

Nej, bror hämtade dator, körde dator till skojaren som skulle ta den 42mil till mig, mot en liten slant.

Sorry. Varit på bastukväll hos ytterligare gemensam bekant till skojaren, inte i ärendet men visade sig hen väntade på tjugotusentals kronor, av skojaren.

Jag återkommer med bilder på datorn på fredag efter 15.

Av kelly007x

Ja, det är exakt som beskrivet och inget att missförstå.

Senaste lögnen löd såhär:

Överenskommelse 8: lämna dator hos granne på vår boendeort A. Lördag 16.00, eftersom vi är på semester och ljugpelle angav i veckan, att han skulle besöka A tors-sön ihelg.

Detta kanske gjorde mig lite irriterad, eftersom jag involverade en kompis med sin tid. 17.00ish på lördag får jag ett mess från ljugpelle att resan vart inställd. 19.00(omöjligt för messet att vara annat än lögn mao) får jag höra från gemensam kompis, att ljugpelle är på samma fest som honom, på ort A.

Jag tror som sagt att datorn är var jag är lovad att hämta upp den på fredag, men gissar att lögnerna rättfärdigar en och annan fundering. Gissar personen är mer eller mindre och rakt igenom skamstyrd.

Av kelly007x
Skrivet av Toss3:

Är det inte bara enklast att själv åka och hämta datorn, antingen genom att hyra bil eller låna någon kompis bil?

Tack. Om du tänke vid köpet, så är det inget jag känner till skulle vara aktuellt. Att köra 70 mil för en dator för 8000:-. Hoppas i alla fall det vanliga varq att man föredrar att hjälpas åt.

Av kelly007x
Skrivet av evil penguin:

Känns som att det kan vara allt ifrån att denna kompis bara är dålig på att säga nej men som ensamstående småbarnsförälder realistiskt inte har tid/möjlighet (och kanske tycker detta är besvärande) till att det faktiskt är något lurt.

Blir möjligtvis mer värt att diskutera om du inte lyckas hämta datorn själv.

Tack. Exakt så tänker jag också att det fortfarande kan vara. Nu har jag inte redovisat lögnerna alls men just sättet han ljuger gör att jag tvivlar lite om teorin om tidsoptimism.

Undrar kanske lite över hur folk i nöd kan tänka och hur man gör bäst i att möta. Han är utmätt, förmodligen löjligt tungt med ungen och pendlandet också.

Av kelly007x
Skrivet av NordhNet:

Ja det är tråkigt minst sagt.

Det råd jag kan ge är att se vad som händer på fredag och försök inte gå händelserna i förväg.

Om det skulle visa sig att han inte vill lämna den ifrån sig så har du ju kontoutdrag och konversationsloggar som kan styrka din sak.

Skulle det gå så långt att man behöver lämna över ärendet till polis/jurist så släpp allt, gör inget och låt ärendet ha sin gång.
Tyvärr försvårar man det bara för sig själv om man fortsätter kommunicera med personen i fråga

Hoppas det löser sig på ett bra sätt

Tusen tack. Jag försöker lära mig, tänker inte så mycket framåt(kanske märks?😉) och min fulla förhoppning ligger än i att jag får den när vi ska till boendeort på fredag. Jag har varit sparsam i min kommunikation åt personen, annat än framfört önskan om att få datorn till april iaf 😃

Min tanke med tråden var väl att man kanske kan använda min erfarenhet till annat. Humor, anekdoter, lärdomar. Sorry om det är otydligt.

Av kelly007x

Ja förlåt, vad och hur man ska tänka när en bekant/kompis anmält intresse att hjälpa leverera, men sedan behåller varan själv. Helt nytt för mig och sannolikt också sista gången det händer.