Inlägg

Inlägg som Retro Puter har skrivit i forumet
Av Retro Puter

Vad har du för minnen? Betydligt mer troligt att problemet ligger där.

Av Retro Puter
Skrivet av Yorgo_:

Ofan. Vad är det värsta som kan hända?
Artefakter?
Det är enbart på två ställen det lossnat på

Ingenting kan gå sönder om det är det du är rädd för. Att det inte funkar är möjligt men inte troligt. När man designar elektronik så har man normalt en hel del redundans när det gäller kondensatorerna, så att det definitivt ska fungera även i de värsta scenarier.

Fungerar det inte kan du kanske prova att montera dit ett par såna här: https://www.elfa.se/sv/keramisk-kondensator-1uf-25vdc-0805-10...

Det ser ut att vara 0805 som sitter där, så dessa borde vara rätt. 1 µF borde vara nära originalvärdet (är inte så kritiskt).

Av Retro Puter

Jag rekommenderar starkt Logitech M590. Bästa musen jag använt, och går att ansluta till två olika enheter - plus Bluetooth. Fast just Bluetooth är värdelöst och har massa lagg.

Av Retro Puter

Absolut inga 2000 kr som folk av någon anledning gett för 1070 i flera år nu i alla fall.

1060 bör undvikas helt i dagens läge då det inte riktigt duger till moderna spel längre.

Av Retro Puter

Det är kondensatorer som lossnat, och dessa pepprar man på med ordentligt. Man ser tydligt att de satt tre-fem stycken bara just där det gått sönder - att några saknas ska nog inte vara något problem. Bara att köra på - kortet funkar antagligen helt som vanligt.

Av Retro Puter

Jag använder en platt och hyftat fast sittpuff, ca 15 cm tjock, för att använda musen på. Funkar rätt bra.

Av Retro Puter

2 GB är max, men 1 GB-stickor för DDR1 är lite svåra att komma över och alldeles för dyra. Köp inte såna! Som tidigare nämnt så är det billigare att skaffa en Raspberry Pie och kasta datorn.

Av Retro Puter

Varför vill du inte skada tapeten? Det kommer ju ändå vara tejprester kvar efteråt som inte går att få bort, så em omtapetsering blir väl oundviklig.

Av Retro Puter

https://www.reparacionlcd.com/imagenes/consultas/1024/6500.jpg

Längst upp i vänstra hörnet, ovanför T -symbolen.

Av Retro Puter

USB fungerar inte pålitligt vid 5 meter (vilket är den teoretiska maxlängden), så du kommer få problem även där (ja, jag har försökt själv).

Av Retro Puter

Prova RAGE 2... väldigt likt (rena kopian) men inte lika roligt.

Av Retro Puter

Har du ingen gammal laptop liggandes? De brukar vara fulla av M2.5-skruvar (även de allra yttersta, som sitter undertill), bara att "låna" en.

Av Retro Puter
Skrivet av StuntmanMike:

Fast måste man inte hitta vart man köper dem innan man kan ta hem dem? 🤔

Tror han syftar på användandet av "vart", vilket är fel. Var köper man dem, inte vart. Vart beskriver en riktning eller destination, inte en plats. Alltså det låter som att killen vill beställa hem tangenter till någon annan, och söker råd om vem som vill ha dem.

Av Retro Puter

Det kommer tyvärr inte hjälpa dig att byta den där. Den sitter i strömförsörjningen och har bara gått sönder p g a att något annat blivit kortslutet, och induktorn blivit så varm att den lödit av sig själv och brutit strömmen. Sätter du dit en ny kommer samma sak att hända igen.
Induktorer är oerhört simpla komponenter och börjar inte brinna av sig själva i en fungerande krets utan beror på något annat fel nedströms, oftast i en halvledare (RAM-kretsarna där ser t ex ut som att även de brunnit, de är en mer trolig kandidat).

Av Retro Puter
Skrivet av vviikkttoorr:

Dessa delar tenderar att övervärderas när ett nytt dito med 12 trådar landar på ca. 4500 kr. Jag sålde ett paket med 6700k, 16 Gb och ett Asus Z170i för ett halvår sedan. Intresset var tämligen svalt och jag lyckades till slut få 2700 kr för det. Betänk att det var ett överklockningsbart moderkort medan ovanstående gäller en H-modell.

Jag sålde också ett liknande paket någon månad sen. 6700 (inte K), ett billigt moderkort och 16GB långsamt minne. Fick 2900. Sjukt.

Av Retro Puter

Jag hade exakt samma fel på min Iphone 5S. Tyvärr var det så att lödningarna under modemet hade gått sönder. Jag lagade det genom att använda en varmluftstation för att löda om denna. Då fungerade det igen, men bara i några veckor till. Fixade det en gång till, vilket åter igen gav mig några extra veckor innan den gick sönder på nytt. Gav då upp och skaffade en annan telefon.

Har nu till slut samma problem med Iphone 8... den tappar mottagningen titt som tätt och jag slår vad om att en omlödning skulle lösa detta fel också. Det känns som att kvaliteten på Iphone är riktigt dålig tyvärr.

Av Retro Puter

Missade att det var MITX. Säg 3500 då. Kanske 3700 som högst, men det är bråttom. Värdet kommer sjunka snabbt i och med R3 3100 och 3300X.

Av Retro Puter

3000 kr.

Av Retro Puter

Många trollkommentarer här i tråden, konstigt nog.

Värdet är ca 2500 för hela kittet.

Av Retro Puter

Vissa CAD-grejer funkar inte bra med AMD-grafik, tänk på det.