Inlägg

Inlägg som Pender har skrivit i forumet
Av Pender
Skrivet av KniFF:

Menar inte att strö salt i såren, men jag gav 4000kr för 1st Galaxy S23 inkl. Super Fast Wireless Charger (bytte in en sliten A3 från 2017) och 10490kr för Samsung 75" QN95B Neo QLED i våras från Samsung själva.

Det var bra deals! Samsung kom inte i närheten på black friday tyvärr.

Vilken affär? Nyfiken

Av Pender
Skrivet av Korverik81512:

Bara så att ingen slår till på Halebop-dealen som tipsad om när det finns mycket bättre ute just nu (Tre och Comviq). Halebop kör 24 månaders bindning, första 12 mån 399/mån och övriga 12 528/mån och sen kvarstår delbetalning på 99*12 (minst, om du säger upp abonnemanget därefter). Minsta totalkostnaden redovisas som 13860 (2 års abb och därefter ta slutfaktura) att jämföra med Tre på under 5700 eller Comviq på 9888 på två år om du ska ha abonnemang. Urbanista Phoenix kan du ersätta med ett par valfria hörlurar för sub-500 kronor.

https://ibb.co/Wc4s9bs

https://i.postimg.cc/T2ySSTWx/Screenshot-20231121-121618.png

S23
24mån abonnemang bundet 20gb data
Hörlurar

20gb kan vara värt 200 kr mån? 200*24=4800. 9936-4800=5136 kr för telefon
Inte dålig deal tycker jag (iaf som student)

Av Pender
Skrivet av Pamudas:

Hade samma problem tidigare där jag precis flyttat till en ny lägenhet - och i samma veva hittade min nuvarande sambo. Sa upp nya lägenheten 2 månader efter jag flyttat in - med bredband som var tecknat för 24månader (hade ju absolut inga planer på att flytta när jag tecknade abonnemanget).

Tele2 beklagade och menade att eftersom jag hade bindningstid så var jag helt enkelt tvungen att betala det, men rekommenderade även att kolla med Blocket/diverse köp & sälj för att försöka överlåta abonnemanget till någon annan (eftersom det var ett "bra pris" under bindningstiden).

Ouuff vilket slag under bältet!

De är inte särskilt intresserade av goodwill antar jag.

Av Pender
Skrivet av Dax:

Att man får betala till bindningstiden går ut är ju normalt. Det är ju inte dom som väljer att flytta. Det är ju risken att binda sig för lägre pris kontra betala mer men ha 1 månads uppsägning.

Vet inte vad som är normalt eg. Har snarare upplevt att avtal hävs om man flyttar - tex elabonnemang, hemförsäkring - just för att de inte kan leverera tjänsten till dig längre. Jag skulle personligen aldrig ta betalt för en tjänst jag inte levererade. Känns ohederligt.

Men men, det är bara undvika att ha att göra med dem i fortsättningen.

Skrivet av medbor:

Tror inte det är lagligt. Motsvarande om man har bindningstid på ett elavtal så hävs det ju vid flytt ändå

Det är ju bundet till en plats och att kunna utnyttja tjänsten… men Tele2 kan ju mer grejer, du kanske kan kräva mobilt 5G för resterande tid?

Precis så tänker jag. Men grattis till dem för att ha hittat ett kryphål att tjäna en hacka på mig. (Kortsiktigt!:))

EDIT: Tittade på alla andras bredbandsleverantörer i området och de kör på 0/1 månads uppsägningstid (oavsett eventuella rabatter första året.) Så de verkar vara alla förutom just tele2.

Av Pender

Flytta från lägenhet, men betala ändå?

Sökt i tråden men hittade inte svar om detta..

Jag ska flytta från min lägenhet med TELE2-bredband-abonnemang. Ringde och avslutade det, men de menar på att jag enligt avtalet behöver fortsätta betala för bredbandet tills "bindningstiden" går - trots att jag inte bor i lägenheten. Trots att de inte kan leverera tjänsten till mig. (De kan inte erbjuda bredband i min nästa lägenhet.)

Det låter sjukt. Kan de verkligen göra så?

EDIT: Hittade i villkoren: "För Kund som flyttar till bostad som inte är ansluten till Tele2 gäller betalningsskyldighet för återstående
bindnings-/avtalstid." .. Det låter ju svårt att bestrida.(?) Bara ett omoraliskt sätt att bedriva affärer IMO.

Av Pender
Nytt bud: 4 700 kr Är den såld? Annars 4700 för allt.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Pender

Laptop köper jag 👍🏻

Av Pender

Mutant Chronicles rollspel

Hej!

Fick för mig att jag skulle ta fram och bläddra i min gamla rollspelsböcker från ungdomen. Men de är spårlöst borta! Mycket oklart.

Tänkte se om någon har kvar några ex av kanske grundboken och ngt mer?

Tjo!

Läs hela annonsen här

Av Pender
Skrivet av sali2003:

Acer Chromebook 14 CB3-431
1000 sek

Tyvärr, behöver win (10),

Av Pender

Bärbar och yes kopplas till tv👍🦄

Av Pender

Netflix-dator

Tjipp, tänkte köpa en enkel dator till min mor som hon kan ha på kolonistugan. Det behöver vara win 10.

Läs hela annonsen här

Av Pender
Skrivet av Fenrisulvfan:

Om AM4 fortfarande är värt att satsa på får man nog gå till en spådam för, det vet vi inte förrän vi vet hur bra AM5 kommer att slå. AM5 kommer dock vara strikt DDR5 så plattformen kommer inte vara billig och jag är skeptisk till att DDR5 och Zen 4 kommer sopa mattan med Zen 3 och DDR4. Intel 13K-serie Raptor lake kommer ha stöd för DDR4 också vad jag har förstått, så övergången till DDR5 som mer prisvärt kommer nog inte att ske över en natt. PCIE 5.0 kommer nog inte vara så viktigt än på ett tag heller, då PCIE 4.0 inte används för mer än ett fåtal procent över PCIE 3.0 som det är nu.

Okej tack för fin återkoppling! 🥰

Av Pender
Skrivet av Fenrisulvfan:

i5 12400F känns lite klen jämfört med övriga delar som är väldigt premium, kanske en 12700K vore mer balanserat?
Prisvärt är det dock inte, varken chassi eller moderkort.

Edit: i5 12400F är dock mycket prisvärd, men jag hade övervägt detta:
https://komponentkoll.se/bild/pdQJg.png

Nice tack! Det ser absolut bra ut! 👍 Verkligen bra om han kan komma ner lite i pris. Jag uppskattar verkligen hjälp med att få ihop bra delar iom att min koll på komponenter laggar efter nuförtiden!

Och är Am4 fortfarande värt att satsa på alltså?

Av Pender

Konfig för prisvärd speldator på som smsm ska vara vit på ut-och insidan😄

Min systerson uppgraderar sin dator och vill få en viss vit-svart estetik.👍

Han har detta chassi: hyte y60
Han har 32 gig ddr4
I det vill han ha ett passande 3070ti (ungefär).

Fråga: Är det vettigt att han tillsammans med detta köper
- moderkort = "vitt" moderkort
- i5-12400F

Är detta en rimlig konfig? 🤔
Bättre alternativ?

Av Pender

Finns btr3 kvar?

Av Pender
Skrivet av Lyrre:

Kommer ihåg att jag inte hittade del tre på svenska som nyköp när jag skulle handla den för 10-15 år sedan.
Slutade med att jag handlade alla delarna i en bok fast på engelska...
Tillför tyvärr inget till diskussionen kanske men...

Ingen fara! Jo engelska skulle vara ett alternativ, men just i detta fall vore det mycket bättre med svenska.

Skumt ändå att det var så dålig tillgång redan för 10-15 år. Liten upplaga kanske?

Av Pender
Skrivet av Kujo:

Jag har bok 1 Fåraherdens dotter i bra skick. Ska åka till jobbet nu men kan knäppa lite bilder på den imorgon.

Vad hade du tänkt dig för pris?

Tack för återkoppling!

Det är framförallt trean jag letar efter ATM. Så tack men vi lite närmare eftertanke så är jag eg ute efter trean. Eller ev om det skulle vara hela serien =också intressant.

Tjo, Selim

Av Pender

Paksenarrion

Framförallt bok 3 Trohetseden. På svenska.

Läs hela annonsen här

Av Pender
Skrivet av brackemannen:

Då du har en stålskärm på lampan, vad jag kan se, så bör du ha en jordad kabel.
Gul/grön kabel till jordstiftet på kontakten och till stålfäste i lampa, de andra kablarna har ingen betydelse hur du sätter.

Den är plast faktiskt. 👍

Skrivet av Rouge of Darkness:

99% säker på att kontakten i taket saknar jordkabel såvida jord inte installerats senare ganska säker på att reglerna under 60talet på sin höjd krävde jordat i kök och badrum och väldigt ovanligt att det drogs jord i alla rum, inte helt säker på när reglerna ändrades till kravet på jordat överallt om elen görs om men tror det är senare.

kontakten ser ju dessutom ut som en gammal versionså troligen orginal monterad eller utbytt på 60/70tal möjligen 80tal typ.

har du inte 3 kablar ut ur taket var av en gul/grön eller röd (tror röd standard på jorden är äldre än 60tal men osäker) så är det ojordat och fel stickpropp monterad på kablarna ut ur taket och rekommenderar isf byta den till rätt typ.

för säkerhet skull ska du alltid mäta i uttaget innan du äns rör denna typ av kontakt så att den är korrekt kopplad har stött på fall där någonhemmapulare som någon innan nämnt kopplat den som en kronkoppling med fas på pinnen vilket är totalt livsfarligt.

pinnen som sticker ut ur kontakten i taket ska bara användas till jord inget annat och har kontakten ingen jord framdragen ska det sitta en ojordad kontakt där.

denna är den typ av kontakt jag har mest respekt för i hemmet och tycker elsäkerhetsverket bör införa en ersättare och banna dessa kontakter för som elektriker vet man aldrig hur många hemmapulare som varit i dessa genom åren och fingrat utan att ha en blekaste om vad de gör.

och vet du inte vad du gör ring en elektriker... hällre en polare licensierad elektriker som vet vad han gör på svartjobb för ett 6 pack öl än random hemmapulare som inte har den blekaste för då finns iaf chansen att det troligen görs rätt.

Slängde ut frågan om jordade takuttag i vår brf-grupp. Kanske ngn har info... Men att mäta låter smart och rimligt. Kan kanske få hjälp av en bekant. (Eller så kanske det är ngt jag borde ha hemma? Och i så fall - vad köper jag då, tips?)

Jag är lite chockad över hur mkt olika och skilda åsikter det finns om en sådan här enkel (?) fråga. Pendlar mellan "stoppa i vad helst som passar, det är NOLL fara" till "anlita elektriker pucko"! 😁

Skrivet av Lagers:

Eftersom kontakten i taket ser trasig ut och ni bor i en bostadsrätt skulle jag ringa en elektriker som sätter upp en riktig kontakt med en färdig krok och uttag på. Lika bra att göra det ordentligt så man vet att det är okej. Det är ju en investering nu när ni köpt ny lägenhet.
https://www.jula.se/globalassets/catalog/productimages/007252.jpg?width=458&height=458&scale=both&bgcolor=white
läs mer här om nya lamputtagen för tak.
Eftersom du är osäker på elen så skulle jag inte chansa. Anlita en som kan, lyssna inte på tips på forum och chansa.

Denna kontakt som du har i taket är för jord och inte det en del pratar om i tråden för "två lampor" i samma.(kronkoppling?) De har väl inte en hona-hona-hane utan tre honor.

Låter vettigt med en ordentlig el-installation👍, även om det tar emot att jaga ngn som är villig, osv.. Och då blir det eg byte av alla uttag, alla är likadana i lägenheten. (Känns otippat svårt att värdera råd/åsikter om detta. Antingen är det en icke-fråga eller superviktigt liksom. 😬)

Av Pender

Supertack till alla som hjälpt till alla som bidragit med kunskap i tråden!

Sammantaget verkar det rimligt och görbart att byta stickproppen till en ojordad sådan som passar (typ Ikeas Koppla). Även som flera sagt att kolla upp att uttaget är korrekt installerat.

👍👍