Inlägg

Inlägg som HarryBee har skrivit i forumet
Av HarryBee

Har RTX 2080 Super, behöver nu resten av datorn (8000 budget)

Hej på er!

Har ett RTX 2080 Super och behöver hjälp att sätta ihop resten av datorn med se 8000kr som finns kvar i budgeten.

Skulle ni kunna hjälpa ge förslag på datorkomponenter som går bra ihop med det grafikkortet? Syfte är 1080p gaming i 144hz.

Av HarryBee
Skrivet av ekhyddan:

Du kan också vänta på refreshen på Zen 3 som sägs släppas i början av 2022.
Ryzen 3600 är tillräcklig om man spelar i högre upplösningar som 1440p/4k då det är grafikkortet som begränsar en mest i högre upplösningar/grafikkinställningar.
Vad har du för moderkort?

Jag kan tänka mig att ett b550/x570-kort har större chans att få stöd för zen 3 refreshen med 3D-cache än ett b450 till exempel.

Hej!

Ja Zen 3 låter ju intressant! Just nu har jag dessvärre ett B450 moderkort, så det kanske är en bra idè att vänta? Då kan jag även passa på att köpa moderkort för ATX-chassi när det börja närma sig

Av HarryBee
Skrivet av CyberNerd:

Om moderkortet är kompatibelt för nyare processorer är det väl vettigare att köpa Ryzen 5600X eller 5800X..

Det hade jag faktiskt inte tänkt på! Ser nu att moderkortet är kompatibelt med båda processorerna du nämnde. Tack för tipset

Av HarryBee

Uppgradera från Ryzen 5 3600 -> i5 12600K [1440 p gaming]

Hej på er!

Jag sitter just nu och inväntar mitt RTX 3080 och funderar hur mina övriga komponenter ställer sig till grafikkortet om man ser till 1440p-gaming.

Jag har idag en Ryzen 5 3600 och 16gb ram á 3200Mhz, men har på senare tid spanat lite på Intels processorer. Jag vet inte riktigt om det kommer bli en värd uppgradering eller om det är jag som har fått någon "fix idè" om att jag måste uppgradera allt.

Dessvärre är mina kunskaper när det gäller CPU och gaming realtivt undermåliga och jag hittar lite benchmarks mellan de olika processorerna men det är oftast på 1080p.

Är det värt att uppgradera från en Ryzen 5 3600 till i5 12600k enbart i gamingsyfte?

Jag spelar huvudsakligen Dota 2 och CS:GO, men mycket Battlefield V har tillkommit och jag planerar på att spela 2042 om och när de har fixat spelet till ett playable state. Håller även på att göra mig redo för Elden Ring.

Av HarryBee
Skrivet av L'ombra:

Nyfiken då jag råkade ut för något liknande idag. Är din gamla hemort din standardadress på Webhallen? Jag valde ett BudBee-ställe nära jobbet men såg sedan att det likväl stod att det skulle levereras till stället närmast min bostad. (och som var förifyllt) I mitt fall kunde jag dock enkelt ändra leveransställe via speditören.

Hej!

Haha det stämmer bra... Första gången jag beställt där på många år och då blev det så verkar det som. Jag hoppas att PostNord kan hjälpa mig.

Av HarryBee

@webhallen

Ska slå en signal till er imorgon men on the off-chance att jag vaknar till ett svar så provar jag.

Mitt paket är på väg åt helt fel håll trots att jag valde ombud i min stad. (Paketet är på väg till min gamla hemort).

Går det att omdirigera paket efter att det har skickats? Postnord har endast fått förhandsinformationen...

Av HarryBee

Köpråd gamingdator (har ett RT 5600XT)

Hej!

Har en vän som vill kasta sig in i PC-gaming och behöver nu hjälp att bygga en dator kring det grafikkort han fick av mig.

Hur billigt kan man komma undan med ett bygge som kretsar kring 1080p gaming och minimum 60fps i diverse spel? Kommer bland annat spela Battlefield V, Arsetto Corsa, andra rallyspel och farming simulator. Det behöver inte röra sig om maxad grafik men han kommer att ha en 144hz skärm att spela på, så FPS över grafik är att föredra.

Det handlar alltså om att det ska vara bäst bang for buck och inte något monsterbygge.

Går det att slänga ihop ett bygge exkluderat GPU för ca 6000-7000?

Av HarryBee

Justera volym Audio Addon T20 Pro med One Remote? (Optisk anslutning)

Hej på er.

Har ett par nya Audio Addon T20 Pro som jag är supernöjd med, men jag har lite problem att hitta information kring mitt problem.

Jag har kopplat högtalarna med optisk kabel till min Samsung Q60-tv och kan inte ändra volymen med One Remote. Jag måste alltså använda T20-dosan för att justera volymen men verkar inte kunna sammankoppla högtalaren med MBR.

Är detta ens genomförbart? Isåfall hur gör man?

Av HarryBee
Skrivet av BergEr:

Beror på hur länge maten ska finnas kvar för min del.

Ska det räcka flera dagar eller t.om frysas så ska den ju verkligen kylas ner omedelbart. Så då blir det vattenbad eller utomhus på vintern. Såklart utan lock för kondensen är perfekt för bakterier att föröka sig. Är maten slut samma dag eller dagen efter är jag mindre noga.

Man vill få maten från 60c till 4c så fort som möjligt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Danger_zone_(food_safety)

Ganska intressant att du ser dig som väldigt petig när det är mindre viktigt (bäst före datum, snackar vi förbrukningsdatum är det annorlunda) men kör helt emot alla regler och rekommendationer när det är viktigt (lämna framme för att svalna). Har du själv tänkt något extra på varför?

Oj, det vet jag faktiskt inte riktigt. Jag har haft emetofobi i hela mitt liv och är väldigt petig med i princip alla aspekter utom just det där med att det kan stå framme. Jag tror det är någonting som jag har växt upp med i min familj, men av några konstigheter har jag väldigt svårt att släppa just bäst-före datum trots att jag vet att svenska 'tillverkare' är väldigt generösa med dem.

Av HarryBee

Jag brukar låta maten stå framme 2-3 timmar innan jag ställer in det i kylen. Jag är väldigt petig när det gäller mat, bäst före-datum och bakterier men har inte blivit dålig av att ha maten framme såpass länge som jag haft.

Sen beror det givetvis på vad det är jag tillagat - är det skaldjur i maten så brukar jag vara ganska snabb på att få in maten i kylen. Är det någon vegetarisk gryta kan jag låta det stå bra mycket längre. ¯\_(ツ)_/¯

Av HarryBee
Skrivet av aaaaa:

Om man inte får tjänsten man söker och det dyker upp samma tjänst eller annat senare inom företaget som man är intresserad utav, ska man söka eller är det onödigt eftersom man blev nekad första gången?

Tack på förhand

Det tycker jag verkligen inte är onödigt. Om du har kommit på intervju en gång och någon annan fick tjänsten så har du ju uppenbarligen varit initialt intressant för tjänsten. Det visar bara på intresse för företaget.

Skadar inte heller att fortsätta ansöka även om du inte blivit kallad på intervju.

Av HarryBee

Gamingdator för 6500 (har redan grafikkort)

Hej på er!

Hjälper en god vän till mig att sätta ihop en ny dator. Han ska få mitt gamla RT 5600XT och behöver därför resterande komponenter för att kunna få sin första gamingdator.

Vad jag förstår så har han redan mus, tangentbord och skärm, så det är bara dator som behövs.

Vad är det bästa valuta för pengarna om man har en budget på 6500 kr exkl. grafikkort?

Bör tilläggas att spelande är för 1080p 60hz gaming.

Av HarryBee
Skrivet av ddr:

Som norra europas största impulsshoppare så är exemplen så många att jag inte håller räkningen.
Men på rak arm så kan jag komma på den där supersjyssta Slowcookern som skulle revolutionera matlagningen..
Den ligger fortfarande i kartongen oöppnad 2.5 år efter inköp....

Åh du borde verkligen packa upp den!
Jag har en slowcooker som jag inte använder allt för ofta men när jag väl gör det är det så himla skönt.
Brukar slänga i ett helt paket frysta kycklingbröst, lite lök, bbq-sås och massa krydda. Låt det puttra i 6-8 timmar medan du njuter av din lediga lördag. 15 minuter innan det är klart så hackar du lite grönsaker och öppnar ett paket tortillabröd - vips så har du pulled chicken som smakar himmelskt!

Av HarryBee
Skrivet av K-D][Aramis:

Så du tror din kompis kommer få sin före för att han fått bekräftelse före? Tror du dom kör ut en gång i timmen? Ta det lugnt fan.

Det är absolut en möjlighet bara så att du vet. Den 19e november öppnades en lucka upp vid 9.00 samt 13.00. De som beställde vid 13.00 fick flera dagar före oss som beställde vid 9.00 trots att jag beställde med expressfrakt.

Av HarryBee

Upplevde man inte samma sak vid lanseringen av PS4, där tidiga PS4-spel jämfördes med föregångarens nylanserade spel i slutfasen av Playstation 3?

Av HarryBee

Galaxy buds+ för 990kr på DustinHome, är det bra pris för lurarna? Är det någon som har erfarenhet av dessa?

Av HarryBee
Skrivet av Cocosoft:

Well, du kommer betala en liten slant på valutakonverteringen i vilket fall, så där är din avgift.

Det gör man alltid, men jag kan inte se att det tillkommer någon administrativ avgift för att skicka iväg en överföring.

Av HarryBee
Skrivet av jeppe109:

Ett skepp kommer lastat... ... med transaktionsavgifter.

Hoppas jag får fel.

Jag kan vara ute och cyklar nu men jag är ganska säker på att en avgift för betalning/överföring inom EU ej får överstiga avgiften för en inhemsk betalning. Är det gratis att göra en betalning till andra banker inom Sverige så ska det även vara gratis att göra europabetalningar till andra länder. Någon får gärna rätta mig om jag har fel, men det var detta som gällde när jag jobbade på bank iallafall. Kanske är något annat system dem kör med här.

Av HarryBee
Skrivet av fring:

Hur resonerar ni kring ps now vs ps plus

är plus mer riktat mot onlinespel men då ingår det nått spel i månaden, stämmer det?

Hej!

Som jag förstår det är PS+ möjlighet att spela online, du får exklusiva erbjudanden och ett par gratis spel varje månad.
PS Now är väl möjligheten att streama spel till TV:n utan att det tar upp lagring på enheten? Kräver nog en ganska bra internetuppkoppling. Någon får gärna rätta mig!

Av HarryBee

Vet inte om denna fråga hör hemma här men finns det något trevligt trivia pursuit-spel eller liknande frågesportsspel till PS4/PS5 med svenskt språk? Tänkte köra en liten sällskapsspelskväll med sambon.