Inlägg

Inlägg som RCA56 har skrivit i forumet
Av RCA56
Skrivet av joakim99:

Det är väl ingen som har ifrågasatt att de växterna trivs bra om det är högre halt koldioxid?

Med en stigande havsyta kommer många kustnära samhällen få problem. Är detta något som du också ifrågasätter?

Med en varmare havstemperatur så kommer den totala energin i vädersystemen öka vilket leder till kraftigare stormar vilket i sin tur kommer orsaka större skador på byggnader, infrastruktur.

Att havsytan har stigit 2 centimeter de senaste 120 åren är helt normalt för jordens klimat och det är inget hot mot oss.
Du har blivit lurad att tro på massa påhittade framtidsscenarion som inte är sanna.

Dom små klimatförändringar som sker är helt normala för jorden.

Att använda dessa fantasiscenarion som slagträ i en debatt är helt absurt.
Krypto är inget hot mot världshaven.

Skrivet av Wiggin:

Var inte rädd för att ta en enkel kurs i naturkunskap. Mycket mer givande än dravlet du tagit till dig hittills.

Det är nog du själv som behöver gå kursen du pratar om så att du kan delta i debatten med mer än ett passivt personangrepp.

Av RCA56
Skrivet av Tazhaul:

För det första kan jag säga att jag har tagit del av flera peer-review dokument som har stadig grund för hur dom har gått tillväga, vad dom har hittat och att oberoende forskningsteam har analyserat den data dom har publicerat. Så som forskning ska fungera.

Sen kan jag också berätta att jag inte har varit inne på Aftonbladet och liknande nyhetssidor på evigheter då jag inte ser nån vits i att läsa sensationsnyheter som innehåller 0 fakta.
Som jag nämnde ovan är det otroligt mycket bättre att läsa hänvisad källa och gå igenom vad som faktiskt har gjorts för att komma fram till slutsatserna.

"endast dom som tycker rätt och skriver rätt rapporter selektivt uppmärksammas och selektivt får mer anslag att forska för."
Så du menar seriöst att det är en dålig sak att faktiskt forska i ämnet? Att forskningslag runt om i världen bara ska lägga ner det och gissa utan fakta? Det är iallafall vad jag tolkar den meningen som.

Nu vänder jag frågan till dig: Jag skulle uppskatta att få ta del av dina källor. Vilken fakta du har använt för att komma fram till din epiphany att alla måste vakna upp och sluta följa "strömmen".

Tänk om det är du är en "sheeple" som de kretsarna som motsäger sig fakta oftast kallar oliktänkande.

Dom som skriver propagandaforskning där resultatet är förutbestämt redan i enighet med politikers karriärsfrågor får mer anslag. Det finns flera som rapporterat fel saker i sin forskning och efter det så var deras forskningskarriär över, inte ett enda anslag igen.

Folk ska känna skam och skuld och vara rädda, Koldioxiden är så farlig så, allt kring "klimatavtryck" ska räknas i koldioxid och varenda handling folk gör ska göras om till ett värde koldioxid.
Det värdet är bollträet som dom slår dig i huvudet med och du är mindre värd som människa om du råkat ha gjort ett "klimatavtryck".
Sanningen är att koldioxid inte är farligt i den mängd vi har i luften, alla växter du ser är praktiskt taget byggda på koldioxid. Det är grunden till liv på planeten.
Förr när planeten blomstrade som mest så var halterna mer än tio gånger så höga som idag, det är helt normalt att det varierar.
Idag ligger vi så otroligt lågt i koldioxidhalt att om det skulle sjunka så skulle all växtlighet på planeten inte överleva.

Den som vet det blir tärd av att se "klimatavtryck" användas som ett universalt 'jag har rätt' argument dagligen eller för att sätta sig över andra som lite finare och bättre.
Ännu värre är det med fejkforskare som göder på lögnen för att få ha kvar jobbet.

Skam, skuld och rädsla är makt. Det är så dom styr dig. Fåren i samhället vallar varandra. Gör din plikt nu och förklara för mig varför bluffen "klimatavtryck" är så viktigt att tänka på.

Av RCA56
Skrivet av Pirum:

Stater har dock en historia av att spärra in folk som inte betalar skulder eller på andra sätt bedöms uppföra sig fel. Om andelen folk som har crypto är väldigt hög kan det kanske bli ett problem för staten att vara repressiv, men om den stora massan tycker det är bra att (av olika skäl) klämma dit kryptofolket är det fort gjort.

Överlag är ju f.ö många valutor inte värda mer än vad någon (eller några) är beredda att backa eller försvara dem med. Men hade jag bott i ett riktigt instabilt land hade jag nog kunnat se bitcoin eller liknande som en bättre och säkrare valuta än landets egna.

Sverige med svenska kronan är ett bra exempel på instabilt land ekonomiskt, skenande priser på el, mat, bensin samtidigt som pyramidspels valutan SEK rasar i värde mot andra valutor.
Samtidigt har välfärd och trygghet gått rakt ner i soptunnan.

Av RCA56
Skrivet av Sarato:

Ja, jag vet att det är ett slagord som oljeindustrin hittat på för att skylla ifrån sitt ansvar på lilla människan men blockedjorna är inte direkt grön energi om vi säger så.

Men åh vad farligt!
Ska vi ta och stänga ner Facebook med, det drar ju så mycket ström?
Eller elementet hemma i vinter?
Alla elbilar?
Bygg ett kränkraftverk, icke-problemet är... löst.

Krypto är grönt.

Av RCA56
Skrivet av Tazhaul:

Helt otroligt att man kan blunda för forskning med starka bevis. Är det känslan att vara annorlunda som är drivkraften bakom att vara emot väl utredda oberoende upptäckter?

Det finns hur mycket forskning som helst som bevisar att de få "klimatförändringarna" vi upplevt varken är onormala eller farliga och mycket av konspirationsteorierna om klimatförändringar är dessutom helt och hållet påhitt, men dom rapporterna får du inte läsa om i Aftonbladet eftersom att endast dom som tycker rätt och skriver rätt rapporter selektivt uppmärksammas och selektivt får mer anslag att forska för.

Jag tvivlar starkt på att du själv har sökt upp en enda forskningsrapport och läst igenom själv, du tycker säkert som alla andra och säger det du blivit tillsagd att tycka av massmedia.

Så vem blundar egentligen?
Hela klimathysterin är en stor bluff som dessutom tar bort fokus från det verkliga hotet: Massförgiftningen med alla miljögifter.
Dom rika oligarkerna har tjänat hundratals miljarder på bluffen och det finns mycket kvar att krama ur er som är lättlurade.

Naturligtvis är krypto dåligt för miljön och måste stoppas.. Att ni går på den.. Sanningen är att det endast måste stoppas för att det hotar oligarkernas makt.

Av RCA56
Skrivet av Kilroy:

Blockkedjeteknik är så ineffektiv och skalar så dåligt så det är för mig helt orimligt att du tror att den kommer att vara en stor del av framtiden.

Det finns extremt få tillämpningar där blockkedjeteknik är en av dom bättre lösningarna.

Förstår du verkligen hur blockkedjeteknik fungerar?

Vad är det du ser som en så stor fördel gentemot andra lösningar?

Att vara resistent mot otillåten manipulation är en fördel som är svår att slå.
Alla problem med skalning kommer att lösas i framtiden.
Resistens mot manipulation är det enda som kan bära frihet och en gnutta rättvisa åt oss.

Det är därför som banker, storföretag och myndigheter världen över är så rädda för tekniken, dom oroas att folk ska börja använda pengar och kontrakt som dom inte kan kontrollera och manipulera till sin fördel.
Världens rikaste gangsters lever på dina pengar med en livsstil i lyx och njutning som du inte ens kan föreställa dig och när dom inte kan stjäla av dig längre så går deras makt över dig om intet vilket leder till deras största skräck: Att dom inte längre har monopol på makt i världen och dom måste bli som dig, en vanlig arbetande människa likvärdig de flesta andra i omgivningen.

Av RCA56

Dom affärer som skett där folk köpt NFTs för miljontals kronor är inte vad folk tror.
Det är i många fall personer som köpt dom av sig själva med sina egna pengar, hela ap-NFT gänget är ett gäng trollare som hållit på och vanlig folk har gått på allt. Vissa har "investerat" i NFTs efter det utan att förstå vad dom håller på med, dom får skylla sig själva.

Värdefulla NFTs kommer att bli vanligt i framtiden men då med kontrakt som gäller annat än värdelös upphovsrätt till en bild på en apa.

Skrivet av Sarato:

Bra. Folk får skylla sig själva om man går på uppenbara pyramidspel.

Så du vill uppfinna en digital garantisedel och äkthetsintyg fast med klart större klimatavtryck än innnan?

Hörredu, ta och stäng av datorn och sluta fis innan du börjar jappa om "klimatavtryck" som är ett av nutidens största pågående bedrägerier.

Av RCA56

Ingen av länkarna fungerar för mig på hemsidan till "uppdateringarna" och fler av dem går till microsoft.com och vill att man ska ladda ner windows 11.
Man kanske måste ha IE eller en uråldig webbläsare för att det ska fungera.

Av RCA56

21 diskar i mina burkar.

Av RCA56

"Snälla stäng av Adblock"
Nej tack!

"Du kan välja bort"
Jo tjena! Som om man skulle kunna lita på någon som försöker spåra och kartlägga människor för att tjäna pengar.

Det är alltid massa snickesnack, jag lyssnar inte längre utan kör mitt eget race och blockerar exakt allt och skickar även bluffdata ibland för att jävlas med dom som spårar.

Av RCA56

Skönt att Googles massövervakning får på nöten för en gångs skull.

Av RCA56
Skrivet av Sysop:

Det där överensstämmer inte med min upplevelse av SweClockers på datorn med adblock avstängd.

<Uppladdad bildlänk>

"Snälla slå av adblock"
HAHA nej tack!
Det var verkligen värre än jag trodde.
Sidan ser ju helt sjuk ut.

Själv har jag knappt sett reklam de senaste 15 åren och jag tänker inte börja med det.

Jag bidrar till sidan med mina inlägg.
Jag får inte betalt för att skriva inlägg här.
Jag bryr mig inte om pengar.
Försvinner sidan så läser och skriver jag någon annanstans.

Av RCA56

Du ska inte äga någonting.

Av RCA56

Vem vill betala pengar till ett av världens största företag som kränker din personliga integritet genom massövervakning och spårning av dina privata företaganden?

Ni som viker er för översittarna kan betala åt mig!
Jag tänker personligen aldrig betala en krona, Ha!

Av RCA56

Jag har aldrig någonsin blivit sjuk, jag tror inte heller att jag har hört om någon som blivit sjuk av att använda samma skärbräda.
Jag diskar den bara och skär upp salladen först och köttet efter. Endast om jag gjort köttet först tar jag fram en annan till det gröna.

Det är nog mest en gammal skröna att det skulle vara en risk med att använda samma även om man diskat den. Teoretiskt ja men i praktiken, nja...
Ni tål mycket mer bakterier än ni tror.

På restaurang där mat tillagas hela tiden är det mer relevant.

Av RCA56
Skrivet av talonmas:

Inte om man lagstadgar om att alla ISP måste utveckla mjukvara för att ta hand om det. If there's a will there's a way

Tyvärr finns det människor som seriöst tänker på det sättet och det leder gång på gång till hinder och katastrofer i människans utveckling och historia.
Kina, Nordkorea, USA, Ryssland, Iran med fler är moderna skräckexempel. Även Sverige faktiskt.

Allt som byggs kommer att missbrukas tids nog och användas emot befolkningen endast till myndigheternas fördel.
Det obehagligaste är att dom alltid säljer konceptet massövervakning+kontroll+slaveri som "trygghet".

Jag tar risken att kreditkort blir kapat varje dag framför "trygg" övervakning med obefintligt privatliv av storebror.

Av RCA56
Skrivet av gytepr:

tyvärr tro jag inte på det säger du säger.
Det finns inga planerade ändringar för ditt nuvarande OVPN-konto och prenumeration, det kommer fortsätta att fungera precis som det alltid har gjort med samma tillägg och antal tillåtna enheter. OVPN kommer fortsätta att drivas som en fristående tjänst. Dina kunduppgifter som beskrivet i vår integritetspolicy lagras fortfarande på infrastruktur som drivs av OVPN, och vår VPN-infrastruktur kommer att fortsätta hålla samma höga säkerhetsstandard vi alltid har använt.
Sen gäller svensk lag inte USA lagar i vårt land ju.

Företaget är inte svenskt längre då det är sålt till utlandet.

Det som tidigare ägare skrev betyder ingenting och nya de ägarna är inte skyldiga att göra som den gamla ägaren, det är därför dom har köpt hela företaget; för att kunna göra vad som helst med hela företaget.
integritetspolicy och allt annat kan skrivas om eller skrotas helt på ett ögonblick.

Av RCA56

Att inte dra pengarna direkt är en klassisk strategi för att få folk att spendera mera pengar.
Samma sker ute på krogen.
Folk drar kortet och transaktionen sparas men dras inte på en gång. Med vissa system kan man till och med överspendera även om man inte använder kreditkort.

Pengarna kommer att dras vid ett senare tillfälle, oftast inom 14 dagar.
Du kommer inte att se dem som reserverade eller någonting men betalningen är klar som ett "avtal" och banken kommer alltid att betala när det skickas in.
Om du har 0kr på konto så kommer du att bli skyldig banken pengar när dom täcker upp med extra avgifter på det givetvis.

Se till att du har teckning för utgiften, den kommer när som helst.

Av RCA56
Skrivet av gytepr:

Jo de kommer finnas kvar kommer vara kvar.
Har du/ni inte läst det sista i blogginlägg:
Det finns inga planerade ändringar för ditt nuvarande OVPN-konto och prenumeration, det kommer fortsätta att fungera precis som det alltid har gjort med samma tillägg och antal tillåtna enheter. OVPN kommer fortsätta att drivas som en fristående tjänst. Dina kunduppgifter som beskrivet i vår integritetspolicy lagras fortfarande på infrastruktur som drivs av OVPN, och vår VPN-infrastruktur kommer att fortsätta hålla samma höga säkerhetsstandard vi alltid har använt.

Verkar som folk inte läser det sista.
Jag tro på det som han skriver

Problemet är att det som står skrivet inte är skrivet av den som äger OVPN.
Det är ungefär som att sälja sitt hus och säga till grannen att trädgården nog kommer att skötas lika fint som innan fast av någon annan som kanske har helt andra intressen och baktankar.
Det som står är bara förhoppningar om att det ska gå bra men det betyder absolut ingenting.

Vad som helst kan hända med de nya ägarna och dom måste följa amerikansk lag vilket betyder att dom måste ha bakdörrar och tillgängliggöra massövervakning från myndigheter.
Deras tidigare företagande vittnar om att dom tjänar pengar på datamining och att sälja kunders uppgifter. Ingenting jag har sett dem göra tidigare talar för att dom kommer att driva tjänsten med samma intentioner som tidigare ägare.

Av RCA56
Skrivet av Kalasis:

1137 dagar kvar
Löper ut 24 juni 2026

Hoppas verkligen att inget major ändras.
Har verkligen ingen lust att byta.

Ledsen mannen, OVPN som du kommer ihåg det finns inte längre.
OVPN är botnet nu.
Det är nya ägare nu och dom kommer att ta börja tjäna pengar på din personliga surfdata precis som dom gjort med sina andra produkter.