Inlägg

Inlägg som rickychet har skrivit i forumet
Av rickychet
Skrivet av Ozzed:

Klart att han säger så när han har Denuvo-hatten på. Klart en mjölkbonde säger "det är bara mjölk som smakar mjölk", medans resten av världen gått över till havredryck. Tsk Tsk Tsk.. (att förlöjliga någon med ett ljud man gör med munnen, inte tesked!)

Alltid kul när kopieringsskydd knäcks som tändstickor. Särskillt före lansering. Information wants to be free!

Ja, självklart kommer Copernicus hävda att solen är mitten av universum, medan resten av världen vet att det är jorden.

Självklart kommer De Broglie hävda att alla objekt har både våg och partikelegenskaper. Det är ju trots allt hans avhandling.

Självklart kommer läkare att hävda att evidensbaserad medicin är att föredra, de är ju... osv.

Bara för att denne har skapat Denuvo betyder inte att allt han säger om Denuvo är fel. Mycket märklig logik.

Varför har bonden fel bara för att han är bonde? Det kanske bara är mjölk som smakar mjölk, och är det så beror det ju inte på att bonden är bonde? Jag får väl "Tsk Tsk Tsk" här... (Något märkligt ljud man tydligen gör med munnen för att förlöjliga Ozzed här)

Information wants to be free, så jag vill ha dina kontoutdrag samt fotokopia på din legitimation. Jag vill även ha adress och din webbläsarhistorik samt tillgång till din journal hos landstinget. Jag kommer även att sätta kameraspan på din lägenhet.

Information wants to be free!

Av rickychet
Skrivet av KiXeR:

@rickychet: jag gissar på att det är pga personer som dig som köper det dyraste och tror att det är det bästa 😂.

Det är fel. Det beror på att det inte finns en allrådande prisbild. Det vill säga att saker är värda olika mycket för olika människor. Grunden i marknadsekonomi är att någon har saker de inte behöver samtidigt som någon annan behöver dem.

Alltså är samma produkt värd olika mycket för de ingående parterna vilket resulterar i att båda får det värde de förhandlat fram, den ene i valuta och den andra i en produkt värd valutan.

Varför tror du att en bil tappar värde så fort den rullar ur bilhallen? Samma bil som förflyttats en försumbar sträcka. Hint: pris är subjektivt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rickychet
Skrivet av Maarus:

Det är många som fått hänga i repen av världens ledande demokrati när dem motsatt sig petrodollarns dominans. Olja värderas i dollar och den som motsätter sig går en ond bråd död till mötes. Att kunna exportera sin egna valuta är varje lands dröm, onekligen

Påminner om Britterna under opiumkriget, kineserna ville ha betalt i silver för deras varor, inte pund eller andra bytesvaror, detta uppskattade inte Britterna alls. Silver finns endast i begränsad upplaga och är jobbigt att utvinna. Så britterna förklarade krig istället.

Är det inte bättre du håller dig neutral och jämför tekniken istället för att tro dig veta vilka som är "goda" eller "onda".

Precis, och den fredliga, harmlösa och glada revolutionen i Kina mottogs med stor glädje av alla kineser och ingen dog. Kina har heller aldrig avrättat flest i världen i åratal. De dödade har heller aldrig varit dissidenter.

Kina har stor respekt för åsikter som skiljer sig från partiets. De manipulerar heller aldrig sin valuta.

De har dessutom stor respekt för Hongkong och Taiwan och respekterar dessas viljor.

Uighurerna är dessutom väl behandlade och Kina har aldrig tipsat väst om samma behandling.

Iran, Irak och Saudi är också väl fungerande länder där individen respekteras och hade varit blomstrande ekonomier med akademiska institutioner i världsklass om inte USA dummat sig med dollarn.

Alltså, jag tror inte utan jag vet att USA är bättre än Kina.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rickychet
Skrivet av KiXeR:

@Kaine_Uro: Det förnekar jag inte men att jämföra en säng som faktiskt gör nytta för hälsan med en pryl som inte bidrar till något vettigt är lite dumt kan jag tycka. Men så är det med allt, de som köper alltid det dyraste tror också att det är det bästa.

Halmgubbe, det som jämförs är principen om att allt som kan utföra samma uppgift är egala.

Du tillstår ju själv att iPhone renderar snabbare, liksom man sover bättre i en hästens.

Så uppenbart är att två saker som fyller samma funktion inte är identiska i andra avseenden som påverkar prisbilden.

Sedan förutsätter du att hälsa är det du tycker och att en iphone inte kan bidra till något vettigt, igen enligt din definition. Blir det inte uppenbart nu att pris är avhängigt dessa personliga värderingar som skiljer sig åt?

Varför tror du planekonomi alltid misslyckas?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rickychet
Skrivet av Kaine_Uro:

Finns väl ingenting märkligt med "överpris"? Bortsett från att vissa företag säljer sina produkter till just "överpris" såklart.

Rekommenderar ingen att kasta bort så mycket pengar i onödan på en så pass dyr säng som en ifrån Hästens. Det finns billigare sängar som är avsevärt bättre, både vad gäller ergonomi och kvalité. Dessutom så är inte de andra blå-vit-rutiga.

Hästens i det här fallet är jämförbart med Apple. De tar ut ett överpris eftersom de kan det.

Jo, det finns det. Finns ingenting som svarar mot uttrycket. Läs gärna på om ekonomi. Det finns liksom ingen prislista som gud har bestämt, utan vad köparen är villig att betala som just är det som avses med pris.

Ovärderlig och värdelös är rimliga begrepp, men inte överpris och det per definition.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rickychet

@KiXeR:

Jaha, vad kan någon göra på en hästens säng som jag inte kan göra på ett jordgolv? Svaret är inget. Sedan kan du ju inte skriva "inget", för att sedan ange snabbare rendering.

Att det skulle finnas oupptäckt potential hos billiga androidtelefoner tror jag nog inte på.

Man får ju handla vad man vill, men jag tror inte att den genomsnittliga IQ hos iphoneägare är lägre än androidtelefonägare.

Sedan har vi begreppet "överpris" som är en mycket märklig konstruktion. Jämför man priset då med vad en iphone "ska" kosta? Men vad den ska kosta avgörs av marknaden, och nu är den värderad till priset den säljs för. Finns ingenting inom ekonomi som heter "överpris", utan pris är helt enkelt en värdering köparen gör.

Apple var väldigt blygsamma under presentationen av denna generations SoC och angav lägre prestanda än den faktiskt har, så...

Av rickychet
Skrivet av anon159643:

Lägenhet, hus, bil javisst. Resten bör man ha sparade pengar till. Undantag skulle vara laptop för man börjar en utbildning.
Har man inte ens 20 000kr i sparkapital för småköp, ja då känns en extrem dyr mobil som ett felköp. Köper man en mobil för 10 000kr så har man betalat det dubbla än vad en schysst mobil kostar och då bör man ha bra argument, som att man har bra ekonomi, man gör mer krävande saker än andra etc.
*edit*
Så jag tycker att som vuxen är det fel att snåla ihop pengar för att få fram pengar till en svindyr mobil, då en vuxen rent generellt bör ha mer sparkapital än så för kommande utgifter.
Rent filosofisk kan man spara ihop pengar för att inte minska av ens sparkapital vid köpet. Detsamma med att ta på avbetalning för att det blir omständligt att låna pengar om ens pengabuffert är låg.
Nå problemet är inte att det finns folk som köper svindyra satellit-telefoner med lån på etc, utan så extremt många köper dyra mobiler utan att ha bra ekonomi.

Skrivet av KiXeR:

Att majoriteten av konsumenter är korkade är nog allmänt känt, det vet Apple mycket väl. De vet dessutom att deras kunder är villiga att betala för vad som helst och till vilket pris som helst. Appels PR maskin har lyckats väldigt bra med all hype kring deras produkter, det ser man överallt.

XR är säkert en bra telefon om man gillar iOS med priset är för högt, iaf här i Sverige. Men vi vet också att de flesta som köper de telefonerna köper de på avbetalning, abonnemang och liknande.

Skrivet av AxF:

Som andra redan skrivit... Måste man kräka galla över Apple bara för att man hänger på swec?

Att det finns telefoner som är ljusår mer prisvärda än iPhone vet nog hela planeten vid det här laget? Oneplus 6T leder nog mobil per krona just nu, sjukt bra telefon!

Det finns dock andra parametrar som spelar in när folk väljer mobil. Är man tekniknörd som gillar den senaste hårdvaran som tex fingeravtrycksläsare i skärmen , gillar att kunna anpassa sin hemskärm, sina appar och hur telefonen beter sig så väljer man antagligen en Android.

Är man inte lika tekniskt kunnig eller intresserad men ändå vill ha en bra telefon som kan allt, har ett intuitivt och logiskt UI så väljer man antagligen en iPhone. Man behöver varken vara ett får eller pantad för det.

Fast Apple har klassledande prestanda, det är inte ens jämförbart. iPhone springer åttor, skrattandes, kring de andra SoCarna. Så är man hårdvarunörd bör man väl välja den överlägset snabbaste kretsen, trots kostnad? Det är väl själv idén med att vara hårdvarunörd.

Eftersom många här på SweC inte känner till det tror jag nog att okunskapen är större här än bland folk som köper iphone i allmänhet och tycker att den är snabbast.

Då återstår att lägga till widgets på hemskärmen, och det är ju ett kort nöje för de allra flesta. Vad är för appar man inte kan "anpassa" tänker ni?

A12 på 7 nm är den senaste hårdvaran, vilken man inte får om man köper en mobil med snapdragon eller exynos, och i kirin 980s fall är det på samma nod och ändå utklassning.

Linus Tech Tips rekommenderar inte Oneplus 6T framför någon iPhone, så där har vi ju en influencer med viss auktoritet.

Angående finansiering så märker jag att ingen hittills har läst ekonomi.

Igen, exakt vad är problemet med att inte överföra hela köpeskillingen på affärens inledande datum?

Vill man betala 1 miljon nu eller om 500000 år?

Av rickychet
Skrivet av edvinnn:

Menar du att det är listigare att lägga pengarna på något som kontrolleras av USA snarare än Kina?

Självklart?

Apple kontrolleras eller ägs inte utav den federala regeringen, men även om det vore så så är det 17 storleksordningar bättre att dela data med den fria världens ledande demokrati än med en kommunistisk diktatur som uttryckligen ska hänga kapitalisterna i repen de sålt åt dem?

Det bottnar ju i värderingar förstås, men att kongressen granskar myndighetsutövning i USA medan staten granskar medborgarna i Kina är väl den springande punkten.

Eller vi kanske ska låta Saudiarabien hushålla med vår intellektuella egendom eller se efter vår kvinnliga population, de har säkert intressen som ligger i linje med våra.

Eller är det olistigt att FN-skrapan ligger i USA snarare än Pyongyang eller Peking? Var det värre att enigma knäcktes under ww2 eller bättre? osv, nog om detta.

Av rickychet
Skrivet av anon159643:

Min SE P800 år 2003 hade heller inte fullhd och klarade jag mig år 2003 med en sådan mobil, så bör många mobilentusiaster idag 15år efter klara sig med liknande telefon.

Det största problemet jag har med Apple, Microsoft, Google, Adobe, Autodesk etc är att de är giriga blodsugare som i princip har monopol på deras typ av produkt. Alltså för vissa är det inte så lätt att bara byta, detta leder till att dessa företag ständigt bara ökar priserna.

Man kan argumentera för hur bra bra iPhone Xr är och jämföra den med andra mobiler i samma prisklass. Det jag tycker är tragisk att så många köper mobiler i dessa prisklasser på avbetalning och det är egentligen irrelevant vad märket är.
När man frågar en stor del av dessa användarna som köper dyra mobiler (oavsett märke), så gör de i princip inget som inte en betydligt billigare mobil hade klarat nästan lika bra.
-Jag har mobilen inkopplad via ethernet på ett företagsnätverk och den samlar in mätdata från 10 000tals olika givare genom (modbus, mbus, backnet) hör man i princip 0 st personer med dyrare mobiler säga.
Eller att någon med dyrare mobil säger att den brukar agera som en OPC UA server och samlar in från olika apparater och översätter kommunikationen så att andra system kan ta läsa den.

Nej snarare är det folk som inte gör mycket alls som brukar köpa svindyra mobiler.
*edit*
Detta med datorkommunikation från mobilen gjorde jag och många andra dataintresserade för länge sedan. Var det inte runt år 1997 som James Bond styrde bilen med en Nokia 9000 communikator.. Min poäng är som sagt att man borde förvänta sig att de som köper extremt dyra mobiler också gör extremt imponerande saker på dem..

Vad är det för fel på avbetalning? Pengar nu > pengar senare.

Av rickychet
Skrivet av daskedennis:

Helt absurt att du får en Mate 20 Pro för samma pris som är mil bättre. Och folk köper ändå Iphones...

Skrivet av dcxs:

""..företagets bäst säljande telefon bland årets modeller"" Detta betyder ju ingenting egentligen, i teorin kan försäljningen ha halverats sedan förra året.

Skrivet av rewoX:

@Genx031: Håller med, samt den mediokra skärmen... köper mycket hellre en iPhone X från förra året som är både bättre, snabbare och billigare.
Fast skulle inte köpa en Apple produkt över huvudtaget, men om jag var tvungen att välja

Skrivet av daskedennis:

@Sir. Haxalot:

Så att hårdvaran hos Mate 20 Pro är bättre är subjektivt? Skämtar du eller?

Skrivet av Sneaky_rhino:

på en hårdvarunivå är mate den bästa telefonen men mycket ligger i att det är lättare att gå från gammal till ny utan att behöva byta OS och då Apples ui är exakt samma och via backup över icloud så ändras inget. lättare för okunniga att använda iphone.

och sedan har folk appar via appstore som inte går över till android och då blir det ju lite jobbigare med.

sedan är Huawei rätt så okänt då mainstream bara vet vad samsung och apple är.

Skrivet av Mocka:

Fast det är det som är problemet, Apples telefoner sticker hårdvarumässigt inte ut på något sätt mot flaggskeppen hos konkurrenterna. De bygger status genom att sätta ett onödigt högt pris och tjänar astronomiskt mycket på det. Så återigen, Apple är egentligen inget speciellt men folk verkar tro det eftersom det kostar mest av alla märken.

Skrivet av RasmusAlb:

Är det verkligen ett problem? Det är ett äpple på den plus ett högt pris. Sen har du en status pryl. Det samma gäller ju märkeskläder. Du kan köpa ett par jeans på HM som har precis lika bra jeanstyg som ett par märkes jeans för mycket mer pengar. Är det på telefoner vi sätter ner foten? Bilar då? Klockor?

Skrivet av xpanterx:

Precis, en Mate 20 Pro är ju i klass med om inte bättre än den dyraste Iphone-modellen....
Löjligt överprisat märke.

Alltså, Apple är totalt överlägsen hårdvarumässigt.

Bättre än Kirin 980, Exynos och Snapdragon. A12 är i haswellnivå vad gäller IPC. De spelar inte ens i samma liga. Så att inte ha koll på hårdvara när man är på swec samtidigt som man snackar ner folk som "okunniga" när de "okunniga" i själva verket sitter på den snabbaste hårdvaran är ju bara... mållös

Tilläggas ska att många inte vill skriva in sina personliga och ekonomiska data i kinesisk hårdvara. Det är inte frälsningsarmén som kommer med manna från himlen, utan ett företag under kontroll av kinesiska staten.

https://appleinsider.com/articles/18/10/18/huawei-hisilicon-kirin-980-more-than-a-year-behind-apples-a12-bionic-in-performance

"Following Apple's A12 Bionic powering iPhone XS and iPhone XR models, Huawei has released its own custom 7nm ARM System on a Chip. But despite using the same fab process, Huawei's Kirin 980-powered Mate 20 Pro flagship lags far behind Apple's iPhone XS A12, turning in performance scores well below last year's A11 iPhone X."

https://images.anandtech.com/graphs/graph13392/95169.png

https://images.anandtech.com/graphs/graph13392/96168.png