Inlägg

Inlägg som putta har skrivit i forumet
Av putta

Strömförsörjning till en UCK G2 + ( Cloud key Gen 2 Plus)

Tips på hur jag kan driva en uck g2 plus på bästa sätt och gärna vart jag köper det snabbt och smidigt ifrån.
Switch , Usp laddare eller Injector?
...Anledningen till min fråga är att jag har en Ubiquiti Networks UniFi Switch 8 med en PoE utgång men igår kväll la den utgången bara av men resterande vanliga nätverksutgångar fungerar ? med följd att min UCK G2 PLUS inte fick strömförsörjning och nu behöver jag hitta en lösning på det. Är det ett vanligt fel med switchen eller vad kan ha hänt...är öppen för olika lösningar oavsett märke, switch, laddare via USB-C eller PoE injector...

Tack

Av putta

Tack för svaren och tipsen....skall titta vidare på det här men tar tacksamt emot fler tips OM ni har några där ute

Av putta

Energimätning av Hemmet med APP

Hej

Har i många år haft Vattenfalls övervakning/smarta hem lösning med både smartplugs,temperaturövervakning samt energimätning av hela hemmet men då dem nu skall lägga ned den servicen så undrar jag om NI här på forumet har några förslag på lösning fram för allt energimätning av hela hemmet i realtid över en app ..smartplugs och temperatur övervakning har jag hittat lite lösningar med app och Homey men ej energimätning på ett liknade vis som Vattenfall hade med WIFI och app.

Temperaturövervakning över WIFI skulle vara intressant ochså om det finns någon bra lösning via APP eller Homey.

Vad tror ni?

Tack på förhand

Av putta

Kan bara hålla med....

För mig har ochså Vattenfalls smarta hem lösning varit den klart bästa utan några som helst problem..har smartplug,tempgivare inne/ute och fram för allt Energywatch som har koll på el förbrukningen och allt har funkat klockrent.

Skulle gärna använda det igen om prylarna går att återanvända eller en likadan lösning.

//P

Av putta

Har hittat samma smartplug som Vattenfall använder under ett annat namn om det kan hjälpa och kanske då nyttja vattenfalls fortfarande fast under en annan app...har ej själv provat men kanske någon vill.

Oplink smart plug
https://www.wattvaktarna.se/elprodukter/larm-sakerhet/op-link...

Av putta

Hej

Blev nyfiken på tråden då jag ochså har Vattenfalls smarta hem som då kommer att upphöra...min fråga är följande....dem prylar jag har genom vattenfall går det att styra dem via en annan app eller styrning?..har fungerat utmärkt för mig och tycker det är bra prylar men skall jag behöva köra dem till återvinningen?...vad jag förstår så körs dem via wifi...har i dagarna skaffat en Athom Homey och kan den fixa det eller finns andra lösningar?

Tack

//P