Inlägg

Inlägg som Bacon har skrivit i forumet
Av Bacon
Skrivet av joakim99:

Efter en miljon installationer.

Om varje uppdatering och enhet räknas så går det ganska fort. Ipad + telefon = 2. Sen kanske 5 uppdateringar på ett år. Då är det 10. Helt plötsligt är det inte en miljon betalande kunder utan "endast" hundra tusen.

Av Bacon
Skrivet av Xinpei:

Så för att man inte gillar Musk som person så snackar man skit för att man inte är "proffs" på hur man "bygger företag"?

Nej, men kul att du och andra verkar ha så enormt mycket kunskap kring alla fel Elon hela tiden gör med sina företag. De som bara hatar Elon får väl hata på hur mycket de vill.

Gillar också att du anser att han endast är "associerad" med bolagen eftersom han inte grundade företagen. Inga konstigheter.

Av Bacon
Skrivet av TotalF:

Som far till en biologisk dotter som identifierar sig som pojk vill jag bara flika in att könsinkongruens är otroligt allvarligt. Att känna att man är född i fel kropp låter kanske väldigt märkligt men ägnar man en stunds tanke åt det så kanske man kan börja förstå hur det påverkar hela ens väsen.

Självklart ska staten använda rätt pronomen.

Med det sagt hade jag aldrig stämt/bett om ersättning för min grabbs skull om jag trodde att det berodde på ett misstag. Hade de gjort det medvetet så hade saken legat annorlunda.

Vad hade du gjort om de medvetet kallat ditt barn för "han" och detta lett till barnets död då en allvarlig livmodersinfektion lett till sepsis men viftats bort som magont eftersom män inte har någon livmoder?

Av Bacon
Skrivet av Ragnvlad:

Tror du det innebär att man måste vara en fantastisk personl?

Vi vet antagligen lika mycket om huruvida han är en fantastisk person som att du vet att han är en idiot.

Av Bacon
Skrivet av Tauri85:

Rätt intressant att så fort det blir en nyhet om Elon eller X så blir kommentstorsfältet ett skyttegravskrig mellan vänstern och högern

Verkligen! Kul ändå att så många människor är proffs på hur man bygger och driver företag. Bådar väldigt gott för framtiden. Märkligt att vi har så många konkurser bara. Inte kan det vara så att för många snackar skit?

Av Bacon

Har inga tips men undrar om du fått in några tips på headset? Har samma behov inför julklappandet.

Av Bacon
Skrivet av Napster91:

Alla företag med 10+ anställda ska ha kollektivavtal i någon form, allt annat är oseriöst från företagets sida

Ok, då har vi lärt oss att du tycker hälften av sveriges företag är oseriösa och i förlängningen arbetar de flesta i sverige åt en massa oseriösa aretsgivare.

Undrar vad eller vem som är oseriös är...

Skrivet av Swedishchef_90:

De omförhandlas och strejka kan man inte bara göra för att man känner för det...

Det är ju fritt fram att strejka om omförhandlingarna drar ut på tiden och det tekniskt inte finns ett giltigt avtal. Facken har därmed en ensidig makt och ett incitament att dra ut på förhandlingarna för att strejken försätter dem i en bättre förhandlingssits.

Skrivet av Swedishchef_90:

Med tanke på att tesla och X har samma ägare

Elon äger 13% av Tesla. Du kanske ska börja kolla lite mer på fakta innan du försöker förklara hur saker och ting fungerar.

Skrivet av Chrisj:

Eller så har du missförstått fackets slutmål inte är att alla företag ska gå under utan bara kämpar för att arbetarna inte ska utnyttjas.

Det klingar illa med att facket säger att de hellre tvingar bort företagen än att de finns kvar utan kollektivavtal.

Skrivet av SUMITOMO:

Tragisk att det skall behöva vara ett oseriöst företag som tesla som vissa personer tar ställning för.
Folks anställningstrygghet är inte lika viktig som en biljävel uppenbarligen.

Just anställningstrygghet är något kollektivavtal skyddar väldigt dåligt.

Av Bacon
Skrivet av cheddar_bob5:

Jag antog ingenting. I mitt exempel utgick jag från ITP, och mig själv, vilket också syns. Tack för att du påminde mig varför jag slutat skriva i sådana här trådar generellt.

Då missförstod jag dig. Svårt att förstå att du endast syftar på dig själv när du skriver exempel om andra och använder pronomen som du.

Av Bacon
Skrivet av cheddar_bob5:

Självfallet är det så, men många verkar ha en bild av att man som höginkomsttagare betalar så mycket skatt så det knappt lönar sig att tjäna bra. För mig är den bilden helt fel, då pensionen stiger till väldigt höga nivåer och det är helhetsbilden man måste tänka på när man pratar inkomst, inte bara vad man tjänar i månaden.

Om du vill prata hela ersättningen så måste du också prata hela skatten. Du kan heller inte anta att alla har den typen av pensionsavsättningar, inte ens med eventuellt kollektivavtal. Utöver det är en pensionskrona inte lika mycket värd som en lönekrona.

Huruvida det lönar sig att tjäna bra så kommer det helt bero på vad det är för arbete. Utöver hög marginalskatt innebär de flesta välavlönade tjänsterna mindre kontroll över sin egna tid, mycket övertid, höga krav etc. Timlönen är ibland sämre än det lägre betalda arbetet, men du får behålla mindre i fickan.

Rätt eller fel är en annan diskussion, men det är fastställt att personer avstår mer jobb och lön pga höga marginalskatter.

Av Bacon
Skrivet av cheddar_bob5:

Summa summarum blir inte skatten särskilt hög då du vid 100k i lön också får ca 18k i tjänstepension (ITP) - varje månad. Du får alltså ut runt 60k + 18k i tjänstepension, vilket sitter väldigt fint den dagen det är dags att sluta jobba. Tjänar du 50k blir tjänstepensionen endast 3k i månaden..

Du betalar skatt på eventuell pension när den betalas ut istället. Går inte att jämföra med skatten på den utbetalda lönen då det är olika saker.

Av Bacon

För att slå ihop vad andra redan sagt så fungerar det såhär:

Du köper utrustning för 20 000kr Inkl moms och betalar 20 000kr precis som vanligt. Momsbeloppet är antagligen 4000kr (25%) och nettopriset exkl. moms är 16 000kr.

När du gör din momsredovisning så drar du av ingående momsen från utgående moms. I ditt fall låter det som du har intäkter om 160 000kr Exkl moms och har i normalfallet därför 40 000kr i utgående moms. Till skatteverket redovisar och betalar du därför 40 000 - 4 000 = 36 000kr. Huruvida du momsredovisar månatligen, kvartalsvis eller årligen påverkar vilka belopp som ska användas.

I slutet på året redovisar du bolagets resultat. Du har haft 160 000kr i intäkter och 16 000kr i kostnader. 160 000 - 16 000 = 144 000. Du deklarerar 144 000kr i vinst och betalar in 20,6% skatt på detta, 29 664kr.

Av Bacon

Undrar om alla dessa Amazon-hatare blockar IP adresser för AWS också. Det är ändå där Bezos tjänar de stora pengarna.

Av Bacon

Tp link 300kr plus frakt? Eller vart i sthlm befinner du dig? Jag finns i hammarby sjöstad eller på kungsholmen primärt.

Av Bacon
Skrivet av Klumpeduns:

Nu är det ju dock städer vi pratar om, i detta fallet Stockholm.

"Egoismen" uttrycks av personer som bor utanför stockholm.

Av Bacon
Skrivet av Klumpeduns:

Det låter som ett bra beslut, det räcker att de står inne i affärer och andra kommersiella lokaler. Varför ha fula skåp ute på gatorna osv? Men ser att många här är ego och bara tänker på sin egen lättja när det gäller att hämta sina paket.

Låter som du blandar ihop "ego" med bor inte på ort där boende har nära till affärer och kommersiella lokaler som har öppet efter kl 19.

Av Bacon

Ingår träpaneler?

Av Bacon
Skrivet av nu1mlock:

Det kände jag inte till, så tack för rättningen!

Kan vara bra att känna till om du ha en gammal maskin eller om du köper begagnat. Mitt intryck är att det här ordnat upp sig i senare revisioner.

Av Bacon
Skrivet av nu1mlock:

Vad menar du? Kontakten är en standardkontakt måste vara samma storlek annars passar den inte.

Det är ett välkänt fel att många PS5or från de första åren har problem med att trådade uppkopplingar fungerar dåligt. Användaren möts av en konstant loop av "cable disconnected, cable connected". Detta kommer av att Sony har använt en leverantör av kontakter som inte haft koll på sina toleranser. På olika forum har folk råd på kablar som de säger fungerat bättre då kabelns kontakt varit något tjockare då leverantören vill att kontakten ska sitta tight.

Jag har inte brytt mig tidigare och kört trådlöst. Håller dock på att styra upp nätverket hemma och skulle vilja gå över till trådat.

Av Bacon

Har någon förslag på ethernet-kablar med extra tjock kontakt som fungerar bra i en PS5? Har problemet att PS5an tappar kontakten hela tiden. RMA är inte ett alternativ.

Av Bacon
Skrivet av Mithras:

Fast har du ens läst artikeln?

Regeringen är för Chat Control 2.0

Alla partier är för detta. Iaf var det inget parti som hade något att säga när det togs upp i Sverige. Eller ja... alla "var emot barnporr" och därför var det inget problem att den egna utredningen skriver att det kommer inskränka folks rättigheter.