Inlägg

Inlägg som yestomtom har skrivit i forumet
Av yestomtom
Skrivet av phanto:

För en gångs skull var ju priset det faktiska ämnet på nyheten

Man undrar vad man får göra i framtiden (eller kanske redan nu). Importera från Tyskland?

Då får du nog vänta länge på en starkare krona först.

Av yestomtom

Kunde de inte fixat så bordsstativet hade lirat designmässigt med soundbaren? Gillar annars lösningen för väggfästet.

Av yestomtom
Skrivet av Gelantious:

Nintendo och nu Nvidia, undrar om dom ska fixa avtal med alla förutom Sony, bara för Sony skulle bråka med dom innan

Hoppas innerligen att Sony kommer få sitta som ett grinigtbarn i sandlådan ingen vill leka med för att de svingat spaden både högt och lågt

Av yestomtom

Ett Warhammer open world spel med tredje persons vy där utvecklarna får med både mytologin och politiken.

Spelar ingen roll om det blir Fantasy eller 40k, så länge någon vågar ta sig ann detta mastodontprojekt. Inget nytt Warhammer MMORPG med två fraktioner med andra ord

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1646593864315819828/3...

Av yestomtom
Skrivet av andreas_dock:

… alltså, jag har, vid första tankarna om det, väldigt svårt ett tro på att Apple skulle tjäna mer på spel än vad Microsoft gör. Men ja, ok. Kanske är så 🤔

Vet inte hur det är nu men förr tog de $100 för utvecklarlicensen / år och 30% av försäljningspriset på App Store.

Av yestomtom

Samma land som tycker EU är skadligt för deras ekonomi och småföretagarna står och sjunger protestvisor i kör

Av yestomtom

Det är la bara å fråga SIRI

Av yestomtom
Skrivet av Ozzed:

"marknaden" alltså aktieägare och investerare? För den här instansen tittar väl mer på hur en eventuell affär skulle påverka vanligt hederligt folk.

Lär ju inte bli ett rootkit i alla fall

Av yestomtom

Lite gameplay nu då, ser sjukt bra ut

Om bara de andra Warhammerspelen hade skipat första person och kört tredjeperson också...

Av yestomtom
Skrivet av Barsk66:

Alla svar här missar en viktig punkt såvitt jag kan se och har därmed en bugg. Jag lägger detta som gömt, då man väl kanske ska ge sig på att klara problemet innan man ser min punkt nedan som alltså inte är kod utan en problembeskrivning:

Flera alver kan ha samma summa, och då ska det ju bli en lista på alla de alver som har högsta summan som är svaret. Alla svar som jag kan se missar detta vilket är en bugg. Nu råkar ju input-texten inte ge detta utfall, men med annan slumpmässig indata så kommer det att bli fel. Frågan är också fel ställd i AoC's site då det frågar *vilken* alv när det borde stå *vilken/vilka (om flera)*. Fast det hade ju förstås gett en ledtråd till lösningen.

Dold text

Håller inte med, det borde stått i så fall.

Min lösning (om än lite sent)
Dag: 1
Språk: C#

using static System.Console; WriteLine("--- Day 1: Calorie Counting ---"); #region HandleData List<int> elves = new(); int calories = 0; foreach (var line in File.ReadLines("puzzleInput.txt")) { if (!string.IsNullOrWhiteSpace(line)) { calories += int.Parse(line); } else { elves.Add(calories); calories = 0; } } if (calories > 0) { elves.Add(calories); } int indexOfElve = elves.IndexOf(elves.Max()); #endregion WriteLine($"Elf nr {indexOfElve + 1} carrying the most calories and has {elves[indexOfElve]} calories");

Dold text
Av yestomtom

Du får väldigt mycket på köpet om du fokuserar helt på att börja med programmering t.ex genom en YH utbildning. Inte bara kunskaper utan ditt första nätverk och du kommer ut på praktik för att känna på yrket lite samt skapa kontakter på företag.

Av yestomtom

Är det bara Elgiganten som har XSX (när den finns i lager) som XBOX ALL ACCESS för 370 kr / månaden?

Av yestomtom

Kalla mig surgubbe eller vad som helst men är inte alls intresserad av kort som drar så mycket ström, eller har lösningar där det ska till nya kontakter bara för att kunna mata dem.

Av yestomtom
Av yestomtom

Hatten av

Av yestomtom

Underbar nostalgitråd med många bra länkar. Läste, SHN, en del DMZ, Computer Sweden och Atari ST User.

Men det jag nog längtade mest efter var den lilla medlemstidningen från Nordiska Spectravideo Klubben (NSVK) https://www.samdal.com/svdocuments.htm

Av yestomtom

Kan ju vara bra om de ändå bara ska visa ompaketeringar. 🤣

Av yestomtom

FY FAN!

Av yestomtom
Skrivet av Svensktiger:

Om du bara har läst de 4 första böckerna så kan jag ju förstå varför du inte tycker att katastrofen till TV serie är någongting att jaga upp sig över ( 7 av 41 Discworld böcker handlar om "the Watch", och karaktärerna dycker upp i många av de andra böckerna).

Grejen är ju den att dom har satt Pratchetts namn på en serie som inte har någonting med Pratchett att göra.
Så nu när serien blev så usel så har dom förstört chansen att vi skall få se en film eller serie om och i Discworld för en lång tid framöver.
En värld som f.ö. passar bra för både serie eller filmformat.

Men är den usel för att den var just usel som serie eller för att den var en svårsmält besvikelse från Discworld purritaner? Tror att de som satt störst käppar i hjulet för mer Discworld under överskådlig framtid, ironiskt nog är die-hard fansen.

Av yestomtom

Kollat på The Watch (HBO max).

Måste säga att jag är ganska förvånad över det brutalt låga betyget på IMDb https://www.imdb.com/title/tt8080292/?ref_=nv_sr_srsg_0 Har bara läst de fyra första Discworld böckerna men kan tänka mig att puritaner som tar böckerna på för stort allvar och berättelserna i dem har slagit helt bakut med ett smärre upprop och klickat i en etta i betyg.

Personligen tycker jag den lite punkiga silen i serien fungerar och man hamnar i något som skulle kunna liknas en mittenfåra mellan Terry Pratchett, Douglas Adams och Terry Gilliam.

Dristade mig till ett 7 av 10 i betyg på IMDb 😁
Hoppas vi får se mer av serien, det behövs verkligen mer lättsam fantasy som inte är så otroligt pretto.