Inlägg

Inlägg som anon301768 har skrivit i forumet
Av anon301768
Skrivet av HugSeal:

Googlade lite snabbt upp ett par säkerhetsdatablad för citronsyra och citronsyramonohydrat, en enda skillnaden är ju att monohydratet har en vattemolekyl också.

Bägge anger skyddshandskar/ögonskydd som skyddsutrustning och har samma faroklass och farokategori. Så att du påpekar att monohydraten behöver handskar+mask är rätt missvisande då det gäller vanlig citronsyra också. Inte förvånande då det är en syra.

Att saker smakar sött när man andas in ett sötningsmedel är ju inte så förvånande. Hittar däremot inget stöd för att aspartam är cancerframkallande. Livsmedelsverket nämner att det har presenterats djurstudier som pekat på det men att dessa har fått stark kritik och ansetts vara bristfälliga.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsa...

Möjligen att det finns en risk vid konsumering av tusentals burkar läsk per dag under hela din livstid.

Detta skall ju också vägas mot riskerna med socker.

Jag som blandade läsken varje dag löper stor risk eftersom jag andas in de i koncentrerad form och kan få i mig stora mängder genom luften, till 50 tusen 33cl flaskor används ca 6-10 kg och de dammar ordentligt och även fast jag hade mask på så sätter de sig i kläder och i hud delar och man var tvungen att tvätta sig noga efteråt.

De var en stor död skalle på förpackningen och de var hårda restriktioner när man skulle hantera de.

Gällande citronsyra så är de inte så kul att få på sig om man har minsta lilla sår, vi använde en citronsyra som kom i 25 kg säckar och de ser inte ut som den citronsyra man kan köpa ute i butiker, mycket mer finkornig och de stänker ganska bra när man ska hälla ner de i den tank vi blandade i, man kunde få i ögat eller på händer och de gör sjukt ont, därför användning av skyddskläder eftersom vi hanterar stora mängder varje dag, en vanlig dag kunde man hantera 600-1000 kg.

Av anon301768
Skrivet av anon910:

Då förstår jag att jag klarat mig mot att bli sjuk, har ju druckit säkert 1-2l dagligen i snart 30år

Skrivet av hasenfrasen:

Mjölk är gott, det räcker för mig.

Vuxna som dricker mycket mjölk löper en högre risk att dö i förtid och att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns inte heller något som visar att mjölken stärker skelettet, det visar en ny studie från Uppsala universitet.

Behöver människan dricka mjölk? Nej, kalcium finns rikligt och lättupptagligt i bl.a. gröna bladgrönsaker, nässla, groddade linser, mandel, paranötter, sesamfrön, solrosfrön plus olika alger som arame, dulse, hijiki, kelp och wakame. I sesamfrön finns betydligt mer kalcium än i mjölk. Ekologiska livsmedel är en självklarhet.

Dagens mjölk är inte nyttig. Den har definitivt spelat ut sin roll. Folk kommer att leva friskare och längre om de undviker mjölk. Förr i tiden när det inte fanns mycket grönsaker i Sverige och då mjölken var mer naturlig och opastöriserad fyllde den ett behov.

Av anon301768

Var för första gången på Max igår och då via drive in och köpte en burgare och en Cola, vet inte om dom hörde fel men de var en Cola light som jag fick och jag kände aspartam smaken direkt, ganska intressant för de är många år sedan jag drack en light läsk men fy fasen vad aspartam smaken var framträdande, var tvungen att hälla ut allt efter några klunkar, jag känner typ 80% aspartam smak hela tiden och de är inte mycket Cola smak, usch för light dricker, förstör alls smak helt.

Av anon301768

Slog till och köpte ett par Bose QuietComfort 35 II och gällande värme runt öronen så är de stor skillnad jämfört mot Sony WH-1000XM3 och Sony WH-1000XM4.

Efter ca 20 min med Sony WH-1000XM3 så blev jag blöt runt öronen och de är rent jobbigt, lämnade tillbaka dom då jag köpt dom i fjol och har länge våndats över vad jag ska köpa, vill verkligen ha ett par lurar som tar bort oljud runt omkring.
Har tittat på dom nyare Bose 700 men efter att jag har läst massor av tester och på olika forum så verkar de vara mer bekymmer med dom så jag köpte 35 II och igår kväll hade jag på mig dom i 3 timmar utan att svettas de minsta runt öronen, membranen och tyget som sitter runt känns mer premium en Sony som känns plastigt på nått sätt mot örat och de känns mera som om man har en tjock mössa på sig över öronen, hur som helst är jag nöjd, ljudmässigt var nog Sony bättre men de spelar liksom ingen roll om man börjar bli toksvettig runt öronen efter 20 minuter och dom känns klumpigare och tyngre.

Av anon301768

Mjölk är inte så bra att dricka om man vuxen, i alla fall inte i stora mängder och de fyller liksom ingen funktion heller, har mjölk i kaffet de är allt jag dricker.

Av anon301768
Skrivet av Xyborg:

Det där har redan diskuterats i all oändlighet. Både i denna tråd och annorstädes. När andra än Youtube-video-tyckare används som källa så inser man snabbt att problemet (för det är fortfarande ett problem) har blåsts upp till löjliga proportioner.

Sverige har idag en netto export (export - import = netto export) av el på 25 Thw. Mer än tillräckligt att tillgodose laddningen av elbilar även om hela bilflottan övergick till eldrift.

Vidare laddar majoriteten av elbilsägare på natten - när all annan elförbrukning är som allra lägst och överkapaciteten och exporten som störst.

Ja, det kommer krävas förstärkningar i elnätet. Ja, det kommer att krävas en del smart teknik för att säkerställa att förbrukningen fördelas jämnt över dygnet. Men det är verkligen inga stora problem i sammanhanget.

Till ovan ska även tilläggas att en minskning av förbrukningen av fossila bränslen även det minskar vår elkonsumtion. Raffinering, pumpning och transport av bränslet till stationer drar ohyggliga mängder energi.

Bara titta på Norge som redan har mer en 50% el bilar, dom har laddstationer överallt och gott om dom, på många ställen drivs dom av vindkraft till exempel, sett flera små byar där dom inte har så gott om ström men ändå så har dom laddstationer och dom drivs oftast av vindkraft.
Vi ligger lång efter i Sverige men vi kommer garanterat kunna fixa de i framtiden.

Av anon301768
Skrivet av Hurtigbullen:

Med "i norr" menade jag typ hela Skandinavien Sen är luftfuktigheten väldigt låg inomhus på vintern. Jag har typiskt 20-25% inomhus nu på vintern, även om det är >90% utomhus.

Tror inte jag har ens så bra inne, sitter just nu med öppet fönster i sovrummet för första gången i år, är sol ute och man känner direkt vilken enorm skillnad de är på luften inne efter en stund, lättare att andas och de känns mycket bättre.

Av anon301768

Gratis laddning finns väl lite överallt, här i Umeå finns de på i stort sett alla större mataffärer och åker man till IKEA finns de massor.
När jag körde Renault Kango El i mitt förra jobb brukade jag luncha på IKEA och ladda bilen under lunchen.

Av anon301768
Skrivet av Gainsgoblin:

Det har dom sagt i 3 år nu om jag minns rätt.

Har som sagt legat ute jobb annonser för nån månad sedan angående öppnande av servicecenter så de är nog på gång snart.

Av anon301768

Luftfuktare kan nog behövs året runt ibland här i norr, bor i trähus och jag hade luftfuktare för några år sedan och den gick konstant eftersom de var så torrt inne, blev till slut jobbigt att höra den gå dygnet runt så jag tog bort den.
Kunde ställa in hur många procent den skulle hålla men de var sällan den stannade trots låg inställning.

Av anon301768
Skrivet av Gainsgoblin:

Jag har kontakt med en säljare direkt, hen är väldigt inkonsekvent i svarstid. Ibland får man svar på 10 minuter och ibland tar det 1 vecka. Det är väl nackdelen med att bo i Umeå och inte ha någonstans att gå utan det är enbart mail/telefon som finns.

Dom håller väl på att etablera sig i Umeå.

Öppnar ett service center snart om de är Tesla du menar.

Av anon301768
Skrivet av genes:

Nä, jag behöver inte binda upp mig.
Men som jag skrivit så är minnet på icloud fullt.
Och för att föra över bilderna till en vanlig extern hårddisk så ska man "bara" köpa till nån lightning kontakt.
Och vad jag läser är det en osäkerhet på om det fungerar.

Bara för att komma åt sina egna bilder. Skämt!!

Men sätt dig vid en vanlig dator och logga in på https://www.icloud.com/ och tanka ner alla bilder till datorn och sedan är de bara att radera dom på icloud, problem löst, du behöver inte köpa något eller binda upp dig till något.

Av anon301768

Jag har en lika dan dator cpu och fläktar men allt de andra är dyrare och bättre grejer, min dator är 3 år nu och totalpriset för allt och då räknar jag inte in skärm och tangentbord samt mus och andra grejer är ca 30 tusen.
Skulle jag sälja den så är värdeminskningen på 3 år ca 70% enligt försäkringsbolagen så jag skulle vara glad om jag fick 10 tusen för min.

Av anon301768

Du glömde en viktig grej, hur gammal är din dator, de är avgörande när de gäller värdering.

Av anon301768

Android lurar kan man ju enkelt koppla in ett USB minne eller extern disk med lämplig kabel som kostar några tior, funkar ju precis som vilken dator som helst, Apple däremot har väl alltid varit problematiskt, sist jag hade iPad och Iphone gick de inte alls.

Jag skulle nog lägga upp alla bilder på icloud och sedan sätta mig vid en dator och där logga in på icloud och sedan tanka ner alla bilder till datorn, jag gjorde så då jag skippade icloud och iphone och skaffade en Android lur.

Kör numera med MegaSync där jag har alla bilder.

Av anon301768
Skrivet av Dunde:

Varför inte en cykel? Riktigt miljövänligt och lika snabbt som en moppe.

Jag har cykel också men den är på tok för dyr att använda till och från jobb.

Har en el mtb som är heldämpad och den använder jag enbart på fritiden för att ha skoj ute i skogen, är på tok för dyr att ha till jobbet på grund av stöldrisk.

Och eftersom jag är utan bil så är moppen ett måste på sommaren eftersom jag kan handla mat med den, funkar inte alls med cykel eftersom de inte går att ha 2 tunga matkassar runt styret, men moppen går de bättre.

Och lika snabbt är de inte, min moppe gör 70 och jag är nere på stan på 10 min och de är omöjligt med cykel, har testat flera gånger med min el hoj då jag ska ut i skogen på olika ställen och de tar ca 20 min ner till stan bara för att de blir en massa kringel krokar efter cykelvägar som tar tid även om jag cyklar runt 30-35 km/h.

Av anon301768
Skrivet av Samsung:

Ja, snudd på nästan vilken elbil som helst skulle fungera i de sammanhangen. Sen är det ju kanske vettigare att ha någon typ av bilpoolslösning med så pass litet resande.

Om de ändå fanns, är otroligt ovanligt här i Umeå, bor i bostadsrätt men något sånt finns inte, kanske i framtiden men problemet här är att många till och med har 2 bilar trots att dom bor och jobbar inom 1 mils radie, lär nog dröja länge innan folk börjar tänka annorlunda, ibland så önskar jag att bensinpriserna skulle höjas ordentligt för folk som bor och kör bil inom en tätort, typ 30 kr litern och dom som måste köra längre utanför stan skulle få lägre bensinpris.

Har flera grannar som äger 2 bilar, 1 person jobbar mindre en 2 km bort och kör bil och den andra 6 km bort och kör bil och de här är nog extremt vanligt.

Jag kör Eu-moped på sommaren och jag tar mig fram lika snabbt eller många gånger snabbare inne i stan, brukar bli omkört av folk som har bråttom och när man kommer till rondeller eller rödljus är man ikapp dom igen och ner på stan 6km bort hinner man fram lika fort men framförallt betydligt billigare och mer miljövänligt, min 4-taktare kör jag nästan 25 mil på en 6 liters tankning.

Av anon301768

Sist jag hade bil (bensin) så körde jag till och från jobbet 90% av tiden (Mindre en 6km) och resten runt i stan och max 2 mil varje gång och typ aldrig på vägar som hade mer en 80 km/h som max fart så en elbil skulle funka perfekt för mig.

Av anon301768
Skrivet av NisseG91:

Har ni provat zoe? Funkar de att brumma 100-väg med, eller är det otrevligt? Tänker mest på buller och oljud. Funderat på en begagnad som andrabil, men inte haft möjlighet att testa en än

https://www.youtube.com/watch?v=2T7yTXm-07s

https://www.youtube.com/watch?v=ZdNkGC89AxQ

Av anon301768

Säljer en hel del via blocket men har aldrig köpt något via blocket och jag kör alltid med att köparen måste komma på plats och hämta annars ingen affär, har aldrig skickat något jag sålt, har säkert sålt ett hundra tal grejer via blocket.

Flera gånger så har de varit köpare som bott långt bort men då har dom fixat med nån kompis som hämtat på plats och som sedan skött om att skicka produkten.

Säljer jag något vill jag hemma visa att produkten fungerar och att allt är som de ska, gör inga affärer annars och som sagt de har aldrig varit några problem att bli bli av med de jag säljer.