Inlägg

Inlägg som SlinkyJoppe har skrivit i forumet
Av SlinkyJoppe
Skrivet av MacAllan:

Tror du missuppfattade TS.
Det han menar är att vissa speltjänster och serverar godtar inte att 2 olika spelare ansluter från samma ip-adress samtidigt.

Sen det BB2 menar är att man har tillgång till 2 olika ip-adresser (anslutningar) från dom, publika eller privata om man ligger bakom CG-NAT.

Det är väll bara och ringa BB2 och be om att få en "svart" adress då? Eller bli överflyttad till vanlig publik IP från CG-NAT, eller har de tagit bort den möjligheten?

Jag har varit på LAN hos många kompisar med CG-NAT nätverk och spelat R6 samtidigt som många andra utan problem.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Woaini:

Ok, till att börja med har jag högst medelmåttiga kunskaper inom nätverk.

Så , vidare till problemet:

Enligt Bredband 2 bör jag ha två ip-adresser till mitt hushåll.

I dagsläget använder jag en router och hemnätverk för alla pryttlar. Dock...

För att två personer samtidigt ska kunna spela vissa spel över internet verkar det som de som spelar behöver olika "riktiga" ip-adresser. (t.ex Rainbow 6 siege)

Finns någon som vet hur man kan göra för att lösa detta? (Givet att vi har två ip-adresser...vet inte ens om det faktiskt är så med tanke på supportpersonens usla tekniska kunskaper).

Vi skulle alltså behöva kunna ge en riktig ip-adress till en dator, så kan den andra köra via routern. ...Finns någon sådan funktion normalt i routrar, och hur brukar man göra då?

Detta låter helt knas. Jag antar att när bredband 2 menar att du får två IP-adresser så är detta två PUBLIKA IP-adresser. Till exempel en som din router har mot internet, och en adress som en server du har som ska kunna bli åtkommen från internet.

Du ska inte behöva säga ett ord till Bredband2 för att kunna ha "mer än en person på internet". Din router använder sig av en funktion som heter NAT, som väldigt kort förklarat gör så att alla i ditt hemnätverk kan dela på en publik IP-adress.

Allt du behöver göra är att koppla in alla datorer precis som vanligt så att de får en adress automatiskt av din hemmarouter. Du ska inte behöva göra något annat, NAT sköter resten. Man behöver inte ha flera olika publika IP-adresser för att kunna spela onlinespel.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Zemlan:

Ja, tyvärr ägs väl blizz av Activision eller ngt. De är "ett".

Men klart att kommer de inte överens, något jag tycker deras skit med blizzard antyder kan bli på G nu när blizz bara lyckas göra fansen de lever på argare och argare (oroligare och oroligare) så visst. De borde ju kunna dela på sig igen liksom.

Vore super om blizz slapp fokusera på minskade kostnader när de iaf går plus och göra super spel och stödja dem länge som de brukar göra om de får välja osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ingen som äger den andra, det är samma "företag", Activision Blizzard är en och samma entitet. De kan inte sära på sig. De gick ihop 2007-08 när Vivendi gav tummen upp till att gå ihop.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av B1rraN:

@Fakzit97: Har själv haft samma problem tidigare, men för mig var det tvärtom. Streamen tog allt och spelet laggade istället, men för mig räckte det att byta från chrome till firefox. Min ena skärm var 144hz och den andra 60hz så det lär inte ha med skärmarna att göra. Värt att nämna dock var att min router hade en uptime på 150 dagar så efter en reset och byte till firefox fungerade det finfint, så ett enkelt test hade ju varit att resetta routern.

Detta problemet finns fortfarande, oavsett webbläsare. Det har med NVIDIA och Windows 10 att göra. Alla spel som inte körs i fullscreen mode kommer att sätta sin refreshrate till 60hz istället för 144hz om du har 60hz på din andra skärm, så fort något rör sig på den andra (60hz) skärmen.

Finns en fet tråd här: https://forums.geforce.com/default/topic/1015540/don-t-buy-a-...

Jag tvivlar på att du löste problemet, om du lyckades får du gärna berätta hur

Jag har provat ALLT under flera år, och har helt enkelt accepterat att detta är mitt öde. Tycker det är ganska konstigt att inte fler folk klagar på detta..

Av SlinkyJoppe

Anledningen till att du inte kommer åt HTPC från din dator, och tvärt om är för att dom förmodligen är i olika nät utan och ingen av dina routers har förmodligen routes till dessa nätet i sin routingtabell.

Du behöver skapa något liknande:

konfigurerat på telia router:
ip route (nätet som finns bakom mobilroutern) via (IP adressen på interfacet som sitter mot mobilroutern)

konfigurerat på mobilroutern:
ip route (nätet som finns bakom telia routern) via (IP adressen på interfacet som sitter mot telia routern)

Du behöver också sätta två default routes för internet på mobilroutern, en med lägre värde för mobiluppkopplingen och en med högre värde för det fasta nätet.

Om detta är utanför din nätverkskunskap bör du inte köra med två routers, kör på något enklare alternativ.

Som de andra säger så är det nog enklare om du kör på endast en router mot internet, som kan ta båda internetuppkopplingarna. Och att du sen får prioritera trafiken i den, så bryggar du den andra routern eller byter ut den mot en switch.

Av SlinkyJoppe

PoE adapter bör vara det billigaste och enklaste alternativet, kanske inte det snyggaste dock..

Av SlinkyJoppe

Måste du ha Wifi? Du kan bara köra en homeplug annars så slipper du de trådlösa nackdelarna.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Jorgen75:

Vet inte om jag kopplat rätt nu står det A9 på moderkortet kommer in på bios
Enligt manualen A9 start of setup.
Vad ska jag göra

Skickades från m.sweclockers.com

Tuta och köra? Kommer du in i bios utan problem så funkar det som det ska?

Av SlinkyJoppe

Hittade du någon lösning på dina krav? Jag har i princip exakt samma krav som du har och letar efter något ljudsystem..

Av SlinkyJoppe

Gick från telenor till hallon för 6 månader sen för att de fortsatte att höja priset på mitt abonnemang. Har inte haft något problems alls med täckning eller betalning, fungerade precis som telenor, fast jag slipper betala så jävla mycket pengar

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Wikai:

Upplever du samma "brus" som andra skrivit om?

Det är absolut ett brus när allt är helt tyst. Jag kan säga att det är väldigt sällan jag märker av bruset, en av gångerna är när man precis har bytt batteri och sätter igång lurarna igen och man inte har någon musik spelande eller något, så märker man absolut att bruset börjar. Men jag har aldrig tänkt på att det har funnits när jag har använt lurarna, det är inget som jag stör mig på.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Wikai:

Tar nog och klickar hem både Arctis Pro Wireless och ett par Arctis 7 2019 Edition då, i fall Pro-varianten skulle brusa för mycket.
Har som sagt Arctis 7 2019 Edition på jobb och märker inget brus där, så det känns lite märkligt att de skulle ha misslyckats med Pro-varianten men inte de billigare Artics 7, men jag får undersöka och återkomma : )

Jag själv har ett par Artcis Pro Wireless och kan svara på alla frågor du har om lurarna

Av SlinkyJoppe

20.000 räcker absolut, det får du en riktigt sjuk dator för.

Jag skulle dock säga att det kanske är lite krydd att lägga så mycket för de spelen som du skriver, men om pengar inte är ett problem så kör på!

WoW är i princip omöjligt att få "bra" FPS i (120+) i raids/dungeons när det händer mycket, finns potential att bli bättre i kommande 8.1 patch där de tydligen skulle förbättra multi-core performance.

CSGO kan du få riktigt bra FPS i med inte så jättestark hårdvara, jag själv har "bara" ett 1080 tillsammans med i7-6700K @ 4,2 ghz och ligger nästan alltid på 300-400 FPS i 1920 med nästan alla inställningar på högt.

Battlefield V är väl det enda spelet som skulle tjäna bra på att spelas med en 20K dator.

Sen allt det jag precis sa kan behöva lite modifikation beroende på vilken upplösning du kommer att spela på, jag kör bara på 1080 eftersom jag har en 240hz skärm, där är FPS allt som spelar roll, inte direkt hur snyggt spelet ser ut.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av arowe17:

Tack för många bra tips och tankar. Jag ska försöka få honom att skaffa Swish. Annars borde en postväxel vara ok som vi tillsammans löser in på min bank.

Glöm inte att det inte räcker att bara skaffa Swish. Man måste höja maximum beloppet också. Jag gjorde den missen när jag skulle köpa min nuvarande bil..

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Chouji:

Morsning.

Jag scoutade lite efter hur jag skulle kunna köpa pixel 3.

Igår kväll beställde jag från clove.co.uk.

Jag valde DHL Frakt som ska ta 1-3 dagar.

Order total:787.83 GBP (Jag angav VAT nummer till min enskilda firma och behövde på så vis inte betala engelsk moms)

Det vart en Just Black Pixel 3 128 GB.

Inet verkar endast importera 64 GB vad jag kan se på deras sajt i skrivande stund + att 64 gb kostar 10 K hos inet och inte släpps förräns om ett par veckor. Däremot står en kommentar på Inet att de skickar med en svensk laddare. Jag löser det på annat sätt.

Jag ska ut och resa och vill ha telefonen asap så jag hinner lista ut hur jag för över data från iTunes backup till nya telefonen innan jag reser.

Jag har läst någonstans att Telefonen är samma modell oavsett var man köper den.

Någon annan som Köpt / Funderar på Pixel tre?

Om jag kommer ihåg kan jag posta när jag fått hem telefonen och mina tankar då.

@SlinkyJoppe

Slutade med att jag köpte en 3 månader gammal pixel 2:a av en kompis istället, betalade 4000:- för den så kändes alldeles för bra att skippa. Var faktiskt lite halvt avtänd på pixel 3:an pga priset, har haft 2:an en vecka nu och är helnöjd

Av SlinkyJoppe
Skrivet av teejee:

Testa homeplug med inbyggd AP, t ex en sån här:
https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/trad...
Se till att du får lämna tillbaka om det inte funkar bra i ert elnät.

Kör nog på denna, verkar vara det billigaste alternativet.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av johanruda:

Testa elnät först då det antagligen är billigast.

Någon form av mesh-lösning annars kanske? Smidigare än att dra kablar och fungerar bättre än repeater.
Exempel är Google Wifi, Netgear Orbi, D-link Covr, TP-Link Deco osv.

Har själv Google Wifi och det funkar perfekt!

Kostar lite, men är värt att slippa krångel och dålig täckning.

Har kollat lite på Google Wifi själv och det verkar ju helt klart vara en enkel lösning på problemet, men lite väl saftigt, jag hade gärna betalt det för mig egen hem men tror inte det är så viktigt för mina föräldrar, då har de nog hellre ett internet som laggar lite än att betala det.

Av SlinkyJoppe

Lösning på dålig täckning av wifi

Hej!

Mina föräldrar har ett problem under sommaren där det trådlösa inte räcker ut till altanen, tänkte ta tag i det lite nu så att det är löst när sommaren kommer. Jag har ändå flyttat routern så nära det går men det är ändå ganska dåligt där ute. Jag satte upp en repeater och det funkade väl OK, men en repeater är en repeater så det funkade väll till och från, men ganska låg hastighet, jag hade inga större förväntningar.

Är det enda sättet att lösa detta med en AP? Och då måste denna vara kopplad med kabel från routern? Det finns ingen kabel dragen i nuläget så det är om farsan skulle vara sugen på att dra en, vilket jag inte tror att han är.

Det andra alternativet jag tänker på är att sätta en IP över elnätet grej från där routern sitter in till altanen så att man får en kabel där till en AP.

Är det någon annan lösning som jag har glömt? Finns det någon snygg AP som man kan ha på ett bord och som inte händer i taket? Tror inte föräldrarna är så sugna på att ha en tak AP liggandes ute på ett bord. Klarar även dessa IP över elnät mojängerna att vara ute på altanen? Tänker på fukt och liknande.

Av SlinkyJoppe
Skrivet av Yamal:

Sitter på ett Corsair Hydro H60 från 2011 i dagsläget och aldrig märkt av något problem med den, men jag kanske bara haft tur?
Hade gjort det om jag inte hade så jävla dåligt tålamod :'D

Sitter också med ett H60 från 2011, fick RMA den efter 1 år för att pumpen började skramla, men sen dess har den lirat utan problem!

Av SlinkyJoppe

SLI är bedrövligt i CSGO, det är extra input lagg hit och dit, sämre performance än med bara 1 kort. Köp på alternativ 2 så slipper du att få SLI strul, speciellt om du fokuserar på CSGO.