Inlägg

Inlägg som RoxonMicke har skrivit i forumet

@flesikscarlstorp: Aha okej, ITX moderkort har jag dålig koll på så jag har kollat lite nu, kortet du valt är ett bra kort som klarar att driva CPUn utan problem, om CPUn går att överklocka ska du välja ett moderkort som har en stark VRM del. Kolla vad kortet har för interna och externa kontakter så du inte saknar någon kontakt. Det finns moderkort som är mer estetiskt tilltalande t.ex. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4927772 IMO (med Aorus kortet tappar du en värdefull 4-pin fläkt kontakt) men det spelar inte så stor roll om chassit ändå inte har tempererat glas.

@flesikscarlstorp: Varsågod, kul att du frågar efter åsikter så kan jag få dagen att gå lite fortare
Ser att du bytt till ett ATX chassi men behållit moderkortet, jag rekommenderar att byta till ett ATX moderkort så blir bygget snyggare och ATX korten är i regel bättre än micro ITX och ITX korten i samma prisklass.
Kolla gärna på olika modeller av grafikkortet också då det skiljer sig hur bra kylaren är och hur högt fläktarna låter vid belastning.
Gamers nexus testade lite olika modeller här https://www.youtube.com/watch?v=5McVc0SQMHU där bästa overall blev #1 Gigabyte Gaming OC, #2 Sapphire Pulse. Bästa kylning gick till Sapphire Nitro+ och PowerColor Red Devil.

@flesikscarlstorp: Skärmen du valt har en TN panel, jag skulle kolla på en skärm med IPS panel om det får plats i budgeten.

Hittade https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5192456 nu för 200kr mer än ditt val på prisjakt, blir inte lika ljusstark men ger betydligt bättre bild tack vare IPS panel.

Har samma AIO men den tidigare modellen x72, på den kan man styra både pump och fläkthastigheten i CAM, dåligt att dom har tagit bort möjligheten att styra fläktarna.

Kul med någon som vågar ta ut svängarna i det estetiska! Det är absolut viktigt med utséendet imo.

@Pamudas: Tack för super snabbt svar! Avinstallerade precis msi afterburner så överklockningen ska vara borta. Ska prova mixtra med drivrutinerna med ddu, tack för tipset

Har min gpu gett upp? Asus geforce 970 strix

Hej på er! Byggde ihop en dator med lite äldre delar bland annat en 4790k, asus maximus 7 ranger, 8gb ram, ett asus geforce 970 strix och ett nytt seasonic 650w nätagg samt en ny 860 evo ssd i helgen. Vet inte om det är relevant men har en till gpu som jag har kört med innan jag satte i mitt 970 (ett Asus radeon hd 6970 Direct CU2) som fungerat klockrent.

Här kommer en sammanfattning av vad som hänt:
Jag får igång datorn och och börjar ladda ner alla drivrutiner sedan börjar jag överklocka mitt 970 med afterburner i heaven benchmark 4.0. Allt går galant och kortet klockar runt 1500mhz på kärnan och runt 4000mhz på minnet. Sen startar jag gta V och börjar ställa in grafiken, startar om och laddar story mode, kommer in och spelet går kanske 10 sekunder innan skärmen blir svart medans datorn fortfarande går. Väntar en stund och startar sedan om datorn och får bild till skärmen. Startar Gta V igen och samma sak händer igen fast direkt när jag kommer in i spelet blir skärmen svart och datorn går som vanligt. Och nu kommer jag inte längre, får ingen bild över huvud taget med varken DP eller hdmi. Har satt i mitt 6970 i efterhand och allt funkar som det ska så det är inget fel på kablarna eller på någon annan datordel. Kortet har 2st dvi/vga portar utöver en DP och en HDMI som jag inte provat än.

Finns det något jag kan göra som kan väcka mitt 970 till liv igen? Uppskattar alla tips

Mvh Micke

Kör AIO, estetiken är viktig för mig, tycker en luftkylare blir för klumpig. Jag får leva med att pumpen kan ge upp om några år dock.

Ubisoft frågar efter en nyckel till assassins creed syndicate, var hittar jag den? har kollat mailen

Edit: fixat. Loggade in på ubisoft innan jag startade spelet i epic game launcher.

@Shiprat: Skulle tro att priser i Sverige landar på minst 6500:- för 10900k då 9900k gick på nåra hundringar över 6000:- när den släpptes, runt 7 lax skulle inte förvåna mig.
Minns när jag kollade på 8700k som gick på under 4k då, good times

@Mushroomcar: Okej, vi kör på 1200:- + frakt, kan du pm:a en bild på båda korten med datum och på paketet innan du skickar iväg det så swishar jag 1331:-? Vi kör alltså med Schenker.

@Mushroomcar: Alright, lite ändrade planer, jag är inte längre intresserad av moderkort cpu och ram, men båda grafikkorten är jag intresserad av om priset går att komma överens om. Angående frakt och betalning så känns det svårt att betala hela summan innan delarna skickas, är det möjligt att betala halva summan och andra halvan när jag får delarna? Om det är okej budar jag 1100:- för 970 strix och Radeon 6970.