Inlägg

Inlägg som Reshi00 har skrivit i forumet
Av Reshi00
Skrivet av Dockland:

Det löste sig med förra eller förr-förra uppdateringen av Big Sur. Nej, det är inget jag upplevt. Har kopplat allehanda prylar till den via BT. Nu kör jag inte WiFi på denna utan har kabel. De som rapporterade problem körde oftast WiFi, men varför WiFi på en stationär?

Låter lovande om det har fixats via uppdateringen. Blir nog kabel för min del men man vill väl att alla funktioner ska fungera oavsett. Kommer nog beställa en och testa lite, håller det på och krånglar så får man väl returerna.

Av Reshi00
Skrivet av Dockland:

Ingen fråga, men väl info for den eventuellt nyfikne.

Jag köpte min Mac Mini M1 i slutet av februari och har hårdkört den sedan dag 1.

Min skärm är denna: LG 34WK95U-W - https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4752761
Min Thunderbolt Hub: OWC Thunderbolt 4 Dock - https://macpatric.com/collections/owc/products/thunderbolt-do...
(Apple Magic mouse & keyboard)

Jag körde igång ett projekt med nytillskottet i kamerafamiljen (Canon EOS R6) och var ute och filmade lite UHD-material.
Jag filmade i Canon LOG 10-bit 4:2:2 så filerna/filstorleken var massiva. Ingen långfilm direkt, bara 5-6 minuter med lite blandade testklipp. Sammanlagt 19,1 GB "rå"material.
Editerade i Final Cut Pro, lade på LUT, klippte och klistrade, lade på lite stabilisatoreffekter, s a m t i d i g t som jag spelade in trudelutten i Logic Pro (samtidigt som UHD/4K-exporten gick i Compressor)

CPU hade hög last i någon kvart där som exporten tog, samt minnesanvändningen var uppe på nära 80%.

Jag hörde ingen fläkt över huvud taget. Det kändes som att editera 1080p i FCP, så rapp känns den.
Helt klart impad av denna lilla manick.

För den nyfikna som kanske går i köpa kamera-tankar så finns det helt o-konstnärliga klippet att beskåda här. (jag bjuder på den improviserade trudelutten, eller så stänger ni av ljudet)

https://youtu.be/0UaS7OCPdJo

(Anledningen att jag spelade in en låt var för jag glömde minneskortet till min Zoom H6 i Thunderbolt-hubben. Rookie misstake. Bjuder på det också.)

Funderar också på en M1 Mac mini, har dock läst en hel del om "blåtand"-problem. Är det något du har upplevt?

Av Reshi00

@Cypress_86: Nice, kommer sikta runt det priset då och se om jag får napp

Av Reshi00

@lhugo: det har jag missat totalt! ja men har ju inte så bråttom. Kan ju lägga upp den på lite andra ställen också ville bara se hur mycket jag kan förvänta mig att få för den.

Av Reshi00

@lhugo: får väl göra det! måste bara vänta någon vecka för att kunna posta där ville bara se om hur mycket jag borde förvänta mig att få för den. Kan ju lägga upp diskarna också men måste först kolla egenom för det är olika modeller / kapacitet.

Av Reshi00

Värdering på äldre dator, hur mycket ska jag sälja den för?

Hej, behöver lite hjälp med att sätta pris på en äldre frankenstein datorn som jag har använt som "homeserver" för plex. Går det ens att få något för den?

https://preview.ibb.co/eqLjST/Photo_2018_07_11_19_17_28.jpg

https://image.ibb.co/g4CdMo/Speccy64_2018_07_11_18_55_33.png

Case: Define R5
CPU Kylning: CM HYPER212
PSU: CORSAIR AX850