Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666
Skrivet av adfactory:

Aldrig sett anledningen till att välja en Chromecast över en AppleTv, billigare ja... sämre ja

För att de är billigare än Apple TV och nVidia Shield. Annars är givetvis dessa bättre produkter. Som så ofta så får man vad man betalar för. För många räcker dock en Chromecast utmärkt.

Av Svantesson666
Skrivet av Njakke:

Kul!
Hoppas detta jagar på nvidia *lite* med en ny shield - tveksam att de bryr sig ens om denna.
Tycker min 2019 modell börjar bli lite seg i navigeringar, annars fungerar den bra.

Rekommenderar dig att byta launcher. Gjorde väldigt stor skillnad på min Shield Pro. Jag bytte till Projectivy Launcher och ångrar bara att jag inte gjort det tidigare.

Av Svantesson666
Skrivet av reaperishere:

Shield tv pro är ju sämst dolby vision fungerar inte ens och bilden ser helt förjävlig ut på OLED. Allt svart ser grått ut jämfört med Google TV. Den senaste säkerhetsuppdateringen är också 2 år gammal.
Men visst är den snabbare i övrigt...

Vad svamlar du om? Dolby Vision fungerar utan minsta problem på Shield Pro och svart är 100 % svart på en OLED. Fattar inte ens vad för inställning du fått fel för att lyckats få någon gråaktig bild på OLED.

Av Svantesson666

Alltså helt ärligt skulle de inte göra sitt jobb om de inte sa att de var emot det. Hade man frågat MUST, CIA, MI6 eller liknande hade de svarat samma sak.

Av Svantesson666
Skrivet av Gorian:

Tänker att det kanske inte behöver vara en "antingen-eller"-fråga, utan att du även fortsättningsvis vill synka vissa filer till Dropbox (av säkerhetsskäl), även om dessa också kan återfinnas på NAS:en. Andra filer behöver kanske inte gå till Dropbox, om du känner att den extra säkerheten är svårmotiverad.

Det är svårt att ge dig ett bra svar utifrån ditt inlägg. Såvitt jag förstår det så önskar du få tillgång till en PLEX server, men är i övrigt nöjd med nuvarande Dropbox-lösning? Eller vilka effekter är det du vill åt genom att köpa en NAS?

Ja egentligen är det väl just bara att få tillgång till en Plex server som är igång 24h om dygnet utan att datorn behöver vara på.

Skrivet av Girgoo:

Se till att privata och företagets filer inte blandats ihop på samma NAS.

Lämpligt är kanske med NAS lokalt och utnyttja molnet för offsite backup - kan vara nåt annat än Dropbox med andra ord.

Jag är företaget så just det spelar ingen roll alls för mig egentligen.

Tack för svaren, får se hur jag väljer att göra.

Av Svantesson666

Bör jag köpa en NAS?

Hej

Behöver lite råd ifall jag borde köpa en NAS eller inte. Betalar idag för Dropbox som synkar alla mina foton och filmer jag tar plus alla dokument jag har i mitt egna bolag, plus saker jag gör för ett företag jag är anställd av samt en golfklubb.

Funderar på om jag skulle skaffa en NAS och sätta i min garderob. Fördelen med det är att den även skulle kunna agera Plex server men nackdelen är så klart att jag inte riktigt har samma typ av säkerhet om lägenheten skulle brinna upp, osv. Vad säger ni, borde jag skaffa en NAS eller inte?

Pris på NAS:en är rätt så sekundärt, skulle ändå ta den genom mitt AB. De jag kollat på ligger runt 10 000 - 12 000 kr inkl. två diskar.

Exempelvis denna, Synology DiskStation DS923+

Av Svantesson666

ordlig.se nr 835, 5/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜🟨⬜⬜⬜
🟩⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Svantesson666

Ljud eftersom min TV är min datorskärm och jag har 10 högtalare till min dator. Iofs skulle jag kunna säga att stolen kommer rätt nära iom att jag sitter i en väldigt stor hörnsoffa.

Av Svantesson666

HDMI in i förstärkaren och sedan HDMI vidare till min LG OLED. Fungerar helt smärtfritt för mig.

Av Svantesson666
Av Svantesson666

Misstänker att detta kanske bara är för Home Edition? I Pro heter alternativet "Visa rekommendationer för tips, appreklam och mer" lite annolunda, nämligen "Visa rekommendationer för tips, genvägar, nya appar med mera"

Av Svantesson666
Skrivet av Cadzon:

Rullgardin? Intressant, vilken är det du använder??

#20311364

Fungerat helt perfekt i ett par månader nu
Har tre stycken motorer till fönster i olika storlekar. Den största rullgardinen är 220x180 cm stor.

Av Svantesson666
Skrivet av xxargs:

kör alla mem-tester du kan komma på och länge - flera dygn alltså,,,

har haft ett liknande situation och det var RAM-minnes-problem - det är då man verkligen inser varför man skall ha ECC-minnen på burkar som hantera, lagrar och flyttar på data då en bitflip på fel ställe i RAM kan ställa till med omfattande skador på lagrade filer och tex. göra komprimerade filer oanvändbara vid uppackning (CRC-error) för att det blev någon bitfel här och där på filerna och lagringen.

This would be my first action too.

Av Svantesson666

Listar tre grejer som verkligen gjort skillnad för mig

  1. LG OLED 77" OLED (overklig uppgradering från min förra LCD)

  2. Xiaomi Roborock S6 robotdammsugare

  3. Mitt smarta hem (älskar att kunna styra belsyning och annat med rösten och via händelser. Enskilt bästa är dock när jag säger God natt efter jag bäddat ner sig i sängen och alla lampor släcks och rullgardinen i sovrummet åker ner. Låter banalt men är grym life improvement)

Av Svantesson666

ordlig.se WEEKEND nr 823, 3/6

⬜🟩⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Svantesson666
Skrivet av talonmas:

Var med som försökskanin 1999 när armén skulle ha IT i fält. ISDRIFTASS var vår titel. Fick utbildning inom nätverksteknik som jag hade nytta av i civila livet efteråt.
Uppgiften var att sätta upp en sambandscentral baserat på fiber och emails istället för TS9000 (radio o telefon). Kabeltattarna fick med sig en rulle fiber att dra tillsammans med koppartrådarna. De var mindre roade.
På servern hade vi samtliga enheter i Sverige och deras kommandon. Var som att spela Command & Conquer i realtid. Klickade på en enhet, skrev in kommando, och två dygn senare var enheten framme på nya positionen.

Var första IT-boomen i fält så var ett jäkla ståhej runt det med ÖB som hälsade på bl.a. Sen skulle alla rekryteras ner till FN o Kosovo, men inte en jäkel nappade. Alla ville ut i arbetslivet istället o tjäna riktiga pengar. På den tiden fick man 4000 totalt för fullgjord värnplikt

Låg i Enköping ledningsregementet

Var med året efter. Rykte in i juni 2000. Slutövning ovanför polcirkeln i februari 2001. IS MARK (systemet) fungerade inte i en enda jävla minut på sammanlagt fyra veckor i fält. ISM var trasigt på alla tänkbara sätt och radiosystemet som skulle agera transportör av data var långsammare än röksignaler. Ett par år senare skrotades systemet helt och hållet har jag hört.

Av Svantesson666

ordlig.se nr 812, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜🟨⬜
🟨⬜⬜⬜🟩
🟩🟩⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Svantesson666

Låter dyrt. Köp den uppdaterade 1080 istället...

https://www.aliexpress.com/item/1005006751193427.html?spm=a2g...

454 kr för 4 TB eller 628 kr för TB.

Skyll inte på mig om det skulle visa sig att de är skräp dock inte i själva verket bara 250 GB med flashade firmware... Kort sagt spara dina pengar.

Av Svantesson666

Jag är också en av dem som önskar Hülkenberg går till Mercedes nästa år. Tänker att det borde finnas en liten chans med tanke på hur rutinerat han är, plus att han är tysk. Vore kul att få se vad han skulle göra i en mer kompetent bil. Han visade ju i Force India att han var riktigt vass när vädret blev skit och det helt plötsligt hängde mer på föraren än bilen. Det var förstås några år sedan nu men jag tycker han förtjänat en roligare bil än han någonsin haft.

Av Svantesson666
Skrivet av CrispVanDahl:

Jag tänker att målgruppen är typ folk som gjort sig pengar på att typ köpa upp tidigare statligt ägda industrier alternativt olja.

Tänkte lite så med tills jag kom på att i princip alla dessa personer sitter bakom restriktioner från väst. Går säkert lösa för dem ändå men troligtvis krångligare än förut. Tack o lov för tillverkaren av dessa produkter finns fortfarande mellanöstern kvar...