Inlägg

Inlägg som aabbcc har skrivit i forumet
Av aabbcc
Skrivet av iller:

Helt korrekt. Hela konfigurationen finns i server-applikationen.

Fantastiskt, tack!

Av aabbcc
Skrivet av iller:

Använder du Unifi kontroller (cloud key, network application eller hosted controller) så ja. Då behöver du inte ens göra någon backup på själva AP utan allt blir automatiskt rätt när du "adopterar".

Om du använder AP standalone. Nej då kan du inte göra backup.

Jag kör UniFi Network Server på min stationära! Så jag behöver alltså bara koppla ur gamla apn, koppla in nya, starta programvaran för unifi network server och adopta? Låter ju för smidigt

Av aabbcc

Har bestämt mig för att byta ut min unifi u6 lite som pga suboptimal placering (kan ej takmontera) presterar relativt dåligt i ett av rummen mot en Unifi u6 in-wall som kommer att kunna ha optimal placering.

Kan man exportera nuvarande konfig och sen importera konfigen till den nya u6 in-wall så man slipper konfa upp allt igen?

Av aabbcc

Produkt: Inet HDMI-kabel 2.1 Vit 3 m
Länk: https://www.inet.se/produkt/8906848/inet-hdmi-kabel-2-1-vit-3...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6231889
Pris: 79 kr

Nedsatt från 249kr, samtliga längder (0.5m till 3m) är nedsatta PS dessa är ULTRA certified, det lilla klistermärket sitter på dom fysiska förpackningarna.

https://www.inet.se/kategori/254/hdmi-hdmi/453/inet-brand?fil...

Av aabbcc

Vad är det för skillnad på

OLED48C26LB - https://www.lg.com/se/tv/lg-oled48c26lb
OLED48C25LB - https://www.lg.com/se/tv/lg-oled48c25lb

26LB verkar finnas på på bara mediamarkt medans 25LB finns i flera butiker. Enda skillnaden jag kan hitta är att 26LB har WISA och endast finns i 42 samt 48" inch medan 25LB verkar finnas i 48" till 77"

Av aabbcc
Skrivet av aabbcc:

Yrke: Projektledare/BA
Lön: 70 000 kr
Erfarenhet: 6 år
Utbildning: Ekonomi
Ålder: 30 år
Plats: Stockholm

Ny arbetsgivare, liknande tjänst. Förmåner: 100% lön vid föräldrarledighet, privat sjukvård, väldigt fina bonusar friskvårdsbidrag 5K och lite annat lull lull. Lönelyft på 12k, mer än nöjd

Samma jobb, ny lön på 85k brutto + årlig bonus på mellan 150 (garanterad) till 300k (tak) efter att ha omförhandlat för att komma upp i samma lönenivå som kollegor med motsvarande tjänst och erfarenhet.

Av aabbcc

Svärfar har fått fiber! Dom bor i ett mindre hus, träväggar, två plan, ca 130kvm. Viktigast är att wifi från router till TV som står på samma våningsplan med en trävägg emellan är stabilt. Behövs nog ingen värstingrouter då dom bara har 100/100.

Router + separat AP vill dom undvika för att inte behöva dra kablar över hela huset. Helt ok om det är betydligt sämre täckning på övervåning då dom bara använder ipads+smartphones för att slösurfa där.

Enheter:
1x tv på samma våningsplan för att streama netflix
2x ipads
2x smartphones

Helst inget som ser ut som ett rymdskepp med 8 antenner Dom jag kikat på:

TP-Link Archer AX50
Asus RT-AC86U
Asus RT-AX86U
Unifi dream router (dyr och käns overkill?)

Av aabbcc

Ugh mitt minneskort havererade förut, nå väl, det har ändå tuggat pihole 24/7 i 5 år.

Dessvärre har jag blivit av med alla mina blocklistor, sitter ni på några bra, tänker främst som blockerar reklam för svenska tjänster/sidor.

Av aabbcc

Håller på att bli tokig, internet är segt som sirap på datorn när jag försöker ladda en hemsida eller spola i ett youtubeklipp men jag har samtidigt inga problem med att streama en 4k remux @ 58mbps från min plexserver över wifi till tven. Har testat både med och utan pihole, speedtest visar sa 100/100 :S

Unifi ap 6 lite
Edgerouter x
PiHole på en Raspberry Pi Zero W
1gb upp/ner från ownit

Ser ut som att problemet är mellan AP och router då jag har typ 45% packet loss :S

https://i.imgur.com/ssfdwX6.png

https://i.imgur.com/hKbx9XW.png

https://i.imgur.com/RLBoatt.png

Av aabbcc
Skrivet av tcntad:

Skulle kabla så mycket som möjligt till en av Unifi's switchar om mycket trafik kommer ske i LAN:et, skulle minska belastning på routerns inbyggda POE-switchar. I övrigt skulle inget mer behöva göras.

Routerns WAN-LAN (Genomströmning, throughput) är begränsad likt ER-X skulle jag tro, alltså totalt 1Gbps (500Mbps åt båda hållen samtidigt)

Behöver jag verkligen slänga in en switch i mixen? Realistiskt är det egentligen bara datorn jag vill kunna maxa nedhastigheten på och således köra med nätverkssladd. Enda andra enheten som äter en del bandbredd är TVn när jag streamar remuxede 4k filmer men det har, än sålänge, funkar utmärkt genom wifi.

Av aabbcc

Om två veckor händer det, vi går från 100/100 till 1000/1000! Behöver jag uppgradera prylarna om jag vill nyttja uppkopplingen till nära inpå max? Kommer typ aldrig behöva maxa både upp och nedladdning.

Nuvarande setup i våran 53kvm tvåa med betongväggar:

Edgerouter X SFP
Unifi ap wifi 6 lite

Trådat:
1x dator

Wifi:
TV (streamar mkt genom plex, ofta 4k remux)
4x smartphones
2x laptops

Av aabbcc

Hur funkar shielden över wifi för att streama lite tyngre saker? I nuläget streamar jag 4k remux på ca 80gb @ 70 Mbps bitrate till min samsung tv över wifi utan några som helst problem. Vågar man anta att shield pro klarar av detsamma via wifi givet att den är placerad på samma plats som tvn?

Av aabbcc
Skrivet av Felixark:

Jag har nu haft mitt RX 6700XT sedan lanseringen men jag märke nydligen att hot spot temperaturen på grafikkortet ligger på ungefär 100c i spel är det normalt ? Självaste gpun ligger oftast på runt 60c aldrig mer en 65c i spel. Detta gäller ett msi mech 2x varianten av RX 6700XT.

Låter högt? Mitt går aldrig över 70c hotspot med en ganska mild fläktkurva samt pyttelite nedklockat samt sitter i ett trång ITXbygge

https://i.imgur.com/29Kzk2w.png

Av aabbcc
Skrivet av Strepto:

Väntar mig AMD Zen 3 APU, Zen 4 hade varit knockout men har svårt att se det. Om det skulle bli Intel så hade jag inte riktigt förstått det.

Enligt rykten blir de intel i nya surface pro

Av aabbcc
Skrivet av Robbsternius:

Jag har ett msi b450i gaming plus ac moderkort och ett 5700, men gissar att jag behöver flasha BIOS om jag ska kunna aktivera resize bar? Om det ens finns efter flash, kanske är ett för gammalt/budget moderkort? Känns onödigt risky att flasha för några få procent ökning i fps, men man är ju sugen om det går.

Jag flashade nyss mitt msi b450i gaming ac plus med sina bios och sam funkar för mig nu!

Av aabbcc
Skrivet av underwatch:

Business analyst? Eller vad är du projektledare inom?

Både ba och projektledare, finansbranschen.

Av aabbcc

Yrke: Projektledare/BA
Lön: 70 000 kr
Erfarenhet: 6 år
Utbildning: Ekonomi
Ålder: 30 år
Plats: Stockholm

Ny arbetsgivare, liknande tjänst. Förmåner: 100% lön vid föräldrarledighet, privat sjukvård, väldigt fina bonusar friskvårdsbidrag 5K och lite annat lull lull. Lönelyft på 12k, mer än nöjd

Av aabbcc
Skrivet av Nioreh83:

Jag saknar också en fond som skiter i etiken, och istället satsar helhjärtat på att tjäna pengar. Det är ju därför jag investerar. Vill jag ha en etisk fond finns det ju redan tusen andra att välja.

Och fondbolag skiter i retail, vem tror du seedar fonderna? Jo inst investerare med lite mer vett än någon edgy 15 åring som vill ha en "oetisk" fond.

Av aabbcc
Skrivet av Ninotramp:

Går fet-bort. Är så trött på denna ESG hysteri!

Lol hysteri...du är medveten om att i princip alla inst investerare kräver esg?

Av aabbcc
Skrivet av KroesusSork:

Vi borde sluta skicka el från mellansverige, potatis från söder och skatt från malmen och skogen i norr till Stockholm, låt de klara sig själva, får vi se hur länge alla "influencers" och "woke":a 08:or klarar sig..

Och alla höginkomsttagare i Stockholm borde sluta betala statlig skatt (ca 50% av all statlig skatt som betals) samtidigt som alla företag med huvudkontor i stockholm framgent endast servar Stockholm.

Hör du själv vad tramsigt det här blir? Sist jag kollade är vi alla beroende av varandra oavsett om vi bor i Stockholm eller Happaranda, låter mer som du är bitter för du bor någon annanstans.